Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a na dobranoc mój zwierzyniec:loveu:
Romcia ukradła kość z zupy:evil_lol: i od razu na łóżeczko,z dala od Dianki:diabloti:

[SIZE=1]a Tu Dianka pozuje do zdjęcia;)

[SIZE=1]i teraz Dianka z kością...

[SIZE=1]
[SIZE=1]

I Romcia piracik:eviltong:

Dianulka...taka biedna:-(
[SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1]
[SIZE=1][SIZE=1]

Posted

GreenEvil napisał(a):
Romekna, kochana, blagam wyslij do tweety faktury.

pzdr
GreenEvil

Słoneczko ja wyslałam faktury w piątek.Boże oby tylko nic się niestało!!!Powinna otrzymać w poniedziałek,góra wtorek...

Posted

romenka napisał(a):
Słoneczko ja wyslałam faktury w piątek.Boże oby tylko nic się niestało!!!Powinna otrzymać w poniedziałek,góra wtorek...

dziekuje Iwonka, czekamy wiec :loveu:

pzdr
GreenEvil

Posted

piekna sunia, i strasznie cierpi :( ahh...

milej nocki w takim razie romenko! pieniazki mam nadzieje beda w poniedzialek na AFN to wysle ramke do socurka... czy mozesz napisac potem PW do AFn czy sa pieniazki? a potem do mnie ze sa i polece wyslac;)

Posted

Dianka miała troszkę gorszą noc dzisiaj ale nie było tragicznie.Zaraz dam jej tabletki i śniadanko a ja sama zacznę się zbierać do swojego lekarza.Najgorsze jest to że niepamiętam na którą godzinę:oops:

Posted

No to kurde masz szczescie :mad: bo inaczej, to by byla doopa nie blada tylko sina i napuchnieta :mad: Ty to potrawisz pisac zyciowe scenariusze :eviltong: Ide z psiurem na spacer, bo juz mam wystarczajacy poziom adrenaliny :eviltong: No i trzymamy :happy1:

Posted

Dzisiaj zadzwonie do dr Jagielskiego tyle że nie wiem co mam mu powiedzieć bo tak naprawdę Dianka niedostala jeszcze tego leku z recepty "myolastan"tak samo nie dostała tego "esseliv" i "ursopol"
Dzisiaj pojdę z tą receptą bo wczoraj jak chodziłam to była okropna kolejka i nie chciałam pchać się i zamieszania robić więc tylko zapłaciłam za zastrzyk ten ostani.

Posted

poproszę również dzisiaj o fakture z lecznicy i te które w tej chwili mam i z lecznicy znów wyślę do tweenty.Jak również jeśłi starczy mi pieniążków wezmę wykupie lek "myolastan".Szkoda mi tego leku jej dawać bo ona w miarę dobrze czuje się po tych lekach co ma teraz więc nie wiem czy jest sens ale podobno właśnie ten lek może pomóc Daince.Kurcze nie wiem już sama....

Posted

Więc u mnie nie jest wesoło ale też nie jest źle.Tętno płodu wyczuwalne.Na badaniu wyszlo że mam jakieś zapalenie i teraz musze przyjmować leki.Ból bierze się z zapalenia prawdopodobnie.Drętwienie rąk:może być czymś niepoważnym ale i poważnym.Dostałam również leki na to.
Cholera musze się wzxiąć i za siebie:oops:

Posted

koniecznie romenka!!!!!!
chyba najgorsze co moglby sie stac to to, ze mogłabys sobie cos zarzucic... a zycie jest, musi byc piekne:)
!!! trzeba dbac o swoj najlepszy domek - ciałko :)

Posted

Nie chce tu sie wymadrzac i Cie bardziej dolowac :shake: ale jak ciotki Ci mowily, prosily, straszyly, to Iwonka zawsze odpowiadala: eee mnie nic nie jest, Dianka jest wazniejsza. Moze teraz lekarz Cie przekonal o innej kolejnosci.
Dianka jest wazna ale mowiac brutalnie: BEZ ROMENKI NIE BYLO BY DIANKI. Wez sie w koncu za siebie i to we wszystkim.Zacznij myslec tez o sobie. Pomoc innym jest wazna i chwalebna ale moze pomalu zacznij sie troche uczyc zdrowego egoizmu, bo inaczej calkiem zatracisz normalne odruchy dbania o "wlasne ja". No to Ci stara ciotka nagadala :lol:

