Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romenko , a w jakim mniej wiecej wieku jest dobcia ... jak bedziesz wiedziala juz co moze jej być daj znac prosze ......tydzień juz nie ma naszego Viperka ... nie mozemy sobie znalezc miejsca , maz chce suke tez bulteriera .... ale moze ....

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jeszcze jak zachowuje sie w stosunku do innych psow ... bo na dzialce na Mazurach , podczas naszych tam obecnosci przybywa zaprzyjazniony puszczany specjalnie z łańcucha Misiek , z Viperem byli zaprzyjaznieni ... i ciezko byłoby mi mu wytłumaczyc , ze nie ma juz praw do swojej
" przyszywanej pańci "

Posted

hankag napisał(a):
Romenko , a w jakim mniej wiecej wieku jest dobcia ... jak bedziesz wiedziala juz co moze jej być daj znac prosze ......tydzień juz nie ma naszego Viperka ... nie mozemy sobie znalezc miejsca , maz chce suke tez bulteriera .... ale moze ....

Ona ma gdzieś 6-7 lat jest bardzo łagodna do innych piesków ,nie zwraca nawet na nich uwagi .To suczka bardzo ułożona jedynie co to ma kłopot z załatwianiem się na dworze.
Dzisiaj w schronisku mimo szczeków innych psiaków nawet nie zwracała uwagi na to.Znaczy że chciałabyś ją zaadoptować??Boże było by cudownie:loveu:

Posted

hankaq ogloszenia o niej sa na dogolandii, na dogs pl. ma swiat psow, psy i my na allegro i na kupsprzedaj. Suczka jest lagodna, bardzo karna, tylko sie zalatwia w domu, bylam z nia na spacerze byla posluszna, na psa jak cos jej tam zrobil co jej sie nie podobalo szczeknela ma kolo 6- 7 lat wczesniej mowiono, ze 8. Boi sie gwaltownych ruchow.

Posted

Co do lat nie jest dokladnie powiedziane.Jak bylam u weta raz mówili że 7 drugi raz że 8 a trzeci raz że może mieć od 6-7 lat więc niewiadomo.Ona była badana tylko od tak sobie żadnego badania krwi ale obawiam się że może mieć jakieś kłopoty zdrowotne może też być znerwicowana tyle że agresji żadnej niewykazuje,ŻADNEJ!!!Jest naprawdę kochana jednak ja bałam się sam na sam zostawic ją z moją Romą kiedy pracuje od rana do nocy bo chyba bym zwariowała ze zmartwień co może się tam dziać.Moja Roma warczala na nia co jakiś czas wiec dobci mogły by pewnego razu puśćić nerwy w co wątpie ale wolę dmuchać na zimne.Poza tym wcześniej czy później musialabym ja oddać bo Darek nie pozwolił by sobie na robienie w domu poza tym ona kocha wolnośc a nie siedzenie od rana do nocy w domu.Niech ją podleczą na paluchu i wysterylizują a potem już domek powinna mieć choćbym miala stanąć na głowie...

Posted

Oj chyba wszyscy się poobrażaliście na mnie za dobcię:-( też jest mi potwornie przykro i wyje i bije się za to w pierś ale możecie być pewni że ją wyciągnę stamtąd za ok miesiąc czasu.Ja chodziłam i szukałam jej domku niestety nikt nie chce suki tym bardziej niewykastrowanej.Dobcia teraz 2 tygodnie będzie na kwarantannie po tych dwuch tygodniach jeszcze nie będzie gotowa do adoppcji a potem moge ją zabierać już do nowego domku także szukać jej będę.W razie jakby ktos wiedział kto by chciał taką ślicznotkę prosze o każdą wiadomość.

Posted

W dziale PRZYGARNĘ PSA jest wątek o niemieckich rodzinach dla dobciów, przejżyj, może coś się uda zrobić i będzie wszystko si. Aaaaaaaaaaaaa no i sunie oczywiście tam wstawiłem

Posted

Romenko, nie wiem, czy to cos da,ale rozmawialam z xxx52. Ona ma kontakt z ta " Dobermann Not Hilfe" i ktos z tej organizacji przyjezdza za dwa tygodnie do Poznania po jednego dobka, miejsce ma w samochodzie i na tymczasowkach jeszcze na dwa. Nie znam tych tymczasowek, ale moze xxx 52 moze cos wiecej powiedziec.

Posted

kamyk napisał(a):
W dziale PRZYGARNĘ PSA jest wątek o niemieckich rodzinach dla dobciów, przejżyj, może coś się uda zrobić i będzie wszystko si. Aaaaaaaaaaaaa no i sunie oczywiście tam wstawiłem

juz wkleiłam tam link do tego wątku

Posted

Wiem o wszystkim i juz jedna osobe poprosiłam o sprawdzenie tego czy to nie jest pic na wodę.Bardzo bym chciala by dobcia tam trafiła ale znowu obawiam się że nie zdąrze dobcię wyciągnąć ze schronu w tym czasie:-( chyba że ktoś miał by dobre układy z pania dyrektor ze scgroniska na Paluchu?

Posted

[quote name='romenka']Wiem o wszystkim i juz jedna osobe poprosiłam o sprawdzenie tego czy to nie jest pic na wodę.Bardzo bym chciala by dobcia tam trafiła ale znowu obawiam się że nie zdąrze dobcię wyciągnąć ze schronu w tym czasie:-( chyba że ktoś miał by dobre układy z pania dyrektor ze scgroniska na Paluchu?
Skoro uważasz, że możesz nie zdążyć wyciągnąć dobci to być może szansą są te domki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29673

Posted

Jutro zadzwonie i zapytam się o dobcie.Moze właściciel się jej znalazł:razz: A jak nie to czekamy na sterylizacje jej i zabieram ją!
Jutro zadzwonie jeszcze pod jeden nr telefonu jaki dostalam,być może ta pani pomoże mi znaleść dla dobci domek.

Posted

Cholera nie dzwoniłam dzisiaj!Jutro zadzwonie obiecuje.Dzisiaj miałam zawrót głowy w pracy i dopiero co wrociłam do mieszkania.Padam z nóg!Wczoraj bardzo długo nie mogłam zasnąć bo myślałam o Dragonku.Nie mam głowy ,wszystko mi się miesza.Boże by tylko dobcia tam niecierpiala!
Może ktos sparzwdzi co u niej?Jakiś wpolontariusz??

Posted

rebellia napisał(a):
Poproś Kostek, ona jest wolontariuszką na Paluchu o ile się nie mylę :)

Prosiłam ja ale Kostek nie chodzi narazie na Paluch.Prosiłam ja by poprosiła kogos kogo zna by zobaczyła co u dobci ale narazie żadnych wieści.dzisiaj zadzwonie do jednej Pani ktora może znajdzie domek dla dobci.
Potem napisze do morisowej może ona zajrzy co u mojej dobci.

Posted

Dzwonilam do jednej Pani która będzie prisić o przyśpieszenie sterylizacji suni.Dopiero wtedy będzie można ją zabrać ze schronu.Już teraz trzeba szukać dla niej domku.Dzisiaj zajme się ogłoszeniami w internecie.Pani ta podała mi wskazowki gdzie można ją będzie daćby szybciej znalazła domek.Prosze Was również o zainteresowanie się sunią.Nie można jej tak zostawić!Nie pomogłam Dragusiowi ale jej pomoge za wszelka cenę!

Posted

[quote name='rebellia']Jak zostanie wysterylizowana można dac ją na Allegro. :)

Otrzymałam wiadomoś w spawie Dobci:"Na początku było marnieale obecnie jest ok.Jest ślicznai juz ludzie się nia interesują."

Trzeba jej znaleśc domek taki w którym będzie czuła się bezpiecznie.Niedługo już będzie miała sterylizacje więc po można będzie ja zbierać.Kto wstawi dobcię na allegro.Bardzo proszę.