Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iwonka, Ty zrob sobie jeszcze dzisiaj dokladna rozpiske :p co, w jakich ilosciach i kiedy podawac. To bardzo wazne, by przestrzegac dokladnie por podawania tych lekow. Do listy dopisz siebie :mad: kiedy i o ktorej godzine, na czczo, czy po jedzeniu sama masz brac leki. :mad: Tylko nie pomyl opakowan, bo Diance Twoje tabletki nie zaszkodza ale odwrotnie, to nawet nie chce myslec :shake:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kobold']Poczytalam sobie na temat lekow, ktore dostala Dianka :lol: bo ja to z natury ciekawski czlek jestem :evil_lol:. Jakbys chciala wiedziec to co ja :eviltong: to tu masz linki ;)
http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=402&idnlek=1420&menu=3
http://www.polfa-grodzisk.pl/index.php?path=oferta/leki_ludzkie/grupa_5/meloksam&lang=PL
https://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=635
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=2&letter=&lek=2687

Dzięki Aniu.Od razu siadam do czytania :evil_lol:

Posted

Kobold napisał(a):
No Dziewczyny i Juniorek do lozek i to biegiem!!! Na dzis wystarczy wrazen :lol:
Spokojnej nocy i pieknych kolorowych snow :loveu:

Już Aniu,już...
Aniu wiesz że jamniczka jest w swoim domku:loveu:??

Posted

shirrrapeira napisał(a):
O nie wiemy opowiadaj? Cudownie, bo on taki slodki byl.

Cioteczka w wątek to jamniczka założony miała :p a tak poważnie to na szczęście mała znalazła właściciela i zobaczcie na wątek jej jakie szczęście zapanowało :loveu:

Posted

romenko, poprzednia wizyta kosztowała 41 zł, wszystko się zgadza. Cieszę się, że nie padło to straszne słowo na n... Dianeczko, lecz brzuchol i wątrobę i wychodź na prostą. Morfologia ma być cacy, słyszysz?
A swoją drogą - Dianka to jeszcze jakoś wygląda w tym paskudztwie, od razu widać, że pies z listy. Ale to, co zrobiła Kobold, w celach sobie tylko znanych, to czysty kryminał. Ciotce Kobold znudziło się życie na wolności?

Posted

Nawet nie wiesz, jak sie ciesze, ze Kiara wrocila do swojego domku. :multi: To musi byc strasze, jak zginie psiak, brrr nawet nie chce o tym myslec.:shake:
A jak Wam dzisiaj minela nocka??? Tyle wrazen i radosci wczoraj, ze pewnie dlugo nie moglas zasnac :lol:
Ciotka zurdo i inne cioteczki oto wiadomosc od Szelmy: Szelka bardzo sobie wyprasza tego typu insynuacje, ze ona nie z listy. Ze co, ze jak nie ma jej na jakiejs goooffnianej liscie, co to by chciela na niej byc ale jakis glab ja pominal, to juz nie pies i nie ma prawa do kaganca. Toz to jawna dyskryminacja Szelma to pies, pies potfoor, pies postrach listonoszy i innego badziewia paletajacego sie pod jej drzwiami, pies grozny i nieokielznany....... eeh fajnie by bylo ale niestety... nikt sie jej nie boi nawet w kagancu.
A tak na powaznie, to zdazylo nam sie, ze straznik (nie Texasu Chuck Norris) kolejowy uparl sie, zebym zalozyla jej kaganiec, mimo sprzeciwu pasazerow pociagu. Cytuje, co powiedzial, straszac mnie madatem: pies podrozujacy publicznymi srodkami lokomocji musi byc w kagancu i na smyczy a pies to pies. No i co mialam z kasztanem dyskutowac?

Posted

Cieszę się bardzo, że nocka minęła spokojnie. A wizja romenki wracającej z Białobrzeskiej z dwoma nadliczbowymi psami - przyznaję, porażająca :razz:
A co to znaczy "w jego klinice", tzn. klinice dr. Jagielskiego? Czyżby SGGW?

