megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Viris mówiła mi wczoraj, ze ona ma zgrubienia na głowie... to nie zgrubienie. Ona w tym miejscu ma strup, który już niedługo odpadnie, lekko się odkleja i sterczy na główce. Jak odpadnie będzie łysy placek i trzeba będzie chwilę poczekać aż pojawią się tam włosy. Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Nie ma już problemu z wychodzeniem na wybieg i z powrotem do kojca:) Kropka wybiega z kojca i biegnie jak najszybciej na wybieg, kiedy otwiera się furtkę wybiegu jeszcze szybciej zmyka do kojca - tam chyba czuje się najbezieczniej i najładniej tam wygląda bo jest względnie zrelaksowana - jutro zrobię jej tam fotki. A od przyszłego tygodnia poćwiczymy wychodzenie na spacery. A tu z naszym kaukazem - dla porównania wielkości:) Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Musimy tylko poćwiczyć w przyszłości pozowanie bo Kropka boi się apratu, główka spuszczona, ogon pod pupę, chciałaby zniknąć:( Quote
irenaka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jest CUDNA!!! Tylko strasznie smutna:-( Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 I ostatnie dziś fotki taką Kropka ma linię:( i takie mądre spojrzenie Quote
Viris Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Rachunek za kawę uregulowany samą propozycją - bardzo mi się sympatycznie zrobiło - kawki nie piłam, bo nie lubię na trasie zatrzymywać się na sioo ;D Kopka jest urocza, mimo wszystko. Na prawdę jest fantastycznym psem, tylko trzeba trochę czasu i ciut więcej jedzonka ;D Quote
Poker Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 fajna sunia, ale większa niż na początku się wydawało. Na razie nie jest za wesoła, bo pewnie jeszcze nie rozumie ,że czeka ją lepsze życie. Quote
Wiedźma Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Viris, Twoje urodziny zbiegły się z ponownymi narodzinami Kropki. Coś przepięknego! Miliony serdeczności! Quote
omi Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Smutne ma oczęta...i straszna chudzina....ale wolna i bezpieczna. Tak na marginesie to Kropka jest bardzo ładnym pieskiem. Viris cała przyjemność po mojej stronie, że mogłam Cię zaprosić. Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Ona jest tak bardzo podobna do mojej onki... Jak dobrze, że teraz czeka ją tylko lepsze... Quote
MyrkurDagur Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Melduję, iż pojawiły się następujące wpłaty dla Kropeczki :loveu: Asencja - 330 zł magiraf - 50 zł Poker - 50 zł Wiedźma - 20 zł :Rose: :Rose: :Rose: Jest jeszcze 330 zł ode mnie. ______________________________ Przelałam na konto Viris 200 zł za transport i na konto Megii 121 zł - 36 zł aniprazol + 20 zł fiprex + 65 zł szczepienie. ______________________________ Oglądam zdjęcia Kropulki... dziewczynka taka smutna... ale teraz przekona się, iż życie może być lepsze i spokojniejsze :) ______________________________ Iwop - a te dwa pozostałe psiaki...? Jak one sobie poradzą...? ______________________________ Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Te dwa tam pozostaną - będziemy chodzic na kontrolę.... MyrkurDagur zaraz poprosze moda, żeby przekazał wątek tobie - bedziesz mogła edytowac pierwszą stronę, co jest bardzo pomocne... Oczywiście ja tu też cały czas będę. Quote
