Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To co ma na sobie Dianka jest to pas magnetyczny.Podobno dobry dla człowieka kiedy bolą korzonki.Ten pas TZ kupił w Libanie i okazuje się że jednak mam go w domku :loveu: ale myślałam że ma go TZ-a tato .Bedę chciała go pożyczyć Vika_Bari tylko pogadam z TZ-em(oczywiście jeśli nic nie będzie miala do tego że Dianka go nosi :cool3: )
Jej napewno pomoże bo strasznie bolą biedulkę korzonki.Dianka ma od niej kubraczek więc trzeba jakoś jej pomóc.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
romenka urzadzenia do magnetoterapii nie dostalam od p.Joasi po dzis dzien. Moze zapomniala.Ale to co innego. O lampie bylo gdzies cala strona.
D

Dorotko ale to chodzi właśnie o taką lampę??I czy na stronie Filipka było o tym??

Posted

tak. Dziewczyny mi poradzily taka lampe. Poszlam i kupilam, tylko troche inna - to tylko lampa, nie ma aparatu do masazu. Jest na watku Filipa o tym, zapewniam.
Dzis nie poszukam, nie gniewaj sie... siedze i rycze...

Posted

INFRAROT MASSAGEGERÄT mit ausziehbarem Griff mit dem verlängerten Handgriff ist jede Körperregion leicht erreichbar. 5 auswechselbare Massageaufsätze (Shiatsu Massage, Aufsatz sanfte Körpermassage, Aufsatz Noppen Massage, Aufsatz Rollenmassage, Aufsatz Mikrofinger Massage) 3 Einstellmöglichkeiten: Vibrationsmassage, Infrarotwärme, Vibrationsmassage+ Infrarotwärme Verstellbarer Infrarot Massagekopf zur Einstellung des individuellen Neigungswinkels gerät ist neu und originalverpackt selbstabholung wien 20 oder Versand

Dorotko co tu pisze o właśnie tej lampie co mam??:oops:

Posted

Dorothy napisał(a):
tak. Dziewczyny mi poradzily taka lampe. Poszlam i kupilam, tylko troche inna - to tylko lampa, nie ma aparatu do masazu. Jest na watku Filipa o tym, zapewniam.
Dzis nie poszukam, nie gniewaj sie... siedze i rycze...

Dorotko prosze nie placz bo i zaraz ja się rozplacze :placz:
Boże tak mi cięzko!!!Ty mi tak bardzo pomagasz a ja Tobie...Nie wiem ja :-( Dorotko...:-(

Posted

Nach Eingabe von KdNr. und Passwort sind Preise und Warenkorb sichtbar.

Fitness DR-3 Infrarot Massagegeraet mit 3 Funktionen

Produktbeschreibung:
Eine Tiefenwirkende Infrarot- Wärmebehandlung verleiht ihrem ganzen Körper Schmerzlinderung und Entspannung pur.Mit den 4 verschiedenen Aufsätzen ist eine Hüft- und Oberschenkelmassage stimulierend und sorgt für eine gute Durchblutung der Problemzonen.Aber auch eine Kopfmassage verbessert die Durchblutung der Kopfhaut und fördert damit gesunden Haarwuchs.
Technische Daten:
Infrarot-Wärmebehandlung
Körpermassage
4 verschiedene Aufsatzteile
Hüft- und Oberschenkelmassage
Punktmassage gegen Muskelerhärtungen
verwendbar z.B. in Verbindung mit einem Gesichtsreiniger
Wärmebehandlung
TÜV geprüft
Retailverpackt
Farbe:weiß

Produktinformation:
Artikelnummer: 241025
Lieferstatus: lagernd
Mindestbestellung: 1 Stück
Verpackungseinheit: 6 Stück
Palettenmenge: 200 Stück
Gewicht pro Stück: 3,00 kg
Abmessung: ohne mm
EAN Barcode: ohne
Verpackungsart: Retail
Garantieart: bring-in
Garantiedauer: 24 Monate
Drucken | Datenblatt | Abbildung | Fragen | Auktion

Posted

romenka napisał(a):
INFRAROT MASSAGEGERÄT mit ausziehbarem Griff mit dem verlängerten Handgriff ist jede Körperregion leicht erreichbar. 5 auswechselbare Massageaufsätze (Shiatsu Massage, Aufsatz sanfte Körpermassage, Aufsatz Noppen Massage, Aufsatz Rollenmassage, Aufsatz Mikrofinger Massage) 3 Einstellmöglichkeiten: Vibrationsmassage, Infrarotwärme, Vibrationsmassage+ Infrarotwärme Verstellbarer Infrarot Massagekopf zur Einstellung des individuellen Neigungswinkels gerät ist neu und originalverpackt selbstabholung wien 20 oder Versand

