Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przebrnęłam przez ostatnie kilka stro, oto wnioski i pytania, FoxIndia bardzo proszę Ciebie jako najbliższą (chyba osobę dla Romenki) o odpowiedz, ok?

- amikat prosiła o przesłanie wyników badań, które chce pokazać dwóm wetom, z którymi współpracuje, czy już idą?
- gdzie ogłoszona jest Dianka i w jakiej formie? (chodzi o to żeby się nie dublować)
- kto w tej chwili opiekuje się Dianką i drugim psiakiem w czasie kiedy Romenka jest w szpitalu z Kubusiem?

- mogę dziś wieczorem zrobić plakat dla Dianki, jeżeli jest potrzebny? tylko prosze o zdjęcie, które mam wstawić, info chyba jakies wyłuskam, bannerek jest w podpisiue Romenki, proponuję go sobie tez wsadzić, więcej osób zauważy;
- robienie kup może wynikać z choroby ale może tez wynikać z problemów z zachowaniem, warto się temu poprzyglądać i podjąć kroki, czy myslałyście o kenelu dla suni? psy starają się nie załatwiać tam gdzie śpią (oczywiście warunkiem jest kontrola nad potrzebami), pomysł z PCV też dobry, łatwiej zmyć niż z dywanu (wiem, przeszłam to żyjąc dwa lata z psem nie kontrolującym swoim potrzeb);
- proponuję tu na wątku wrzucić dokładne info gdzie osoby chętne mogą wpłacać kasę dal Dianki bo w tym dłuuugim wątku się to gubi;

Posted

:shake: Czy Dianka nie ma szans, zadnych, byc zabrana do Niemiec przez niemiecką organizacje od dobermanow?

Czy w obecnej sytuacji, ciezkiej, Romenki-chore dziecko, nie ma szans umiesci Diankę na SGGW, porobic badania wszystkie, dokladnie?

Czy Romenka bedzie miala czas, teraz, na tą drugą sunie? Czy Jej tez nie trzeba zacząc szukac domu?:shake:

Posted

daleko mi do irytacji :) wiem, że Romenka jest w trudnym dla niej momencie i całe szczęście, że ma chociaz kilka życzliwych osób przy sobie.
dociskam bo czas nagli :( czy jest szansa na jakies aktualne foto Dianki? będzie łatwiej (mam nadzieje, że nie przegapiłam w natłoku postów...) ogłaszać.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
widzę, że moje pytania zostały bez echa...

Odpowiedzi na Twoje pytania sa dwie czy strone wczesniej.
Krotko. Nie ma co wysylac wynikow do innego weta gdyz Diane ogladał jeden z najlpeszych wetow. Przypuszcza, ze nowotwor, i aby to potwierdzic czy zaprzeczyc, zalecil kolejne badania, ktorych Diana nie ma zrobionych.

A co do zdjec. Poprostu wykorzystaj zdjecie te ktore sa i juz, nie sa przeciez stare.

Posted

Na stronie 310 hop! napisała (po obejrzeniu karty chorby Dianki u weta ) jakie badania trzeba zrobić, żeby ruszyć z miejsca. Koszty badań to około 350zł. Ktoś odpowiedzialny i chętny do ścisłego zastosowania się do zaleceń weterynarza musi pojechać z Dianką na badania. hop! napisała, gdzie poszczególne badania się robi. Teraz trzeba zebrać pieniądze. Jeśli znajdzie się osoba, która się tym zajmie i poda nr konta, na początek przeleję 50zł.

Posted

[quote name='tamb']ja chcę przelać pierwszą wpłatę
po sprostowaniu juz wiadomo, Dianka ma swoją skarpetkę, niestety jeszcze pustą :(
ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

numer konta

78213000042001038801430001

z dopiskiem: Dobka Diana

dziękuję przyjaciel_koni za sprostowanie :)

Posted

ARKA, bardzo ładnie to ujęłaś, Romence trzeba pomóc... ale Ona prosi o pomoc w znalezieniu Diance domu,

........

Iwonko, zapomniałam Ci wcześniej napisać... Dianka od paru dni jest na dobermanim forum, ale czekam na docelowy tekst z foteczkami.

Posted

[quote name='ara'] Romence trzeba pomóc... ale Ona prosi o pomoc w znalezieniu Diance domu,

Witam ...
ja również proszę o "skupienie" się na pomocy w szukaniu domu a nie na wzajemnych oskarżeniach

Posted

[quote name='Klementynkaa']nie jestem pewna ale chyba wystarczy założyć Dianie skarpetę na AFN czyli:
ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

numer konta

78213000042001038801430001

z dopiskiem: Diana u Romenki

jeżeli się mylę to proszę sprostujcie :oops:

To może ja sprostuję... Skoro prosisz...
Diana od dawna ma skarpetę na AFN
"Dobka Diana"

stan finansów Diany - 0,01 ....

