mysza 1 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Ale fajne ma zdjęcie z Kacprem ;) bardzo ładnie wygląda. Jeżeli mogę Wam coś poradzić, to proponuję allegro cegiełkowe z tymi zdjęciami Kropki chudej, bo są straszne :( i informacją, że zabrałyście sunię a teraz nie ma na opłacenie hotelu, karmy itd. Na pewno zbierze się trochę kasy, ma miesiąc hotelu na pewno. Quote
MyrkurDagur Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='mysza 1']Ale fajne ma zdjęcie z Kacprem ;) bardzo ładnie wygląda. Jeżeli mogę Wam coś poradzić, to proponuję allegro cegiełkowe z tymi zdjęciami Kropki chudej, bo są straszne :( i informacją, że zabrałyście sunię a teraz nie ma na opłacenie hotelu, karmy itd. Na pewno zbierze się trochę kasy, ma miesiąc hotelu na pewno. Dobry pomysł! :) Tylko kto takie allegro potrafi zrobić... :roll: [quote name='Magdina']dostałam namiary na wątek od Myrkur więc jestem...biedna suncia:( ale widzę,że jakaś pani jest zainteresowana więc będę śledzila wątek żeby w razie czego pomóc Dzięki Magdino! :loveu: [quote name='megii1']Dziwna cisza:( Może się rozmyśliła w ogóle z adopcji.. Może potrzebują więcej czasu do namysłu... :roll: Quote
megii1 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Chciałam poinformować, ze jest dom dla Kropki:) Okolice Legionowa (koło mnie), ogrodzona działka 6 tys. metrów, do towarzystwa psiak podobny do Kropki, w ciągu dnia i w cieplejsze okresy psiaki mają do dyspozycji budy i cały teren do biegania; w zimę i chłodne wieczory dom. Pani wczoraj przyjechała zapoznać się z Kropką, na jutro umówiłam sunię na sterylkę i ....Kropka dostała dziś cieczkę. W związku z tym, po konsultacji z Panią, czekamy około 2 tygodni, potem sterylka i potem Kropka jedzie do swojego domu. Quote
iwop Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 megii1 napisał(a):Chciałam poinformować, ze jest dom dla Kropki:) Okolice Legionowa (koło mnie), ogrodzona działka 6 tys. metrów, do towarzystwa psiak podobny do Kropki, w ciągu dnia i w cieplejsze okresy psiaki mają do dyspozycji budy i cały teren do biegania; w zimę i chłodne wieczory dom. Pani wczoraj przyjechała zapoznać się z Kropką, na jutro umówiłam sunię na sterylkę i ....Kropka dostała dziś cieczkę. W związku z tym, po konsultacji z Panią, czekamy około 2 tygodni, potem sterylka i potem Kropka jedzie do swojego domu. jej co za wiadomość! :multi::multi::multi: Quote
MyrkurDagur Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Megii dzwoniła do mnie z informacją o domku dla Kropci :) Megii - jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w sprawę Kropci i w ogóle wszystko! :loveu: Z tą cieczką nieszczęśliwie się ułożyło, bo trzeba czekać ze sterylką, ale podobno Pani jest zdecydowana na Kropcię i jest gotowa poczekać :) Megii wpisała Kropkę na wątku sterylkowym, więc może udałoby się zdobyć pieniążki na zabieg, jeśli nie, to będzie potrzebne 250-300 zł. Na koncie Kropcia ma niewiele ponad 400 zł, teraz trzeba będzie zapłacić za hotelik za marzec, a potem jeszcze za część kwietnia (w zależności od tego, kiedy Kropka pojedzie do domu po sterylce)... no i ta sterylizacja... Quote
