Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z dnia na dzień jest coraz ładniejsza ale pojawił się mały problem - Kropka panicznie boi się chodzić na spacery. Nie rzuca się na smyczy ale na otwartej przestrzeni albo przytula się do nogi albo kładzie na ziemi i tak wygląda cały spacer. Staram się nad tym pracować ale na razie efekty są kiepskie:(

Posted

a probowałaś dawać smaczki i chwalic na spacerkach? kiedys mialam tymczasa ktory bał sie windy, ale okazało sie ze ta winda wcale nie jest taka straszna jak w niej karmia serkim :)

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Kropci nikt nie nauczył na spacery wychodzić... boi się dziewczyna :( Wierzę jednak, iż to się zmieni :)

Zmieni się jak ktoś ją nauczy...:oops:

Posted

Zobaczymy, na razie ma m okres feriowy - cały dom psów, w garażu sukę z wieoodłamowym złamaniem kości udowej, a w kojcu kogoś w stylu Lenki:) Takze od przyszłego tygodnia zaczynam oswajanie dzikusa. Postaram się też na dniach wstawić nowe fotki Kropki - zmieniła się. Sierść ma piękną, błyszczącą, boczki się zaaokraglają. Kończymy już jej środek na sierść i nie wiem czy kupować jej olej do polewania karmy czy już odpuścić. Czekam na szybką odpowiedz bo chciałaby przelać pieniażki z bazarku a tak kupiłabym jeszcze za nie olej i przelała róznicę.

Posted

Kropka ma trzy lata, dom odwiedza i jest czyściutka, w kojcu nigdy się nie załatwiła:) Uwielbia się przytulać. W domu kładzie się jak najbliżej człowieka i jakby się nie ruszać to ona też tak będzie leżeć.

Posted

iwop napisał(a):
jeju... Megii ty chyba psa podmieniłaś! :crazyeye:

Większa jest troszkę:) Ale jeszcze przytyje bo ona lubi jeść. Naprawdę myślę, ze czas pomyśleć o sterylce tym bardziej że jest już u mnie trzecia w kolejce - czyli najwcześniej za 4 tygodnie.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czyli suczka nie jest jeszcze do adopcji ?

Jeżeli o mnie chodzi do Kropka bo sterylce jest jak najbardziej do adopcji. Jest sprawdzona w domu, w stosunku do dzieci, innych psów. Jeżeli dom będzie zainteresowany to sterylkę można zrobić szybciej. Dziś Sunię widziała moja wetka i powiedziała, że patrząc na nią jej waga jest już w dolnej granicy normy. sunia została dziś zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki takzę trzeba by odczekać około tygodnia do sterylki i tyle. Kropeczka to wyjątkowo przytulaśny psiak i myślę, ze każdemu da wiele radości. Jedyny mankament to chodzenie na smyczy ale nie ma z tym tragedii.

Posted

A jeżeli chodzi o chodzenie Kropki na smyczy, to pytanie to osób deklarujących się dla Kropki, to pomyślcie nad szelkami dla Suni. Myślę,ż e nauka chodzenia na smyczy szła by nam zdecydowanie szybciej. Mam jeszcze na koncie 41 zł za bazarku Kropki - tyle zostało po leczeniu biegunki, szczepieniach, zakupie vitalin max - bo czekam na odpowiedz Merkurdagur w kwestii oleju dla Kropki. Spokojnie starczyłoby też na szelki.
A jeżeli chodzi o specyfik , który dostaje Kropeczka to jest naprawdę rewelacyjny - widać po Kropce, Zawiera witaminy A, B1, B2, B6, C, PP , D, E, beta karoten, cynk, selen, mangan, magnez, miedz, fosfor, żelazo i do tego omega 3 i 6. Nie widziałam go na allegro bo moja wetka ma go z hurtowni weterynaryjnej ale polecam.

Posted

Ależ piękność! :crazyeye: Kropcia! :loveu: Toż to nie ten sam pies! :lol: Cudne fotki! :)

Megii :loveu:

A ile sterylka będzie kosztować? I właściwie, to mogłybyśmy zacząć Kropci domku szukać... :roll:

Posted

Jak ktoś jest w sterylkowej skarbonce to polecam to rozwiązanie; jak nikt się nie znajdzie to ja ją mogę zgłosić. Oni zwracają do 300 zł i myślę że tyle to może kosztować, ewentualnie z 50 zł więcej ale zapytam wetki we wtorek. W ogóle dobrze zadeklarować tam choćby małą kwotę miesięcznie, naprawdę szczerze polecam. Myślę że w ciągu najbliższych tygodni przyjadą do mnie dziewczyny od połamanej Onki robić jej zdjęcia to wtedy zrobimy też sesję Kropeczce.
MyrkurDagur a co z szelkami i olejem?