romenka Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 supergoga napisał(a):Mam troche kłop[otów finansowych tez ale 50 zł mogę na leki dla Diany wysłać, tylko gdzie, na jakie konto - na te czeskie leki. Romenko napisz gdzie wysyłać kasę. Bo jak na AFN, to jak potem przeleja jak to bęzie przywozony z Czech lek i nie wiem czy faktura bęzie. Może jednak to na lek wysłać do Ciebie? A właśnie.Przecież ja faktury za lek bonharen nie mam i miec nie będę to co w takiej sytuacji?? Quote
loozerka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 to w takiej sytuacji lepiej cześć srodkow sobie zachowaj i bierz na siebie przelww, ten chocby od supergogi, bys miala mozliwosc pokrycia wydatkow bezfakturowych :) Quote
romenka Posted February 13, 2007 Author Posted February 13, 2007 loozerka napisał(a):to w takiej sytuacji lepiej cześć srodkow sobie zachowaj i bierz na siebie przelww, ten chocby od supergogi, bys miala mozliwosc pokrycia wydatkow bezfakturowych :) Właśnie przydałoby się tak zrobić.Ale narazie napisałam do GreenEvil zobaczymy co ona odpisze na to. Quote
shirrrapeira Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Na razie niestety nie moge wystawic bazarku, zaraz sprobuje wystawic Quote
shirrrapeira Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Na razie wkleilam jeden bazarek cos do paznokci. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44906 Quote
pucka69 Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 romenka napisał(a):A właśnie.Przecież ja faktury za lek bonharen nie mam i miec nie będę to co w takiej sytuacji?? no i dlatego pytałam czy przelać na konto Tobie czy na AFN! .... Quote
Kobold Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Cos nam Dogo znowu "siada" :roll: wczoraj bylo tu wiecej postow a dzisiaj znikly :crazyeye:np. od pucka69 byl a go nie ma :shake: czary zlosliwych chochlikow :evil_lol: A jak tam dzisiaj Dianeczka? Jak minela Wam noc?? Czy wszystkie dziewczyny wypoczete :p Quote
Kobold Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 :ghost_2::ghost_2::ghost_2:no i mam za swoje.... zezaro post byl i wyparowal :crazyeye: Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Kochana Dianka dzisiaj od rana w dobrym chumorku ale w nocy :shake: nie dała nam sapć.Posmarowałam jej łokieć bo kiedy napadł ją bitbul zdarła sobie znów tym razem łokieć i to w moiejscu gdzie też ma taką narośl czarną. Ja musze się iśc jeszcze przespać bo głowa znów boli (ale tym razem chyba z niewyspania :-( Potem się odezwę... Quote
Kobold Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 ooooo.... wrocilo a i romenka napisala :p ja naprawde nic nie bralam zadnych uzywek nic.Tu przed chwila nie bylo zadnych postow Masz racje romenka polz sie i odpoczywaj to jest dla Ciebie bardzo wskazane Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Kochani jestem.Przepraszam że ciągle coś mnie boli ale to nie ode mnie zależy.Wyobraście sobie co musi przechodzić mój TZ :eek2: :eggface: Kurcze musze chyba pójśc do tego mojego doktorka i powiedziedziec że dłużej tak być nie może!!!Ja mam dzisiaj ciśnienie 94 /54 :eek: tez nie może tak być :angryy: Ok a teraz nie o mnie tylko o Diance. Jak spalam i ona spała teraz tylko zaczęła piszczeć więc się obudziłam.Dzisiaj dostanie tramal bo chyba cos jej dokłucza a nie chce by pies też się męczył do tego wszystkiego. Jutro chyba będę miała AbetkęW na włoski więc przybedzie następne pare groszy dla Dianki. Na bazarku widzę że nic nie wystawione prócz odżywek i kredek pod paznokcie...No nic.Shirrrapeira też brdzo chora..nie będe jej męczył chwilowo. Ja zmykam zjeść coś bo burczy mi w brzuchu :evil_lol: Może niedługo apap zacznie działać i w końcu będę jak nowa osoba:cool3: Quote