Posted

najbardziej wkurza mnie to że USG będę miała dopiero w kwietniu,gdzieś napoczątku kwietnia!!Chyba powiem Darkowi że ja chcę już bo się zaczynam martwić a wolę wiiedzieć teraz niż czekać do kwietnia czy z moim maleństwem jest wszystko dobrze!!!Lekarz mnie skrzyczał bo w szpitalu nakazli mi brać no-spę 3x1 a ja niebrałam bo pomyślalam im mniej tabletek tym lepiej:oops: No nie teraz już się będę zalecała do wskazówek lekarza bo tym razem wystraszyłam się...

Nie krzyczcie tak na mnie...:-( Ja nie miałam wyjścia...Nie mogłam iśc do swojego lekarza bo mnie nie przyją jak byłam u niego dopiero do dzisiejszego dnia miałam czekać i wyszło że zapalenie jakieś...Musże poprostu pomyśleć i o swoim dzieciatku.Nie moge się przemeczać.
Przed chwilką poczułam chyba ruch dzieciątka :loveu: cos jakby mi się podnioslo w brzuszku ale tak inaczej...:loveu:
To 18-sty tydzień więc już powoli zacznę czuć swoje maleństwo:loveu:

Posted

Czesc,
piszę żeby cie trochę uspokoić.
Gdy chodzilam w ciąży z moim synkiem (obecnie lat 4) pani ginekolog z lecznicy z która ma podpisaną umowę moja praca regularnie nie potrafiła wyczuć tętna mojego dziecka. A że byłam w wieku już lekko zaawansowanym (mam jeszcze 16 letnią córkę :)) zaczęłam chodzić przywatnie, do bardzo fajnego ginekologa.
Męczyłam go 1000 różnych pytań , które nigdy nie byłu dla niego głupie :), i tętno zawsze wyczuwał (mimoże pani doktór prawie nigdy :( ).

A w pierwszej ciązy miałam zapalenoie pęcherza które objawiało się bardzo silnymi bólami.
Po kuracji antybiotykowej wszystkie bóle sie skończyły.

Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, ale mimo że ciąża to nie choroba i można normalnie żyć, wrzuć troche na luz przynajmniej do momentu aż lepiej sie poczujesz :)

Posted

:loveu: Dzięki Beka
Teraz i tak już jestem spokojniesza:loveu: Znów słyszałam serduszko dzieciątka więc jest dobrze.Bije szybciutko ale położna mówi że bardzo dobry ma puls...
Ja tylko troszkę się boje bo na samym początku miałam kłopoty dosyć poważne i to przecież moje pierwsze dziecko dlatego nie raz panikuje ale ciesze się że wszystko jest w miarę dobrze.Nie martwie się tak bardzo a przecież to tylko zapalenie któro da się wyleczyć.Lekarz mówi że to nic poważnego ale musze dbać o siebie i teraz koniec igraszek z TZ-em:eviltong: do odwołania.
O rany niech on to przeczyta...ale w sumie wszyscy tu jesteśmy dorośli mimo że nie raz są stawrzane inne pozory :evil_lol:

Posted

przyznam, że mi kamień z serca spadł. A to usg TZ mógłby jednak zasponsorować nieco wcześniej :roll:
Romenko, ja dziś odbiorę ursopol, esselivu nie wezmę, bo mi pieniędzy nie starczy :oops: , mogę Ci podrzucić ursopol koło godz. 16? I jak będziesz rozmawiać z Jagielskim spytaj o ten psychotrop, tylko może zaznacz, że na razie nie dawałaś, bo recepta była źle wypisana, a nie bo nie ufałaś, bo nam sie pan doktor obrazi :cool3:

