karusiap Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Dianka jest pewnie zdezorientowana i na pewno wycienczona...ale pare dni pod taka opeiieka i na pewno poczuje sie lepiej:) Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='zasadzkas']Dziewczyny, pół dnia produkowałam te kartki dla Dianki. Zobaczycie zaraz, jak bywam płodna :evil_lol: Idę fotki zrobić. Ciotka, może je wstawisz na allegro? Szybciej pójdą, bo tu to ludziska spłukani jednak, ciągle ratują jakieś bidy. Karteczki to karnety duże, z prawdziwego bristolu: Zasadzkas jesteś kochana,śliczne te karteczki są i jesteś niezła zdolniacha:multi: :loveu: Wogole wszyscy jesteście kochani!!!Dziękuje że pomagacie ja nie dałabym rady sama. TZ po dzisiejszej nocy wkurzony:-( i ciągle się pytał kiedy bonharen będzie.Przerazilo go to że zobaczył że Diana faktycznie nie może sama wejść po schodach i ciągle mi wmawia że nie dam rady...:-( Dam!!! Oiwuem wam że z każdym dniem Dianki w schronisku widac różnicę jak jej stan się pogorszył!!Kiedy przyszłam do niej poirwszy raz nie bylo tak fatalnie ale z kazdym razem widziałam jak jej się pogarsza!teraz jestem w szoku bo nie spodziewalam się Dianki w tak złym stanie zdrowia.Jej nóżki coraz bardziej odmawiają posłuseństwa!Nie wiem jak mam jej pomóc narazie!! Wziełam takie niemieckie urządzenie z domu jak będzie Dianka juz u mnie z taka słuchawką na czerwono świecącą i podobno to jest pomocnicze w takich stanach i będę jać chyba naświetlać tylko ja nie wiem przez ile..:shake: Żebym nie przesadzia...Ja zaraz postaram się zeskanować okładkę by wam pokazac jak to wygląda może ktoś z was będzie znał niemiecki i może pomoże?:-( Quote
BeataJ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenka napisał(a):Szlak mnie trafia bo niby tyle cegiełek było sprzedanych a tu nic z nich pieniędzy nie ma tylko za beatkęJ i chyba TZ-a supergogi nic poza tym a cegielek sprzedanych było71 . Czyli ludzie kupili cegielki ale kasy nie wplacili????? Beata Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 BeataJ napisał(a):Czyli ludzie kupili cegielki ale kasy nie wplacili????? Beata Niestety Beatko ale na to wyglada!!! Zapytam się supergogi bo moze na jej koonto wplacali...??Chciazą jja chyba wykrakałam to pisząc na samym początku z moją wpadką na allegro :placz: Quote
loozerka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenko, wydaje mi sie, ze to Dorothy pisala, ze Filipowi po naświetlaniach lampa było gorzej.. z tym jej łazeniem, to moze być zwiazane z tym, ze czuje sie nieswojo, to nowe miejsce, schron nie jest najlepszym miejscem, ale byl przez ostatni czas jej domem, poza tym- moze tesknic za dyrektorką, skoro byly do siebie przywiązane. kolejna sprawa- to nie moja rzecz, bo ja nic na Diankę nie wpłacilam- przepraszam, ale po prostu nie wyrabiam, zbyt duzo chyba zobowiazan na dogo podjelam, ale wydaje mi sie bez sensu, zebyś Ty wpłacała na AFN pieniądze na Diankę, skoro za chwilę bedziesz ich potrzebowala na leczenie. Jesli chcesz,, by byla jasnosc finansow, moze po porstu zrob tak, ze te pieniądze, ktore trafiają bezpośrednio do Ciebie rozliczaj na watku. A tak TY bedziesz robila przelewy na AFN, za chwilę Greenevil bedzie musiala Tobie przelwac, a do tego będziesz musiala starac o o faktury na wszystko, by te pieniadze pobrac... A w ogole trzymam za Was dziewczyny kciuki :)) Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Dianka właśnie wróciła ze spacerku i sama wesła po schodach :-o Czyli widać raz ma lepsze raz gorsze dni ale na panelach Diana mi się ślizga więc TZ mowi że zakupimy taki dywanik by jej lepiej było chodzić. Dianka już dzisiaj zrobiła sliczną kopke i nienarobiłam mi w domu:loveu: Jestem dumna z niej :loveu: Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem ale to bardzo.Ciągle kiedy siadam do komp Diana przychodzi i zaczepia mnie łepkiem i właśnie jest tak teraz wi pisze lewą reką oki zmykam chwilowo.... Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 loozerka napisał(a):romenko, wydaje mi sie, ze to Dorothy pisala, ze Filipowi po naświetlaniach lampa było gorzej.. z tym jej łazeniem, to moze być zwiazane z tym, ze czuje sie nieswojo, to nowe miejsce, schron nie jest najlepszym miejscem, ale byl przez ostatni czas jej domem, poza tym- moze tesknic za dyrektorką, skoro byly do siebie przywiązane. kolejna sprawa- to nie moja rzecz, bo ja nic na Diankę nie wpłacilam- przepraszam, ale po prostu nie wyrabiam, zbyt duzo chyba zobowiazan na dogo podjelam, ale wydaje mi sie bez sensu, zebyś Ty wpłacała na AFN pieniądze na Diankę, skoro za chwilę bedziesz ich potrzebowala na leczenie. Jesli chcesz,, by byla jasnosc finansow, moze po porstu zrob tak, ze te pieniądze, ktore trafiają bezpośrednio do Ciebie rozliczaj na watku. A tak TY bedziesz robila przelewy na AFN, za chwilę Greenevil bedzie musiala Tobie przelwac, a do tego będziesz musiala starac o o faktury na wszystko, by te pieniadze pobrac... A w ogole trzymam za Was dziewczyny kciuki :)) Loozerko kurcze to ja chyba Dorotki się zapytam co z lapa nie tak było skoro filikowi się pogorszyło.To chyba o te same lampy chodzi ale moja jest jeszcze taka do masażu więc może bez światła czerwonego będę robiła a z masażem.Nie wiem sama :shake: Co do pieniązków pewnie masz racje...Ale mi się zdaje że zaraz zacznie byc bałagan. OK w tej chwili napisze ile powinno być u mnie: 220 zł te które pobrałam z konta, 50 za włosy eliinfo, 20 Łaciatki No i 30 zł za włosy mojej koleżanki ale z tych 30 musze oddać BasiD i to mi TZ dołoży... Ale już tych trzydziestu wogóle nie licze bo będe musiała kupić Dianie jeszcze miskę na jedzenie i wczoraj na lek wydałam.Więc dług i tak się odda z TZ-pieniędzy ;) Jutro idę do weta z Dianką i powiem tyle:różnie mówią.Kiedy rozmawiaąłm z Panią dr ona powiedziała mi że za zdjęcie zapłaci się 60 zł a za następne 30 a wczoraj byłam i pani dr powiedziała mi inaczej że za pierwsze 60 a za następne 20 zł.Zastanawiam się nad zdjęciem bioder.Może to nie jest konieczne skoro Dianka ma spondylozę i o to samo zapytałam weta .Pani dr odpowiedziała że wyniknie to ze zdjęcia kręgosłupa bo jeśli będzie zdjęcie wskazywać na spondylozę to nie trzeba będzie na biodra ale 20 zł w tą czy we wtą to chyba lepiej zrobic niz potem płacić 60 zł a co lepsze na Poiwstańców chcą za zdjęcie bioder aż 160 czy 150 zł :angryy: więc tam to dopiero zdzierają!!! Quote
supergoga Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Na moje konto nic nie przyszło. Jeden człowiek marek s - napisał mi że wpłacił, możejeszcze wpłynie na AFN, zanim zaksięgują to trwa. Jedna kobieta napisała, że wpłaci 40 zł przez pocztę. Myślę, że można zrobić wysyłkę zdjęć normalnych - trzeba hurtem wywołać 150-200 fotek, zobaczyć ile to kasy za 1 fotkę i za 5 zł wysyłać pocztą - zaznaczyć wyraźnie koszt wysyłki - cena znaczka. Tu się nie powinni przyczepić. Ja na trochę musze odpuścić, bo moje mogą teraz sprawdzać. A swoją drogą ciekawe komu przeszkadzała aukcja pomocy Diance. Zdaje się jednak, że nie tylko nasze usunęli, czytałam na wątkach, że to niesttey nas spotyka często. Zasadzkas - piękne te kartki, spokojnie można je sprzedawać - tylko cenę ustalić i jazda. To jest konkretna rzecz, więc nie ma problemu, można sprzedawać - na Diankę. Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 To skan który dostałam z Palucha...Zaraz resztę zeskanuje bo wczoraj tylko to mi się udalo mimo że skanowałam ze 4 kartki. Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 supergoga Cioteczko ten Marek S to napewno wplacil na 100%, tylko jak to facet pewnie nie doczytal do konca i nie napisal na kogo (a mowilam,mowilam). Moge dziewczynom podac jego dokladne dane to moze latwiej bedzie znalezc. Nie wiem bo w tym temacie to jestem zielona i bladego pojecia nie mam Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Kochana Kobold marek s wpłacił na Dianke na 100 % bo wyszukałam w AFN i nie tylko on wpłacił bo są takie wplaty na Dianke od takich osób: wubeh +2, spartanka ,mareks ,pucka69+1 a tak swoją droga co oznaczają te :+2,+1??? Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenka bedzie dobrze, zobacz jak wiele juz osiagnelas :loveu: musi byc dobrze napewno:loveu: a tak wogole, to jak bys sie nudzila ale tylko jakby ci nudno bylo :evil_lol: :lol: ;) to moze jakias sesje fotograficzna........ Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 burczus i o to następny alergowicz który zakupił 5 cegiełek dla Dianki. Dziękujemy z całego serduszka :loveu: Spartankaa 80007 beata7575 -Beatka??:cool3: Wielkie podziękowania dla użytkowników allegro : wubeh-który zakupił dla Dianki aż 5 cegiełek jak również, jendrus15- za wykupienie aż 10 cegiełek dla naszej Dianki Dziękujemy z całego serca:Rose::modla::Rose: To są Ci allergowicze co wpłacili dla Dianki na allegro... I oczywiście jedną ja :evil_lol: Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='Kobold']romenka bedzie dobrze, zobacz jak wiele juz osiagnelas :loveu: musi byc dobrze napewno:loveu: a tak wogole, to jak bys sie nudzila ale tylko jakby ci nudno bylo :evil_lol: :lol: ;) to moze jakias sesje fotograficzna........ Kochana Dianka śpi teraz ale oczywiście moge jej pstryknąć foteczkę :loveu: Za chwilkę wkleje na wątek.Zobaczycie jakie jej legowisko zrobiłam:razz: Pod kocem ma baranie skóry więc nie myślcie że śpi na twardym:oops: Quote
Kobold Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 :crazyeye: :crazyeye::crazyeye: nie wiem co oznacza +1 czy +2 :shake: ale mam prosbe do cioteczki supergogi aby wystawila pozytyw na allegro dla 80007 to ten MarekS. dziekuje:calus: Quote
Dorothy Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 ja znam biegle niemiecki, zekanuj mi i poslij ta ulotke z lampy. Mozna sprobowac, niekoniecznie Diance tez bedzie gorzej, moze akurat pomoze. Ja mam zwykla lampe do nagrzewan. Kurcze co za drut ona miala w brzuchu rany Boskie?????:crazyeye: Quote
Ludek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenko mam propozycję. W tym tygodniu będę rozbila zwierzęce zakupy i mogę kupić dla Dianki worek Brita (to ta karma, o której pisała Asica) adulta 15 kg + 2 kg dorzucaja gratis. Worek starcza mi na ponad miesiąc dla psa 45-50 kg. A w zamian Ty zrobiłabyś mi balejaż i ew. podcięła włosy mojej córce. Co Ty na to? Jeśli Ci to odpowiada to muszę mić informację najpóźniej jutro, bo będę zamawiać :). Tu jest link do strony Brita http://www.brit-petfood.com/index2.php?lang=pl Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Dorothy napisał(a):ja znam biegle niemiecki, zekanuj mi i poslij ta ulotke z lampy. Mozna sprobowac, niekoniecznie Diance tez bedzie gorzej, moze akurat pomoze. Ja mam zwykla lampe do nagrzewan. Kurcze co za drut ona miala w brzuchu rany Boskie?????:crazyeye: Już Dorotko skanyje tyle że nie wiem czy tam jest ulotka :oops: ale zeskanuje opakowanie więc może coś na mim będzie ciekawego pisać. Dzięki słoneczko. Co do Dianki to bardzo źle jej się oddycha.Dzisiaj w nocy strasznie sapała myślałam że jest jej gorąco i może też tak było ale chcę by miała jak najcieplej ale nie piła wody...Więc chyba to nie to:-( Chrapie,ma jakiś dziwny oddech taki cięzki bardzo i z takim szumem jak oddycha.TZ mówi że może to zapalenie płuc ale to już mi powiedza lekarze. Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='Ludek']romenko mam propozycję. W tym tygodniu będę rozbila zwierzęce zakupy i mogę kupić dla Dianki worek Brita (to ta karma, o której pisała Asica) adulta 15 kg + 2 kg dorzucaja gratis. Worek starcza mi na ponad miesiąc dla psa 45-50 kg. A w zamian Ty zrobiłabyś mi balejaż i ew. podcięła włosy mojej córce. Co Ty na to? Jeśli Ci to odpowiada to muszę mić informację najpóźniej jutro, bo będę zamawiać :). Tu jest link do strony Brita http://www.brit-petfood.com/index2.php?lang=pl Ludek jak się ciesze :loveu: Pewnie że tak:evil_lol: Dziękuje Ci bardzo za pomysł mi jak najbardziej odpowiada :evil_lol: Tylko mów jaki baleyage chcesz :razz: Jedno czy dwu kolorowy:cool3: i ja już kupie farbę drugą jak będziesz chciala tylko nie wiem jaki kolor w razie dwukolorowego...A córeczce pewnie że podetnę włoski :evil_lol: Quote
Ludek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenka napisał(a):Ludek jak się ciesze :loveu: Pewnie że tak:evil_lol: Dziękuje Ci bardzo za pomysł mi jak najbardziej odpowiada :evil_lol: Tylko mów jaki baleyage chcesz :razz: Jedno czy dwu kolorowy:cool3: i ja już kupie farbę drugą jak będziesz chciala tylko nie wiem jaki kolor w razie dwukolorowego...A córeczce pewnie że podetnę włoski :evil_lol: Co do kolorów to się jeszcze dogadamy :). Najpierw podrzucę Ci karmę, a na balejaż umówimy sie na jakis późniejszy termin. Wyślij mi na PW tel. do siebie i adres. Quote
loozerka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 romenko, to wpłaty na koszty admninistracyjne AFN- jest apel, aby kazdy kto wpłaca jakies pieniądze na psiaki dodał 1,2 3 zł- ile moze, by z tego pokrywac kosz\ty dzialania AFN typu rejestracja fundacji, telefony, bo dziewczyny starają się szukac sponsorów, a do tego potrzebne są jakies fundusze :) Quote
BeataJ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Kobold napisał(a)::crazyeye: :crazyeye::crazyeye: nie wiem co oznacza +1 czy +2 :shake: ale mam prosbe do cioteczki supergogi aby wystawila pozytyw na allegro dla 80007 to ten MarekS. dziekuje:calus: Tez poprosze o pozytyw, a co :-) Na allegro jestem pod nickiem Spartankaa Beata Quote
konisia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Romenko Nifuroksazyd na problemy z kupą powinien pomóc, ja Oskara też tym leczyłam. I pamiętaj, żeby karmić ją częściej a małymi porcjami (żeby skrętu jelitek nie było). Co do chodzenia w nocy to na pewno ją boli i nie może się ułożyć. Poza tym jeszcze ten drut! To też może przeszkadzać jej w przybraniu odpowiedniej pozycji do leżenia. I pamiętaj, nawet jeśli dobrze wchodzi po schodach to NIE MOŻE tego robić, bo nagle wszystko może się pogorszyć. Co do oddychania to właśnie już wczoraj jak jechaliśmy zwrócilam na to uwagę. Może bidulka przeziębiła się w schronie i dlatego tak sapie. Mam nadzieję, że lekarz wyjaśni. Jakbyś tylko czegoś potrzebowała to pisz, dzwoń. Kuba też przejął się Dianką:( Zasadzkas super karteczki:klacz: Quote
romenka Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Ludek napisał(a):Co do kolorów to się jeszcze dogadamy :). Najpierw podrzucę Ci karmę, a na balejaż umówimy sie na jakis późniejszy termin. Wyślij mi na PW tel. do siebie i adres. Się robi ;) Zaraz bedą zdjęcia Dianki z dworu bo dopiero wróciąłm z nią.Dorotko podaj mi adres meilowy wyslę ci te skany.Skany wrzucę też na dogo ale nie wiem czy cokolwiek będzie widac. Quote
Recommended Posts