Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co to za pogłoski że wystawa może zostać odwołana z powodu małej liczby zgłoszeń? :shake: Jest ktoś z Częstochowy kto mógłby sprawdzić co się dzieje? Bo niewiem czy zgłaszać czy nie:razz:

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eveandAxel napisał(a):
A co to za pogłoski że wystawa może zostać odwołana z powodu małej liczby zgłoszeń? :shake: Jest ktoś z Częstochowy kto mógłby sprawdzić co się dzieje? Bo niewiem czy zgłaszać czy nie:razz:

Jutro planuje odwiedzić nasz oddział, więc sprawdzę wiarygodność tych pogłosek :razz: Choć podobnie jak Czarne Gwiazdy, nie sądzę by były prawdziwe ;)

Posted

Kasia i Łukasz mam do was ogromną prośbe , otóz jak bedziecie w oddziale moglibyście sie spytac czy mozna wprowadzic psy niezgłoszone na wystawe?Jesli tak to jakie warunki trzeba spełnic....Prosze bardzo ...:modla:, i dziękuje z góry

Posted

Cześć.
Wystawa w Częstochowie odbędzie się na pewno, tak więc można spokojnie zgłaszać psy.:lol: :lol: :lol:

A co do psów niezgłoszonych na wystawę - niestety nie można ich wprowadzać na teren wystawy.

Posted

Gosica napisał(a):
Kasia i Łukasz mam do was ogromną prośbe , otóz jak bedziecie w oddziale moglibyście sie spytac czy mozna wprowadzic psy niezgłoszone na wystawe?Jesli tak to jakie warunki trzeba spełnic....Prosze bardzo ...:modla:, i dziękuje z góry

Gosica, w zeszłym roku był zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów, ale my bez problemu weszliśmy z niezgłoszoną Aszeńką ;)

Co do warunków jakie trzeba spełnić: napewno musisz mieć książeczkę zdrowia Twojego psa z aktualnymi szczepieniami.

Tak jak tu wcześniej wspominałam, dzisiaj odwiedzę oddział, więc spróbuję się dowiedzieć, czy w tym roku również będzie zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów.

Posted

Dziękuje Wam bardzo , bo jesli by można to pojawaię się w powiekszonym składzie , a jeśli nie no to cóz , przyjade bez jednego z moich potworów.
Pozdrówka

Posted

Gosica, nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości :shake: Podobnie jak w zeszłym roku jest zakaz wprowadzania niezgłoszonych psów.

Tak jak wcześniej wspomniałam, nam pomimo zakazu udało się wprowadzić Aszeńkę, ale my byliśmy na miejscu, więc mogliśmy zaryzykować.

Posted

No cóz , szkoda :roll:. Ale ja nie zaryzykuje bo stać pod brama to średnia przyjemność:eviltong:.Dlatego prawdopodobnie przyjade bez Mikuszyny .
A teraz jedno , co mnie dziwi ...pomijaca fakt ze ja bym przyjechała z zwykłym kundelkiem więc na wystawianiu na prawdziwych wystawach psów rasowych nie ma o czym wogole mówić ale co z ludzmi którzy przyjezdzaja włsnie ze szczeniakiem , którego staraja przyzywczaić do wystaw i tego ruchu , to jest zabronione ?(bo przeciez szcezniaka nie zgłasza sie jesli nie wystawai sie w klasie baby )
Pozdrówka

Posted

[quote name='Gosica']No cóz , szkoda :roll:. Ale ja nie zaryzykuje bo stać pod brama to średnia przyjemność:eviltong:.Dlatego prawdopodobnie przyjade bez Mikuszyny .
A teraz jedno , co mnie dziwi ...pomijaca fakt ze ja bym przyjechała z zwykłym kundelkiem więc na wystawianiu na prawdziwych wystawach psów rasowych nie ma o czym wogole mówić ale co z ludzmi którzy przyjezdzaja włsnie ze szczeniakiem , którego staraja przyzywczaić do wystaw i tego ruchu , to jest zabronione ?(bo przeciez szcezniaka nie zgłasza sie jesli nie wystawai sie w klasie baby )
PozdrówkaNiestety jest to zabronione.Każdy kto postepuje inaczej łamie regulamin wystaw.Wiem,że wielu wystawców zabiera inne psy niż te zgłoszone i nie będę tego komentować.Wiesz ja nie zaryzykowałabym z innych powodów.Z Walentynkowej wystawy moje psy przywiozły grypę jelitową(dorosłe,zgłoszone),bo jakiś "odpowiedzialny" właściciel przytargał Kaukazy,które strzelały spod ogona jak z armaty:mad: A regulamin przeczytasz tutaj
www.zkwp.pl

Posted

blaira napisał(a):
Czy jest ktos w stanie mi powiedziec, czy jest w czestochowie tani nocleg na 2 osoby, lub ktos moglby nas za oplata przyjac ze staffiorkiem :cool3:

spróbuję się dowiedzieć i dam znać jak jest z noclegami ale to będzie już po pielgrzymkach więc nie powinno być problemu..........i napisz co znaczy dla ciebie tanio to będę szukać w końcu jestem na miejscu

Posted

Gonia napisał(a):
Niestety jest to zabronione.Każdy kto postepuje inaczej łamie regulamin wystaw.

A ja kiedyś napisałam w tej sprawie do organizatorów wystawy i w mailu wrazili zgodę na wprowadzenie psa niezgłoszonego. Na wejściu jedna pani sprawdziła tylko książeczkę zdrowia i bez problemu wpuściła mnie z psem.
Dodam, że nie było to moje "widzi mi się", ale nie umieściłam tego w mailu do związku.

Posted

ARISEK napisał(a):
spróbuję się dowiedzieć i dam znać jak jest z noclegami ale to będzie już po pielgrzymkach więc nie powinno być problemu..........i napisz co znaczy dla ciebie tanio to będę szukać w końcu jestem na miejscu

Dzwonilam juz do MOSiR/ Hali Polonia brak miejsc :roll: nie znam sie tam za bardzo ale tak zebym nie miala problemu dojsc i trafic z PKP lub terenu wystawy. Nocleg bylby z 2 na 3. Tak jak pisalam cos taniego na kieszen studencka, nie musi byc tam lazienka luksosow nie potrzeba :lol:

Posted

[quote name='Marek']Cześć.
Termin przyjmowania zgłoszeń został przdłużony do 18.08.2006r.
Więcej informacji (wykaz sędziów i formularze zgłoszeń ) na stronie www.zkwp-czestochowa.org.pl

Pozdrawiam.:multi:

Marku ! czy przedłużony termin zgłoszeń dotyczy też Wystawy Krajowej ?
Byłam dzisiaj w swoim Związku i zgłoszeń nie przyjeto ,:shake: ponieważ nasz oddział nie został powiadomiony przez Oddział Częstochowski.,:mad: i o przedłużonym terminie nic nie wie, a chętnych było sporo. Szkoda .:cool1:

:Rose: dobrego nigdy za wiele

Posted

$andwich napisał(a):
A ja kiedyś napisałam w tej sprawie do organizatorów wystawy i w mailu wrazili zgodę na wprowadzenie psa niezgłoszonego. Na wejściu jedna pani sprawdziła tylko książeczkę zdrowia i bez problemu wpuściła mnie z psem.
Dodam, że nie było to moje "widzi mi się", ale nie umieściłam tego w mailu do związku.
A ja odpowiedziałam na zadane pytanie.Nie opowiadam o tym gdzie kto wszedł z psem niezgłoszonym,tylko o tym,że jest regulamin, do którego przestrzegania każdy z członków ZKwP,zobowiązał się podpisując deklarację członkowską:p

Posted

Wiem , i doskonale rozumiem ze jest obowiązujący uczestników wystawy regulamin , ale własnie najbardziej chyba drazniąca jest sprawa wprowadzania tych najmłodszych (piesków oczywiscie) które ukonczyły np.4 miesiące i nie śa psami zgłoszonymi tylko przyjezdzaja na wystawy aby przyzywczaic sie do nich , pozanc jak to sie postepuje wsrod ludzi i takiego dużego zgrupowania psów(powiem tylko ze takie maluchy maja rodowody i przygotowuja sie do wystaw) . O to mi tylko chodziło , szkoda ze o tym nie pomyśleli :roll:.Oczywiscie moge sie mylic .
Pozdrówka

Posted

Gosica napisał(a):
najbardziej chyba drazniąca jest sprawa wprowadzania tych najmłodszych (piesków oczywiscie) które ukonczyły np.4 miesiące i nie śa psami zgłoszonymi tylko przyjezdzaja na wystawy aby przyzywczaic sie do nich , pozanc jak to sie postepuje wsrod ludzi i takiego dużego zgrupowania psów

Między innymi po to jest klasa szczeniąt;). Wiele psów jest do niej zgłaszanych właśnie w celu socjalizacji wystawowej.