Posted

zurdo napisał(a):
przyznam, że mi kamień z serca spadł. A to usg TZ mógłby jednak zasponsorować nieco wcześniej :roll:
Romenko, ja dziś odbiorę ursopol, esselivu nie wezmę, bo mi pieniędzy nie starczy :oops: , mogę Ci podrzucić ursopol koło godz. 16? I jak będziesz rozmawiać z Jagielskim spytaj o ten psychotrop, tylko może zaznacz, że na razie nie dawałaś, bo recepta była źle wypisana, a nie bo nie ufałaś, bo nam sie pan doktor obrazi :cool3:

Ja już TZ-a wyprosze na to USG :multi: w końcu zobaczymy czy synek się mu urodzi czy nie a pewnie też jest ciekawy...
Zurdo powiedz ile będzie kosztować ten ursopol bo ja zwrocę Ci za to pieniązki jeśli tylko i mi starczy bo TZ pojechał a mi nie zostawił karty ale mam jeszcze jakieś pieniązki.
Masz racje z tym psychotropem bo może faktycznie nie będzie potrzebny?Bez obawy,powiem tak jak piszesz:eviltong:

Posted

Niech czyta, niech czyta, moze wyciagnie wnioski. :evil_lol:
Ja to bym chciala wiedziec, co Ty znowu masz na mysli, ze Ty niby panikujesz:mad: Gdzie panikujesz:crazyeye: dopiero jak juz chodzic nie mozesz i trzeba do szpitala.......ach nie bede Cie dolowac, dobrze wiesz co mam na mysli. Beka ma racje, ze ciaza to nie choroba ale nasza Iwoncia co czasami przegina w druga strone i to bardzo :mad:. Znowu sie zaczyna : nie martwcie sie to nic groznego, to tylko zapalenie, da sie wyleczyc. A, ze lapki dretwieja...to pryszczu przejdzie. Uwazaj bo.... :mad: no i zapominanie o terminach lekarskich, to juz pomalu Tobie w krew wchodzi (ma sie rozumiec nie mowimy tu o tych dla Dianki, bo tych to Iwonka pilnuje jak lew) Na a teraz mozesz sie na mnie lobrazic :eviltong: :eviltong:

Posted

nie mam pojęcia, ile będzie kosztować,
napisz mi teraz, romenko, o której mogę to podrzucić, bo zaraz wychodzę i nie będę miała dostępu do kompa

Posted

Kobold napisał(a):
Niech czyta, niech czyta, moze wyciagnie wnioski. :evil_lol:
Ja to bym chciala wiedziec, co Ty znowu masz na mysli, ze Ty niby panikujesz:mad: Gdzie panikujesz:crazyeye: dopiero jak juz chodzic nie mozesz i trzeba do szpitala.......ach nie bede Cie dolowac, dobrze wiesz co mam na mysli. Beka ma racje, ze ciaza to nie choroba ale nasza Iwoncia co czasami przegina w druga strone i to bardzo :mad:. Znowu sie zaczyna : nie martwcie sie to nic groznego, to tylko zapalenie, da sie wyleczyc. A, ze lapki dretwieja...to pryszczu przejdzie. Uwazaj bo.... :mad: no i zapominanie o terminach lekarskich, to juz pomalu Tobie w krew wchodzi (ma sie rozumiec nie mowimy tu o tych dla Dianki, bo tych to Iwonka pilnuje jak lew) Na a teraz mozesz sie na mnie lobrazic :eviltong: :eviltong:

Aniu nie wiem co jest ale ile razy bym cię nie czytała to zawsze mi się smieje buzia:evil_lol: A Ty przypadkiem nie panikujesz za mnie?Widze że gorzej przeżywasz tą moją ciąże niż ja sama:evil_lol: :calus: .Obiecuje Aneczko bardziej zwracać uwagę teraz na siebie;) i zabrać się za zdrowie swoje.A Ciebie proszę byż się tak nieprzejmowała bo naprawdę nie żle:loveu: Dzieciątku serduszko bije więc czego chcieć więcej:loveu: