Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olivetshko wstrzymaj się proszę do soboty, będę w schronisku, chce jeszcze wziąć sunie na spacer i poprzygladać się jakie są , wtedy coś napiszę sensownego.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika-wiki nie wiem czy to Twój kolega ale Dama MA DOM !!!!!!!!!!!! została wczoraj adoptowana !!!!!!!! zostaje jeszcze w schronisku, przeszła na jedynki i czeka na sterylkę, którą zrobią dziś wieczór bądź rano !!!!!! Podobnież młode fajne małżeństwo.

Zostaje nam Crio , kochana. Nie mogę doczekać się soboty żeby ja zabrać na spacer !!!!!

Raduniu DZIEKUJE DZIEKUJE DZIEKUJE !!!!!!!!!!!!!

Posted

Dama została adoptowana wczoraj , a jest jeszcze w schronie na izolatkach, bo okazało się, że ma ropomacicze - bardzo mało zauważalne i dziś będzie ciachana. Jutro będzie w domu.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Crio jest przepiękna, mam tylko nadzieję, że znajdzie dobry, kochający dom.

Gdybym miała miejsce dla niej, już bym chciała ją zabrać :loveu:

całkiem tak jak ja gdybym tylko............. ehhhh można gdybać :(

Posted

mysza 1 napisał(a):
Crio jest przepiękna, mam tylko nadzieję, że znajdzie dobry, kochający dom.

Gdybym miała miejsce dla niej, już bym chciała ją zabrać :loveu:

Mysza, super, że jesteś! Widzisz jak tu FAJNIE! :)

Posted

Banerek zaraz podmienię z naaaaaajwiększą przyjemnością! Dwudziesty ósmy zmysł Cię nie zawiódł, a przy okazji potrenowałaś, żeby nie wyjść z wprawy :)
No to ja też trochę potrenowałam i taki oto tekścik dla Crio popełniłam - powodzenia Suniu! :)

[FONT=Tahoma]Kim jestem?...[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Crio – boks 7, schroniskowy numer 1753/10, wiek około 1, 5 roku[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Tyle wiedzą o mnie ludzie.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Gdy pewnego mroźnego zimowego dnia zostałam podrzucona do schroniska, myślałam o strachu. Czy bałam się jutra? Może trochę.... bo znalazłam się w miejscu, w którym żaden pies być nie powinien. Jednak to straszne dla psów i niektórych ludzi miejsce okazało się dla mnie wybawieniem. Dostałam jeść, zostałam wyleczona. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jest w nas, psach, taka dziecinna ufność w lepsze jutro. Liczymy na nie nawet w najgorszych opresjach, bo kiedy tracimy tę ufność, umieramy...[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]A ja umierać nie chcę! Chcę się dowiedzieć jak to jest być ważną w życiu człowieka. Jak to jest być kochaną, głaskaną.... Jak to jest?... Chcę się dowiedzieć jak to jest kochać kogoś, kto odwzajemnia uczucia.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Na razie jeszcze nie potrafię się na oślep rzucić człowiekowi w ramiona. Na wszelki wypadek zachowuję dystans i do ludzi i do innych psów. Ale gdy tylko poczuję, że ludzka ręka nie wyciąga się do mnie, by skrzywdzić, a tylko po to, by przytulić, bariera pęka jak pajęcza nić.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Ludzie mówią, że jestem piękna, mądra i młoda. Ja im wierzę – uwierz i Ty i zabierz mnie w naszą wspólną podróż do krainy ludzkiej i psiej szczęśliwości.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Crio[/FONT]

Posted

Obyś była... prorokiem o 29 zmysłach! :) A w ogóle to chodź Ciotka Radka, załóżmy spółę banerkowo-tekstową - może się na bazar wystawimy i cosik uciułamy?... :)

Posted

Karolku, a masz zdjęcia Crio z czasu, gdy trafiła do schronu?... Może w ogłoszeniach dobrze by było pokazać metamorfozę. Bo skoro z takiej bidy i w schronisku można była wyczarować taką królewnę, to co dopiero w domu własnym kochającym?...

Posted

no właśnie niestety nie :( jeju Nutusiu jak ja się strasznie boję żeby ona taka piękna nie wpadła w "niepowolane" łapska , spać nie mogę spokojnie .......

Posted

Wcale Ci się nie dziwię... Adopcje z DT są mało "kontrolowalne", a co dopiero ze schroniska. Szczególnie po tym ostatnim wypadku z sunią husky aż strach się bać. Mam tylko nadzieję, że nie wydadzą jej bez sterylki - zawsze coś... Ech, gdyby nie ta odległość i moje sanatorium, to... wiesz co :) Może trzeba jej szukać DT - przecież będzie w nim bardzo krótko....

Posted

To za ogłoszenia się w takim razie zabieram, co? :)
I podpowiedzcie mi jak ten banerek mam wkleić? ten, co mam to mi dziewczyna na priv kod podrzuciła, bo ja ciemna masa widocznie i nie kumam. Daje Copy i nic nie wychodzi (mam komendy po ang. w kompie).