Link dla Osób, które nie wiedzą gdzie szukać rozliczeń:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645&page=29

Posted

romenka napisał(a):
Zdj ęcia i tekst napisze dopiero wtedy iedy wyjdę z Kubusiem ze szpitala bo teraz przyjeżdzam do domu ale tyko na godzinę zjesć i sie wykąpać.

To czekamy na Wasz powrót.

Posted

[quote name='fox_india']prosze rozazcie moja propozycje zabrania Dianki na ogledziny i zrobienia tomografii. trzeba zebrac pieniadze na tomografie i conajmniej trzy wizyty lekarskie. bedzie to chyba okolo 800-900PLN.
ja funduje transport i jestem do dyspozycji i bardzo prosze o pilny kontakt osobe, ktora zabierze wraz ze mna Dianke na badania lekarskie
kto pojedzie z foxindia na badania? jak juz uda się zebrać kase oczywiście...

Posted

Klementynaa, hop! napisala,cytuje ponizej.

[quote name='hop!']Dzisiaj rozmawiałam z moją wetką o Dianie. Zajrzała w kartę informacyjną wizyty u dr. Dariusza Jagielskiego, dobrego specjalisty w zakresie onkologii i interny, który badał Diankę w czerwcu.
Dianka ma poważne zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa i jest u niej podejrzenie o szpiczaka (niestety nieuleczalny nowotwór rozwijający się w szpiku kostnym). Dla potwierdzenia diagnozy trzeba zrobić badania, które zlecił dr.Jagielski:
elektroforeza białek surowicy (pobranie krwi w lecznicy - 10 zł, wykonanie badania w szpitalu na ul.Banacha - 18 zł, tel. 0 22 599 10 00)
badanie moczu - poszukiwanie białka Bence'a-Jonesa (w szpitalu na ul.Banacha robi się to badanie nowoczesną metodą i ma nazwę - białko monoklonalne w moczu - 130 zł, tel. 0 22 599 10 00)
trzeba też zrobić rentgen kręgosłupa (na SGGW - około 120 zł, tel. 0 22 593 61 75).
Według mojej wetki, do której mam ogromne zaufanie trzeba zrobić te badania a potem umówić się na wizytę z dr. Jagielskim (będzie po 16 września). Powiedziała, że w tym wypadku tomografia nie jest konieczna.
Uważam, że jest to dobre rozwiązanie. Jeżeli zostanie zaakceptowane to będzie potrzebne około 280 zł + koszt wizyty u dr.Jagielskiego.

Byc moze rtg kregoslupa mozna wykonac na Powstancow Slaskich(trzeba wypytac),Romenka mieszka blisko tej klinik. Moze kolezanka Romenki poszlaby tama z Dianą. Krew tam tez pobiorą, mocz trzeba miec juz swiezo zlapny i zawiezc krew i mocz na Banacha i tu ktos zmotoryzowany, rano(chyba), przydalby sie.
Byc moze taka usluge, przwiezienia krwi i moczu na Banacha wykonalby labvet-ktory miesci sie tam gdzie jest lecznica, na Powstancow Slaskich.

Trzeba zebrac jak napisala hop! ok. 280zl.

Posted

mieszkam blisko romenki, a co za tym idzie kliniki przy Powstancow Slaskich.
zabiore Diane na wszystkie konieczne badania.

z tego co wiem tomografię zalecił dr Jagielski i myślę, że skoro Dianka jest u niego leczona od jakiegoś czasu należałoby postępować wg. jego zaleceń. pierwszą wizytę proponowałabym wlasnie u niego, pozniej ewentualna opinia innych lekarzy. mysle ze nie powinnysmy opierac sie na opinii osob, nawet jesli sa lekarzami weterynarii, które nigdy nie widzialy Diany.

sprawa priorytetowa jest teraz zebranie odpowiedniej ilosci funduszy na wszystki badania a przynajmniej na pierwsza wizytę u dr. Jagielskiego.
ewentualny dom musi wiedziec w jakim stanie jest Dianka.

bardzo Was wszystkie prosze aby od tej pory poruszano wylacznie kwestie związane ze zbieraniem funduszy, plissssss.....

Posted

[quote name='fox_india']z tego co wiem tomografię zalecił dr Jagielski i myślę, że skoro Dianka jest u niego leczona od jakiegoś czasu należałoby postępować wg. jego zaleceń.

No wlasnie, zacytowalam powyzej ostatnia wizyte, chyba, ze cos jeszcze pozniej bylo.

Wynika z opisu ze rtg bylo robione chyba, ze jakies jeszcze inne, specjalistyczne potrzeba, dokladnie jakie?

Moze zadzwonisz do lecznicy dr. Jagielskiego i sie dowiesz. Zapewne mają zapisane wszystko w kompie, w danych pacjenta.