iwop Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 MyrkurDagur napisał(a):Megii dzwoniła do mnie z informacją o domku dla Kropci :) Megii - jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w sprawę Kropci i w ogóle wszystko! :loveu: Z tą cieczką nieszczęśliwie się ułożyło, bo trzeba czekać ze sterylką, ale podobno Pani jest zdecydowana na Kropcię i jest gotowa poczekać :) Megii wpisała Kropkę na wątku sterylkowym, więc może udałoby się zdobyć pieniążki na zabieg, jeśli nie, to będzie potrzebne 250-300 zł. Na koncie Kropcia ma niewiele ponad 400 zł, teraz trzeba będzie zapłacić za hotelik za marzec, a potem jeszcze za część kwietnia (w zależności od tego, kiedy Kropka pojedzie do domu po sterylce)... no i ta sterylizacja... oj, zawsze coś pomożemy :) Gdyby nie ty to nie wiadomo co by z nią było...:( Quote
iwop Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 a gdzie trzeba wpłacać na sterylkę Kropki? Mogę prosić o konto? Quote
megii1 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Mam nadzieję, ze Pani Kropki się nie obrazi ale wkleję jej maila w sprawie Kropki, który myślę, ze wszystkich ucieszy:) Witam, muszę się przyznać, że bardzo się denerwuje tą sterylizacją Kropki, martwi mnie to jak ona to zniesie... Wydaje mi się, że w takich sytuacjach ludzie skazują te biedne zwierzęta na ból... Nigdy nie miałam z tym doczynienia.Nie wiem czy w następny piątek nie będzie za wcześnie na ta sterylizację???? Kupiłam już dla Kropci piękne miski, dziś też zamówiliśmy dla niej karmę PURINA DOG CHOW - dla psów dorosłych z wrażliwym przewodem pokarmowych i wrazliwością skóry. Dlatego taką ponieważ zauważyłam u Kropki łupież, trochę mnie to niepokoi dlaczego ma ten łupież??? Zastanawiam się jak się go pozbyć??? Gdyby Pani kontaktowała sie ze swoja Panią weterynarz to proszę zapytać w moim imieniu. Z góry dziękuję. Quote
azalia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Wspaniale,że Kropeczka znalazła domek.Chciałam zapytać czy to nie za wcześnie 2 tygodnie od momentu wystąpienia cieczki na sterylizację,przecież cieczka trwa min.3 tygodnie.Obawiam się o zachwianie jej gospodarki hormonalnej. Quote
megii1 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Krwawienie występuje u suki w 5-6 dniu cieczki także teraz teoretycznie jest już początek drugiego tygodnia. Quote
megii1 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Zrobiłam rozliczenie dwóch bazarków, które były robione dla Kropki -prosiłabym o wstawienie w wolnej chwili do pierwszych postów. Wpływy: - bazarek http://www.dogomania.pl/threads/200388-Dla-zg%C5%82odzonej-Kropki!-ROZLICZONY/page3 - 60 zł - bazarek - http://www.dogomania.pl/threads/201485-Dla-zag%C5%82odzonej-Kropki!-Ciuszki-i-ksi%C4%85%C5%BCki!-Do-06.02.2011! -128 zł - bazarek - http://www.dogomania.pl/threads/202589-Reaktywacja-bazarku-dla-Kropki-przecena!ROZLICZONY - 20 zł Razem - 208 zł Wydatki: - leczenie biegunki 110 zł - obroża Kiltix - 50 z - szelki - 30 zł Razem - 180 zł Saldo +28 :) Mogłam się walnąć gdzieś w tym rozliczeniu bo dawno je powinnam zrobić i mogłam coś zapomnieć także jak ktoś pamięta więcej prosiłabym o korektę:) Edytowałam właśnie rozliczenie bo tak jak myślałam machnęłąm się ze szczepieniem, na które rzeczywiście był wcześniej przelew. Tyle że międzyczasie Kropa miałą biegunkę, ja dołozyłam do leczenia i się zakręciłam. Podsumowując, do przelania za hotel będzie w związku z tym 300 zł a nie 330 zł; a ja dokładam do sterylki 30 zł w ramach rozliczenia z Iwop za bazarek. Czy teraz wszystko jest ok? Quote
MyrkurDagur Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Uff, jestem! I przepraszam za tę ciszę! [quote name='iwop']oj, zawsze coś pomożemy :) Gdyby nie ty to nie wiadomo co by z nią było...:( Dziękuję iwop :) i bardzo się cieszę, że choć odrobinkę mogłam pomóc Kropci w jej drodze do szczęścia :) [quote name='iwop']a gdzie trzeba wpłacać na sterylkę Kropki? Mogę prosić o konto? Myślę, że do mnie, a ja już się z Megii rozliczę za wszystko. Wyślę zaraz PW z danymi. [quote name='Magdina']no proszę jakie wieści!!ile brakuje? Na koncie Kropki jest trochę ponad 400 zł, teraz zapłacę Megii za hotelik za marzec 320 zł, a potem jeszcze za kawałek kwietnia (w zależności od tego ile Kropka jeszcze u Megii posiedzi) więc niewiele zostanie... Sprawdzałam konto i na razie nie ma żadnych wpłat dla suni, choć powinny jeszcze jakieś stałe deklaracje się pojawić. Jest jeszcze 30 zł od Megii, no i ja oczywiście dorzucę Kropce jakieś pieniążki. Ale na ten moment, po wpłacieniu za hotelik, zostanie około 100 zł. Megii - czytałam list, który zamieściłaś :loveu: Serce moje się raduje! :loveu: Dzięki za wszystko, co zrobiłaś dla Kropci, dobra kobieto! :loveu: :multi: Zaraz wstawię rozliczenie do pierwszego postu. Quote
Magdina Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 hej napisz mi prosze ile trzeba dozbierac to cos przeleje:) Quote
iwop Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 megii1 napisał(a):Sterylka dopiero 11 kwietnia. megii - jutro fanty z bazarku zostana do Ciebie wysłane. Bardzo cię prosze o wpłate na konto Kropki 27 zł :) Dziekuję :) Quote
megii1 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 iwop napisał(a):megii - jutro fanty z bazarku zostana do Ciebie wysłane. Bardzo cię prosze o wpłate na konto Kropki 27 zł :) Dziekuję :) Już umówiłam się z MyrkurDagur, ze dołożę 30 zł do sterylki Kropki (zaokragliłąm żeby się prosto liczyło:)) Quote
MyrkurDagur Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Megii, dostałam maila z informacją, iż w rozliczeniu w pierwszym poście jest błąd, a wcześniej sama miałam Cię o to zapytać - chodzi o 65 zł za szczepienie Kropki. Ja przelewałam już te pieniążki jakiś czas temu Tobie, a później w wydatkach z pieniążków bazarkowych, ujęta jest ta kwota raz jeszcze. Daj proszę znać, jak to powinno być. [quote name='megii1']Sterylka dopiero 11 kwietnia. Ojojoj :roll: [quote name='Magdina']hej napisz mi prosze ile trzeba dozbierac to cos przeleje:) Postaram się wyliczyć, tak mniej więcej chociaż, i dam znać. Dziękuję Magdino :loveu: Quote
azalia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Kropeczka bezpośrednio po sterylce pojedzie do nowego domku?Tzn.po zabiegu chyba zostanie na trochę u weta,czy może w tymczasie? Quote
megii1 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='MyrkurDagur']Megii, dostałam maila z informacją, iż w rozliczeniu w pierwszym poście jest błąd, a wcześniej sama miałam Cię o to zapytać - chodzi o 65 zł za szczepienie Kropki. Ja przelewałam już te pieniążki jakiś czas temu Tobie, a później w wydatkach z pieniążków bazarkowych, ujęta jest ta kwota raz jeszcze. Daj proszę znać, jak to powinno być. Post rozliczeniowy poprawiony, weedytowany, ja się walnełam. Quote
megii1 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 azalia napisał(a):Kropeczka bezpośrednio po sterylce pojedzie do nowego domku?Tzn.po zabiegu chyba zostanie na trochę u weta,czy może w tymczasie? Po sterylce Kropka będzie u mnie w domu:) Quote
MyrkurDagur Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 megii1 napisał(a):Post rozliczeniowy poprawiony, weedytowany, ja się walnełam. Zaraz poprawię rozliczenie w pierwszym poście :) Quote
MyrkurDagur Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 megii1 napisał(a):Razem - 208 zł Wydatki: - leczenie biegunki 110 zł - obroża Kiltix - 50 z - szelki - 30 zł Razem - 180 zł Saldo +28 Saldo = +18 ;) Quote
Recommended Posts