Dorothy Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 biedna jestes. Te bole glowy pewnie od takiego cisnienia... ja tez takie miala w ciazy, a lekarz mnie pocieszyl- niech pani bedzie zadowolona ze nie nad-cisnienie, bo by pani mogla w szpitalu lezec.:p Ale jak skonczysz 3 miesiac powinno sie poprwawiac z kazdym dniem, az do 8-go... uwazaj na siebie, i duzo lez i odpoczywaj. Mozesz lezec z Diana...:razz: Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Dorothy napisał(a):biedna jestes. Te bole glowy pewnie od takiego cisnienia... ja tez takie miala w ciazy, a lekarz mnie pocieszyl- niech pani bedzie zadowolona ze nie nad-cisnienie, bo by pani mogla w szpitalu lezec.:p Ale jak skonczysz 3 miesiac powinno sie poprwawiac z kazdym dniem, az do 8-go... uwazaj na siebie, i duzo lez i odpoczywaj. Mozesz lezec z Diana...:razz: Dorotko ja już skączyłam 3 miesiące ciązy teraz juz jest czwarty... Szczerze ,to wole leżeć w szpitalu byle głowa nie bolała ale i tak wiem że nici z tego bo przecież Dianka :razz: ,kto by się nią zają??:roll: Kurcze wykańcza mnie to ciśnienie!!! Dianulka wzieła właśnie tramal jakiąś godzinke temu wiec teraz śpi jak niemowlaczek...Zaraz dam im jeść. Dianula bąki puszcza jak z armaty :evil_lol: ale niech sobie tam puszcza oby tylko była spokojna:eviltong: Ja gtuje rosołek z kaczki :diabloti: i nie moge sie doczekać kiedy go zjem już:p Główka już nie boli wiec zupełnie inaczej sie czuje:lol: I tak jestem w szoku bo kiedyś nie było mowy by apap pomógł mi w bólach głowy a teraz... Oki jakby co to jestem w poblizu ;) Quote
Dorothy Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 romenka napisał(a):Dorotko ja już skączyłam 3 miesiące ciązy teraz juz jest czwarty... ;) teraz juz bedzie tylko lepiej :calus: i wierz mi odpoczywaj i zbieraj sily bo jak bedzie maluch to...:shake: nici ze spania, nici z wolnego czasu, nici z wielu rzeczy... Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Dorothy napisał(a):teraz juz bedzie tylko lepiej :calus: i wierz mi odpoczywaj i zbieraj sily bo jak bedzie maluch to...:shake: nici ze spania, nici z wolnego czasu, nici z wielu rzeczy... Eh,Dorotko ,żeby tak było.Ja widze że to coraz gorzej:-( Przez tyle czasu głowa może raz mnie zabolała a kiedy zaczął się czwarty miesiąc boli codziennie :placz: Może ma ktos sposoby naturalne na podwyższenie ciśnienia??:cool3: Quote
supergoga Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Romenko, ja doskonale wiem co przechodzisz. Ja ma takie ciśnienie na codzień - takie 89/52; 90/52 - norma. Łeb pęka w szwach na okrągło a do tego mam problemy - nerwica żołądka, więc leki p.bólowe szkodzą na żołądek. Rano nie jestem w stanie pracować, pije kawę (teraz mogę) ale jest mi czasem niedobrze po niej. Lekarz kazał mi kłaść się wtedy płasko i oprzeć nieco wyżej nogi, ale tak nie na dłużej niż 3-4 minuty. Powinno ponoc podnieść ciśnienie. Tylko ja nie mam czasu na takie luksusy, nawet na trochę, bo zaraz każdy w domu coś do mnie ma, dzwoni akurat telefon i ogólnie sajgon. Czy mam te 50 zł, które chciałam dać Diane wpłacić na Twoje konto. Upewnij się jak z tym lekiem bez faktury i napisz. Quote
shirrrapeira Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44942 Link do bazarku dla Dianeczki. Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 supergoga napisał(a):Romenko, ja doskonale wiem co przechodzisz. Ja ma takie ciśnienie na codzień - takie 89/52; 90/52 - norma. Łeb pęka w szwach na okrągło a do tego mam problemy - nerwica żołądka, więc leki p.bólowe szkodzą na żołądek. Rano nie jestem w stanie pracować, pije kawę (teraz mogę) ale jest mi czasem niedobrze po niej. Lekarz kazał mi kłaść się wtedy płasko i oprzeć nieco wyżej nogi, ale tak nie na dłużej niż 3-4 minuty. Powinno ponoc podnieść ciśnienie. Tylko ja nie mam czasu na takie luksusy, nawet na trochę, bo zaraz