Kobold, tak, tak. Napisz mi jeszcze, że Szelka ma kompleks listy, a jej skatowane id i hamowane bestialsko dążenie do mocy kompensuje się w pisaniu poezji. A świstak siedzi i zawija w sreberka :eviltong:

Posted

Kochane jestem.Dopiero wróciłam z lekarstwami Dianki i od razu dostanie swoją pierwszą dawkę Dianka leków.
Faktura jest i dzisiaj wszystkie faktury wysyłam...
Ja idę teraz coś zjeść bo padam z głodu.
Dianka czuje sie dobrze.Śpi właśnie na moim łóżku :p

Posted

[quote name='romenka']I teraz te powyższe zabiegi wliczają się w ostania fakturę z klinki.Czyli fakturę wystawili mi na 114 zł -83zł =31zł
te 31 zł jest za badanie moczu któro ko0sztowało 18 zł i 13 zł zostaje a wydałam jeszcze 24 zł za tabletki od biegunki (wynika z tego że źle wyliczyli fakturę i zaraz pójde doo nich by mi poprawili)
Sumując inaczej :86 zł miałam(nielicząc tego co straciłam ostatnio w klinice) teraz 200 zł dostałam z AFN czyli powinnam mieć 286 zł od tego muszę odjąć 114 zł (za ostanie zabiegi w klinice) =172zł
Potem kupiłam Diance Ursopol za 32 zł (fakture zeskanuje) ale tego nie policzę tylko ten lek policzę za swoje pieniądze bo zapomniałam na śmierć że miałam dodać 50 zł za włosy robione koleżance z z tego co widzę nie dałam jednak tych pieniążków,czyli nadal powinnam mieć 172 zł do tego dokładam 18zł z reszty z 50 zł i wychodzi że powinnam mieć 190zł na dzień dzisiejszy!!!!

Nie wiem czy Daga27 wpłaciła 100 zł z 200 które pożyczyła ale jeśli tak to te pieniądze na pewno będą na koncie moim ale ja je zobaczę dopiero wtedy kiedy odblokują mi konto w internecie albo zobaczę wtedy kiedy pójdę do bankomatu sprawdzić czy wpłynęło coś (ale tu mogę się pomylić bo dokładnie nie wiem ile mogę mieć na koncie :oops: ale na szczęście mam ostatni wydruk z bankomatu tyle że mam nadzieje że nie pobrali za żadne rachunki z konta bo wtedy naprawdę nie będę wiedziała czy doszło czy nie)

Kochani błagam przypominajcie mi takie rzeczy jak pieniądze.Jeśli obiecałam dodać coś od siebie i zapomnę to proszę Was o przypomnienie.Gdyby nie dzisiejsze przeglądnięcie wszystkich rozliczeń Dinki do tej pory nie wpłaciłabym bo zapomniałam porostu:oops::oops::oops:

Kochani więc tak:Wczoraj w klinice straciłam 39 zł i te 50 które obiecałam to ja je dałam ,przypomniało mi się.Wydałam je na karmę dla Dianki a teraz nie wycofuje się z tego tylko po prostu znów dam na karmę dla Dianki bo niestety jeszcze z tydzień,półtorej i Diance potrzeba będzie kupić znów karmę.
Czyli liczmy że Dianka nadal ma te 172 zł które miała,dobrze? - 32zł Ursopol =140zł
A ja kupie jej następny worek karmy jak tylko ta się skończy.
Czyli od 140-39=101zł i dzisiaj wydałam 60 zł za leki (fakturę za chwilkę zeskanuje czyli na dzień dzisiejszy mam 41 zł

(i znów poprawiłam :oops: Przepraszam ale już się gubię w tych rozliczeniach :oops:)

Posted

Kochani musialam poprawić znów rozliczenie :oops:Bardzo przepraszam za zamieszanie :oops:Obiecuje dać prócz tych pieniążków na karmę jeszcze coś ale dopiero od pierwszego...Kurczę nie wyrabiam jak na razie z rachunkami i z tą cholerną ratą za samochód który Darek wziął :angryy: a jeszcze nie mam zapłacone do tej pory za dwa rachunki(mam nadzieje że dwa:oops:) chello i znów jakiś rachunek za wspólnotę mieszkaniową 252 zł a dzisiaj przyszło upomnienie:oops: tyle że ja nie wiem czy mam za to płacić czy nie :placz:

Posted

romenko, ja tam nie wiem, bo od dawna nic nie daje na diankę, wiec w zasadzie nie powinnam zabierac glosu, ale mysle, ze jak sa na nia pieniądze, to korzystaj, bo przeciez zaraz bedziesz miala maluszka i na niego tez musisz zbierac...pieluszki, kosmetyki, ciuszki- to cholernie drogie wszystko- nie wiem, czy masz to zabezpieczone..

