Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

romenka napisał(a):
Już wiem mój termin porodu to 15-sty sierpień 2007r :loveu:

Ja mam na 16-sty sierpień!!!

Leć na USG, napewno już duzo zobaczysz!!!

Pozdrawiam ciebie, małego dogomaniaka i oczywiście sliczną damę Diankę...Oby zdrowiała i czuła się jak najlepiej i w sierpniu mogła cieszyć się z toba maleństwem, powodzenia!!!

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majafaja napisał(a):
dziewczyny, ja trochę zmienię temat....

co z ta ramką?? czy socurek wpłacił? romenka miłaś dać znać!! Bo skończy się tak, że ona wpłaci, a ja nie wyśle, bo za chwile do Krk sie wyprowadze!!

to tajk?? DAJCIE ZNAK NA PW !!

Kurcze patrzyłam ale nie widze właty :shake: Napisze PW do Socurka o informacje....

Posted

aisaK napisał(a):
Ja mam na 16-sty sierpień!!!

Leć na USG, napewno już duzo zobaczysz!!!

Pozdrawiam ciebie, małego dogomaniaka i oczywiście sliczną damę Diankę...Oby zdrowiała i czuła się jak najlepiej i w sierpniu mogła cieszyć się z toba maleństwem, powodzenia!!!

OOOOOOOOO:crazyeye: 16-sty sierpień??????To Asiu może będziemy razem rodzić :evil_lol: Kurcze ale zbieg okoliczności :loveu:

Ja dzisiaj nie dostałam się na USG ale jutro na 16:40 mam umówioną wizytę :loveu: więc cierpliwie czekamy:razz:

Posted

To trzymam kciuki za udane USG, ja mam za tydzień, juz się nie mogę doczekać...Razem to raczej rodzić nie będziemy, ale może w tym samym czasie...Masz z kim zostawić psy na czas pobytu w szpitalu? Szkoda, że nie masz blisko nikogo bliskiego, rodziny, kogoś, kto by ci pomógł...

Posted

aisaK napisał(a):
To trzymam kciuki za udane USG, ja mam za tydzień, juz się nie mogę doczekać...Razem to raczej rodzić nie będziemy, ale może w tym samym czasie...Masz z kim zostawić psy na czas pobytu w szpitalu? Szkoda, że nie masz blisko nikogo bliskiego, rodziny, kogoś, kto by ci pomógł...

Oj to trzymam kciuki i za Twoje USG.To już pewnie będzie wiadomo co będzie:razz: ??Ale cudownie:loveu:
Jeśłi chodzi o pomoc to tyle cioteczek tu się zaoferowało w pomocy że będzie w kim przebierać:evil_lol: a jak zechcą cioteczki to wszystki moga przyjechac do mnie:cool3: :loveu: :evil_lol:

Posted

Dianka dzisiaj miała spotkanie trzeciego stopnia z Gnomem:evil_lol:
Oczywiście Gnom to imię psa fox_india ;) Śliczny psiak ale silny jak wół:evil_lol: a jaki przylepiasty.Napoczątku bałam się Diankę spuszczać ze smyczy ale potem...pomyślałam co ma być to będzie przynajmniej zobaczę jak ona się zachowuje w stosunku fddo innych psiaków.No i Dianka więcej robi hałasu niż krzywdy :evil_lol: Małpka jedna a Gnomik to cudo chodzące któro ciągle chciało się bwić.
Przez dłuższy czas niezapraszałam fox_india do mieszkania bo byłam w strachu co będzie się działo w 32 metrach ale byłam zaszkokowana.Dianka oczywiście ząbki pokazywała i szczypać chciała jak Gnomik podchodził ale ona wcale nie chcę gryść tylko ostrzega:diabloti: Gnomik to dorodny zwierz więc wiedziałam jak nawet coś się stanie to spłynie po nim jak po kaczce ale oczywiście cały czas byłyśmy w pogotowiu w razie "w".Romcia też nie lepsza:razz: Swoje ząbki na Gnomika szczerzyła i powiem Wam że bardziej groźnie wyglądała niż sama Dianka:evil_lol:
Jestem zadowolona:loveu: Dianka nie pogryzła psiaka mimo że pewna byłam na początku ze źle się to skączy tylko nie wiedziałam dla kogo bo Gnom mógłby jej nbapewno więcej jakby chciał,ale teraz wiem że Diana to tylko dużo ryczy a mało mleka daje i całe szczęście:eviltong:
Potem będą fotki:loveu:

Posted

Troche mnie nie bylo u Was i ciesze sie, ze tak znowu fajnie, mozna by powiedziec familijnie zrobilo sie na watku. :loveu: Rosnie nam, jak wyczytalam nastepny Dogobabymaniak :loveu: i to na dodatek rowiesnik romenkowego Bobasa. :loveu: Romenka mimo trudnej sytuacji jakby radosniejsza, przynajmniej tak wynika z postow. Dianka sprawdzila sie tez jako psia kolezanka, czym obalila mit o Dobermanach zabojcach-skad ten paranoidalny mit o tych psiakach nigdy nie pojme.:roll: Czekam na jutrzejszy dzien i wyniki :loveu: Zobaczymy czy do naszych szeregow dolaczy Dogomaniak Baby Boy czy Baby Girl :loveu:
I wszystko mogloby byc fajnie ale jednak zycie toczy sie dalej i pisze swoje scenariusze, na ktore nie mamy wplywu :placz: Iwonko odwiedz Dorotke i Filipka :placz:

Posted

Aniu byłam na wątku Filipka['] i tak bardzo jest mi przykro...:-(
Wiem że teraz Filipek jest szczęśliwy i nie cierpi z bólu bo Dorotka zapewniąła mu wszystko co mogła i jeszcze więcej jednak jej cierpienie mnie martwi:-( Zal jest mi jej bardzo!Pokochała całym sercem a teraz musiała pozwolić Mu odejśc.To najgorsze co czlwieka może spotkać-strata kochanej osoby bo osoba dla mnie to i zwierzątko które kochałao się ponad wszystko,jak własne dziecko...:placz:
Filipku Ty wiesz i jesteś wdzięczny za miłość i serce jakie okazała Ci Dorotka i teraz kochany pomóż jej choćby w snach...pokaż jej jaki jesteś szczęśliwy biegając za Tęczowym Mostem.Żegnaj pieseńku[']

Posted

Romenka :) Gnom ma na imię Junior hehehe ale faktycznie Gnom do niego lepiej pasuje :diabloti:
posluchalam Twojej rady. :bluepaw: zaraz od Ciebie poszlismy z Gnomkiem do ulubionego sklepu dla zwierzakuF :bluepaw: i kupilismy kolczatkę. :bluepaw: pani w sklepie powiedziala ze nie mamy sie czego obawiac i podtuczyla Gnoma smakolykami. :bluepaw: obie mialyscie racje !!!!!!!!!! :bluepaw: boże jaki Gnom jest teraz grzeczny !!!!!!!!!!!!!! moj TZ wyszedl z nim wczoraj na spacer wieczorem. szedl i nie mogl przestac się brechtac :turn-l: :roflt: :roflt: jak Gnom idzie poslusznie na smyczy. istny ósmy cud swiata !!!!!!!!!!!!!!!! :painting:

jestesmy z Gnomkiem bardzo super zadowoleni z wizyty, a Dianka jest cudownym psiakiem. wiedziala ze Gnom :diabloti: jest mlody i nie chciala zrobic mu krzywdy. Dianka jest taka sliczna i delikatna :crazyeye:
niestety Gnom :diabloti: byl niegrzeczny :oops:

Posted

No i prosze obiecane zdjęcia:evil_lol:

A o to Gnomik w całej swojej okazałości :loveu:

[SIZE=1]
[SIZE=1]
No i Dianka z Gnomikiem Juniorem:evil_lol:

[SIZE=1]
[SIZE=1]
[SIZE=1]
[SIZE=1]
[SIZE=1]
[SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=2]

Oczywiście na zdjęciach Dianka zakochana w fox_india .Zazdrosna jestem??:cool3:

Posted

fox_india napisał(a):
Romenka :) Gnom ma na imię Junior hehehe ale faktycznie Gnom do niego lepiej pasuje :diabloti:
posluchalam Twojej rady. :bluepaw: zaraz od Ciebie poszlismy z Gnomkiem do ulubionego sklepu dla zwierzakuF :bluepaw: i kupilismy kolczatkę. :bluepaw: pani w sklepie powiedziala ze nie mamy sie czego obawiac i podtuczyla Gnoma smakolykami. :bluepaw: obie mialyscie racje !!!!!!!!!! :bluepaw: boże jaki Gnom jest teraz grzeczny !!!!!!!!!!!!!! moj TZ wyszedl z nim wczoraj na spacer wieczorem. szedl i nie mogl przestac się brechtac :turn-l: :roflt: :roflt: jak Gnom idzie poslusznie na smyczy. istny ósmy cud swiata !!!!!!!!!!!!!!!! :painting:

jestesmy z Gnomkiem bardzo super zadowoleni z wizyty, a Dianka jest cudownym psiakiem. wiedziala ze Gnom :diabloti: jest mlody i nie chciala zrobic mu krzywdy. Dianka jest taka sliczna i delikatna :crazyeye:
niestety Gnom :diabloti: byl niegrzeczny :oops:

Bardzo się ciesze że m,ogłam w czymś pomóc i nie kręć tutaj że Gnomik był niegrzeczny bo to bardzo dobry psiak tylko rozpiera go energia:evil_lol:
Potem jak tylko posprzatam w mieszkaniu napisze kilka słow w wątku Iwi bo bardzo zadowolona jestem ze spotkania z taką dziewczyna i taki psiak jak Ivi powinien mieć właśnie taką kochaną właścicielkę:loveu:

Posted

romenko, jak cioteczki mogłyby o Diance zapomnieć? Ja dopiero teraz, bo mnie zaraza jakaś dopadła i zmogła. A teraz przesłuchanie: czy byłaś na usg? czy dzwoniłaś do Jagielskiego?
I jeszcze propozycja - jeśli z dianką jest ok, weź sobie urlop od dogo i spędźcie ten weekend miło z TZem
a zapomniałam napisać - zdjęcia cudo i para dianko-gnomowa pikna

Posted

Uff nareszcie znalazlam chwilke czasu, zeby napisac pare slow. Choc przyznam sie, ze pare razy juz tu bylam ale niestety nie za bardzo moglam cos skrobnac :evil_lol: Oczy Wielkiego Brata mnie podgladaly :crazyeye: Cioteczka zurdo ma racje, o Was nie mozna zapomniec. :loveu: Mysle, ze romenka uslyszala rade cioteczki zurdo i spedza mile czas z TZ-cikiem. Niech wykorzystuja te chwile bycia razem, bo troche czasu uplynie, zanim znowu beda mogli cieszyc sie soba. Przyznaje, bez bicia, ze moja ciekawosc dosiagnela juz zenitu i napewno z tego tytulu dostane klucz do bram piekielnych. :evil_lol: No ale uzbroje sie w cierpliwosc (choc to dla mnie wyraz z gatunku obcych) i poczekam :razz:
To prawda Gnomek jest cudny :loveu: no a Dianulka, to wiadomo piekna Dama.:loveu: Najbardziej mnie jednak urzekla Romcia. Lezy sobie taki maly skrzat na lozku i mysli: bosze no i po co takie zamieszanie :roll: przyszedl pies, pies jak pies, nie bede sie zrywac z lozka :cool1: i tak wiadomo kto tu rzadzi.Tym razem pozwale Diance pelnic honory pani domu :eviltong:
Smiesza jest ta Twoja Romcia.:loveu:

Posted

Kochani wiem że pamiętacie :lol:
Dianka:bardzo grzeczna psinka.Śpi bardzo słodko po nocach ale będę chciała teraz jak Darka nie będzie sprawdzić jak noc będzie mijała bez tramalu.Jeśłi nadal będzie ją boleć będe jej podawać ale widać że niedoskwiera jej tak bardzo ból -przynajmniej po tabletkach.
Dzwoniłam do dr Jagielskiego ale niestety nie odbiera telefonu.Wysłaąłm mu wczoraj w końcu sma-a i napisałam że niedługo będę chciała się do Niego umówić na wizytę.
Ja:mam synka :loveu: Śliczne maleństwo :loveu: Nawet kciuka włożył do buzi jak badanie było ale po chwili zabrał taki zawstydzony;) Za chwilkę przeskanuje zdjęcia z USG tyle że nie ma w całej okazałości mojego maleństwa pokazanego ale są liczone nóżki,rączki ,głowka...
Najpierw pan doktor zobaczył dziewczynkę jednak po jakimś czasie przeprosił i powiedział że jednak chłopiec i pokazał mi śiurdaska :loveu: Darek zachwycony chłopcem.Bardzo marzy o nim więc zrobiłam mu wielki prezent:loveu:
Wczoraj kochani już niepisałam bo chciałm ten czas spędzić z Darkiem.On już dzisiaj jedzie bo musi wyjechać do jakiejś miejscowości a stamtąd wylatuje...:-( BArdzo mi go żal.Nie chce jechać ale mówi że musi.Wierzy w to że sobie poradzę więc i ja w to wierzę.
Kochani wczoraj na sam koniec jak narzekałam że dzieciątko się nie rusza poczułam w końcu ruchy dziecka takie bardzo odczuwalne:loveu: piszę to aż mi łezki stoją w oczach.Kiedy tylko dzieciątko się przekręciło miałam rękę na brzuszku i za chwilkę zaczełam krzyczeć że dzieciątko się rusza i szybko wziełam Darka rękkę położyłam i za chwilke i Darek poczuł ruch dzieciątka.Lepiej się ułożyć nie mogło :loveu:
Badania wszystkie wyszły w normie i lekarz mówi że wszystko jest dobrze i niczym się martwić nie muszę teraz póki są takie wyniki,wymiary...
Popłakałam się wczoraj u lekarza bo nastraszył mnie kiedy zobaczył że to chłopiec jednak ale na samympoczątku nie powiedział tylko tak bardzo się zdziwił i mówi"jednak musze państwa bardzo przeprosić"a mi aż serce do gardła skoczyło bo przestraszyłam sie że coś złego...
No to już idę skanować moje maleństwo:loveu:

Posted

fox_india napisał(a):
o Boziu !!!!!! jaki slodki :)

Kochana tu mało widac bo niestety ale ja prosiłam o pomioerzenie nóżek ,rączek by mieć spokojną gfłowę że wszystko jest dobrze i na tym bardzo mi zależało ale widziałam moje maleństwo w całej okazałości:loveu: Piękny jest.Brał kciuk do buzi,ruszał się.Położył się na boku spać...wszystko widziałam i niemogłam się z Darkiem nadziwić:loveu:

Posted

O matko Iwonka poryczalam sie. Wlasnie wrocilam do domu i powiedzialam rodzince, ze moga mnie utluc ale ja musze zobaczyc co u Ciebie, u Was :loveu: :loveu: Gratuluje i ciesze sie z Wami :loveu: :loveu:pozniej napisze wiecej :loveu:

Posted

jednak lekarze to czarodzieje! Skad on takie madrosci wyczytal z tych zdjec???
Gratulacje Romenko i dbaj o siebie i malego. No i mysl nad imieniem. Chyba ze juz jakies macie....??:razz: