romenka Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Kora napisał(a):Romenka, jak Sobie zyczysz:shake: . Przyszlym matkom sie nie odmawia! :buzi: dziękuje ;) Quote
pajunia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ten lek, to Hyonate - Firmy Bayer. Skaldnikowo, taki sam, jak Bonharen. Firma Bayer, to potentat farmaceutyczny i nie dopuszcza na zadnych rynkach innych produktow. U nas , w Niemczech tez jest Hyonate, kosztuje okolo 1500,-€. Bonharen jest tez nie dopuszczony na niemieckim rynku, a kosztuje w przeliczeniu 70,-€. Quote
daisy Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Znalazlam odpowiednik ( skladnikowo ) na rynku szwedzkim lek stosowany dla koni i dla psow. Hylartil vet. Orion, Animal Health Zastrzyki, lösning 10 mg/ml Aktiv substans Hyaluronsyra Zastrzyki 10 mg/ml na recepte 2 milliliter napelniona strzykawka koszt ok. 300 plz 10 x 2 milliliter napelnione strzykawki, koszt ok. 2.600 plz 20 x 2 milliliter napelnione strzykawki koszt ok. 4.000 plz Na rynku jest rowniez Hyonate vet.Bayer z aktywna substancja Hyaluronsyra ale wedlug informacji jest stosowany tylko dla koni. Zastrzyki 10 mg/ml 2 x 2 milliliter napelnone strzykawki, na recepte, koszt ok. 400plz za 2 Quote
Dorothy Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 pajunia jestes pewna ze to hyonate? Dla psow tez? Ile wychodzi ampulka? w Polsce jedyny zarejestrowany lek to SYNTEHYAL VET rozprowadza to facet o nazwie Dog&Horse Line, i za chiny ludowe nie chce sie przyznac skad to ma i kto to produkuje, ale chodza sluchy ze z Niemiec. Jeden zastrzyk 2ml kosztuje 130 zl w hurcie, dla wetów. Facet tlucze kase jak jasny gwint bo to JEDYNY zarejestrowany lek w Polsce. Quote
Dorothy Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 daisy czy ten hylartil jest do podawania dozylnego? Bo jak widac moze byc taki i taki. Ile to kosztuje? Np jednorazowa dawka? ps/ daisy szwedzki jest bardzo ladny acz nie bardzo zrozumialy:-D Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Pytalam się jeszcez lekarza bo Pani dyrektor na pytanie moje co dobci odpowiedziała trzeba co zrobic z tym nowotworzeniem na kręgosłupie więc ja się przestraszyłam i poleciałam do doktora pytać się czy to coś poważnego.Doktor powiedził że jest to związane ze starym wiekiem psa i jest to zwyrodnienie ale nie wchodzi w grę spondyloza-to nie przez nią. Dianka ma pojechać jeszcze raz do jakiejś klinki podobno za tydzień by sprawdzic czy to sie rozwija bardziej. Kurcze że też ja nie zuważyłam u mnie jak była Dianka że jest coś nietak :-( no ale nie było takiej możliwości bo jak porzecież nie mam w oczach rentgena:-( A i n pytanie czy pies cierpi weterynarz powiedział że nie widac po niej tego i dlatego narazie nic nie dostaje ze środków przeciwbólowych. Mi się wydaje że jest to pczątek tej choroby więc moim zdaniem ma szansena wyleczenie ale to tylko moje zdanie. Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2979&action=prod&PHPSESSID=0f93d3f10950197f657d1cda2ef219b6 http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2144&action=prod Kurcze tylko że drogie jeśli idzie o rozmiar :-( Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4508&action=prod i jeszcze to :) Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Mam pomysła ale kurczenie wiem jak mam go napisać.Chodzi o Diankę.Wszystkich chętnych którzy chcą zapoznać się z mym pomysłem ;) prosze o pw Quote
luciolla Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Znalazłam to zdjęcie Dianki na stronie Eli, słodziara :loveu: Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Luciolla w jakim dziale było to zdjęcie?? Quote
Kobold Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 czesc romenka nieeee ja nie zapomnialam o Was. Jak juz pisalam znalazlam dla Dinki ubranko ale tylko 70 cm jak uwazasz,ze sie nada to ja je kupie. Tylko,ze to troche potrwa. 23 stycznia konczy sie aukcja.Potem wysylka to tez ze trzy dni no i paczka do Ciebie to tez jakies cztery piec dni.:roll: Bo ja to niestety w Krainie Kartofli i Kapusty zyje wiec moze troche potrwac :nerwy: wklejam zdjecie ubranka. Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 [quote name='Kobold']czesc romenka nieeee ja nie zapomnialam o Was. Jak juz pisalam znalazlam dla Dinki ubranko ale tylko 70 cm jak uwazasz,ze sie nada to ja je kupie. Tylko,ze to troche potrwa. 23 stycznia konczy sie aukcja.Potem wysylka to tez ze trzy dni no i paczka do Ciebie to tez jakies cztery piec dni.:roll: Bo ja to niestety w Krainie Kartofli i Kapusty zyje wiec moze troche potrwac :nerwy: wklejam zdjecie ubranka. Kobold dziękuje Ci z całego serduszka. Prosze napisz mi w jakiej to cenie jest bo może w tej cenie będzie ten drugi kubraczek co podałam na watku.On ma większe rozmiary więc bardziej się przyda.Martwie się tylko o to że w ten kubraczek Dianki nie dopniemy:oops: Że tez taka wielka urosła ;) Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Derka dla psa Voff5461 Derka dla psa Voff. Wykonana z polaru. Oferta kolorystyczna zmienna. Rozmiary: 30, 40, 50, 60, 70, 80 cm. Podany rozmiar jest długością od szyi do nasady ogona. Produkt firmy Horsepol. Cena: 35 zł To jest dośc tanie.AnetkaW wynalazła bo ja jakoś nie mamszczęścia w szukaniu.Co prawda to co Ty Kobold znalazłaś to jest cieplejsze chyba raczej ale obawiam się że dobci się nie dopnie :-( a szkoda.Może jednak mają większe rozmiary?? Quote
luciolla Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='romenka']Luciolla w jakim dziale było to zdjęcie?? jest teraz nowy dział "aktualności" i właśnie w tym dziale pod datą 13.01.,oto link: http://www.psy.warszawa.pl/2007/html/paluch/akt13012007.htm Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 http://www.mrdog.pl/index.php?str=galeria&PHPSESSID=00a3022857f5da1fdace5f55d1b94d49 - znalazłam :loveu: teraz tylko zapytam się w jakiej cenie uszyli by dla Dianki :evil_lol: Znalazłam cennik niestety drogo jak cholera !!! Quote
Kobold Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Sluchajcie dziewczyny mam taka propozycje: poniewaz ten polarek co AnetkaW wynalazla jet duzy tzn dlugi 80cm a moj jest tylko 70cm ale za to cieplusi hmmmm mam nadzieje, ze jest cieplusi :razz: to ja go sprubuje wylicytowac.Narazie jest za 5 €. Jak widac na zdjeciu ma go na sobie Goldek, a one moze i sa krotsze od Dobkow ale klaty maja tez nie male.Jestem prawie pewna ze jezeli chodzi o klate to nasza Dolly Parton ze swoja prawie 80cm klata wejdzie w kubrak spokojnie,luzik jeszcze bedzie. Moje objekcje dotyczyly dlugosci,to ze jej bedzie wystawal maly,bo maly kawalek dupci a dupcia przeciez chora. A cieply dlugi polarek i na to cieply nieprzemakalny kubrak to jest super rozwiazanie Co myslicie?? :p No to lece papapa Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Ja widze że im więkkszy tym droższy :-( KOMBINEZON OCIEPLANY Index: 00011 Kombinezon ortalionowy ocieplany polarem zapinany na zamek jest doskonałą ochroną przed zimnem i zimową chlapą, zalecany szczególnie dla psów o krótkiej sierści. Na nogawkach naszyte są paski odblaskowe POWIĘKSZCena: 60.00 PLN rozmiar: 10 69.00 PLN rozmiar: 12 78.00 PLN rozmiar: 14 87.00 PLN rozmiar: 16 95.00 PLN rozmiar: 18 104.00 PLN rozmiar: 20 To jest bardzo dobre i bardzo ciepłe akurat dla Dianki tylkociekawa jestem czy jak sunia zechce się zlatwic trzeba będzie to sciągać??:cool3: Błagam Was o pomoc by zakupic ten kubraczek.Ja dam 50 zł ale już potem nie będe mogła dodać na bonharen :-( jednak jest nadzieja że może być za darmo ale jeszcze nic pewnego.Dobcia musi byc dobrze ubrana bo ona od rana wypuszczana jest na dwór gdzie zostyaje przywiązana do płota a tam trzęsie się z zimna.ja wiem że psy chcą pooddychac świerzym powietrzem ale niestety nie może byc tak że pies chory na spondylozę jest wypuszczany na zimnicę gdzie chłód i wiatr wieje bo ona w szczególności potrzebuje ciepla by choroba bardziej sioę nie rozwujała!jeśli trzeba będzie będę codziennie jeździc do niej i zakladac jej ten kubraczek aż i pracownicy się tego nauczą! A potem jakjuż nie będzie Diance potrzebny przecież odstąpi się go innemu psiakowi który będzie go potrzebowal więc błagam pomóżcie! Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 [quote name='Kobold']Sluchajcie dziewczyny mam taka propozycje: poniewaz ten polarek co AnetkaW wynalazla jet duzy tzn dlugi 80cm a moj jest tylko 70cm ale za to cieplusi hmmmm mam nadzieje, ze jest cieplusi :razz: to ja go sprubuje wylicytowac.Narazie jest za 5 €. Jak widac na zdjeciu ma go na sobie Goldek, a one moze i sa krotsze od Dobkow ale klaty maja tez nie male.Jestem prawie pewna ze jezeli chodzi o klate to nasza Dolly Parton ze swoja prawie 80cm klata wejdzie w kubrak spokojnie,luzik jeszcze bedzie. Moje objekcje dotyczyly dlugosci,to ze jej bedzie wystawal maly,bo maly kawalek dupci a dupcia przeciez chora. A cieply dlugi polarek i na to cieply nieprzemakalny kubrak to jest super rozwiazanie Co myslicie?? :p No to lece papapa O kurcze!!5 euro to tanio :-o . Quote
gamoń Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Romenko a czy rozmawiałas z dyrekcja czy pozwola na kubraczek dla Diany(mysle o bezpieczeństwie suni). O ile jest w boksie z innymi psiaki moga jej nie za bardzo tolerowac w ubranku -inny zapach .Tak tylko głosno mysle. Quote
morisowa Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 gamoń napisał(a):O ile jest w boksie z innymi psiaki moga jej nie za bardzo tolerowac w ubranku -inny zapach .Tak tylko głosno mysle. Diana nie jest w boksie, a biurze. Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Czy ktoś może mi wystawic aukcje cegiełek (jejku tak to chyba się nazyywa:oops: ) na allegro dla Dianki.Dla niej będzie bardzo potrzebny każdy grosz. Quote
ASICA Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Romenko jaki masz plan co do Dianki???:cool3: Quote
romenka Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 ASICA napisał(a):Romenko jaki masz plan co do Dianki???:cool3: Napisałam ;) Quote
Recommended Posts