Dorotko co tu pisze o właśnie tej lampie co mam??:oops:

aparat do masazu na podczerwien, z rozkladanym uchwytem i przedluzana rekojescia, dzieki czemu kazda czesc ciala jest latwo dostepna. 5 wymiennych nasadek masujacych (do masazu shiatsu, lagodnego masazu ciala, masazu peczkowego (:crazyeye:) masazu rolujacego, masazu mkroplauszkami. 3 mozliwosci ustawienia:
masaz wibracyjny, cieplo podczerwieni, masaz wibracyjny plus cieplo podczerwieni. Ustawialna glowica do masazu cieplem podczerwieni do ustawienia indywidualnego kata nachylenia. Aparat nowy i zapakowany oryginalnie, odbior wlasny wieden 20 albo wysylka.

To wszystko.

Posted

na tym co wkleilas powyzej tez nie ma jak uzywac, sa dane techniczne itd.
niestety.
cos mi sie przypomina, ze to trzeba najpierw po pare minut, 5-7, za drugiem razem 10 az do 15 minut jednorazowo, ale ile razy dziennie? chyba ze trzy?
D

Posted

Dorothy napisał(a):
aparat do masazu na podczerwien, z rozkladanym uchwytem i przedluzana rekojescia, dzieki czemu kazda czesc ciala jest latwo dostepna. 5 wymiennych nasadek masujacych (do masazu shiatsu, lagodnego masazu ciala, masazu peczkowego (:crazyeye:) masazu rolujacego, masazu mkroplauszkami. 3 mozliwosci ustawienia:
masaz wibracyjny, cieplo podczerwieni, masaz wibracyjny plus cieplo podczerwieni. Ustawialna glowica do masazu cieplem podczerwieni do ustawienia indywidualnego kata nachylenia. Aparat nowy i zapakowany oryginalnie, odbior wlasny wieden 20 albo wysylka.

To wszystko.

Dorotko było wszystkiego nie pisać tylko w skrócie i czy może się przydac Dianie ;) Dziękuje.jestem pod wrażeniem Twojego niemieckiego :crazyeye:

Posted

romenka napisał(a):
Dziękuje.jestem pod wrażeniem Twojego niemieckiego :crazyeye:

ostatnio tlumaczylam ksiazke jezdziecka pt. "Trening konia skokowego"
jest na rynku.:roll:
przynajmniej w tej dziedzinie czasem cos mi sie udaje...:shake:

Posted

Dieses wundervolle Körpermassagegerät überzeugt durch grossflächige, ergonomisch geformte Massageköpfe, die die kraftvolle Massage optimal auf alle Körperpartien übertragen kann.
Drei Modi stehen zur Auswahl die Infrarot-Wärmebehandlung, Körpermassage und die Infrarot- Wärmebehandlung mit Massage. Ein absolutes Spitzengerät welches Ihr Wohlbefinden merklich und ohne viel Aufwand steigern wird. Lassen Sie sich verwöhnen.
Mit dabei sind vier unterschiedliche Aufsätze für die Verschiedensten Anwendungsbereiche:
1. Hüft- und Oberschenkelmassage
Zur Lockerung und Wiederbelebung Ihres gesamten Körpers. Stimuliert die Durchblutung in Problemzonen.
2. Kopfmassage
Verbessert die Durchblutung der Kopfhaut und fördert gesunden Haarwuchs
3. Punktmassage
Zur tiefgreifenden Massage von Muskelverhärtungen und -verknotungen
4. Gesichtsmassage
Verwendung dieses Aufsatzes, in Verbindung mit einem Gesichtsreiniger, bewirkt ein wohltuende, erfrischende Behandlung, welche die Haut belebt und alltäglichem Stress und Spannungen, im Gesicht- und Nackenbereich, Abhilfe verschafft

• Infrarot-Massagegerät

• 4 Verschiedene Aufsätze

• Hüft- und Oberschenkelmassage

• Punktmassage

• Gesichtsmassage

• Kopfmassage

• Infrarot- Wärmebehandlung

• Körpermassage

• Infrarot- Wärmebehandlung und Massage

• Zur Schmerzlinderung und Entspannung

• Tiefenwirkende Massage

• GS und CE geprüft
Tu tez nic??:-(

Posted

Dorothy napisał(a):
ostatnio tlumaczylam ksiazke jezdziecka pt. "Trening konia skokowego"
jest na rynku.:roll:
przynajmniej w tej dziedzinie czasem cos mi sie udaje...:shake:

O matko :-o Że Ci się chce.Chociaż pewnie gdybym tez umiał jakiś język też bym tłumaczyła :evil_lol: a jak narazie to ja się plącze w naszym polskim języku:evil_lol:

Dorotko jeśli bardzo Cię męczę to powiedz mi.

