Jump to content
Dogomania

CZARNA SAMBA - jamnikowata, gorąca dziewczyna, w rytmie samby dotarła DO DOMU :)

Recommended Posts

Posted

A my już w domu. Wielkie dzięki Ewie (Reno2001) za dowiezienie Samby do Piotrkowa. Zabrana w podróż wątróbka i kiełbaska zrobiły swoje bo Samba wskoczyła sama do auta i bardzo się częstowała. Potem jechała smutna i nie reagowała pomimo mojego głaskania. Pod blokiem zrobiła wszystko jak należy, a w domku węszyła zawzięcie szukając Amiczka. Po sprawdzeniu każdego kąta ustawiła się przy drzwiach -"ona chce wracać do domu". Myślę Murka że jej było u ciebie dobrze i ona do Ciebie chciała wrócić. A dzisiaj od samego rana ogonkiem merda i na dworek woła bo piękna pogoda. Pójdziemy.

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Renato, ona teraz musi chwilkę pomieszkac u Was, by poznac zapachy i przede wszystkim Was. U Murki było jej na pewno dobrze, ale przede wszystkim tamto miejsce juz znała i dlatego chce wracac tam, gdzie juz się zadomowiła. Dajcie jej tydzień na aklimatyzację. Niech pozna zapachy, okolicę, nowych opiekunów a będzie dobrze ;). Jej się poprzestawiał świat i musi go sobie na powrót poukładac.
Uczulam jeszcze na dobre dopinanie obroży. W pierwszych dniach to ważne.

Cieszę się, że miałam okazję Was poznac. Szkoda, że tak króciutko moglismy porozmawiac, ale godzina była juz raczej późna i ja marzyłam jedynie by dojechac do domu. Te miliony TIRów na drodze mnie wykonczyły. Odzwyczaiłam się od jazdy po ciemku.

Posted

Dziękuję rena60 za wspaniały domek dla Samby. :lol:
Wszystko będzie dobrze już za 2 dni.

Nie widzę zdjęcia, nie wyświetla się.:shake:

Serdeczne podziękowania dla Reno2001:Rose:
To już kolejny mój piesek z którym pomogłaś mi w transporcie.

Posted

A może ustawiła się przy drzwiach "ja chcę na spacer?" ;)
Fajnie, że Samba dotarła do domku, na pewno szybciutko się przyzwyczai. U nas na pewno jej źle nie było, ale mieszkała w boksie, a ją zawsze ciągnęło do domu, tam jest jej miejsce, przy kochających ludziach :)

Posted

Porobiłam już fotki Liroja ;) jakoś po ciemku wydawał mi się bardziej jamnikowaty :D Ale gdzieś tam koło jamnika stał przez parę minut ;)
Postaram się go pokazać jeszcze dzisiaj. Tymczasem zaległe fotki Samby po kąpieli:

a tu już gotowa do drogi

Posted

Ok, to teraz Liroj ;)

Liroj był ok. roku w schronisku, odrobaczenie ma z czerwca u.r., szczepienia miał robione w lecie. Psiaczek jest młody, ma ok. 2 lata, jest bardzo wesoły, kocha ludzi, przytulanie, głaskanie i nie może nacieszyć się przestrzenią :)

Posted

Bardzo podobny do Jaśka, który był u funi. Do Samby też trochę.
Ładny piesek, ale widzę że będzie konieczne odjajczanie :shake:
Jutro wieczór założę mu wątek, bo bazarek wymaga ciągłej uwagi.

Sambuniu pokaż się w nowym domku :modla:

Posted

Muszę nauczyć się wstawiania fotek bo nie udało mi się poprzednio wstawić. A Samba już powoli przyzwyczaja się do nas. Na działce to ona pilnowała pana a nie on jej, nie spuszczała z niego oka. W samochodzie jak jedziemy we dwie to pakuje się na przednie siedzenie. Wszystkie tapczany już próbowała, a nawet na blat - przedłużony parapet - biurko w małym pokoju wskakiwała. Jest bardzo grzeczna. Zaprzyjaźniła się już z Tofikiem i Pepsi. Dzisiaj postanowiliśmy zostawić ją na 2-3 godziny samą no bo jutro do pracy.
Liroj jest bardzo ładny i mam nadzieję że szybko znajdzie domek tak jak jego poprzednicy.

Posted

Rena60 czy Samba wyła przez te kilka godzin kiedy była sama ?
Ona pewnie nie może się nacieszyć, że jest w domu, u Murki była w boksie.
Biedna sunia nareszcie po tylu latach znowu szczęśliwa. Może kiedyś jeździła samochodem ze swoją poprzednią rodziną.:roll:

A tu wątek następcy Samby - Liroja

http://www.dogomania.pl/threads/205391-Bezdomny-LIROJ-z-Mielca-Wasze-miasto-jego-%C5%82zy....?p=16628724#post16628724

Może jemu też się poszczęści.

Posted

Wchodząc na schody nie słyszałam żeby wyła. Ale muszę zapytać jutro sąsiadów po powrocie z pracy. Zostawiliśmy ją na 2 godziny a jak wróciłam to tak się cieszyła, tak skakała i merdała ogonkiem. Tapczan był tylko bardzo wygrzany.

Posted

U nas nigdy Samba nie wyła, więc mam nadzieję, że się to przełoży na zostawanie w prawdziwym domku.
Bardzo się cieszę, że się aklimatyzuje dziewuszka :)

Posted

rena60 napisał(a):
Wchodząc na schody nie słyszałam żeby wyła. Ale muszę zapytać jutro sąsiadów po powrocie z pracy. Zostawiliśmy ją na 2 godziny a jak wróciłam to tak się cieszyła, tak skakała i merdała ogonkiem. Tapczan był tylko bardzo wygrzany.

I jak tam Sambunia? Co mówili sąsiedzi, wyła ?

Posted

Dobrze byloby przyzwyczajac sunie nawet do 5-minutowego samotnego zostawania. Radosc z powrotu dobrze jest ignorowac i jak sie sunia uspokoi, to od razu isc na spacer.

Posted

Nic sąsiedzi nie mówią czyli jest spokojnie, nie wyje nie szczeka. Jest grzeczna i kochana. Ładnie chodzi na smyczy. Bardzo cieszy się na nasz powrót, tak jej ogonek chodzi, że aż całym tyłkiem trzęsie. Wczoraj bardzo obserwowała dzieci i myślę że gdybym ją puściła to pobiegła by do nich, ale ja jej jeszcze nie spuszczam ze smyczy.

Posted

U Murki Samba miała kontakt z Hanią, jej córeczką. Ładnie się z nią bawiła, nie przejawiała agresji.
Dobrze że nie wyje, mogłyby być nieprzyjemne sytuacje z sąsiadami.

Posted

Ze smyczy lepiej nie spuszczać jeszcze przez dłuższy czas, bo Samba ma czasem swoje humorki i przekornie ;)
Z dziećmi nie powinno być problemu, z naszą Hanią dogadywała się bardzo fajnie, zero jakiejkolwiek agresji czy lęku.
Nawet wobec kotów Samba nie jest agresywna, aczkolwiek po dłuższym czasie próbowała sprowokować kota do ucieczki, co by go pogonić ;) Na szczęście z naszym Shermanem nie takie numery :)