BeataJ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenka napisał(a):Co do Dianki to bardzo źle jej się oddycha.Dzisiaj w nocy strasznie sapała myślałam że jest jej gorąco i może też tak było ale chcę by miała jak najcieplej ale nie piła wody...Więc chyba to nie to:-( Chrapie,ma jakiś dziwny oddech taki cięzki bardzo i z takim szumem jak oddycha.TZ mówi że może to zapalenie płuc ale to już mi powiedza lekarze. Ja jestem przewrazliwiona teraz, bo moj dobek odszedl na kardio ale takie cos moze byc wlasnie poczatkiem kardio. Dla niewtajemniczonych - kardio to kardiomiopatia, choroba serca, bardzo czasto dotyka dobeczki, niestety. Mozna ja wybadac robiac USG, EGK i echo serca. W stolicy dr Nizolek - spec nad spece. Beata Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Zachwilke wysle wam skaby i zdjęcia Dianki.Dorotko jak z tym meilem do Ciebie?? Beatko wyslę jednąrzecz którą też dostaąłm na paluchu może się zorientujesz o co chodzi bo wiem że Dianka ma coś z serduszkiem... Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 cioteczko BeataJ :placz: prosze wybacz to pewnie u mnie demencja postepujaca Ja myslalam,ze to supergoga robila aukcje pomylilam bo to tez na "S" zaraz pisze do markaS niech wystawia pozytywa (a ty mu wystawilas??) jeszcze raz wybacz prosze.;) Quote
BeataJ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Kobold']cioteczko BeataJ :placz: prosze wybacz to pewnie u mnie demencja postepujaca Ja myslalam,ze to supergoga robila aukcje Zgadza sie!!!!! Ona robila!!!! Ja to napisalam do supernogi aby mi tez dala pozytywa :-) Ale zakecilam teraz, co:p Beata Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] Za chwilkę skany ale mi się komp zacina dlatego tak powoli...:angryy: Quote
supergoga Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Kobold napisał(a)::crazyeye: :crazyeye::crazyeye: nie wiem co oznacza +1 czy +2 :shake: ale mam prosbe do cioteczki supergogi aby wystawila pozytyw na allegro dla 80007 to ten MarekS. dziekuje:calus: Bardzo chętnie, ale nie mogę - aukcja usunięta i nic wystawiać nie można. Ja nie wiem czy 80007 i marek s to ta sama osoba - pisałam do 80007 list z pytaniem, odpisał, że jegi nick to 80007 a nie marek s czyli to kto inny. Powysyłałam wszystkim fotki i podziękowania, ale komentarzy niestety nie dałam rady. Proponuje powstawiać na Diankę kartki lub fotki, czyli rzeczowe towary, wtedy nie powinni usunąć. Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 cioteczko supergoga tu jest adres mailowy 80007 ...switka@o2.pl....on ma na imie Marek a jego nazwisko zaczyna sie na S wiec myslalam, ze to on :lol: zaraz mu napisze,ze nie mozesz wystawiac ocen :shake: zastanawiam sie czy on moze??? czy tez nie jak aukcja usunieta??? a ciotka Beata jest zakrecona...ale pozytywnie buuuhaaaa :shiny: Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenka zdjecia miodzik :loveu: :loveu: jeszcze pliiiisssss Quote
supergoga Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ja też myślałam że to jest marek s okazało się że nie, to już wyjasniłam.On też nie wystawi komentarza jak aukcja usunięta - niesttey.Ale trzeba wystawić koniecznie inną na Diankę - to jest sposób na zgromadzenie pieniędzy. Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='Kobold']romenka zdjecia miodzik :loveu: :loveu: jeszcze pliiiisssss Kochana chwilowo musze odpocząć.Mam egazminy w sobotę i niedziele muszę troszkę czasu poświęcić na to.Będą zdjęcia oczywiście ale w kubraczku tym razem :loveu: tylko zrobię je kiedy będę z Dianką wychodziła na dwór a teraz śpi... Biorę się za sprzątnie teraz i za uczenie ale za jakiś czas zaglądnę na dogo. Mam jeszcze odpisać do osób na PW i też nie daje rady więc też muszę to zrobić. Prosze Was o cierpliwość...:oops: Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Tak, tak romenka do nauki, to wazniejsze :fadein: no i rob wszystko, zeby TZ byl zadowolony a my poczekamy :lol: do nauki hop hop ;) Quote
Dorothy Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 nic nie pisze na tych skanach jak stosowac ta lampe. :shake: takie bleblanie zwykle ze sluzy do rozluznienia miesni itditp. D Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Dorotko to jest normalna "infrarotlampe" gdzies mam taka w domu ale nie moge znalesc :shake: jak Junior wroci, to kaze mu dylac do piwnicy bo ja tam nie wchodze bo zrobil tam taki burdel, ze musialabym go zabic !!! Quote
