romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Zdjęcia z dzisiejszego dnia :evil_lol: Dianeczka bardzo spokojna dzisiaj.Zastrzyki bardzo dobrze na nią działają i widać że nie cierpi ale jak długo można...?:-( Niedługo przejdziemy na środki doustne tylko dopóki bierze antybiotyk to musimy chodzić na zastrzyki. Zstanawiam się czy nie lepiej było by zykupic zastrzyki i dawać jej w domu.Dużo taniej by wyszło ale ja jej dawać nie będe bo się boje że zrobie coś nie tak :-( [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1][SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] Quote
supergoga Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Piękna ta suczka no bo też i modelka z nią razem hohoho. A swoją drogą jak na warszawę to nisko cenisz Romenko swoje umiejętności. Ja w takim prowincjonalnym mieście za strzyżenie zwykłe mojej córki zapłaciłam 70 zł, a za swoją zwykłą farbę - 100 zł. A Ty musisz się napracować, nastać - i potzrebujesz pieniędzy na Diankę, wpatrzoną w Ciebie jak w obrazek. Sluchajcie myśle ponownie o tym allegro, może jednak jeszcze raz zrobic, tylko zaznaczyć o wysyłce zdjęć pocztą. Może ktos ma konto i mógłby, ja jeszcze teochę musze poczekać, aby zapomnieli o tym usunięciu - choc ja i tak sądzę, że ktoś zakablował. A już warto byłoby zebrać trochę - fotka 5 zł. plus wysyłka listem. Quote
zurdo Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 romenko, pewnie, że byłoby taniej i mniej stresująco dla wszystkich. Zastrzyki to nic straszno-trudnego :evil_lol: , ale jakbyś chciała - podtrzymuję propozycję. A Dianka cudooo :loveu: i widać, że już jej lepiej. Quote
shirrrapeira Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Nie tylko w Romence, ale ma nawet we mnie na 3 zdjeciu, Dianeczka jest cudowna bardzo sie slucha na spacerach i jest grzeczna.Rzeczywiscie jest wpatrzona w Romenke jak w obrazek i ciagle na nia patrzy. Wyjatkowa dziewczynka z niej. Jest tak lagodna jak nie dobermany jakie znam. Wyjatkowa.Ma cos w spojrzeniu takie ufne ma to spojrzenie, jest taka grzeczna jak malo ktory pies. Ja nie rozumiem jak mozna takiego psa wyrzucic, przeciez to sama lagodnosc i madrosc. Zakochalam sie w niej, bo to taka rozbrajajaca morda, taka jest cudna i komunikatywna i taka ufna. Ma cos w sobie, jest tak spokojnym i dobrym psem. Rzeczywiscie noc przesypia dobrze, coraz lepiej chodzi. Pomimo tylu przezyc pozostala takim kochanym lagodnym psiakiem z bardzo madrym wyrazem pysia. Czasem ma wzrok jak by chciala ugryzc, ale to tylko pozory. Ona nie wie, ze mozna ugryzc czlowieka, ma tak dobre serce. Pieknie spi i jest jak dziecko. Ma wzrok jak czlowiek. Po dwoch dniach pobytu z nia, zauwazylam, ze to taki spokojny pies, spi bardzo ladnie jak chce na dwor zaczyna sie krecic i wtedy sie z nia wychodzi. Bardzo ladnie je. Nie jak pies bardzo chory. Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 supergoga napisał(a):A swoją drogą jak na warszawę to nisko cenisz Romenko swoje umiejętności. Ja w takim prowincjonalnym mieście za strzyżenie zwykłe mojej córki zapłaciłam 70 zł, a za swoją zwykłą farbę - 100 zł. A Ty musisz się napracować, nastać - i potzrebujesz pieniędzy na Diankę, wpatrzoną w Ciebie jak w obrazek. Kochana nie moge bardziej podnieść ceny dlatego że nie miałabym klijentów niestety.Poza tym nie mam za bardzo bo nie szukałam.Zawsze przychodziła do mnie na wlosy Shirrrapeira i Asica ostanio teraz eliinfo robiłam no i kiedyś GreenEvil i Paulinie i oczywiście koleżance ze szkoły robię ale tym razem ostani raz jej zrobiłam po ostanim. Naj[pierw musze sobie klijentów znaleść a jak podwyższe cenę nikt nie przyjdzie.To są domowe warunki wiec też się cenić tak nie moge bo niewygoda... Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 zurdo napisał(a):romenko, pewnie, że byłoby taniej i mniej stresująco dla wszystkich. Zastrzyki to nic straszno-trudnego :evil_lol: , ale jakbyś chciała - podtrzymuję propozycję. A Dianka cudooo :loveu: i widać, że już jej lepiej. Zurdo właśnie o tym chciałam porozmawiać :evil_lol: to co wspomniałam przez telefon ;) Tylko czy będziesz mogła,czy znajdziesz czas??Może niedługo już a przestanie zastrzyki barć??Zapytam się dzisiaj. Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 loozerka napisał(a):dzisiaj przelalam na konto Dianki kolejne 15 złotych z aukcji bazarkowej, nie jest to wiele, ale mam nadzieje, ze i to się przyda..:). Wczorajsze powinno sie pojawic w dzisiejszym rozliczeniu, dzisiejsze jutro :) Kochana jesteś.Każda złotówka jest bardzo ważna i każde następne 15 zł to baaardzo duzo.Dziękuje Ci Lozerko. Kurcze wogole jesteście baaardzo kochani!!!! Ja zaraz wystawiam bazarek dla Dianki i ogłaszam się jako fryzjerka ale to za momencik bo musze na pół godzinki się położyc,znów ta cholerna głowa :angryy: Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Oki zaczynam przygotowywać tekst do bazarku ;) Nie mogę spać jednak :shake: Więc biore się chyba do roboty tylko ryż nastawie na te nieszczęsne gołąbki bo jakoś cięzko mi się do nich zabrac. A i jeszcze sprawdze jedną rzecz. Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 O rany ale jestem zła :angryy: Napisałam post z przygotowanymi zdjęciami żebyście zobaczyli co chcę wystawić i pomogli ustalic mi ceny i mi wykasowało!!!!:angryy: Nie teraz to idę robic te gołąbki!! A i jeszcze napisałam w nim że mój TZ ma zaniar zrobic mi dzisiaj niespodziankę i przyjechac dzisiaj do wawki,rany wszystkiego za dużo !!! Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Wróciłam właśnie ze spotkania z zurdo.Kochana dziękuje Ci że chciało Ci się jechać aż taki kawał by dać Diance lekarstwa.Narazie tylko podawać będę jej te od wątroby a resztę ustali sie jutro ponieważ nie wiedomo co się dzieje z wątrobą a nie ma co jej szpikować lekarstwami.Kora dziękuje Ci serdecznie za lekarstwa.Npewno się przydadzą. Będę chciała wykupić jej altrofleks ale to dopiero może wtedy kiedy będzie bonharen. Dianka już właśnie po zstrzykach dzisiaj Pni weterynarz Diance policzyła 23 zł :loveu: czyli o następne 3 zł mniej.Dla Dianki to każda złotówka się liczy więc dziekujemy. Cioteczka zurdo podała mi dla Dianki 40 zł za co bardzo mocno dziękuje.Troszkę głupio mi brać bo i tak z Fuksią jeszcze do końca niewiedomo jak a mimo to zurdo się uparła.Wielkie podziękowania ode mnie i od Dianki :Rose: Wszystkim dziękuje którzy wpłacili pieniązki.Karolcia75 dla Ciebie również buziaki.Już dziękowałam ale jakoś te podziękowania się zlały więc po raz kolejny chcę podziękować :Rose: : Kobold ,dusje, użytkownicy allegro,zasadzkas,supergoga,shirrrapeira,Kora.AnetkaW,Konisia i jej TZ,łaciatka ,Karusiap,BetkaJ,Dorothy,lozerka,pucka69,Ludek,Vika_Bari i jeszcze wiele wiele innych osób którzy pamiętaja i zaglądają.Dziękuje :Rose: !Nie wiem co bez Was bym zrobiła:-( .Wiem że zaraz mnie ochrzanicie że znów dziękuje ale to jest dla mnie coś pięknego co robicie dla Dianki i innych zwierzątek które tak bardzo potrzebują waszej pomocy.Obiecuje że już nie bedę ;) Tylko jeszcze ten ostani raz bo to dzięki Wam Dianka może dalej żyć i cieszyć się życiem. Quote
karusiap Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 kochana oj kochana bede bardzo zla na Ciebie:angryy:zapomnialas o najwazniejszej osobie!!! mysle ze w imieniu wszytskich najserdeczniejsze podziekowania dla...ROMENKI!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
loozerka Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 a ja jeszcze prześle Ci romenko na PW, wszystko co dostalam o spondylozie od Beni _b, ona ma dużą praktykę w walce z ta chorobą. I wiesz- na jednym zdjeciu jest jak Dianka skacze do góry do jakiejs zabawki, do smyczy- wiem, ze jak psiak hce sie bawic, to czlowieka cieszy,ale psiaki za spondyloza nie powinny biegac za bardzo, ani skakac- to im szkodzi ...niestety :( Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 karusiap napisał(a):mysle ze w imieniu wszytskich najserdeczniejsze podziekowania dla...ROMENKI!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Wlasnie!!!!! :klacz: Dostalam dzis wyplate, wplace conieco na Dianke. Nadal na konto AFN'u wplacac? Beata Quote
BeataJ Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='loozerka']I wiesz- na jednym zdjeciu jest jak Dianka skacze do góry do jakiejs zabawki, do smyczy- wiem, ze jak psiak hce sie bawic, to czlowieka cieszy,ale psiaki za spondyloza nie powinny biegac za bardzo, ani skakac- to im szkodzi ...niestety :( Dokladnie……chore kregoslupiki a zwlaszcza ich kregi, tego nie lubia. Nie lubia: skakania do gory i opadania na lapki, nie lubia biegania pod gorke i z gorki, nie lubia ostrego STOP jak np. przy bieganiu po aport…Nie lubia bo wtedy się ruszac musza bardzo a jak sa chore to nie jest to dla nich latwe. Wiem, jak ciezko to psu zrozumiec, mój dobek miał zwyrodnienie kregoslupa ale był taki nieszczesliwy jak nie mogl za pilka pobiegac…. Beata Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 loozerka napisał(a):a ja jeszcze prześle Ci romenko na PW, wszystko co dostalam o spondylozie od Beni _b, ona ma dużą praktykę w walce z ta chorobą. I wiesz- na jednym zdjeciu jest jak Dianka skacze do góry do jakiejs zabawki, do smyczy- wiem, ze jak psiak hce sie bawic, to czlowieka cieszy,ale psiaki za spondyloza nie powinny biegac za bardzo, ani skakac- to im szkodzi ...niestety :( Lozerko ja wiem :-( ale ona sama zaczepia i skacze i próbuje gryśc smycz dlatego tak to wychodzi.Ona chce się bawić jak szczeniak.Żadko jej sie to zdarza ale zdarza że tak właśnie się zachowuje.Ona jest cudowna i tak mi jej szkoda więc jak ma chwile zapomnienia to mi się serce raduje.Ale juz nie bedę,będę udawać że nie zwracam uwagi...:-( Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [quote name='BeataJ']Wlasnie!!!!! :klacz: Dostalam dzis wyplate, wplace conieco na Dianke. Nadal na konto AFN'u wplacac? Beata Beatko baaardzo dziękuje :buzi: .Tak pieniązki należy nadal wpłacać na konto AFN ja najwyżej poprosze o przelanie ich na konto TZ-a bym mogła wyciągnąć.Zaraz napisze do GreenEvil by te pieniązki co są przelała mi znów przynajmniej 100zł bo jutro będzie USG któro tez mało nie będzie kosztować podobno ale mniej policzą i tak ponieważ Dianke traktują już jak swojego pacjenta więc może tak tragicznie nie będzie.Jutro poprosze już o faktury za zastrzyki które Dianka brała i za USG również wezmę. Quote
romenka Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 [quote name='BeataJ']Wlasnie!!!!! :klacz: Dostalam dzis wyplate, wplace conieco na Dianke. Nadal na konto AFN'u wplacac? Beata :oops: Prosze bez przesady bo ja nic nie mogłabym zrobić gdyby nie wasza pomoc i nie wyciągnełabym Dianki wtedy bo za co miałabym ja leczyć :-( Dlatego jestem Wam tak bardzo wdzięczna. Karusiap ale baardzo dziękuje bo bardzo mi się miło zrobiło :oops: Jednak to nie moja zasługa tylko właśnie wasza. Quote
shirrrapeira Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Niestety to nieprawda gdyby nie Ty pomoc Diance nie byla by potrzebna, bo nie bylo by Dianki. Quote
zurdo Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 shirrrapeira napisał(a):Niestety to nieprawda gdyby nie Ty pomoc Diance nie byla by potrzebna, bo nie bylo by Dianki. nic dodać, nic ująć, można tylko chylić przed Tobą czoła, romenko:Rose: Quote
romenka Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 No już dobrze,wystarczy tych komplementów:oops: :loveu: Dianka noc spędziła świetnie.Ani razu się nie budziła tylko spała słodziutko:loveu: Dzisiaj niestety głodówka ja czeka a już widac że zjadła by konia z kopytami :evil_lol: bo chodzi tylko i zagląda jakby tu jeszcze poprosić by mi coś dali:diabloti: ale jestem twarda :eviltong: Ma jeszcze dla Dianki w domu prawie 75 zł więc dzisiaj powinno starczeć na USG ale za chwilę piszę do GreenEvil o przelanie pieniędzy znów na konto i potem jak dostnę bonharen o przelanie dorothy 200 zł. Martwie się tym bonharenem że jeszcze nie doszedł :-( ale mam nadzieje że już dzisiaj przyjdzie najpóźniej jutro. Może ktos jest z dogo kto mógłby robic Diance zastrzyki dożylne??Bo za każde podanie bonharenu będę musiała płacić 25 zł :-( więc troszkę się cenią a tak zaqwsze by zaoszczędziło się. Quote
Dorothy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Bonharen wyslalam w sobote, to jest normalnie granda:angryy: mam sprawdzic na poczcie? Poleconym wyslalam, wiec mam potwierdzenie. Quote
romenka Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Dorothy napisał(a):Bonharen wyslalam w sobote, to jest normalnie granda:angryy: mam sprawdzic na poczcie? Poleconym wyslalam, wiec mam potwierdzenie. Dorotko ja jeszcze nie otrzymałam bonharenu.Poczekajmy do dzisiaj.Jeśli nie przyjdzie to poprosze cię żebyś sprawdziła bo coś nie tak jest.Już powinien dojść na 100%!! Quote
Kora Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Romenka, moze masz jakas sasiadke, znajoma ktora jest pielegniarka moze zgodzi sie zrobic zastrzyki? Quote
Recommended Posts