iwop Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Viris ty to chyba rozumiesz najlepiej, bo działasz też na rasowych...Ja odkąd straciłam dalmatynkę (13 lat temu) ciagle obiecuję sobie, ze wezme jakiegoś kropka, ale potem trafia się jakiś "każda noga innej rasy" i co...? Mnie zdziwiło to oburzenie ( przeciez nie sprzedaję zdjęc Saby na kanapie, i nie miałam kogo prosić o zgodę, chociaz jako tłumacz znam prawa autorskie). Bardziej męczy mnie to, że pomagamy "inaczej"... Teraz mam przynajmniej z głowy temat na lekcję z etyki - co to znaczy pomagać "inaczej..." Jej... jakbym chciała zobaczyć "upasioną" Kropkę :D Quote
agusiazet Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 To Ci od Saby nie są zadowoleni, ze ktoś jest z nich dumny, ktoś podziwia to, co robią? Dziwni są zatem:) Ale najważniejsze, że sunia ma u nich dobrze! Quote
Viris Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 iwop napisał(a):Ja odkąd straciłam dalmatynkę (13 lat temu) ciagle obiecuję sobie, ze wezme jakiegoś kropka, ale potem trafia się jakiś "każda noga innej rasy" i co...? Na Pułankach w okolicy ulicy Sienieńskiej od kilku dni, a w zasadzie nocy pałęta się pies, podobno ma sporo z dalmatyńczyka. W dzień go nie ma, w nocy wyje przeraźliwie. Nie widziałam go jeszcze, jedna z wolontariuszek wyniosła mu karmę, od ludzi ucieka - chyba że idzie ktoś z psem - to ten psiak podbiega. Quote
iwop Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='Viris']Na Pułankach w okolicy ulicy Sienieńskiej od kilku dni, a w zasadzie nocy pałęta się pies, podobno ma sporo z dalmatyńczyka. W dzień go nie ma, w nocy wyje przeraźliwie. Nie widziałam go jeszcze, jedna z wolontariuszek wyniosła mu karmę, od ludzi ucieka - chyba że idzie ktoś z psem - to ten psiak podbiega. viris ty mnie nie dobijaj.. Przecież nie mamy go gdzie zabrać :( Zapraszam na pierwszy bazarek na rzecz psów z mojego podpisu. (drugi założę jak porobię zdjęcia) http://www.dogomania.pl/threads/199875-Perfumy-kosmetyki-swetry-biżuteria-na-ostrowiecki******.-Koniec-29.01-godz.-17.?p=16078757#post16078757 Quote
MyrkurDagur Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 [quote name='agusiazet']To Ci od Saby nie są zadowoleni, ze ktoś jest z nich dumny, ktoś podziwia to, co robią? (...) Ja również tego nie rozumiem... :shake: ------------------------------------------ Dotarły kolejne pieniążki: 50 zł (20 zł stała deklaracja i 30 zł transport) - omi :loveu: 100 zł - irenaka (od Marylki) :loveu: ------------------------------------------ Usłyszałam rano w radio o likwidacji schroniska w Celestynowie... 600 psów na bruk... :-( Zastanawiam się, czy można cokolwiek w tej sprawie zrobić ??? W jaki sposób pomóc ??? Do kogo pisać ??? Skoro Wrocław mógł wybudować nowe schronisko, to Warszawa nie ma takiej możliwość?! Stolica... :shake: Przepraszam, ale gniew i krew mnie zalewa... ------------------------------------------ Jak widzę, pierwszy post należy już do mnie - właśnie się nim zajęłam :) Quote
megii1 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Kurcze, nasz kaukaz jest z Celestynowa... Słuchajcie mam taki plan, ze na razie nie robię fotek Kropce - zrobię w weekend - żebyście widziały ją co parę dni i pisały czy widać różnice w jej wyglądzie:) Quote
iwop Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 megii1 napisał(a):Kurcze, nasz kaukaz jest z Celestynowa... Słuchajcie mam taki plan, ze na razie nie robię fotek Kropce - zrobię w weekend - żebyście widziały ją co parę dni i pisały czy widać różnice w jej wyglądzie:) Celestynowie... :( Co się stanie z tymi zwierzakami.. megii bez sensu żebys codziennie zdjęcia Kropce robiła :) Quote
megii1 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 iwop napisał(a): megii bez sensu żebys codziennie zdjęcia Kropce robiła :) Wiesz i tak cały dzień jestem w domu z psiakami także problem to nie jest ale myślę że co parę dni da zauważyć się zmiany. Kropeczka coraz bardziej się otwiera, coraz częściej się uśmiecha:) Quote
iwop Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 megii1 napisał(a):Wiesz i tak cały dzień jestem w domu z psiakami także problem to nie jest ale myślę że co parę dni da zauważyć się zmiany. Kropeczka coraz bardziej się otwiera, coraz częściej się uśmiecha:) jej... jak miło to czytać! :) Quote
irenaka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 megii1 napisał(a): Kropeczka coraz bardziej się otwiera, coraz częściej się uśmiecha:) To ja już czekam z utęsknieniem na te zdjęcia, skoro Kropeczka taka radosna:smile:. Będzie jeszcze kiedyś super szczęśliwa, tylko na dobry domek musi trafić. Quote
