Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I tak nici z mojego leżenia :-( Zapomniałam o tym że nia mam pracy z Historii a jutro egzamin wiec musze pisać...Zawsze pod górkę.Ale brzuszek już lepiej jak nie chodze tylko siedzę.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tobie siedziec tez nie wolno jak cie boli podbrzusze w zadnym wypadku!!!!!!!!!
Co masz z tej historii?? Musisz lapka pisac czy mozesz na kompie??? Dziewczyny pomozcie jej, moze ktoras mocna w historii, napisze ta prace i poslijcie mailem.Iwonko prosze nie przeginaj :mad:

Posted

Romenko to wszystko powoli nie ma sensu. Kosztem tego co robisz - rujnujesz siebie i swoje zdrowie. Już nie jesteś sama kochanie, jestes odpowiedzialna za 2 osoby. Więc nie dźwigaj Diany, nie ganiaj z nią tyle razy dziennie, może ktos mógłby pomóc, przyjść do Ciebie, wyjść z Dianką - my za daleko.
Szanuj swoje zdrowie - masz jedno.
Inaczej to na nic.

Posted

Ech kochani jesteście.Niestey prace musze pisać ręcznie inaczej babka nie zaliczy i ja znowu zawsze coś z tego zapamiętam.Jutro będe miała czas na pouczenie się jeszcze z Historii więc dzisiaj napisze tylko...
Troszkę sie dzisiaj przeforsowałam ...Dzwignie Dianki i ciągłe martwienie się jak dalej co dlej i tez dlatego.Już jest lepiej więc naprawde sie nie martwcie.Potem jak TZ wróci i będzie boleć pojadę do lekarza

Posted

romenka nie martw sie, od martwienia sie jestesmy my. Niektore z nas juz tak zaprawione w martwieniu, ze to prawie ich drugi zawod, na przyklad ja.:p
Jak mi bedziesz sie przemeczac przyjade z moimi piecioma psami czterema konmi i kotem i wlasnorecznie poloze Cie do lozka:mad:
Z powodu Filipa nie wyslalam Bonharenu, przepraszam. A u mnie we wsi poczty niet:shake:
Posle zaraz jutro i we wtorek bedzie, poleconym. I mloda dostanie zastrzyki i sie jej poprawi. A jak Ty sie nie uspokoisz to Cie chyba do lozka przywiazemy...:diabloti:

Posted

Kochane dziewczynki :loveu: A kto za mnie zda Historie :razz: No dobrze.Pocichutku obserwuje co się dzieje ale ciągle pisze...Jż tylko pół godziny i kończę no i kłaść się do łóżeczka lece.Brzuszek już nie boli.Jednak spokój mi pomógł.
Dianka bardzo spokojnie śpi.Teraz zawinełam jej lapkę posmarowanąPimafucort i zabandarzowąłm żeby nie przyszlo jej do głowy zlizywać :cool3: i panienka jest spokojna.
Dorotko a tak przy okazji:jak się nie mylę to Ty w niemniejszym stopniu ode mnie powinnaś też odpoczywać :mad: Już do łóżka!!!Bo jak poszczuje Dianką...:evil_lol: No i koniec straszenia;)

Posted

Patrz Dorotka,Dianka straszy :evil_lol: pewnie nie wie dziecko,ze ty Hosske masz w zanadrzu Wypuscimy Hosske ale beda jaja Jak ci juz bedzie lepiej i ty i Dianka dojdziecie troche do siebie, poczytaj opowiesci z piekla rodem o Hossce. Dorota ma w niebie nie tylko jedno miejce ale juz co najmniej 10.

Posted

eee tam, 10 miejsc to sie zawsze przyda, wezme ze soba pare pieskow i konikow :evil_lol: moze nawet Hosie przemyce :evil_lol:
Pan Bog sie za glowe zlapie co stworzyl....:lol:

a jakby sie tak Hosia z Diana spotkaly... ciekawa jestem...:diabloti:
co by razem narobily:razz:

ROMENKA DO LOZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Kochani jestem
Noc mineła spokojniej niż ostanio.Dianka tylko raz nas obudziła liżąć TZ-a w rękę :evil_lol: Poszłyśmy na dwór i Dianka spowrotem położyla się spać.Teraz dostała rimadyl by nam wszystkim było lżej a szczególnie jej.Widać jednak że po tym leku spokojniesza.
Jak poszłam do szkoły Dioanka została sama w domku.Nic nie drapie,spokojniutko siedzi więc to naprawdę dobry pies.Rome TZ zabrał ze sobą bo jeszcze boimy się zostawiać ich razem.
Dzwoniałm do p. dyrektor schroniska.Poprosiłam o RTG Dianki i dostane w poniedziałek rano.Pani dyrektor bardzo się o nią martwi jednak i kaząl ją baaardzo wycałować w czułko :loveu: Zaczeła mi ufać że Diance u mnie krzywda się nie stanie a to dobrze bo i nasze relacje się zmieniły naszczęscie.
Dianka dostała teraz jeść i znów śpi.Dzisiaj nóżki jakby gorzej :-( tak je bardziej ciągnie za sobą :-( ale mam dobre wieści.Dzwoniłam do P. Wojnowskiego i prosiłam by zobaczył Diankę.Pan Woknowski zgodził się i kazał przyjechać z tymi wszystkimi badaniami jakie otrzymałam ze schroniska i z Dianka koniecznie do niego do szpitala a on najwyżej zobaczy co jeszcze będzie można zrobić...Więc w poniedzialek zamiast do ELWET jedziemy do dr Wojnowskiego :loveu:

Posted

:cry: Wiecie co ja zaraz chyba zrobie??Znajdę sobie jakieś zaciszne miejsce i:flaming:
Z wyników wyszło że Dianka ma następne schorzenie:zapalenie wątroby :bigcry:

Posted

Zaskanowałam wyniki i fakturę.Powiedziano mi tylko o zapaleniu wątroby.Jutro mam pójść po by przepisali mi jakieś tabletki by ją wyleczyć.Boje się o moją Romę bo ona nie szczepiona a wet powiedział że to może być wirusowe :placz: Jutro chyba Rome zaszepie,kochani ale będe mogła za te 50 zł co Eliinfo robiłam włoski??Fakturę pokaże za szczepienie.Jeśłi tak to na co ją szczepić??J już sama nic nie wiem :placz:

Posted

Albo nie!!Jutro proszę TZ-a by dał mi n Rome w końcu tyle będzie musiał zrobić poza tym bardzi ja kocha i to tak samo jego pies jak i mój...Szczepienia chyba kosztują 40 zł więc dla niego to nie majątek.Pojedzie do Tomaszowa to jeszcze taniej go wyniesie...
Kurcze ja musze zaraz się ogłosić na bazarku z tymi wlosami może będą chętni.

Posted

Jak te wyniki??Czy jeszcze coś biedulce dolega??Może rimadyl nie powinna dostawać na zapalenie wątroby??Pytam się bo mrtwie się bym nieprzedobrzyła :placz: Obym już żadnych złych wieści nie slyszala o Diance :-( Boże spraw!!!

Posted

Dla porównania wklejam wyniki Łatka z Kabat.Wyniki Dianki nie sątragiczne jak widać jednak baaardzo podniesione u niej jest to: ASPAT , ALAT , AP :-( To chyba świadczy o zapaleniu wątroby :-(

erytrocyty - 6,25 (5,5 -:cool:
leukocyty - 8, 92 (6-12)
hemoglobina - 9,1 (7,45 - 11,17)
hematokryt - 0,41 (0,37-0,55)
MCV - 66 (60-77)
płytki - 242 (200-580)
kwasochlonne - 4 (0-10)
pałeczki - 6 (0-3) - młodociane krwinki białe, może wynikać z przebytego stanu zapalnego - wg weta zignorować
segmenty - 63 (60-77)
limfocyty - 27 (12 -30)
ASPAT - 19 (1-37)
ALAT - 30 (3-50)
AP - 84 (20-155)
glukoza - 66 (70-120) był głodny - to prawda; Kaśka się skarżyła, ze chciał jej rano z głodu fotel zjeść:lol: :lol: , ale trzeba było badać na czczo

kreatynina - 0,8 (1 - 1,7) liczy się tylko podniesienie; wskaźnik nerkowy- nieistotne
mocznik - 27,5 (20-45)
białko całkowite - 73 (55-70) nieistotne podniesienie

Posted

Boże biedny Łatuś :-( Ale już bryka zdrowy więc i Dianka tak samo będzie :loveu:
Ulotka i jak widać nie można barć jak się m chorą wątrobę :-( Więc co mam jej dawać by ja nie bolało??