Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beluszka']Nie za ma co- na następnej pifffko stawiacie ;)

Asiaczek, już wszystkie stawki wklepane, jakby ktoś chciał coś jeszcze to powklepuję :mad:
beluszkaaaa ale mi chodzi o japońskie AKITY (Akita-inu)

a bety chodziło o akity amerykańskie!!!! to 2 różne rasy!!!!!!!!!!

wiem na pewno że w japończykach była jedna polska suczka BU Yamamoto (pewnie w championach)

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']I cieszę się, że miałam mozliwość bycia sędziowaną przez p. Makaritisa z Grecji - cudowna atmosfera na ringu, uśmiech, dobra organizacja, stanowczość (mimo nacisków asystentki z Łotwy; wiecie, co chcę powiedzieć?), showman na konkurencjach honorowych i przemiły człowiek w rozmowach prywatnych.

ZGADZAM się!!!
Grek genialny - kultura ogromna, uśmiech, sympatia, szczerość (powiał dokładnie co mu się podobało u mojego psa, a co u konkurenta), spokuj, opanowanie...
I bez dwóch zdań SHOW MAN!! Myślę ze niedzielne BISy nie byłyby takie gdyby nie on wybierał finał...
I ta zorba w tle, podczas jego sędziowania :-))

Ja miałam do czynienia z Grekiem w niedziele - oceniał dogi niemieckie między innymi - musze powiedziec ze chyba pierwszy raz w zyciu mój pies miał zaszczyt dostąpić takiego idealnego traktowania na ringu - zresztą ja także (sędzia miał ogromny szacunek do wystawiających!).

Posted

Robull napisał(a):
SYF, SMRÓD, BO PSY SRAJĄ NA HALACH NA POTĘGĘ:crazyeye: PRZY SWOICH WŁAŚCICIEWLACH, KTÓRZY TOTALNIE NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ:mad::angryy:. MAŁO TEGO, ONI NAWET CELOWO PODPROWADZALI PSY POD FILARY (NA HALI OBOK RINGÓW), ŻEBY TE Z ZADARTĄ NOGĄ BEZSTRESOWO OPRÓŻNIAŁY SOBIE TAM PĘCHERZ:-o:crazyeye::angryy:.
OBSŁUGA NIEUPRZEJMA (ŻEBY NIE POWIEDZIEĆ CHAMSKA):angryy:
GŁÓWNA HALA TAK MAŁA, ŻE Z TRUDEM KAŻDY PRZECISKAŁ SIĘ POTRĄCAJĄ NAWZAJEM:angryy:. CIĘŻKO TEŻ BYŁO ZNALEŹĆ TROCHĘ MIEJSCA, ABY GDZIEŚ PRZYCUPNĄĆ POD ŚCIANĄ:shake:
WSZĘDZIE ZAKAZ WCHODZENIA Z PSEM:crazyeye::angryy:, NAWET DO SEKRETARIATU WYSTAWY!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy: SZKODA, ŻE JESZCZE NIE POSTAWILI TEGO ZAKAZU I OBLEśNEGO OCHRONIARZA PRZY WEJŚCIU NA RING.:diabloti:

Byłem w Wilnie 2 razy na wystawie – PIERWSZY I OSTATNI!

Zupełnie się nie zgadzam!!
Organizacja - genialna. Sprzątaczki uprzejme i nie wyglądające jakby wykonywały najgorszy zawód zycia - natychmiast pojawiały sie z miotłą, czy mopem (no chyba ze stałysmy w takim miejscu...).

Jedno było rzeczywiscie zaskakujaco irytujące - zakazane przejscia dla psów i koniecznosc gonienia przez jedyne chyba dozwolone wyjscie z pupilami. Dosyc dziwne jak na psią wystawe...

Miło, ze za parking nie trzeba było płacic i miejsc na autka było ze hej!

Organizacja na ringach była genialna - sekretarz od razu był tłumaczem, byli niezwykle zoriętowani co, kiedy i pilnowali idealnie. Nie było zamieszania, szukania, przerw - wszystko bardzo sprawnie! Nie tak jak u nas, gdzie konowały przy stolikach, nie wiedzą do czego służy karta ocen, nie mówiac juz o tym, ze czesto sedzia musi pytac publicznoc o kolejnosc konkursów, bo "stolik" na ringu zupełnie nie ma o tym pojęcia!
To bywa dopiero irytujące!

