Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i jak tam, dziewczyny i choopaki :loveu: wyspane, sniadanko zjedzone? Jak Dianulka?
Zurdo ty nie nadawaj zagadkami :crazyeye: nie podpuszczaj :roll: i nie probuj przelac Twojej niecheci matematycznej na nas, zmuszajac nas do rozwiazywania rownan z dwoma...trzema :crazyeye: niewiadomymi :evil_lol: (meskie+zenskie) x pies = imie
Rozwiazanie pliiisssss :evil_lol:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale masz Romenko sliczniutki brzuszek, prawie taki sam mam ja :loveu:
Jak się dzisiaj czujecie i jak się czuje Dianka?
Podawajcie imiona...bo ja też nie mogę coś wybrać...

Posted

Wszyscy nawet dobrze się czujemy.
Dianka w środku nocy zaczęła bardzo sapać ale okazało się że jej bardzo gorąco i po otworzeniu drzwi na balkon ,kiedy załapała świeżego powietrza zaczęła spokojnie oddychać. Ja jeszcze strzykawką napoiłam ją bo widać że nie kwapiła się by podejść i się napić wody ….
No wiecie, że też wyskoczyliście tak z tą drużyną piłkarską :diabloti:
A co do imienia ja naprawdę chętnie posłucham waszych propozycji bo sama nie mam zielonego pojęcia
Co prawda Ewelinka Darka siostra już nazwała Mojego synia Kubuś a Darka mama Bartek ale czekam na inne propozycje:evil_lol:

Posted

Sarduniu termin na sierpień ;)
Zurdo ty tu nas nie wkręcaj z tym imieniem :razz: tylko mów :mad:

AsiaK ten mój brzucho to już większy ode mnie :evil_lol: a jeszcze trzy miesiące :crazyeye:
Kochana a jak Ty się czujesz??

Posted

Ewelinka Darka siostra już nazwała Mojego synia Kubuś
:loveu: ooo Iwonka, Darek i Kubus slicznie :loveu: a Bartus mi sie mniej podoba i prosze bez zadnych niewlasciwych skojarzen :evil_lol: No ale lepiej Bartus (Bartlomiej czy Bartosz :oops:) niz np. Allanek :crazyeye:

Posted

Aniu ja tu proszę o propozycje a nie o przytakiwanie :diabloti:
A drugiego Darka nie chcę mieć w domu :evil_lol: więc na razie niech pozostanie ten Kuba :evil_lol:

Posted

Ej Dziubasku ja mialam na mysli szczesliwa rodzinke: Iwonka + Darek + Kubus :evil_lol: chyba, ze przyjelas wersje: albo Iwonka :crazyeye: albo Darek :evil_lol: albo Kubus :loveu: No a z propozycjami, to ja najpierw czekam na Ciotke zurdo :evil_lol: a potem zobaczymy :eviltong:

Posted

No dobra, to ja zaczynam: Szymek, Szymcio, Szymon. Dla dziewczynki Maja, ale to na razie odpada (chyba, że romenka jednak kogoś tam jeszcze ukryła w swoim brzuszysku :lol: ).
Cieszę się, że Dianka ma się lepiej. Wygląda na to, że znowu pomogły sterydy :roll:

Posted

No Martuś myślałam że stać Cię na coś więcej i wymyślisz tu jakieś imię wzięte z wykopalisk a ty tylko Szymcio :evil_lol: Nie ,no ale piękne jest :loveu:

Shirrrapeira,kochana Agatko Twoje imiona tez piękne ale ja myślę nad bardziej takim wymyślnym imieniem ;)
No cioteczki myślcie,myślcie :razz::evil_lol:

Posted

Cieszę sie, że Dianka czuje się w miarę dobrze! Pby tak dalej!

A ja czuję sie średnio, bo mam zapalenie pęcherza, ale to częste w ciązy, więc dbaj o siebie!
Szymuś ładnie, w ogóle wszystkie takie zwykłe imiona mi się podobają, ale prawie wszystkie mi się kojarzą z jakimś chłopakiem i odpadają ;)
Myślcie, myslcie....