Posted

Ach Iwonka :lol: skoro przyslali upomnienie to musisz zaplacic. Ale sprawdz najpierw za jaki miesiac jest to rozliczenie (nr. faktury) i porownaj ze swoimi wplatami, bo byc moze masz juz zaplacone.Nie wiem, czy robisz to elektronicznie, czy przelewem pocztowo-bankowym ale jezeli zaplacilas za ta fakture, to bedziesz miala potwierdzenie.;)
Iwonka czemu Ty sie stale usprawiedliwiasz, kazdy daje tyle ile moze a Ty dajesz Diance opieke i milosc, to bardzo wiele :loveu:

Posted

Romenko, przyjechal Bonahren 6 amp. Sponsor Mariusz Szczygiel pokryl calosc, to jego dar dla Dianki;), tylko od tygodnia nie mam czasu lekarstwa odebrac:oops: . Moze ktos mieszka na Powislu:roll: ?
I masz pw.

Posted

Kochanie bo ciągle coś mi nie wychodzi :oops: nawet nie umie dobrze policzyć ile straciłam a ile powinno być :wallbash:
Co do tego rachunku to nie mam pojęcia.Wiem że z Darka konta idzie nawet podwójnie za wspólnotę mieszkaniową i to nie małe pieniądze tylko 200 zł z czymś jednorazowo miesięcznie czyli pobierają ok 500-set miesięcznie a tu nagle jeszcze jakiś rachunek!!!JKa wysłałam Darkowi skan tego rachunku i Drek powiedział żeby nie płacić za niego a dzisiaj przyszło upomnienie.Tm jest rozliczenie za wszystko(światło,gaz...) i to podobno jest z całego roku -jakaś niedopłata :angryy: tyle że ja się cholera na tym nie znam :placz: a wiem że na bieżąco płacimy za wszystko więc skąd to... :roll: ?

Posted

[quote name='Kora']Romenko, przyjechal Bonahren 6 amp. Sponsor Mariusz Szczygiel pokryl calosc, to jego dar dla Dianki;), tylko od tygodnia nie mam czasu lekarstwa odebrac:oops: . Moze ktos mieszka na Powislu:roll: ?
I masz pw.
Kora tak bardzo dziękuje Tobie i Panu Mariuszowi :loveu: :buzi::Rose:

O jej a gdzie to Powiśle:oops:??

Żadnego PW nie mam :-(

Posted

loozerka napisał(a):
romenko, ja tam nie wiem, bo od dawna nic nie daje na diankę, wiec w zasadzie nie powinnam zabierac glosu, ale mysle, ze jak sa na nia pieniądze, to korzystaj, bo przeciez zaraz bedziesz miala maluszka i na niego tez musisz zbierac...pieluszki, kosmetyki, ciuszki- to cholernie drogie wszystko- nie wiem, czy masz to zabezpieczone..

Słonko ja już zaczęłam troszkę kupować,na razie ciuszki dla szkraba małego a wózek i łóżeczko kupię jak przyjdą pieniądze za mundurówkę bo inaczej nie poradzę sobie a te wózki jeszcze tak cholernie drogie.
Być może wózek podaruje mi Ludek :loveu: więc miałabym jedno z głowy :roll:
Już szukam po internecie gdzie taniej wyjdzie ale na razie słabo mi to idzie :cool1: ale już dzisiaj koleżanka się odezwała do mnie która pomoże mi wybrac niektóre rzeczy :lol:

Posted

Dziewczyny mam dla Dianki Trillac i Ranigast, ale naprawde nie mam czasu go dostarczyc, bede natomiast jutro na bazarku na Wiatracznej o 9.15, potem wracam na Ursynow, moze ktoras mieszka w okolicy?

Posted

[quote name='Kora']Dziewczyny mam dla Dianki Trillac i Ranigast, ale naprawde nie mam czasu go dostarczyc, bede natomiast jutro na bazarku na Wiatracznej o 9.15, potem wracam na Ursynow, moze ktoras mieszka w okolicy?
Kochana Koro :loveu: zaraz napisze na gg do Konisi.Ona mieszka bliziutko więc może odbierze od Ciebie lekarstwa :loveu: