supergoga Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Coraz mniej rozumiem, wszak leki potrzebne sa Romence i maleństwu. Jak mozna było zostawić Cie bez pieniędzy. No cóz, róznie widać bywa. Ja wprawdzie daleko mieszkam i pomoc moja jest utrudniona, ale tyle ile moge postaram sie wspierać Romenke. No i Dianke - uszykuje znów trochę kasy dla sunieczki - Romenko, czy nadal konto TZ-a? Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 supergoga napisał(a):Coraz mniej rozumiem, wszak leki potrzebne sa Romence i maleństwu. Jak mozna było zostawić Cie bez pieniędzy. No cóz, róznie widać bywa. Ja wprawdzie daleko mieszkam i pomoc moja jest utrudniona, ale tyle ile moge postaram sie wspierać Romenke. No i Dianke - uszykuje znów trochę kasy dla sunieczki - Romenko, czy nadal konto TZ-a? Kochana z tym kontem to ja nie wiem bo nie odzywamy się ale zaniedługo dam znać bo pewnie zostawi mi karte bo jak inaczej? Co do pieniędzy to zostawił mi Darek ale poszło na Diankę 50 zł )20 na niezapłacony zastrzyk i 30 za leki) i jedzenie musiałam kupić i tak o to pieniądze poszły jak woda...Dzisiaj sobie dopiero kupie te lekarstwa bo wczoraj przed marketem się pożarliśmy więc ja się wycofałam i wróciłam autobusem do domu.Zaczyna u nas się robić napięta atmosfera ale mam nadzieje że wszystko się ułoży.Szkoda mi go bo widać że zaczyna już tęsknieć za krajem a i przez wyjazd bardzo jest podenerwowoany w sumie to nikt nie wiedział że to tak szybko będzie. Dianka:Już tak spokojnie nie spała jak ostanimi razy.Parę razy budziła się sapiąc ciągle.Leki dałam jej te co ostanio podaje mimo to tak jakby niezadziałaly przynajmniej nie tak jak zwykle.Wyszłam z nią na dwór w środku nocy to zrobiła baaardzo dużo siiiiiku.Teraz już lepiej i za chwilkę dam jej śniadanko i lekarstwa. Na rzie tyle.. Potem, jak będzie ładna pogodna zrobię jej znów zdjęcia na dworze i wkleje na watek ale najpierw musze baterie naładować bo wczporaj już padła jak pstrykałam pozy Dianulki:evil_lol: Quote
Kobold Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Czesc Dziewczyny, dopiero teraz znalazlam chwilke, by wejsc na Dogo :roll: i zaraz musze leciec, wiec chyba dopiero wieczorem zobacze zdjecia Dianki. Zal mi Was, Ciebie i TZ-a, ta sytuacja jest rzeczywiscie bardzo stresujaca. Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Kobold napisał(a):Czesc Dziewczyny, dopiero teraz znalazlam chwilke, by wejsc na Dogo :roll: i zaraz musze leciec, wiec chyba dopiero wieczorem zobacze zdjecia Dianki. Zal mi Was, Ciebie i TZ-a, ta sytuacja jest rzeczywiscie bardzo stresujaca. Fakt!Szkoda tylko że na koniec wynikają same kłótnie!!!Bo zamiast pożegnać się w zgodzie i miłości ciągle się kłócimy.Darek chodzi bardzo podenerwowany a ja nie umie go pocieszyć.Denerwuje się wszystkim co wkoło a szczególnie moim zachowaniem.Mi też jest ciężko i naprawie wszystko tyle że pewnie już będzie zapóźno bo już w Polsce go nioe będzie:-( A o to nowe banerki Dianki.Kurcze mnustwo czasu zajmują takie banerki.Jeszcze z pięc banerków i pewnie dam sobie spokój:evil_lol: aż w końcu wybiorę najlepszy:eviltong: Quote
karusiap Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 super banerki...ehh kurcze Twoj TZ powinien troszke postarac sie uspokoic,oboje sie denerwujecie ale Tobie jest to bardzo niewskazane... Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Chcę dawać Diance len z wodą ale ona choćby miał paść to tego nie wypije!Już sapie z pragnienia a mimo to nie wypije uparciuch jeden!!Jeszcze troszkę poczekam...godzinę...i jak niezechce pić nie będę jej męczyć. Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 romenka napisał(a):eh kochani zaczynam się gubic w tych rozliczeniach.Nie wiem jak AFN się nie pomyli bo ja w takich prostych zaczynam się motać. Czekam teraz na 300 zł od AFN które jeszcze nie doszło.Widzę że jest w tej chwili o 200 zl mniej więc Green chyba mnie nie zrozumiała ale to się da wyjaśnić. Do tej pory jeszcze na konto nie przyszły pieniązki z AFN:shake: Teraz tak:W ostanim rozliczeniu wydawałam z TZ-a konta i jest on na minusie -68 zł w tym dostałam 10 zł od agat21 za żel więc jest -58 zł Teraz:W aptece znów wydałam 24 zł (Fakture przeskanuje i wyślę na wątek) Zastrzyk ostani:20 zł za który jeszcze nie zapłaciłam i zapłacę dzisiaj i wczorajsza wizyta 41 zł u doktora Jagielskiego(fakturę dopiero będę mieć) lekarstwa wczorajsze :39 zł (fakture wyślę) SUMUJĄC:20+41+24+39=124zł -tyle wydałam ostanio (licząc 20 zł za które zapłacę dzisiaj) 124+58 =182 zł = -182zł -182zł szło z konta TZ-ta cały czas więc: Teraz dostałam z AFN 300zł 300- 182= 118 zł Oddałam za ostanie lekarstwo Dianki 32 zł (Fakturę za chwilkę zeskanuje) czyli: 118-32=86 zł i tyle powinnam mieć na Dianke jeszcze. Powinnam teraz dostać fakturę z kliniki na 284 zł!!!Wczoraj byłam ale oni nie wiedzą od kiedy ją wystawić.Ja podliczyłam sobie rachunki z kliniki i wychodzi mi od przedostatniego podania bonharenu ponieważ najpierw dostałam z kliniki fakturę na 123zł potem na 168 zł więc teraz z sumowałam i wychodzi mi że powinni wystawić mi na 284 zł.Mam nadzieje że się niepomyliłam w liczeniu. Chciałam wszystkim bardzo mocno podziękować za wpłaty dla Dianki.Bez Was Dianka już pewnie by była za TM.Dziękuje z całego serca!!!!:buzi: :smilecol: :Rose: Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 O kurcze coś czuje że Dianka mi się odwodni!!!! Ale uparta jak osioł!Chodzi koło tego a jednak skubaniec jeden się nie napije.Jednak jeszcze troszkę ją przetrzymam:oops: Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 Nareszcie!!!!!!!!!!!!!!! Dianka napiła się wody z lnem:evil_lol: i wiecie co wylizała miskę :evil_lol: :loveu: Quote
loozerka Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 bo to nowosc w sumie, to pewnie podchodzila, jak do jeża, ale przeciez to jest zjadliwe :) Quote
romenka Posted March 14, 2007 Author Posted March 14, 2007 ale ciązko było,już myślałam że Dianka mi się odwodni ale na szczęście pragnienie było silniejsze od jej wstrętu do lnu:evil_lol: Quote
dusje Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Dianka, nie poddawaj sie , stara ciotka nie wybaczy:mad: Malenka juz wkrotce wyzdrowiejesz i jak wspomnialam, dzieciatko bedziesz nianczyc:evil_lol: Trafilas bido w rece Romenki, a ta ci nie odpusci. Sera bialego ci nie trzeba, mielonego miesa z reki Princesy tez nie:diabloti: Milosc i opieka dobrej Pani zdziala cuda. Bedziesz zyc!!! A jesli kiedys zechcesz poznac kumpla z klatki ktory nie poddal sie i uciekl medialnej Krolewnie Sniezce/ kiedy Madam wreszcie zatanczy w Tancu z Gwiazdami - First Lady Palucha/- wampirzycy z jej paskudnych rak wspieranych debilna postura Mr Dorna, to daj znac. Spotkamy sie na lakach, powitamy wspolnie budzaca sie do zycia nature Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 :turn-l:Oj Dusje ,Dusje :mdrmed: ależ Ty jesteś zadziora;) ale jaka kofffana za to:loveu: Dziękuje że przybyłaś na wątek Dianulki o 00:59:-o i by przy okazji wtrącić te parę groszy o Princesie:evil_lol: (jak zwał to zwał:diabloti: )O tak kochana Dusje.Dianka już niedługo będzie niańczyć moje maleństwo i nie boje się że może zrobić krzywdę jak to niektórzy mi ciągle powtarzają(koleżanki z dawnych lat:cool1: )i jeszcze porobię dużo pięknych fotek by upamiętnić te chwile:loveu: i byście i Wy mogli podziwiać i zazdrościć:eviltong: :evil_lol: Dziękuje w wiarę że Dianka żyć będzie bo teraz i ja nabrałam tej wiary dzięki Tobie i wszystkim kochanym cioteczkom z wątku Naszej Dianki i wiem że będzie dobrze! Diankę nie boli widać.Czuje sie dobrze dzięki Wam kochane cioteczki!Ja o ledwo a się nie poddałam już nie mogąc patrzeć na jej cierpienie a Wy walczyłyście nadal!Wstyd mi teraz:oops: Quote
karusiap Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 romenka kazdy ma chwile zwatpienia i zalamania,najwazniejsze ze juz jest dobrze.caluje mocno i milego dnia zycze:) Quote
karusiap Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 a tak wogole tooprocz Dianki prosze ode mnie ucalowac Romcie:loveu: Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Karusiap oczywiście że wycałuje i jednego skarba i drugiego a Ty kochana od Nich rownież masz wielkie zalizaje :loveu: i ode mnie buziaka za pamięć:loveu: Kochani byście się już nie martwili to wczoraj wykupiłam swoje lekarstwa i się już zaczełam aplikować:evil_lol: Dzisiaj również TZ zostawił mi pieniązki bym poszła sobie na USG:loveu: co mam zamiar wykorzystać:evil_lol: ale mam pytanie czy jeszcze nie zawcześnie bo chcę to USG takie gdzie będą liczyć wszystko dzieciątku(nóżki ,rączki i to badanie od zespołu downa)To jest juz piąty miesiąc i 11 dzień :loveu: więc chyba mogę...?A i czy będą mogli określić płeć dziecka:razz: ?? Quote
