shirrrapeira Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Moja aukcja tez juz ruszyla zajrzyjcie na bazarek. Podbijajacie zeby ktos kupil. Quote
shirrrapeira Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40337 Zagladajcie. Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 loozerka napisał(a):Kora, ale moj pies po ryżu z kurczakiem też ma straszne biegunki...- to nie wszystkim sluzy, wiec moze to ? Jesli normalnie nie je takich rarytasów? Lozerka ale ona dostała tego kurczaka juz jak miała biegunkę :-( Niedługo Dianka już będzie u mnie oby tylko p. dyrektor się zgodziła. Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 [quote name='shirrrapeira']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40337 Zagladajcie. Kochana shirrrapeira dziękuje :loveu: Jesteś strasznie kochana:loveu: Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Kochani powiedzcie mi czy ktoś wysyła zdjęcia na pulpit allergowiczom ktorzy kupują cegiełki dla Dianki?? Supergoga błagam napisz mi czy może ty tego pilnujesz?? Szczerze mówiąc to ja wysłalam zdjęcia w pomniejszeniu do supergogi wiec chyba bedę musiala ja powysyłać ale muszę mieć pewność.... Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 O jej nie wiem jak to będzie z wyjazdem dzisiaj do Dianki :shake: Zapomniałam bo dzisiaj ma przyjśc kubraczek jej od Vika_Bari więc przydałoby sie być w domku. A jeszcze jedna sprawa.Będę musiała poprosić AFN o przelanie pieniązków na konto TZ-a(chyba wiecie o co chodzi:cool3: ) tylko obawiam się że zbraknie pieniązków :-( (reszta na PW jeśli ktoś jeszcze nie wie dlaczego). Czy zgadzacie się?? A co za cegiełki Dianki z allegro??Czy wpłaty są już na AFN bo ja jakoś niezauważyłam??Zaraz napisze do GreenEvil w razie konieczności poproszę z głównego konta o wsparcie a pieniązki się odda jeśli teraz nie będzie wpłat za cegiełki. I jeszcze jedno.Dzisiaj pójdę do lekarza po zaświadczenie dla Dianki że będzie leczona poza schroniskiem by nie było kłopotów z wydaniem jej a mam poleconą wetkę przez Elainfo która pracuje dokładnie na przeciwko mnie :evil_lol: Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] [SIZE=1] Quote
karusiap Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 piekna psinka:loveu: a jaki kubraczek uroczy:cool3: [SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1] Quote
Kora Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Trzeba rozgotowac, a Dianka miala rozwolnienie po puszce tak samo smierdzialo jask ta puszka;) . Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 OK napisalam do GreenEvil przy okazji zapytałam się czy w wątku rozliczeniowym Dianki będzie widać wpłaty uzytkowników allegro(chodzi o to bym wiedziała że ci użytkownicy akurat wpłacili pieniązki na Diankę by móc wysłać im zdjęcia na deskop)Poprosiłam również o pozyczenie pieniędzy -100zł które 1-wszego przeleje na głowne konto AFN jak również o przelanie tych pieniążków na konto TZ-a które podam wieczorem bo martwie się że się w czymś pomylę a jak TZ będzie to przyjamniej będę miala pewność że pieniązki dojdą na konto bo ja w tym zielona kompletnie jestem:oops: .W sumie będziemy mieć 220 zł. Mam nadzieje że nikt nie jest na mnie zły za to:oops: Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 [quote name='Dorothy']Dianka jest przesliczna....:loveu: Sliczna śliczna:loveu: i oby jak najszybciej znalazła się u mnie w mieszkanku:cool3: Przypominamy że shirrrapeira wystawiła aukcje dla dianki na bazarku więc do dzieła :evil_lol: A przedmioty bóstwo :loveu: : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40337 Quote
BeataJ Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 romenka napisał(a):Przypominamy że shirrrapeira wystawiła aukcje dla dianki na bazarku więc do dzieła :evil_lol: A przedmioty bóstwo :loveu: : Sliczne...ale ja w nic sie nie zmieszcze z ciuszkow :-) Beata Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Dostałam zgodę na przelanie pieniędzy z AFN na TZ-a konto.Jak tylko przyjedzie do domu podam GreenEvil nr konta i pieniądze do środy powinny być na jego koncie. Może ktoś mi tu wyjaśni(bo już głpio mi pytać o wszystko GreenEvil a jestem niekumata całowicie :oops: ) o jaką fakturę chodzi??GreenEvill napisała bym wzieła fakturę na AFN.U lekarza mam wziąć??Kurcze ja to już jestem naprawdę zielona:shake: w takich sprawach:oops: i jeśli tak to mam lekarza prosic o wystawienie faktury,czy tak??Czy chodzi o bank że musze jakąś fakturę wziąć z banku jak wypłacę pieniążki:oops: ?? Tylko błagam proszę nie krzyczeć na mnie ale jestem jeszcze młoda ;) Quote