Atmosfera na BISach genialna - stołki pod sędziami podskakujące w rytm muzyki, klaskanie do rytmu, uśmiechy na twarzach sędziów!!
REWELACJA!
Jakos nie szczególnie przeszkadzał mi tłum wokół ringu głównego.
Nagród sporo - zwłaszcza na BISach.
Na ringach obowiazkowo pucharki za CACIB i resCACIB, flo i nieraz jakies drobiazgi jeszcze.

Miasto urocze, z niezwykle ciepłym klimatem i ślicznymi uliczkami w starym mieście.
Co kawałek parki, skwerki, na horyzoncie lasy :crazyeye: .
Cos pięknego!

Posted

Czas na pochwalenie naszej ekipy:
DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY I PRĘGOWANY

sobota (sędziował Francuz):
FATUM PANGEA - I dosk
ECCE ITERUM PANGEA - II dosk, resCACIB

niedziela (sędziował Grek :lol: ):
FATUM PANGEA - I dosk. CAC
ECCE ITERUM PANGEA - I dosk, CAC, N, CACIB

Posted

To i ja się pochwale - a co mi tam :lol: :lol:
Moje "potffory"
GINGER 16-ego w kl.młodzieży lok II
17-ego w kl.młodzieży lok I JCAC i NJwR - tym samym moje "jajeczka" ukończyły Młodzieżowego Championa Litwy :multi: :multi: :multi: :multi:

BIU 16-ego w kl.championów lok II i res CACIB
17-ego w kl.championów lok I i CACIB :multi: :multi: :multi:
Małymi kroczkami zblizamy się do interka brakuje Nam tylko "czasu" :cool3:

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='gigalagothica']ZGADZAM się!!!
Grek genialny - kultura ogromna, uśmiech, sympatia, szczerość (powiał dokładnie co mu się podobało u mojego psa, a co u konkurenta), spokuj, opanowanie...
I bez dwóch zdań SHOW MAN!! Myślę ze niedzielne BISy nie byłyby takie gdyby nie on wybierał finał...
I ta zorba w tle, podczas jego sędziowania :-))

Ja miałam do czynienia z Grekiem w niedziele - oceniał dogi niemieckie między innymi - musze powiedziec ze chyba pierwszy raz w zyciu mój pies miał zaszczyt dostąpić takiego idealnego traktowania na ringu - zresztą ja także (sędzia miał ogromny szacunek do wystawiających!).
Może w przyszłym sezonie uda nam sie gdzieś namierzyć p. Makaritisa?:lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='gigalagothica']Zupełnie się nie zgadzam!!
Organizacja - genialna. Sprzątaczki uprzejme i nie wyglądające jakby wykonywały najgorszy zawód zycia - natychmiast pojawiały sie z miotłą, czy mopem (no chyba ze stałysmy w takim miejscu...).

Jedno było rzeczywiscie zaskakujaco irytujące - zakazane przejscia dla psów i koniecznosc gonienia przez jedyne chyba dozwolone wyjscie z pupilami. Dosyc dziwne jak na psią wystawe...

Miło, ze za parking nie trzeba było płacic i miejsc na autka było ze hej!

Organizacja na ringach była genialna - sekretarz od razu był tłumaczem, byli niezwykle zoriętowani co, kiedy i pilnowali idealnie. Nie było zamieszania, szukania, przerw - wszystko bardzo sprawnie! Nie tak jak u nas, gdzie konowały przy stolikach, nie wiedzą do czego służy karta ocen, nie mówiac juz o tym, ze czesto sedzia musi pytac publicznoc o kolejnosc konkursów, bo "stolik" na ringu zupełnie nie ma o tym pojęcia!
To bywa dopiero irytujące!

Atmosfera na BISach genialna - stołki pod sędziami podskakujące w rytm muzyki, klaskanie do rytmu, uśmiechy na twarzach sędziów!!
REWELACJA!
Jakos nie szczególnie przeszkadzał mi tłum wokół ringu głównego.
Nagród sporo - zwłaszcza na BISach.
Na ringach obowiazkowo pucharki za CACIB i resCACIB, flo i nieraz jakies drobiazgi jeszcze.