karusiap Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 ja oczywiscie na te pytania odpowiedziec nie potrafie:oops:ale chcialam powiedziec ze czekam na wiesci z USG:)romenka Twoj dzidzius ma juz tyle wirtualnych ciotek(i nie tylko), ze bedzie mial dosc kiedys:evil_lol: Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Napewno wszystko przekaże jak tylko cos będę wiedziała :loveu: i prosze o zaciskanie mocno kciuków za moje maleństwo:lol: Zapomniałam napisać o Diance jeszcze:dzisiaj jej dałam śniadanko (jak zawsze)i zaraz leki.Kiedy zjadła zaczełam się ubierać do wyjścia.Już widziałam że się coś święci.Dianka zaczęła chodzić coraz to niespokojniej więc ja szybko spodnie i polara i raz dwa trzy na dwór.Nie zdąrzyłam:cool1: Dianka tylklo wyszła za drzwi mieszkania(nie bloku)i tak nawaliła że zasmrodziła cały blok:-o .Pootwierałam wszystki okna jakie były tylko możliwe by mieszkańcy się nie rzucili za chwile za mną z pałą a to tak okropnie pachniało że ja o mały włos niezwymiotowałam kiedy sprzątałam....Na szczęście jeszcze nic nie jadłam :evil_lol: Quote
aisaK Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Romenka: w piątym miesiącu już wszystko będzie super widoczne: serduszko, rączki, nózki, może nawet zobaczą jakiej płci jest meleństwo, ale nie jest to 100%. Na kiedy masz termin? Ja też jestem w piątym miesiącu i USG mam co 3 tygodnie, od 6 tygodnia ciązy, gdzie widziałam serduszko...Powodzenia i napisz co tam u twoje Groszka! Natomiast z tego co pamiętam zespól downa to badają koło 20 tygodnia ciązy, chodzi o długośc szyi i rozstaw oczu. Czy ciebie prowadzi jakis lekarz i nie mówi ci tego? Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 aisaK napisał(a):Romenka: w piątym miesiącu już wszystko będzie super widoczne: serduszko, rączki, nózki, może nawet zobaczą jakiej płci jest meleństwo, ale nie jest to 100%. Na kiedy masz termin? Ja też jestem w piątym miesiącu i USG mam co 3 tygodnie, od 6 tygodnia ciązy, gdzie widziałam serduszko...Powodzenia i napisz co tam u twoje Groszka! Natomiast z tego co pamiętam zespól downa to badają koło 20 tygodnia ciązy, chodzi o długośc szyi i rozstaw oczu. Czy ciebie prowadzi jakis lekarz i nie mówi ci tego? Asiu dziękuje bardzo za odpowiedź mimo że niedotyczy Dianki.Po pierwsze to wielkie gratulacje:loveu: Nie jestem sama na dogo i na dodatek w piątym miesiącu:loveu: Więc tak:Ja miałam USG tylko raz robnione u swojego prowadzącego lekarza.Powinnam mieć już zrobione drugi raz ale mój jakoś sie nie spieszy do tego:angryy: i chce bym poczekała jeszcze miesiąc a mnie szlak trafia jak to słysze !Dlatego chcę dzisiaj iśc na USG!!! W sumie to już 19-sty tydzień jest więc mam nadzieje że wybadają mi wszystko jak trzeba bo zaczynam coraz bardziej się martwić!Nie będę czekała jeszcze miesiąca! Termin mam na 12-stego kwietnia więc jeszcze miesiąc a twedy będe już w 6 miesiącu. Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 heheh pytasz się o termin porodu?? Mam na sierpien ale nie pamiętam który,chyba 10 albo piętnasty:oops: Quote
romenka Posted March 15, 2007 Author Posted March 15, 2007 Już wiem mój termin porodu to 15-sty sierpień 2007r :loveu: Quote
zurdo Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 romenka napisał(a):Już wiem mój termin porodu to 15-sty sierpień 2007r :loveu: jojkujoj! witamy w królestwie lwów małego dogomaniaka! Romenko, czekamy na wieści i zdjęcie. Zrobię dziś chyba napad na jakiś sklep lub biuro, żeby się do kompa dostać. A swoją drogą, lekarz romenki, sądząc po tym, co romenka pisała już wcześniej, zasłużył na mocną zjebkę. Konstytucyjna ochrona życia poczętego... :angryy: Quote
majafaja Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 dziewczyny, ja trochę zmienię temat.... co z ta ramką?? czy socurek wpłacił? romenka miłaś dać znać!! Bo skończy się tak, że ona wpłaci, a ja nie wyśle, bo za chwile do Krk sie wyprowadze!! to tajk?? DAJCIE ZNAK NA PW !! Quote
Recommended Posts