Viris Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Iwop trzeba z Jolą ustalić co odnośnie pozostałych psów - one wyglądają najlepiej więc powinno być dobrze. Co z karmą którą która miała przyjechać dla nich? z tego co wiem to Jola jest przeciwna dokarmianiu psów które nie będą do adopcji - więc może poprosić osoby które tę karmę zamówiły o przerzucenie jej na Aresa, Dianę czy inne psy które do nas trafią (może te z Ogrodowej, żeby dostały jedzenie jadąc do DT). Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Viris napisał(a):Iwop trzeba z Jolą ustalić co odnośnie pozostałych psów - one wyglądają najlepiej więc powinno być dobrze. Co z karmą którą która miała przyjechać dla nich? z tego co wiem to Jola jest przeciwna dokarmianiu psów które nie będą do adopcji - więc może poprosić osoby które tę karmę zamówiły o przerzucenie jej na Aresa, Dianę czy inne psy które do nas trafią (może te z Ogrodowej, żeby dostały jedzenie jadąc do DT). Musze porozmawiać z Jolą...Chcociaż ja uważąm, że karma powinna zostac dla nich. Agusiazet kupiła dnia nich i niech może się porządnie najedzą. jak zjedzą ten worek to bedziemy tam z Jolą na kontrolę podjeżdżać...:( Quote
agusiazet Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Jeśli karma ode mnie doszła, to niech jednak pójdzie dla tych pozostałych piesków, niech choć raz mają pełne brzuszki! A czy przyszła już ta karma? Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 agusiazet napisał(a):Jeśli karma ode mnie doszła, to niech jednak pójdzie dla tych pozostałych piesków, niech choć raz mają pełne brzuszki! A czy przyszła już ta karma? jeszcze nie przyszła...Ale też uważam, że powinna tam zostać Quote
Viris Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Jola mówiła mi kilka razy że miała takie sytuacje że komuś pomogła w dokarmieniu psów i potem ludzie się upominali o wsparcie, niektóre tego typu sytuacje ciągnęły się latami. Oczywiście nie mi w tej kwestii decydować, ale żeby nie obróciło się to przeciwko nam. Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='Viris']Jola mówiła mi kilka razy że miała takie sytuacje że komuś pomogła w dokarmieniu psów i potem ludzie się upominali o wsparcie, niektóre tego typu sytuacje ciągnęły się latami. Oczywiście nie mi w tej kwestii decydować, ale żeby nie obróciło się to przeciwko nam. Ja to mam już dosyć tych wszystkich ludzi :( Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Przeczyrałam na stronie goldenów, na wątku Saby, że jestem bez kultury bo samowolnie bez ich zgody, przekopiowałam zdjęcia szczęśliwej Saby i wieści o niej. Przyznam, że jestem zaszokowana...Ale cóż. Wszystkie wiadomości zatem wykasuje... Nam Viris nie zalezy na fanfarach - to ja, to ja uratowałam! Najważniejsze, że pies jest szczęśliwy! A oni tam uszczęsliwili Sabę! :) I to się liczy! :) Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Viris napisał(a):Nie wiem o co chodzi z tymi fanfarami? O to, że na tamtym forum przeczytałam, że my na dogo nie mamy złych intencji i wprawdzie INACZEJ pomagamy psom, ale je kochamy... No ja się zastanawiam co to znaczy inaczej... Nieważne. Muszę przeszukac wątek, żeby wykasować posty. Chamem dłużej nie bedę. Quote
iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Wykasowałam . Oni z Saby zrobili prawdziwą księżniczkę :) Naprawdę Saba miała szczęście, że tam trafiła ! Teraz kolej na tą dziewczynkę :) Quote
_Goldenek2 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 A ja bym olała..... :) Przerost formy nad treścią. To chyba normalne, że pomagamy sobie nawzajem z różnych for.... Quote
Viris Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Tez nie wiem o co chodzi ze stwierdzeniem że pomagamy "inaczej". Może chodzi o to że zajmujemy się wszystkimi zwierzętami, nie ważne czy kot czy pies czy mysz, czy pies w typie jakiejś rasy czy całkiem zmixowany - tak chyba o to może chodzić bo tylko taką różnicę widzę po przeczytaniu postów na "warcie".? A może tym że jeśli jakaś organizacja lub grupa ludzi zajmująca się psami w typie ras wyciąga do nas pomocną dłoń to nie zastawiamy się że damy radę tylko z tej pomocy korzystamy? Bo mamy wiele innych psich zmartwień czekających dosłownie w kolejce po pomoc.... Quote
Recommended Posts