Miasto urocze, z niezwykle ciepłym klimatem i ślicznymi uliczkami w starym mieście.
Co kawałek parki, skwerki, na horyzoncie lasy :crazyeye: .
Cos pięknego!
Jesooooo, ta zorba na finałach....!!!!!!!
We are the champions - wypadło baaaardzo blado w porównaniu z zorbą.
Aż sie chciało biegać, i biegać, i biegać...
Ręce same klaskały, a nogi, eh... kto nie był, niech żałuje...
Pzdr.

Posted

Wileńskie finaly zawsze tak wygladaly, zawsze mialy taki klimat... i dlatego zawsze milo mi sie je wspomina i jezdzi do Wilna :)

Jeszcze raz wielkie gratulacje dla wszystkich, Nitor Nivalis - sukcesy są naprawde oszałamiajace!!

Posted

Ano... jak ja Wam tak te staweczki wklepuje, to Wy mnie powiedzcie cos takiego.
Dostalismy karteczkę z CACIB- to rozumiem, i karteczke z CAC- tez kumkumam. Ale oprocz tych dwoch karteczke dostalismy karteczke z literka "N" i napisem SHOW WINNER- i tu nie do konca kumkumam... Litwinka tlumaczyla, ze to jest jakby duzy CAC, tak?

Posted

[quote name='Asiaczek']

I jeszcze chcę bardzo ciepło podziękować Pearl za pomoc w wystawieniu Wahzirka, koleżance od akit amerykańskich za pomoc w sobotę __________________
Asia

Asiaczku,
Jesli tylko mam mozliwosc, to zawsze jestem gotowa co wystawiania twoich baskow :) Mam juz pewne doswiadczenie ;)

Gratuluje sukcesow. Czy w sobote zrobilas jakies fotki Akit Amerykanskich. Nam cos sie porobilo w ustawieniach i ani jedno nie jest ostre.

Z gory dziekuje!

Asia

Posted

Wielkie gratulacje dla wszystkich polakow!! Widze, ze na Bisach pieknie sie pokazalismy!!

My wracamy z 2 x CAC i 1 x res.CACIB bardzo sie cieszymy, biorac pod uwage brak kondycji wystawowej:lol:

Akity:
16.12
PSY
kl. mlodziezy
CUGECURU OSIDORI AVESTA ?
kl. otwarta
ENZO OMOMO GAWA dosk, CAC, CACIB, BOB
SUKI
kl. otwarta
AHA BARA AVESTA nieobecna
Kl. championow
BU YAMAMOTO dosk, CAC, CACIB

17.12

kl. otwarta
ENZO OMOMO GAWA dosk, CAC, CACIB
SUKI
kl. otwarta
Kl. championow
BU YAMAMOTO dosk, CAC, CACIB, BOB

Posted

Jesteśmy :smile:

nasze wyniki :

Vilinius 16. 12. 2006

EVENING SHINE Nitor Nivalis ex II, res. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -
Zw. Mł. NJwR, BOB
BIS JUNIOR - Miroslaw Zidar (Slovenia)
BOG - Stelos Makaritis (Grecja)
BIS - Cristian Stafanescu (Rumunia)

Vilinius 17.12.2006

EVEVING SHINE Nitor Nivalis - ex. I. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -

Zw. Mł. NJwR. BOB - Kornelija Butrimowa (Litwa)
BIS JUNIOR - P. Rehanek(Czechy)
BOG -Miroslaw Zidar (Slovenia)
II BIS- Stelos Makaritis (Grecja)

Nasze wrażenia - nie do opisania, czegos tak niesamowitego jeszcze nie przeżyliśmy. Konkurencji na BIS JUNIOR nigdy tak licznej nie widzialm (no poza światowka) podzielili nas na 4 partie. To byl dla nas ogromny sukces.
Jeszcze większy gdy spotkaliśmy sie na BOG z wielkim uznaniem i oklaskami :smile: to bylo naprawde cudowne :smile:
I pewnie nigdy tego nie zapomne.
Asiaczek już pisał że sędzia przesympatyczny i naprawde bylo bardzo miło. Też chętnie go znajdę na jakiejś innej wystawie :cool3:
A kiedy wygralismy BIS no coż, prawie sie popłakałam :smile: to było naprawde coś wspaniałego. Tyle gratulujących nam osob - Mumin omało nie oślepł przez flashe aparatów :smile:

Następnego dnia, na Bis Junior nawet sie nie staraliśmy bo przecież co za duzo to nie zdrowo :smile: i byłam pewna ze nie mamy najmniejszych szans. Ale przechodzlismy coraz dalej i dalej aż w koncu w porownaniu z Nowofunlandem wygralismy znowu :smile:
Na BOG dostalismy ogromne oklaski, dlatego bardzo sie cieszymy.
No i BIS, przy rytmach greka zorby i oklaskach calej sali w rytm muzyki:smile: wymienilismy sie miejsce z seterem irlandzkim ktory byl 2 dnia poprzedniego.
I to bylo cos naprawde niesamowitego.
Napewno dlugo nie zapomne tych wystaw, takiego sukcesu na Litwie jeszcze nie było, rzadko sie zdarza by ten sam pies osiagnał tak wiele dzien po dniu.
Jestem z Muminka ogromnie dumna, bo podroz byla ciezka, dzidzia byla zmeczona calym dniem na wystawie ( w koncu to maleństwo jeszcze :)) a mimo to drugiego dnia mial tyle energii ze jeszcze mu sie poskakac chcialo na ringu, nie mowiac o tym ze tak sie "przywiązał" do I miejsca na podium że nie chciał zejść po BOG :smile:

O samej wystawie, dobrze zorganizowana, bylo pare minusow, troche male ringi i sliska powierzchnia zwlaszcza na hali pierwszego dnia.
Ale za to sponsorow maja świetnych - uzbierało sie nam 100 kg karmy i szczerze sie obawiałam że bedę musiała zamówic Tira na powrót - ale jakoś sie zapakowaliśmy (dzięki Marek i Gosia )
Atmosfera na finałach - boska. Jedyne co przeszkadzało to fakt że wpuszczali tylko z jednej hali, co było utrudnieniem, chociaz mnie sie parę razy udało przemknąć innym wejściem :)

Maly sukcesik dnia pierwszego miala tez mala "nasza" dzidzia Innocent Flirt Nitor Nivalis ktora pokazala sie samotnie w szczniaczka i zdobyla tytul Best Puppy in Breed. Nastepnego dnia nie byla zgloszona.

No a teraz ślicznie dziękujemy za GRATULACJE :smile: wiemy że nudni jesteśmy :smile:
Ogromne dzięki dla Marka, Gosi, Piotra Iwonki, Szymka, Asiaczka (ktora tak dzielnie nas wspierala) Jovi, Ani ( nie pamietam nicku w kazdym razie od Alamo) za oklaski :smile:
i wszystkim o ktorych zampomnialam :smile:

Dodamy że tak miłego zakończenia sezonu się nie spodziewaliśmy :smile: teraz miesiąc przerwy (wreszcie :smile: )

Mam parę fotek setera irlandzkiego który wygrał BIS, a także 3 pierwsze miejsca z BIS, parę chow chow - jakby ktoś reflektował to mogę wrzucić.

Posted

[quote name='Asiaczek']SOBOTA, 16.12.2006 r., sędzia Stelios MAKARITIS (Grecja):
JAZZY BOY Asiaczek - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Rasy (BOB), BOG3:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

JUMA MONGO Asiaczek - dosk.2,

Abotere's WAHZIRI - dosk.1, CAC, CACIB.

FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk.1, CAC,

JELLY JOSHREEN Asiaczek - Zwyc. Młodzieży.

NIEDZIELA, 17.12.2006 r., sedzia: Rita KADIKE-SKADINA (ŁOTWA):
JAZZY BOY Asiaczek - dosk.2,

JUMA MONGO Asiaczek - dosk.1, Zwyc. Modzieży, Najlepszy Junior w Rasie,

Abotere's WAHZIRI - dosk.1, CAC, CACIB, BOB.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk.1, CAC, r.CACIB

JELLY JOSHREEN Asiaczek - Zwyc. Młodzieży.

Asiu Super :multi: :multi: Gratulujemy :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='beluszka']DOG NIEMIECKI CZARNY I ARLEKIN

PSY
klasa szczeniąt
MANTEUFEL SAXIFRAGA

klasa pośrednia
BYC MOZE ALBERTO

klasa championów
DANEMANIAN HILARIOUS HIPPO
SORBUS INTERMEDIA DANSANDE DYNAMIT

SUKI
klasa młodzieży
HOPPINGHAM'S RHYTHM'N RHYME

klasa pośrednia
PENELOPE MIS MARGENIS
AFRODITA KANTATA
BYC MOZE A'LA ITALIANA
ORKA ARMADA

klasa otwarta
JATTILAISEN ILYTHIA B'SEBA

klasa championów
PIPER JACKUV SMICH
HOPPINGHAM'S SARDISDREAMOFAJ
JATTILAISEN GLADIOLUS

DOG NIEMIECKI ŻÓŁTY I COŚ TAM ;)

PSY
klasa młodzieży
BOND DES TERRES DE LA RAIRIE
FATUM PANGEA

klasa otwarta
NIKE ERADA
ECCE ITERUM PANGEA
NORDICS HUTTE ALFRED- ALI

klasa championów
HARLIS NUO GRAZUCIU

SUKI
klasa pośrednia
REDELINA NUO GRAZUCIU

DOG NIEMIECKI BŁĘKITNY

PSY
klasa młodzieży
RAMZES IMPOSSIBLE TO REPLACE

klasa championów
LION KING IS DEGSNES MAUMEDYNO

SUKI
klasa pośrednia
ROXANA UMPOSSIBLE TO REPLACE

Dzięki Wilelkie:) to coś tam to "Pręgowane" ;-))

[quote name='Nitor-Nivalis']

Jesteśmy :smile:

nasze wyniki :

Vilinius 16. 12. 2006

EVENING SHINE Nitor Nivalis ex II, res. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -
Zw. Mł. NJwR, BOB
BIS JUNIOR - Miroslaw Zidar (Slovenia)
BOG - Stelos Makaritis (Grecja)
BIS - Cristian Stafanescu (Rumunia)

Vilinius 17.12.2006

EVEVING SHINE Nitor Nivalis - ex. I. CACIB

WINTERFROST'S PEGASO -

Zw. Mł. NJwR. BOB - Kornelija Butrimowa (Litwa)
BIS JUNIOR - P. Rehanek(Czechy)
BOG -Miroslaw Zidar (Slovenia)
II BIS- Stelos Makaritis (Grecja)

Ewa no poprostu rewelacja!!!
GRATULUJE :multi: :multi: :multi: :multi:

Mumiś spisał się zdecydowanie na medal, :)))))))))))

Posted

Gratulacje dla Mumina!
Widzę, że przypadł do gustu Słowakowi- polubilam tego sędziego- w koncu dostalismy z jego rąk CACIB :cool3: :cool3:
Dzieczyne od Muminka chyba widzialam, ale nie mialam pewnosci... a bym se kurde poglaskala chociaz takiego psa :)

Posted

beluszka napisał(a):
Gratulacje dla Mumina!
Widzę, że przypadł do gustu Słowakowi- polubilam tego sędziego- w koncu dostalismy z jego rąk CACIB :cool3: :cool3:
Dzieczyne od Muminka chyba widzialam, ale nie mialam pewnosci... a bym se kurde poglaskala chociaz takiego psa :)

Dzieki wszytskim :) Teraz czekam mnie pewnie tydzien na leczenie, bo już mam temperature :) ale co warto bylo :)

jeszcze pewnie nie raz sie na jakiejs wystawie spotkamy :)

Posted

kasia.gie napisał(a):
Wielkie gratulacje dla wszystkich polakow!! Widze, ze na Bisach pieknie sie pokazalismy!!

My wracamy z 2 x CAC i 1 x res.CACIB bardzo sie cieszymy, biorac pod uwage brak kondycji wystawowej:lol:

Akity:
16.12
PSY
kl. mlodziezy
CUGECURU OSIDORI AVESTA ?
kl. otwarta
ENZO OMOMO GAWA dosk, CAC, CACIB, BOB
SUKI
kl. otwarta
Kl. championow
BU YAMAMOTO dosk, CAC, CACIB

17.12

kl. otwarta
ENZO OMOMO GAWA dosk, CAC, CACIB
SUKI
kl. otwarta
Kl. championow
BU YAMAMOTO dosk, CAC, CACIB, BOB

WOW super wyników nawet się nie spodziewałam!!!!!! DZIEKUJĘ OGROMNIE!!!!!!!