Dorothy Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 trzeba pogrzebac w Filipowy, watku, ktos mi tam wyjasnial dokladnie jak dlugo uzywac tej lampy itd. Prosze poszukajcie, ja nie mam sily ogladac watku Filipa, nie dzis...:-(:-(:-( Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 To chyba jest spondyloza czy jakoś tak. Nie znam sie i dla mnie to czarna magia. Dorothy - rozmawiałam z Asią - ona ma jakies urządzenie do magnetoterapi (chyba o to chodzi). Wyśłemy to do Ciebie w paczce - może coś pomoże. Narazie tylko tyle znalzłam ale tez na wątku Filipka czytałam o tej lampie Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Mam nadzieję, że leczenie przyniesie oczekiwany skutek. Jeśli nie w tej chwili, to po całej kuracji. Ta lampa - mnie się wydaje, że lekarz kazał mojego nagrzewać po spacerze przez 10-15 minut (po jakimś czasie chyba do 20 min), a potem miał nie wychodzić z domu przez jakiś czas, chyba trzeba było przykryć miejsce nagrzewane na trochę. Trzeba pamiętać, by nie za blisko ustawiać lampę. Tyle pamiętam. Może ktoś jest bardziej na bieżąco. ]I jeszcze to... Quote
shirrrapeira Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Iwonko kochanie, jak dobrze pojdzie z bazarku bedzie kolo 80 zl. i moje 50 tylko powiedz kiedyCi pasuje abym przyjechala. Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 shirrrapeira napisał(a):Iwonko kochanie, jak dobrze pojdzie z bazarku bedzie kolo 80 zl. i moje 50 tylko powiedz kiedyCi pasuje abym przyjechala. Słonko umówmy się gdzieś na początku lutego,dobrze?Jeszcze nie wiem dokładnie którego ale npiszę ci obiecuje. Teraz musze się położyć bo głowe z bólu mi urwie:-( a tabletek niet:-( Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 20 zl Od Łaciatki dzisiaj posżło na konto ;) Quote
łaciata Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 to się ciesze i wstydzę, że więcej teraz nie mogę pamiętam, jak my (apropos lamp) nagrzewaliśmy naszę Andę poduszką elektryczną... rzecz mała, łatwa w użyciu... ale to była zupełnie inna choroba... tak tylko mi się przypomniało... Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 konisia napisał(a):Zasadzkas ceny kartek na allegro od 3 do 12 zł, więc myślę, że 5 jest jak najbardziej ok. Co do Dianki to jest to na prawdę kochana psinka. Tak się cieszyła jak była już w domciu:cool3: Bardzo przytulaśna, spokojna, taka poczciwa, dojrzała psinka. Ale jej łapy są w fatalnym stanie. Już Romence mówiłam, bo mam porównanie do mojej Koni, która odeszła właśnie przez spondylozę. Diana chodzi z dużym trudem, chwilami traci panowanie nad tymi łapkami - jakby tańczyła. Poza tym zauważyłam, że jak wstaje to cały ciężar ciągnie przodem, widać że tylnie łapy nie dają jej siły żeby wstać. Ona w każdej chwili może przestać chodzić. A to co napisała Romenka o powrocie ze spaceru przeraziło mnie...Jak najszybciej potrzebny jest lek. To na prawdę ostatnie chwile na pomoc. Konisiu dziękuje słonko że oferujesz pomoc ale teraz nie wiem jak moge jej pomóc prócz lekarza i bonharenu. Przeraziłąm się wczoraj bardzo jak zobaczyłam Dianę kiedy nżki na schodach odmawiają jej posluszeństwa.Gdzieś na 3 schodku poprostu aniemogła i musiałam ją zsuwać na dół bo nie dałam rady jej udźwignąć.Leżałyśmy tak przez kilka chwil potem obie.Mi ledwo łzy nie poszły z bezsilności a Dianka nie mogła wstać i tylko patrzyła się na mnie tymi swoimi ślepkami jakby nierozumiała... Dopiero kiedy pani przyszła to pomogła mi Diankę wnieść po schodach.Ja nic nie mogłam zrobić :-( Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 łaciata napisał(a):to się ciesze i wstydzę, że więcej teraz nie mogę pamiętam, jak my (apropos lamp) nagrzewaliśmy naszę Andę poduszką elektryczną... rzecz mała, łatwa w użyciu... ale to była zupełnie inna choroba... tak tylko mi się przypomniało... Kochana nie waż się mówić żże Ci wstyd!!!Jesteś przekochana i dziękuje za pieniązki bo 20 zł dla Dianki to góra pieniędzy i każda nowa złotówka jest dla nas wyjątkowa. Łaciatko to coś innego niż poduszka i wcale nie nagrzewa tak bardzo tylko ta lapa coś tam robi...podobno dobra jest przy zwyrodnieniach. Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Chciałam bardzo podziękować zasadzkas bo bardzo nam pomaga.Dziękuje kochana że myślisz jak pomóc Diance bo mi już przestają pomysły wchodzic do głowy po tym allegro.Trudno się mówi lecz trzaba próbować dalej.Dziękuje :loveu: Quote
zasadzkas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Nie ma teraz pieniędzy, bo mało pracuję, ale mam czas, więc tyle mogę. Mam nadzieję, że zdążymy pomóc Diance po prostu. Trzymaj się, kochana. Quote
Recommended Posts