romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Oj coś bardzo słabo widać tą fakture :shake: Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Kochani zapisałam Diankę na wizytę do ELWET na środę na godzine 15-stą.Można było w poniedziałek jednak nie wiem czy do poniedziałku załatwie samochód.Prosze o pomioc.Potrzebny samochód z kierowcą by przewieść Dianke do tej lecznicy.Mogę jechać w sumie autobusem ale to już wy doradźcie czy warto męczyć Dianę.Mielografia będzie wykonana jeśli takie zalecenie da lekarz narazie jedak wizyta.Kosztować będzie nas to 50 zł natępne ale przyjamniej będziemy wiedzieć na czym stoimy i bo najgorsze się nie sprawwdziło:placz: Quote
zurdo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Niemożliwe, żeby tyle strasznych chorób nazbierało się w takim ciałku. Najczarniejsze scenariusze na pewno odpadną po całych badaniach, muszą! A co z płucami Dianki - nie warto by jednak ich prześwietlić, albo zrobić ekg? Czy lekarz coś mówił o tym ciężkim oddychaniu? I kiedy będą wyniki krwi? Ja niestety nie pomogę z samochodem :shake: Kto może pomóc? Autobus dla takiej słabinki odpada... Czy już pisałam, że jesteś bardzo dzielna, romenko? Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Blagam was poszukajcie ile kosztuje miellografia bo u mnie żadna strona nie wchodzi :placz: Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 zurdo napisał(a):Niemożliwe, żeby tyle strasznych chorób nazbierało się w takim ciałku. Najczarniejsze scenariusze na pewno odpadną po całych badaniach, muszą! A co z płucami Dianki - nie warto by jednak ich prześwietlić, albo zrobić ekg? Czy lekarz coś mówił o tym ciężkim oddychaniu? I kiedy będą wyniki krwi? Ja niestety nie pomogę z samochodem :shake: Kto może pomóc? Autobus dla takiej słabinki odpada... Czy już pisałam, że jesteś bardzo dzielna, romenko? Kurcze zapomniałam się zapytać o ten oddech :placz: Kiedy usłysząlam to wszystko to tylko wyć mi się chciało i wszystko wypadlo mi z glowy :placz: Badania krwi będą jutro. Zastanawiam się czy nie lepiej zapisać Diankę na poniedziałek do kliniki ale co z samochodem??:-( Quote
zurdo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 jeżeli w elwecie robią mielografię, to chyba najlepiej zadzwonić i się spytać. Qrczę - martwi mnie konieczność tego badania - jest bardzo inwazyjne i nie zawsze bezpieczne... Lepiej byłoby rezonans magnetyczny, ceny podobno porównywalne - ale nie mam pojęcia, gdzie się go robi, a szkoda czasu. I samochód potrzebny! Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 zurdo napisał(a):jeżeli w elwecie robią mielografię, to chyba najlepiej zadzwonić i się spytać. Qrczę - martwi mnie konieczność tego badania - jest bardzo inwazyjne i nie zawsze bezpieczne... Lepiej byłoby rezonans magnetyczny, ceny podobno porównywalne - ale nie mam pojęcia, gdzie się go robi, a szkoda czasu. I samochód potrzebny! Ja próbowałam od nich wyciągnąć ile będzie kosztować jednak baba nie chciała mi powiedzieć!!!Ciagle upiuerała się przy tym że przy wizycie powiedzą...Szlak by to trafił!!! Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 shirrrapeira napisał(a):A moze Konisia znowu pomoze. Bede rozmawiała...Trzymacie kciuki Quote
zurdo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 debilka... ja spróbuję edit: debilka w elwecie, rzecz jasna Quote
supergoga Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Romenko, nie martw się, postaram sie może coś pomóc, choć też mam problemy - spłacam kredyt za kuzyna, który tego nie robi - i mam totalny kataklizm. Myśle, kto może pomóc w transporcie. Może YBOT - tata. Nie wiem, kto jeszcze. Może asiuniap. Trzeba napisac do nich. Quote
zurdo Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 pani z elwetu powiedziała, że nie ma tego w cenniku i nawet orientacyjnej ceny nie potrafi podać, żeby rozmawiać w poniedziałek z lekarką od tego. Chciałam zadzwonić do innej kliniki, żeby się spytać i zobaczyłam na stronie kliniki na Bemowie, że robią rezonans magnetyczny. Chciałam porozmawiać z wetem, czy to by się dało zastąpić i ile by kosztowało - ale są teraz zajęci. Ja muszę zabierać się za robotę, ale może spróbuj tam zadzwonić - ty wiesz więcej o stanie Dianki. Pani z recepcji, jak jej się powie o co chodzi - łączy z lekarzem, tylko lekarze nie zawsze mogą odebrać. Spytaj lekarza, czy nie można by w tym wypadku zrobić rezonansu tel 638 39 14 Quote
konisia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Rozmawiałam z Romenka. Jedziemy na badanie w poniedzialek na 15-sta. Przeczytalam w wikipedii, ze odchodzi sie juz od robienia mielografii i zastepuje sie to badanie rezonansem. Koniecznie trzeba pogadac z wetem czy nie da sie tego zastapic!!! Ona i tak bidulka juz tyle wycierpiala, nie ma co jeszcze bez sensu dodatkowo ja narazac. Quote
konisia Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Romenka własnie poszła z Dianką na Powstańców Śląskich po skierowanie. Na pewno napisze jak wróci. Quote
BeataJ Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Romenko - mialas mi cos wyslac nt serca Dianki. Trzymamy kciuki za Was!! Beata Quote
shirrrapeira Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Rozmawialam z Romenka, przed chwila mowila, ze bardzo zle sie czuje, ze bardzo ja boli brzuch w dole i musi sie polozyc. Nie moze oddychac. Quote
loozerka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 O Kurcze, jeszcze tego brakuje.. Romenko--pamietaj o sobie, nie mozesz teraz nosic Dianki, nie mozesz sie przeforsowywac, nie mozesz sie stresowac!!! Musisz po prostu czasem odpuscic... Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Już przyszłam Nie byłam jednak na tej konsultacji ale dostałam naziwsko do doktora który załatwi tomografie Diance za podobno 300 zł więc będę próbowała.Taniej nas to wyniesie niż robienie zdjęć i wogole... Ja strasznie zle sie czuje,to prawda mam silne bóle brzucha na samym dole ale poczekam aż Darek przyjedzie.Nie martwcie się moze bedzie dobrze.Trzymajmy lepiej kciuki za Diankę a ja zadzwonie do tego dr co dostane namiary do niego dzisiaj jeszcze jak nie będzie zaa póxno bo niestety terazx mam tylko jego nazwisko a telefon dostanę jak pani ta rwróci z kliniki Quote
Kobold Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Matko Boska Iwonka blagam cie,zostaw wszystko i kladz sie natychmiast!!!! Potrzebujesz spokoju!!! Nie pomozesz ani Diance ani sobie. Prosze polz sie i zaczekaj na TZ!!!!!!Jak nie bedzie lepiej wezwij pogotowie.W twoim stanie to niebezpieczne.Blagam cie uwazaj na siebie!! Quote
karusiap Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 romenka!!!!do lozka....jestes potrzebna Diance w pelni sil a tymsposobem to sie wykonczysz...potrzebujesz odpoczynku i tak juz sie nerwow najadlas...trzymaj sie kochana!! Quote
romenka Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Dobrze kochani teraz to sobie odpocznę troszkę.Dianka śpi już i chyba działa rimadyl bo jest dużo spokojniejsza. Nie martwcie się!!!!;) Jetseście baaaardzo kochani,nawet TZ się o mnie tak nie martwi :diabloti: Quote
loozerka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 bo co tam chlopy wiedzą? Oni mają wizje kobiety, co to do dnia porodu w polu robi, a dwa dni po porodzie na wykopkach pracuje!! Quote
aisaK Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Oj, ale sie wkurzyłam!!! Leżeć, skoro cie na dole brzucha boli!!! Nie możesz się tak forsować, skoro jesteś w ciąży!!! Oj, Iwonka, bo przyjade do ciebie i do łóżka cie przybiję! Trzymam za was kciuki, ale nie wolno ci sie przeforsować! Bo nie będzie z ciebie pożytku ani dla siebie ani dla Dianki! Quote
Recommended Posts