Jerzy Kora Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 _Goldenek2 napisał(a):A ja bym olała..... :) Przerost formy nad treścią. To chyba normalne, że pomagamy sobie nawzajem z różnych for.... Dokładnie. Quote
Jerzy Kora Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 agusiazet napisał(a):To Ci od Saby nie są zadowoleni, ze ktoś jest z nich dumny, ktoś podziwia to, co robią? Dziwni są zatem:) Ale najważniejsze, że sunia ma u nich dobrze! Dumni? Podziwia? Chyba razem mamy satysfakcję. Gorzej że też świadomość, że tyle nieszczęśliwych i cierpiących za nie swoje grzechy psiaków chodzi po świecie. Quote
Jerzy Kora Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 iwop napisał(a):O to, że na tamtym forum przeczytałam, że my na dogo nie mamy złych intencji i wprawdzie INACZEJ pomagamy psom, ale je kochamy... No ja się zastanawiam co to znaczy inaczej... Nieważne. Muszę przeszukac wątek, żeby wykasować posty. Chamem dłużej nie bedę. Inaczej...? Droga jest taka sama - nieszczęśliwy pies - organizacja pomocy - realizacja (DT) lub od razu DS. Fundacja realizauje to samo tylko inna jest organizacja. Zbieramy pieniądze, prowadzimy działalność, szukamy psów - Dogomania zdaje się działa inaczej. Nie ma w tym określeniu żadnych emocji czy ocen (lepiej czy gorzej). Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem. :) Quote
agusiazet Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jerzy Kora napisał(a):Dumni? Podziwia? Chyba razem mamy satysfakcję. Gorzej że też świadomość, że tyle nieszczęśliwych i cierpiących za nie swoje grzechy psiaków chodzi po świecie. Chyba wychodzi na to sama, bo te odczucia są mocno zbliżone. Ja tam jestem z dogomanii dumna, że potrafi się zmobilizować i pomagać zwierzętom, z niechlubnymi wyjątkami niestety!:( Quote
Jerzy Kora Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 agusiazet napisał(a):Chyba wychodzi na to sama, bo te odczucia są mocno zbliżone. Ja tam jestem z dogomanii dumna, że potrafi się zmobilizować i pomagać zwierzętom, z niechlubnymi wyjątkami niestety!:( Wszędzie się znajdzie ten co ryje. Nie ma co się przejmować i trzeba działać dalej. Quote
iwop Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jak tylko dojdzie karma od agusizet, to zawieziemy ją do tych dwóch co pozostały... Pies i suczka. "Buda" została ocieplona kołdrą itd. Quote
MyrkurDagur Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 iwop napisał(a):Jak tylko dojdzie karma od agusizet, to zawieziemy ją do tych dwóch co pozostały... Pies i suczka. "Buda" została ocieplona kołdrą itd. "Buda" - Rozumiem, że chodzi o to miejsce ze zdjęcia, w którym śpią...? Quote
agni Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 za offa przepraszam :oops: Ten król rocka może i Ci nie zaśpiewa ale na pewno w myślach sobie nuci te słowa "Love Me Tender..." zajrzyj proszę do Elvisa http://www.dogomania.pl/threads/197337-Elvis-Czy-nowy-rok-b%C4%99dzie-%C5%82askawy-prosz%C4%99-o-chwil%C4%99-uwagi-i-wej%C5%9Bcie-na-w%C4%85tek-PROSZE Quote
MyrkurDagur Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 MyrkurDagur napisał(a):"Buda" - Rozumiem, że chodzi o to miejsce ze zdjęcia, w którym śpią...? Chciałam bowiem spytać, czy nie byłoby możliwość, aby choć trochę polepszyć warunki, w których są zmuszone sypiać... i gdybyście były tam z karmą, to czy mogłybyście jakoś pomóc... Ale jak rozumiem, coś już zostało z tym miejscem zrobione. Gdy tam będziecie, zróbcie tej dwójce jakieś zdjęcia... Ech... :( Quote
agusiazet Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 iwop napisał(a):Jak tylko dojdzie karma od agusizet, to zawieziemy ją do tych dwóch co pozostały... Pies i suczka. "Buda" została ocieplona kołdrą itd. Karma została wysłana kurierem 7 stycznia, więc dziwne jest że do 13 stycznia do P. Joli nie dotarła. Pisałam do sprzedawcy i taką właśnie odpowiedź dostałam! Quote
iwop Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 agusiazet napisał(a):Karma została wysłana kurierem 7 stycznia, więc dziwne jest że do 13 stycznia do P. Joli nie dotarła. Pisałam do sprzedawcy i taką właśnie odpowiedź dostałam! Przed chwilą rozmawiałam z Jola. Karma jeszcze nie dotarła ... Quote
agusiazet Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Przepraszam, ale moja wpłata nastąpi pod koniec stycznia lub na początku lutego, wyjeżdżam i po powrocie wpłacę! Quote
Recommended Posts