Posted

romenka napisał(a):
No Martuś myślałam że stać Cię na coś więcej i wymyślisz tu jakieś imię wzięte z wykopalisk a ty tylko Szymcio :evil_lol: Nie ,no ale piękne jest :loveu:

no cóż - dla mnie cały urok w prostocie. Wiesz Iwonko, mój brat chciał wymyślne przy drugim synku. Efekt jest taki, że wszyscy mówimy na niego Tolek, a Tolek żyje w błogiej nieświadomości tego, jak ma naprawdę na imię. Ale kiedyś się dowie. I myślę, że nie będzie wtedy szczęśliwy. Pamiętaj, że to będzie z Groszkiem przez całe jego życie, że kiedyś będzie się musiał przedstawić kolegom, dziewczynie... I co powie? Jestem Pulcheriusz, Syberiusz, Kasjusz, Solidariusz, Narcyz, Pisjusz :evil_lol: , Edgar, Allan, Żorż? To krzywdzące i pretensjonalne (według mnie). Kombinuj tak, żeby ładnie brzmiało z nazwiskiem, bo czasem imię piękne ale na przykład zawiera dużo szelestów, co przy szeleszczącym nazwisku (ty akurat nie szeleścisz :evil_lol: ) brzmi zabójczo. O, pardą, się mi wywód estetyczny zrobił. To nadmiar przebywania z matematyką łostatnio.

Posted

zurdo napisał(a):
Jestem Pulcheriusz, Syberiusz, Kasjusz, Solidariusz, Narcyz, Pisjusz :evil_lol: , Edgar, Allan, Żorż?

Naprawdę takie rzeczy można u nas rejestrować:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Ja wybieram na wszelki wypadek imiona bez polskich liter:eviltong:

Romenko, ja z młodszym słonikiem wzbokaciłam się o 21kg:roll: więc chyba jeszcze trochę musisz brzuszek pohodować:evil_lol: i trzymam:kciuki: za chłodne lato... napisała ta, co już w sierpniu rodziła:lol:

Posted

Ja też wam cały czas kibicuje, pomimo tego, że ostatnio nie bywam często na forum ( tak to jest jak człowiek odkłada wszystko na ostatnią chwilę to potem siedzi i się oderwać nie może ). No i trzymam kciuki za Diankę. Zawsze jak wchodzę na wątek i nie widzę złych wieści to czuję dużą ulgę.

Co do imienia dla dziecka, to gdybym kiedyś miała jakiemuś nadawać imię męskie, to byłoby to imię Julian albo Oskar. Ale to oczywiście tylko wynik moich osobistych preferencji i sentymentów.
Natomiast Bartek akurat źle mi się kojarzy. Wszyscy Bartosze jakich znałam byli delikatnie mówiąc doopkowaci. Kubuś jest znacznie ładniejszym imieniem, chociaż trochę kojarzy się z małym zwierzątkiem typu chomik. Ale Jakub już brzmi poważnie.
A jakbyś miała jechać z dzieckiem za granice to dobrym imieniem jest Robert - w wielu zagranicznych językach brzmi prawie tak samo jak po polsku ;) .

Posted

A ja się wproszę nieporoszona, z okazji poznania się z romenką osobiście:cool1:

A jak już tak doczytałam o imionach (bo o Diance nie doszukałam zbyt wielu informacji na ostatnich stronach:diabloti:), to napiszę jaki mi się podobają. Rozumiem, że tylko męskie.
Aleksander, ze zdrobnieniem Alek, Aluś, Ali, Aleczek, Alusiek ...(za nic w świecie Olek!!)
Oskar
Igor
Szymon

A jakby kto reflektował na dziewczęce to Alesja, Natasza, Lena, Melania :)

Posted

aisaK napisał(a):
Cieszę sie, że Dianka czuje się w miarę dobrze! Pby tak dalej!

A ja czuję sie średnio, bo mam zapalenie pęcherza, ale to częste w ciązy, więc dbaj o siebie!
Szymuś ładnie, w ogóle wszystkie takie zwykłe imiona mi się podobają, ale prawie wszystkie mi się kojarzą z jakimś chłopakiem i odpadają ;)
Myślcie, myslcie....

Bardzo Ci wspolczuje z powodu pecherza.Mialam czeste nawroty pecherza i kupilam sobie URINAL-zapobiega nawrotom.Sprobuj moze i Tobie pomoze.
Na zapalenie juz takie mocne bralam FURAGIN.:shake: (Straszny to bol wiem co to znaczy i rozumiem):knajpa: Pij jak najwiecej wody niegazowanej szybciej przejdzie