bros Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 olivetshko wstrzymaj się proszę do soboty, będę w schronisku, chce jeszcze wziąć sunie na spacer i poprzygladać się jakie są , wtedy coś napiszę sensownego. Quote
olivetshka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dobrze, wstrzymuję się :) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy. Quote
monika_wiki Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jutro mój kolega jedzie pooglądać sunie w schronie może znajdą dom ,dom sprawdzony jest ok :) niech się tylko zdecyduje trzymam kciuki. Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 O nasz nadworny banerkowiec - dzięki Ra_dunia! :) To ja się zaraz zabieram za szkic tekstu :) Quote
Ra_dunia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 i osobno: O - awansowałam ;) Muszę sobie do CV wpisać "nadworny banerkowiec". Quote
bros Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 monika-wiki nie wiem czy to Twój kolega ale Dama MA DOM !!!!!!!!!!!! została wczoraj adoptowana !!!!!!!! zostaje jeszcze w schronisku, przeszła na jedynki i czeka na sterylkę, którą zrobią dziś wieczór bądź rano !!!!!! Podobnież młode fajne małżeństwo. Zostaje nam Crio , kochana. Nie mogę doczekać się soboty żeby ja zabrać na spacer !!!!! Raduniu DZIEKUJE DZIEKUJE DZIEKUJE !!!!!!!!!!!!! Quote
Mani2000 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 to po co teraz baner Damki trzeba jeszcze Crio poszukac nowego kochającego ciepłego domu gdzie będzie czuła sie bezpieczna.... Quote
mysza 1 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Crio jest przepiękna, mam tylko nadzieję, że znajdzie dobry, kochający dom. Gdybym miała miejsce dla niej, już bym chciała ją zabrać :loveu: Quote
Basia1244 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Dama została adoptowana wczoraj , a jest jeszcze w schronie na izolatkach, bo okazało się, że ma ropomacicze - bardzo mało zauważalne i dziś będzie ciachana. Jutro będzie w domu. Quote
bros Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 mysza 1 napisał(a):Crio jest przepiękna, mam tylko nadzieję, że znajdzie dobry, kochający dom. Gdybym miała miejsce dla niej, już bym chciała ją zabrać :loveu: całkiem tak jak ja gdybym tylko............. ehhhh można gdybać :( Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 mysza 1 napisał(a):Crio jest przepiękna, mam tylko nadzieję, że znajdzie dobry, kochający dom. Gdybym miała miejsce dla niej, już bym chciała ją zabrać :loveu: Mysza, super, że jesteś! Widzisz jak tu FAJNIE! :) Quote
Ra_dunia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Nutusiu - to teraz musisz banerek podmienić ;) Dobrze, że zrobiłam też osobne :D Widać mój dwudziesty ósmy zmysł coś wyczuł :evil_lol: Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Banerek zaraz podmienię z naaaaaajwiększą przyjemnością! Dwudziesty ósmy zmysł Cię nie zawiódł, a przy okazji potrenowałaś, żeby nie wyjść z wprawy :) No to ja też trochę potrenowałam i taki oto tekścik dla Crio popełniłam - powodzenia Suniu! :) [FONT=Tahoma]Kim jestem?...[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Crio – boks 7, schroniskowy numer 1753/10, wiek około 1, 5 roku[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Tyle wiedzą o mnie ludzie.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Gdy pewnego mroźnego zimowego dnia zostałam podrzucona do schroniska, myślałam o strachu. Czy bałam się jutra? Może trochę.... bo znalazłam się w miejscu, w którym żaden pies być nie powinien. Jednak to straszne dla psów i niektórych ludzi miejsce okazało się dla mnie wybawieniem. Dostałam jeść, zostałam wyleczona. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Jest w nas, psach, taka dziecinna ufność w lepsze jutro. Liczymy na nie nawet w najgorszych opresjach, bo kiedy tracimy tę ufność, umieramy...[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]A ja umierać nie chcę! Chcę się dowiedzieć jak to jest być ważną w życiu człowieka. Jak to jest być kochaną, głaskaną.... Jak to jest?... Chcę się dowiedzieć jak to jest kochać kogoś, kto odwzajemnia uczucia.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Na razie jeszcze nie potrafię się na oślep rzucić człowiekowi w ramiona. Na wszelki wypadek zachowuję dystans i do ludzi i do innych psów. Ale gdy tylko poczuję, że ludzka ręka nie wyciąga się do mnie, by skrzywdzić, a tylko po to, by przytulić, bariera pęka jak pajęcza nić.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Ludzie mówią, że jestem piękna, mądra i młoda. Ja im wierzę – uwierz i Ty i zabierz mnie w naszą wspólną podróż do krainy ludzkiej i psiej szczęśliwości.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Crio[/FONT] Quote
Ra_dunia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Piękny tekst popełniłaś Nutusiu! Na pewno przyniesie Crio szczęście. Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Obyś była... prorokiem o 29 zmysłach! :) A w ogóle to chodź Ciotka Radka, załóżmy spółę banerkowo-tekstową - może się na bazar wystawimy i cosik uciułamy?... :) Quote
bros Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 oooooo Nutusiu i to jest już pomysł !!!!!! :multi::multi::multi: Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Karolku, a masz zdjęcia Crio z czasu, gdy trafiła do schronu?... Może w ogłoszeniach dobrze by było pokazać metamorfozę. Bo skoro z takiej bidy i w schronisku można była wyczarować taką królewnę, to co dopiero w domu własnym kochającym?... Quote
bros Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 no właśnie niestety nie :( jeju Nutusiu jak ja się strasznie boję żeby ona taka piękna nie wpadła w "niepowolane" łapska , spać nie mogę spokojnie ....... Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Wcale Ci się nie dziwię... Adopcje z DT są mało "kontrolowalne", a co dopiero ze schroniska. Szczególnie po tym ostatnim wypadku z sunią husky aż strach się bać. Mam tylko nadzieję, że nie wydadzą jej bez sterylki - zawsze coś... Ech, gdyby nie ta odległość i moje sanatorium, to... wiesz co :) Może trzeba jej szukać DT - przecież będzie w nim bardzo krótko.... Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Przynajmniej tyle pewności, że żaden ... nie będzie jej rozmnażał. Trzeba ją ogłaszać na potęgę, sprawdzić domek na ile się da i wierzyć, że się uda... Quote
olivetshka Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 To za ogłoszenia się w takim razie zabieram, co? :) I podpowiedzcie mi jak ten banerek mam wkleić? ten, co mam to mi dziewczyna na priv kod podrzuciła, bo ja ciemna masa widocznie i nie kumam. Daje Copy i nic nie wychodzi (mam komendy po ang. w kompie). Quote
Recommended Posts