Posted

Dorothy napisał(a):
tez nic. Jest tylko napisane CO mozna masowac i WJAKIM CELU.
Ale ile razy i jak dlugo durnie nie napisali.
:shake:

Dorotko to zamiast wklejać na dogo ty wpisz w wyszukarce google Fitness DR-3 Infrarot powinno ci wyszukać i może więcej znajdziesz bo ja wklejam na ślepo nie wiedząc co tam pisze :shake:

Posted

szukalam w inecie, trudno o konkretny opis, z grubsza:
rozpoczac raz- dwa razy dziennie po kilka minut. Stopniowo zwiekszac czas masazu do ok 15 minut i czestotliwosc do 3 razy dziennie. Tak jak pisalam, ze mi sie wydawalo..

Posted

Dorothy napisał(a):
szukalam w inecie, trudno o konkretny opis, z grubsza:
rozpoczac raz- dwa razy dziennie po kilka minut. Stopniowo zwiekszac czas masazu do ok 15 minut i czestotliwosc do 3 razy dziennie. Tak jak pisalam, ze mi sie wydawalo..

Dorotko dziękuje :loveu: Już bynajmniej wiem od czego mam zacząć.Dianka była na spacerku i za chwilę foteczki :evil_lol:

Posted

no i nie znalazlam instrukcji obsugi :shake: ale przebrnelam przez google ;) w skrocie: urzadzenia masujace do pol godziny, masaz z podczerwienia do 10 min.Samo swiatlo podczerwone 15 min ale podejrzewam,ze moc jest duzo mniejsza, bo to mala lampa, normalne lampy na podczerwien stosuje sie z odleglosci (im wieksze lampy tym wieksza odleglosc) i tak jak ktos tu juz pisal nie wiadomo czy w tego rodzaju chorobie masaz wibrujacy jest wkazany. Ja niestety nie wiem :shake: Cieplo na pewno jest wskazane, a swiatlo podczerwone wydziela cieplo. Co do masazu nie wiem.

Posted

masaz nie bo to sa zmiany kostno-stawowe, a tego sie nie masuje. Masuje sie miesnie.
Romenko tylko cieplo...
gladzic zmienione chorobowo okolice okreznymi ruchami przy wylaczonym wibrowaniu, bez masazu!
no i do tych 15 min, potwierdza sie.

Posted

a najlepiej wsadz lapke ( no tylko wlasna albo najlepiej TZ ) pod lampe to zobaczysz w jakim stopniu ona wydziela cieplo (te 6-10 min musi byc) powinno to byc przyjemne odczucie a nie zaciskanie zebo na zasadzie: kurcze ale goraco, co prawda nie parzy ale jest bleeeee. Kapujesz o co chodzi :evil_lol: a tak wogole marsz do ksiazek :mad:

Posted

[quote name='Kobold']a najlepiej wsadz lapke ( no tylko wlasna albo najlepiej TZ ) pod lampe to zobaczysz w jakim stopniu ona wydziela cieplo (te 6-10 min musi byc) powinno to byc przyjemne odczucie a nie zaciskanie zebo na zasadzie: kurcze ale goraco, co prawda nie parzy ale jest bleeeee. Kapujesz o co chodzi :evil_lol: a tak wogole marsz do ksiazek :mad:

Kurcze a ja jej masowałam niedawno ale to jakieś 2 min bo niewiedziałam ale wiecie co od razu jej się odbiło po masarzu tak baaaardzo brzydko :oops: i Dianka nagle poczuła przypływ sił :evil_lol: OK juz nie będę masowała.Co do ciepła to to tak bardzo średnio wydziela...Napewno nie parzy i bardzo długo się nagrzewa.Ja mam nasadki i takie z gąbką więc może tymi jej pomasuje,Diankię napewno bolec nie będzie.
Juz lecę do ksiażek bo faktycznie jeszcze nie zasiadłam :oops: Na dodatek musiałam wziąć nurofen bo myślalam że już nie wytrzymam z bólu :-( a mi nie wolno!!!