eveandAxel Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 A co to za pogłoski że wystawa może zostać odwołana z powodu małej liczby zgłoszeń? :shake: Jest ktoś z Częstochowy kto mógłby sprawdzić co się dzieje? Bo niewiem czy zgłaszać czy nie:razz: Quote
Czarne Gwiazdy Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nigdy nie było takiej sytuacji, żeby było tak mało psów, że trzeba by odwołać wystawę :P Nie sądzę, aby pogłoski były prawdziwe :p Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 eveandAxel napisał(a):A co to za pogłoski że wystawa może zostać odwołana z powodu małej liczby zgłoszeń? :shake: Jest ktoś z Częstochowy kto mógłby sprawdzić co się dzieje? Bo niewiem czy zgłaszać czy nie:razz: Jutro planuje odwiedzić nasz oddział, więc sprawdzę wiarygodność tych pogłosek :razz: Choć podobnie jak Czarne Gwiazdy, nie sądzę by były prawdziwe ;) Quote
Gosica Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Kasia i Łukasz mam do was ogromną prośbe , otóz jak bedziecie w oddziale moglibyście sie spytac czy mozna wprowadzic psy niezgłoszone na wystawe?Jesli tak to jakie warunki trzeba spełnic....Prosze bardzo ...:modla:, i dziękuje z góry Quote
Polna Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Czy jedzie ktos z Łodzi i zabierze mnie na wsytawę z małym psem(beagle). Oczywiscie dorzycam sie do koszów paliwa. ;) Quote
Marek Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Cześć. Wystawa w Częstochowie odbędzie się na pewno, tak więc można spokojnie zgłaszać psy.:lol: :lol: :lol: A co do psów niezgłoszonych na wystawę - niestety nie można ich wprowadzać na teren wystawy. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Gosica napisał(a):Kasia i Łukasz mam do was ogromną prośbe , otóz jak bedziecie w oddziale moglibyście sie spytac czy mozna wprowadzic psy niezgłoszone na wystawe?Jesli tak to jakie warunki trzeba spełnic....Prosze bardzo ...:modla:, i dziękuje z góry Gosica, w zeszłym roku był zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów, ale my bez problemu weszliśmy z niezgłoszoną Aszeńką ;) Co do warunków jakie trzeba spełnić: napewno musisz mieć książeczkę zdrowia Twojego psa z aktualnymi szczepieniami. Tak jak tu wcześniej wspominałam, dzisiaj odwiedzę oddział, więc spróbuję się dowiedzieć, czy w tym roku również będzie zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów. Quote
Gosica Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Dziękuje Wam bardzo , bo jesli by można to pojawaię się w powiekszonym składzie , a jeśli nie no to cóz , przyjade bez jednego z moich potworów. Pozdrówka Quote
Kasia_i_Łukasz Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Gosica, nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości :shake: Podobnie jak w zeszłym roku jest zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów. Tak jak wcześniej wspomniałam, nam pomimo zakazu udało się wprowadzić Aszeńkę, ale my byliśmy na miejscu, więc mogliśmy zaryzykować. Quote
Gosica Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No cóz , szkoda :roll:. Ale ja nie zaryzykuje bo stać pod brama to średnia przyjemność:eviltong:.Dlatego prawdopodobnie przyjade bez Mikuszyny . A teraz jedno , co mnie dziwi ...pomijaca fakt ze ja bym przyjechała z zwykłym kundelkiem więc na wystawianiu na prawdziwych wystawach psów rasowych nie ma o czym wogole mówić ale co z ludzmi którzy przyjezdzaja włsnie ze szczeniakiem , którego staraja przyzywczaić do wystaw i tego ruchu , to jest zabronione ?(bo przeciez szcezniaka nie zgłasza sie jesli nie wystawai sie w klasie baby ) Pozdrówka Quote
blaira Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Czy jest ktos w stanie mi powiedziec, czy jest w czestochowie tani nocleg na 2 osoby, lub ktos moglby nas za oplata przyjac ze staffiorkiem :cool3: Quote
Gonia Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Gosica']No cóz , szkoda :roll:. Ale ja nie zaryzykuje bo stać pod brama to średnia przyjemność:eviltong:.Dlatego prawdopodobnie przyjade bez Mikuszyny . A teraz jedno , co mnie dziwi ...pomijaca fakt ze ja bym przyjechała z zwykłym kundelkiem więc na wystawianiu na prawdziwych wystawach psów rasowych nie ma o czym wogole mówić ale co z ludzmi którzy przyjezdzaja włsnie ze szczeniakiem , którego staraja przyzywczaić do wystaw i tego ruchu , to jest zabronione ?(bo przeciez szcezniaka nie zgłasza sie jesli nie wystawai sie w klasie baby ) PozdrówkaNiestety jest to zabronione.Każdy kto postepuje inaczej łamie regulamin wystaw.Wiem,że wielu wystawców zabiera inne psy niż te zgłoszone i nie będę tego komentować.Wiesz ja nie zaryzykowałabym z innych powodów.Z Walentynkowej wystawy moje psy przywiozły grypę jelitową(dorosłe,zgłoszone),bo jakiś "odpowiedzialny" właściciel przytargał Kaukazy,które strzelały spod ogona jak z armaty:mad: A regulamin przeczytasz tutaj www.zkwp.pl Quote
ARISEK Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 tramwajem z głównego pare przystanków i jak dotąd nigdy nie było problemu z wejściem z niezgłoszonym psem Quote
ARISEK Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 blaira napisał(a):Czy jest ktos w stanie mi powiedziec, czy jest w czestochowie tani nocleg na 2 osoby, lub ktos moglby nas za oplata przyjac ze staffiorkiem :cool3: spróbuję się dowiedzieć i dam znać jak jest z noclegami ale to będzie już po pielgrzymkach więc nie powinno być problemu..........i napisz co znaczy dla ciebie tanio to będę szukać w końcu jestem na miejscu Quote
$andwich Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Gonia napisał(a):Niestety jest to zabronione.Każdy kto postepuje inaczej łamie regulamin wystaw. A ja kiedyś napisałam w tej sprawie do organizatorów wystawy i w mailu wrazili zgodę na wprowadzenie psa niezgłoszonego. Na wejściu jedna pani sprawdziła tylko książeczkę zdrowia i bez problemu wpuściła mnie z psem. Dodam, że nie było to moje "widzi mi się", ale nie umieściłam tego w mailu do związku. Quote
blaira Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 tzn 2 osoby i jeden staffior, tano ... hmmm tak na kieszen studencka :cool3::lol: Jak dla mnie moze byc i pole namiotowe :lol: Quote
blaira Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 ARISEK napisał(a):spróbuję się dowiedzieć i dam znać jak jest z noclegami ale to będzie już po pielgrzymkach więc nie powinno być problemu..........i napisz co znaczy dla ciebie tanio to będę szukać w końcu jestem na miejscu Dzwonilam juz do MOSiR/ Hali Polonia brak miejsc :roll: nie znam sie tam za bardzo ale tak zebym nie miala problemu dojsc i trafic z PKP lub terenu wystawy. Nocleg bylby z 2 na 3. Tak jak pisalam cos taniego na kieszen studencka, nie musi byc tam lazienka luksosow nie potrzeba :lol: Quote
Alutka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Marek']Cześć. Termin przyjmowania zgłoszeń został przdłużony do 18.08.2006r. Więcej informacji (wykaz sędziów i formularze zgłoszeń ) na stronie www.zkwp-czestochowa.org.pl Pozdrawiam.:multi: Marku ! czy przedłużony termin zgłoszeń dotyczy też Wystawy Krajowej ? Byłam dzisiaj w swoim Związku i zgłoszeń nie przyjeto ,:shake: ponieważ nasz oddział nie został powiadomiony przez Oddział Częstochowski.,:mad: i o przedłużonym terminie nic nie wie, a chętnych było sporo. Szkoda .:cool1: :Rose: dobrego nigdy za wiele Quote
ARISEK Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 wiadomość dla blaira znalazłam dla was noclegi i przesłałam namiary pozdrawiam arisek Quote
Gonia Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 $andwich napisał(a):A ja kiedyś napisałam w tej sprawie do organizatorów wystawy i w mailu wrazili zgodę na wprowadzenie psa niezgłoszonego. Na wejściu jedna pani sprawdziła tylko książeczkę zdrowia i bez problemu wpuściła mnie z psem. Dodam, że nie było to moje "widzi mi się", ale nie umieściłam tego w mailu do związku.A ja odpowiedziałam na zadane pytanie.Nie opowiadam o tym gdzie kto wszedł z psem niezgłoszonym,tylko o tym,że jest regulamin, do którego przestrzegania każdy z członków ZKwP,zobowiązał się podpisując deklarację członkowską:p Quote
$andwich Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ja akurat niczego nigdy nie podpisywałam, a skoro związek wyraził zgodę pisemną, to przestępstwa nie popełniłam:cool1:. Quote
Gosica Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Wiem , i doskonale rozumiem ze jest obowiązujący uczestników wystawy regulamin , ale własnie najbardziej chyba drazniąca jest sprawa wprowadzania tych najmłodszych (piesków oczywiscie) które ukonczyły np.4 miesiące i nie śa psami zgłoszonymi tylko przyjezdzaja na wystawy aby przyzywczaic sie do nich , pozanc jak to sie postepuje wsrod ludzi i takiego dużego zgrupowania psów(powiem tylko ze takie maluchy maja rodowody i przygotowuja sie do wystaw) . O to mi tylko chodziło , szkoda ze o tym nie pomyśleli :roll:.Oczywiscie moge sie mylic . Pozdrówka Quote
Ania_Carmen Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Może ktoś jadący z Wrocławia miałby miejsce dla jedenj osoby z goldenem (sunią). Oczywiście dokładam sie do benzyny. Proszę o kontak, najlepiej na maila: goldengaj@wp.pl Quote
$andwich Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Gosica napisał(a):najbardziej chyba drazniąca jest sprawa wprowadzania tych najmłodszych (piesków oczywiscie) które ukonczyły np.4 miesiące i nie śa psami zgłoszonymi tylko przyjezdzaja na wystawy aby przyzywczaic sie do nich , pozanc jak to sie postepuje wsrod ludzi i takiego dużego zgrupowania psów Między innymi po to jest klasa szczeniąt;). Wiele psów jest do niej zgłaszanych właśnie w celu socjalizacji wystawowej. Quote
Recommended Posts