każdy w domu coś do mnie ma, dzwoni akurat telefon i ogólnie sajgon. Czy mam te 50 zł, które chciałam dać Diane wpłacić na Twoje konto. Upewnij się jak z tym lekiem bez faktury i napisz. Kochana dziękuje że chciało ci się odpisać z tym ciśnieniem.Mi pewnie nioe pomoże ale warto spróbować następnym razem.Nie chcę brać tabletek bo boje sie ze dziecku zaszkodzę dlatego szukam czegoś naturalnego na ta dolegliwość. Kochana ja już napisałam do AFN i chyba bedzie wszystko dobrze poza tym pieniądze na lek prawdopodobnie już poszły na Dorothy konto więc po ptokach... Zastanawiam się nad bonharenem od Kory?Może na niego teraz by zbierał pieniązki?? Ja na bazarku wystawiłam kilka rzeczy więc zobaczymy jak się sprzedadzą ale to zawsze kilka groszy będzie więcej. Co wy na to z lekiem od Kory.Moim zdaniem bardzo warto go zakupić ale czy Diance się przyda?Ja moge teraz powiedzieć że Dianka dużo lepiej chodzi po leku nawet TZ zauważył.Już sama wchodzi po schodkach i sama zschodzi jednak dzisiaj spadła mi :-( ale przyczyną było to że niezaświecił cieć światła na korytarzach...:angryy: Quote
Dorothy Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 mnie lekarz na niskie cisnienie zalecil wiecej ruchu :evil_lol: i byl zdegustowany - to ja nie wiem ze ruch, ruch i jeszcze raz ruch na swiezym powietrzu?? Wtedy rozruszam metabolizm? dopiero na koniec wizyty mu powiedzialam ze ja kilka godzin dziennie jestem na swiezym powietrzu z czego wiekszosc na konskim grzbiecie:lol: no i poddal sie.. Romenko a Ty sie nie poddawaj trzymamy za Ciebie Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Mamy wystawione dla Dianki różności na bazarku więc prosze zaglądać :mad: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44942 -bazrek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44906 -bazarek Quote
Kobold Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 romenka a jak smakowal rosolek?? No niestety bardzo duzo kobiet ma niskie cisnienie w ciazy i w zwiazku z tym dolegliwosci typu bole glowy, zmeczenie,sennosc i takie tam inne wg. facetow "smieszne rzeczy". A mowia ze ciaza to blogoslawiony stan Mnie to tez nie ominelo bo ja to cale zycie mam niskie cisnienie :eviltong: Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Rosołek jeszcze nie gotowy :shake: a szkoda bo już mi slinka cieknie... Zaraz czeka mnie jeszcze zabawa z pyzami.Właśnie gonie do sklepu po ziemniaki i mąke ziemniaczaną i do rosołku po pietruszke ;) Quote
Dorothy Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Kobold'] A mowia ze ciaza to blogoslawiony stan taaa... sa to mniej wiecej takie same głupoty jak haslo ze kobiety to plec slaba :crazyeye: ta slaba plec trzyma w kupie na swych barkach caly swiat , bo bez nas ta plec silna dawno by umarla: z brudu, glodu, i ogolnej bezradnosci zyciowej, albo by sie wyrzneli jak prosieta. Ale nic to, wytrzymamy:roll: Quote
Kobold Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Dziewczyny slyszalyscie rosolek z pietruszka i pyzy wlasnej roboty pychoooota Kto idzie ze mna do romenki na ciepla kolacyjke ?? Quote
romenka Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 [quote name='Kobold']Dziewczyny slyszalyscie rosolek z pietruszka i pyzy wlasnej roboty pychoooota Kto idzie ze mna do romenki na ciepla kolacyjke ?? Hehe:evil_lol: Jakby co to drzwi otwarte mam:evil_lol: i zapraszam.Ide już robić bowłaśnie wróciłam ze sklepu. Rosołek jeszcze z pół godzinki i gotowy będzie. Pieski sie patrzą i tylko ślinka im cieknie jak widzą że ciągle w kuchni coś robie :razz: ale potem i oni się zalapia:diabloti: Dianka jak poszłam do sklepu wskoczyła mi na łużko i tam spała :crazyeye: TZ mówi że jak tylko zostawiam ją na jakiś czas ona od razu popiskuje z tęsknoty za mną.Kochane psisko :loveu: Quote
Recommended Posts