Kobold Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 No jestem :lol:a tu tyle nowych wydarzen :crazyeye: romenka na wszystko co jest zwiazane z Dianka bezposrednio np. leki, wet., karma bierzesz fakture,ktora musi byc wystawiana na AFN. Musisz podac pelna nazwe AFN siedzibe i numer NIP (czasami Regon ale nie jestem pewna ). Quote
BasiaD Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Iwonka-f-ra to taki dokument, który wystawi Ci lekarz za usługę która wykonał. I w tej fakturze jako "usługobiorca" musi byc wpisany Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie i dane takie jak są przy AFN.Natomiast z banku wybierasz pieniądze normalne jak zawsze.Tą fakturę później przesyłasz fdo Green Evil , jako potwierdzenie wykonanej usługi i udokumentowanie wydanej na jej wykonanie kwoty i tyle! W każdym sklepie jak cos kupujesz - dostajesz rachunek jako pokwitowanie, może to byc paragon lub faktura i chodzi o właśnie takie pokwitowanie z lecznicy, tylko jako odbiorca musi figurować AFN, żeby mozna było rozliczyc wydane pieniążki. Pozdrowionka. Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 [quote name='Kobold']No jestem :lol:a tu tyle nowych wydarzen :crazyeye: romenka na wszystko co jest zwiazane z Dianka bezposrednio np. leki, wet., karma bierzesz fakture,ktora musi byc wystawiana na AFN. Musisz podac pelna nazwe AFN siedzibe i numer NIP (czasami Regon ale nie jestem pewna ). Teraz to sie rozumie :evil_lol: O jej człowiek uczy się coraz to nowszych rzeczy;) ale żeby być aż tak małopojętną...:shake: Oki w takim razie faktury bedą:evil_lol: Powiedzci mi tylko czy każdy lekarz ma prawo na moja osobistą prośbę wystawić fakturę??:oops: Ostanie pytanie:eviltong: Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 BasiaD napisał(a):Iwonka-f-ra to taki dokument, który wystawi Ci lekarz za usługę która wykonał. I w tej fakturze jako "usługobiorca" musi byc wpisany Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie i dane takie jak są przy AFN.Natomiast z banku wybierasz pieniądze normalne jak zawsze.Tą fakturę później przesyłasz fdo Green Evil , jako potwierdzenie wykonanej usługi i udokumentowanie wydanej na jej wykonanie kwoty i tyle! W każdym sklepie jak cos kupujesz - dostajesz rachunek jako pokwitowanie, może to byc paragon lub faktura i chodzi o właśnie takie pokwitowanie z lecznicy, tylko jako odbiorca musi figurować AFN, żeby mozna było rozliczyc wydane pieniążki. Pozdrowionka. Basieńko dziekuje już teraz wszystko rozumie :evil_lol: Quote
Dorothy Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 shirrrapeira jakie Ty masz fajne kiecki, sama bym sobie kupila gdyby nie posucha pofilipowa. :-( Quote
Kobold Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 to sa dane potrzebne do wpisania na fakture. Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5/19 14-100 Ostróda NIP 7412025929 KRS 0000264523 idziesz np.do weta placisz gotowka i kazesz sobie wystawic fakture na ww AFN :cool3: a potem musisz w rozliczeniu z AFN-em wyslac to do nich ta fakture, zeby wiadomo bylo na co poszly pieniazki.Ale spytaj lepiej GreenEvil, Aga_Mazury lub Tweety. To one zarzadzaja funduszami AFN. Jezeli sie myle to prosze o poprawke :razz: please Quote
Kobold Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 matuskuuuu :crazyeye: ale jestem wolna juz dziewczyny mnie dawno przescignely:evil_lol: Quote
loozerka Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Romenko, kazdy lekarz ma obowiązek wystawić Ci fakturę jesli o to poprosic, podobnie w sklepie- czy zwykłym, czy netowym. Warto wiec brac faktury na AFN także wtedy, gdy kupujesz, czy leczysz własne psiaki- bo wtedy łatwiej z AFN rozliczyć takie wydatki nieefakturowe na Diankę. AFN, jako fundacja, aby wypłacac pieniądze musi miec jakąs ku temu podstawę, dokument obciązeniowy. Quote
Kobold Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 aha na Dianke bierz zawsze fakture nie paragon.Chodzi o to ,ze zawsze musi byc wpisane ,ze odbiorca uslugi jest AFN. Kazdy sprzedajacy uslugi musi ci wystawic fakture bez laski to jego obowiazek.:lol: Quote
Kobold Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 no nieeee ja sie:flaming:co wy "bierzecie" ;) :cool3: ze tak szybko odpowiadacie :loveu: nazwe poprosze :eviltong: Quote
romenka Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 hehehe :evil_lol: Kobold paluszki muszą szybciej skakać po klawiaturze :evil_lol: ale i tak jestem pełna podziwu:calus: Dziękuje wszystkim za tak szybkie odpowiedzi przynajmniej GreenEvil jest zwolniona z mojego gderania:diabloti: Dobrze wiedzieć że zawsze mogę prosić o fakturę.Zaraz sobie wydrukuje albo spiszę dane AFN i teraz bez tego nigdzie się nie ruszam :evil_lol: Quote
Recommended Posts