MikeGorzów Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Witam Szanownych Forumowiczów,dawno z Tesoro tutaj nie zaglądaliśmy. Podczas ostatnich zabaw coś mnie tknęło i niestety znalazłem 2 guzy na psie :( Wczoraj robiliśmy biopsję oraz morfologię i mocz,z biopsji wyszło że są "podejrzane" komórki i drążymy temat dalej. Czas na wycinkę tkanki i oczekiwanie na wynik badań histopatologicznych. Jesteśmy załamani ehhh. Jeśli ktoś z Was przeszedł przez podobne perypetie dajcie znać,gdzie leczyć,co robić. Pozdrawiamy. Quote
Enigma79 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 :( Trzymam kciuki, aby wyniki histopatologiczne były dobre.Dobrze, że wykryłeś te guzy wcześnie. Ja miałam suczkę bf i miała usuwane guzy z listwy mlecznej (cały płat brzuszny), szybko do siebie doszła i żyła z nami długo i szczęśliwie. Trzymajcie się ! Quote
MikeGorzów Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Guzy wycięte,histopatologia wyszła jak najbardziej ok,aczkolwiek z zaleceniami natychmiastowego wycięcia. Żadnych śladów nowotworu,guzy powstały z powodu "jakiegoś" stanu zapalnego,teraz rehabilitacja tzn. dużo jedzonka i błogie lenistwo. Napędziła Nam stracha suka mała ;) Quote
Enigma79 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ups a ja myślałam , że macie PIESKA !!! :oops: Świetnie, że guzy zostały wycięte w porę i wyniki ok. U mojej Enigmy te zmiany zaszły na tle hormonalnym :( jeszcze wtedy nie wiedzieliśmy tyle na temat sterylizacji, dzisiaj bym się już nie zastanawiała. Doszło w końcu do ropomacicza i w ostatniej chwili udało się zapobiec nieszczęściu. Quote
MikeGorzów Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Mała już dawno ciachnięta była ;) Przez te guzy człowiek tydzień nie spał,ale w sumie ok że tak szybko wszystko się odbyło. Lekarz też się nie zastanawiał,zdiagnozował je wieczorem,zrobił biopsję i z samego rana na stół. Quote
Enigma79 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dobry wet, to połowa (jak nie więcej) sukcesu.Niech się bulwa dobrze chowa !!! (ja mam alergika :( ) Quote
Recommended Posts