Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuje, bardzo miło słyszeć pozytywne opinie na temat mojego handlingu :) A o tym"zaklinaczu psów" to nawet nie wiedziałam ;) Czyli w Wilnie tez sie zobaczymy, ja tym razem ide z 2 husky- suki szczenie i młodzież.

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam jeszcze pytanko "dojazdowe"- mamy noclegi zarezerwowane 16 km za Wilnem- czy wokół Wilna jest jakaś obwodnica czy trzeba przejeżdżać przez Wilno? Przez Litwę przejeżdżaliśmy jadąc do Palangi i przeważnie wszystkie miasta, miasteczka i wsie omijało się- drogę do Wilna będziemy pokonywać pierwszy raz.

Posted

dorotal napisał(a):
Wilno nie ma obwodnicy, ale do wystawy dojezdza sie bardzo latwo jadac od strony Kowna albo Alytus.

Propponuje droge przez Alytus - jest prosta i bardzo łatwo trafić na wystawke :)

Pozdrawiam.

Posted

Iwonko Wilno jest przecudownie pięknym miastem.Dwa razy w nocy zwiedzałam po wystawie Wilno. Ile tam zostało naszej historii.Ja zazdroszcze Wam, że jedziecie. No cóż w tym roku nie będzie u nas opłatków z kościoła Spod Bramy M.B.O. i wspaniałej ręcznie robionej czekolady. Nie z marketu, bo ta to fuj.

Posted

Iwona napisał(a):
Do Wilna będziemy jechać od strony Kowna- ale noclegi mamy w miejscowości Bezdonys- więc musimy chyba przejechać przez całe Wilno...

Iwonka, nocujecie u p. Teodozji? Kiedy jedziecie ?

Posted

karenina napisał(a):
Iwonka, nocujecie u p. Teodozji? Kiedy jedziecie ?

Oj- z tych emocji to pomyliły mi się miejscowości- do Pani Teodozji już nie "załapaliśmy" się:evil_lol: - noclegi mamy w miejscowości Bezdany:lol:u Pani Wandy. Wyjeżdżamy w piątek rano- sporo kilometrów mamy przed sobą.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Asiaczku a czy ty już przygotowana na świętowanie :) pamiętaj że my ci tej Nitry nie darujemy tak łatwo :)
Zanczy tak: ciasto jeszcze nie jest upieczone (z wiadomych względów!), 2 buteleczki musujące stoją na balkonie i czekają na wyjazd...
Słoiczek ogóreczków też jest oczekujący, a kabanoski - dopiero kupię. Czy jest jakiś special order z Waszej strony?
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Zanczy tak: ciasto jeszcze nie jest upieczone (z wiadomych względów!), 2 buteleczki musujące stoją na balkonie i czekają na wyjazd...
Słoiczek ogóreczków też jest oczekujący, a kabanoski - dopiero kupię. Czy jest jakiś special order z Waszej strony?
Pzdr.

NIe Asiu tylko nie zapomnij zabrać Siebie na ta imprezke no i dobrego nastroju :)

Posted

Do Pani Wandy jedzie się drogą 102, wyjazd z Wilna, potem droga z lasem po obu stronach, aż po lewej będzie stacja benzynowa, zaraz za nią, a przed mostkiem, skręt w lewo i takim lekkim ślimaczkiem zjazd w dół i w prawo - potem prosto znów lasami nie daleko, tablica Bezdany, czy jak to tam, i chyba trzeci dom po prawej. Jeśli załatwię autko, lub oponki do mojego pierdzącego dziadka to też tam śpię, ale tylko z 16/17. Nie zjeżdzajcie szybciej ze 102 w prawo - bo wjazd od drugiej strony miejscowości i ja się w piątek pogubiłam jadąc na CACową....

Posted

Iwona napisał(a):
Oj- z tych emocji to pomyliły mi się miejscowości- do Pani Teodozji już nie "załapaliśmy" się:evil_lol: - noclegi mamy w miejscowości Bezdany:lol:u Pani Wandy. Wyjeżdżamy w piątek rano- sporo kilometrów mamy przed sobą.

Bezdonys - Bezdany. Ta sama miejscowośc :lol:

Posted

Hejka

włąsnie dowiedziałam się że koleżanka nie jedzie w związku z tym zwolniło się miejsce
Jeśli jest ktoś chętny na transport wyjazd z Warszawy w nocy w sobotę i powrót w niedzielę po wystawie to zapraszam.

Posted

Basik :lol: - dzięki za wskazówki dojazdowe- napewno zostaną, mam nadzieję:cool3: , wykorzystane pozytywnie:cool3: .
Karenina :lol: - ja już się zupełnie gubię w tych nazwach miejscowości- raz są po litewsku raz po polsku - i jak tu nie zgłupieć:niewiem: :lol: . Cieszę się ,że w jednej miejscowości będzie więcej Polaków i w dodatku Dogomaniaków:loveu:

Posted

kasia.gie napisał(a):
A czy nie bylo gdzies napisane, ze pokoj jest ze sniadaniem?

Chyba nie. Ale ja ostatnio bywam częściej na naszym, tematycznym, forum. Dlatego też zaniedbałem trochę zbieranie informacji z dogo, za co przepraszam.
Michał