Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 833
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Z tego wynika, że to basenji mają "fory", bo nam zostawili właśnie tych sedziów... Bardzo jestem ciekawa sędziego z Grecji...
Pzdr.

My też bardzo ciekawi sędziego z Grecji. Natomiast pani Povilaitiene jest bardzo dziwna ( mamy Ją zamiast Greka ). Nas sędziowała już 2 razy w Polsce. W kl. młodz. dała nam Zw. Mł. - więc niezwróciliśmy na sposób sędziowania, bo mielismy punkty do Mł. Champ. Polski. Natomiast na klubie w Legionowie ( luty'06 ) w kl. otw. dała ocenę bdb. Teraz u Niej spodziewamy się podobnej oceny. Chyba, że championkę potraktuje nieco łaskawiej.

Posted

[quote name='jovi']Miejmy nadzieje Asiaczku, że ten sędzie nie będzie równie ciekawy Twoich basków;) Chodzi mi o to, że nie będa one dla niego równie egzotyczne:p
Jovi - moja koleżanka z Moskwy była przez niego sędziowana (nie pamiętam gdzie) i odniosła pozytywne wrażenie, ale to bylo ok. 2 lata temu... I nie pamięta dokładnie, jak to tam z nim było. ą więc trzeba się będzie dobrze przyłożyć do prezentacji...:lol:
Pzdr.

Posted

tulasy napisał(a):
My też bardzo ciekawi sędziego z Grecji. Natomiast pani Povilaitiene jest bardzo dziwna ( mamy Ją zamiast Greka ). Nas sędziowała już 2 razy w Polsce. W kl. młodz. dała nam Zw. Mł. - więc niezwróciliśmy na sposób sędziowania, bo mielismy punkty do Mł. Champ. Polski. Natomiast na klubie w Legionowie ( luty'06 ) w kl. otw. dała ocenę bdb. Teraz u Niej spodziewamy się podobnej oceny. Chyba, że championkę potraktuje nieco łaskawiej.

Pani Z. Povilaitiene sędziowała mnie tylko raz - klubówka 2006 i jestem baaaardzo zadowolona. Sędziowała bardzo po mojej myśli, jeżeli chodzi o konkurencję. I pamiętam, że dużą wagę przykładała do prezentacji, ruchu.
A w Sopocie 2005 nie dała CACIB'a ładniejszemu psu, właśnie za kiepskie wystawienie się... I powiedziała o tym i jednemu i drugiemu psu. Po sprawiedliwości.:lol:
A sama to chyba hoduje akity japońskie...
Pzdr.

Posted

Musiałek napisał(a):
No, no podpatrzcie go :)))

a może by tak połączyć urlopik z jakąś wystawą w Grecji :)) i championa Grecji zrobić :))

ma ktos w Polsce championat Grecji ??

Dziewuszki, a przypomni któraś zasady Championatu Grecji? (taki mały off topic).
Pzdr.

Posted

Ja, niestety, ale po kilku wystawach u nas jestem żle nastawiony na sędziów zza wschodniej granicy i to nietylko do Litwinów. Obym po Wilnie zmienił zdanie przynajmniej o Litwinach. To będzie już coś. Wszyscy, przynajmniej w naszej rasie i moim zdaniem, byli dokładni i drobiazgowi aż do bólu. Liczę na to, że po Wilnie pozbędę się choć części uprzedzeń, albo i wszyctkich.
Michał

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dziewuszki, a przypomni któraś zasady Championatu Grecji? (taki mały off topic).
Pzdr.

3 cac od 3 sedziow i bez ograniczen czasowych:razz:

Posted

:) no ja mniej wiecej ustaliłam stawkę ale niestety nie wiem czy mam konkurencję ponieważ nie moge namiezryc włascicieli psa za mną wiem tylko tyle że helsinki Finlandia:)))

tak czy inaczej jesteśmy i do zobaczenia

Posted

efra-husky napisał(a):
ja też się odnalazłam :razz: Moja sunia w sobotę ma numer 313 (mam nadzieję, że to będzie nasz szczęśliwy numerek ;) ) a w niedzielę nr 1423

A co taki rozrzut!?
pzdr.

Posted

U nas mniejszy rozrzut : 704 i 1416. Pies znajomych, z którymi jedziemy : 699 i 1411. W konkurencji mamy 3 psy z Finlandii i 2 psy z miasta Ryga.
Znajomi mają szansę, a my jesteśmy spaleni na starcie.
Michał

Posted

witam wszystkich,
mam na imie Agata i jestem z Wilna. Mam jedno pytanie-prosbe: moze ktos z was, kto bedzie uczeszczal w wystawie w Winie, jedzie z Koszalina, Olsztyna, Gdansku. Mialabym bardzo wielka prosbe o przywiezienie szczeniaka z Polski do Wilna.

Posted

PANGEA napisał(a):
Ha ha
To jestescie sami w klasie :)
Nastepny na liscie jest Byc Moze... ALBERTO w posredniej.

Jak rodzynek ;) , ciekawe jak będzie na marcowym Wilnie w młodzieży, bo teraz to niezłe puchy :lol: .