Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale fajne ma zdjęcie z Kacprem ;) bardzo ładnie wygląda.

Jeżeli mogę Wam coś poradzić, to proponuję allegro cegiełkowe z tymi zdjęciami Kropki chudej, bo są straszne :( i informacją, że zabrałyście sunię a teraz nie ma na opłacenie hotelu, karmy itd.

Na pewno zbierze się trochę kasy, ma miesiąc hotelu na pewno.

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Ale fajne ma zdjęcie z Kacprem ;) bardzo ładnie wygląda.

Jeżeli mogę Wam coś poradzić, to proponuję allegro cegiełkowe z tymi zdjęciami Kropki chudej, bo są straszne :( i informacją, że zabrałyście sunię a teraz nie ma na opłacenie hotelu, karmy itd.

Na pewno zbierze się trochę kasy, ma miesiąc hotelu na pewno.

Dobry pomysł! :) Tylko kto takie allegro potrafi zrobić... :roll:

[quote name='Magdina']dostałam namiary na wątek od Myrkur więc jestem...biedna suncia:( ale widzę,że jakaś pani jest zainteresowana więc będę śledzila wątek żeby w razie czego pomóc

Dzięki Magdino! :loveu:

[quote name='megii1']Dziwna cisza:( Może się rozmyśliła w ogóle z adopcji..

Może potrzebują więcej czasu do namysłu... :roll:

Posted

Chciałam poinformować, ze jest dom dla Kropki:) Okolice Legionowa (koło mnie), ogrodzona działka 6 tys. metrów, do towarzystwa psiak podobny do Kropki, w ciągu dnia i w cieplejsze okresy psiaki mają do dyspozycji budy i cały teren do biegania; w zimę i chłodne wieczory dom. Pani wczoraj przyjechała zapoznać się z Kropką, na jutro umówiłam sunię na sterylkę i ....Kropka dostała dziś cieczkę. W związku z tym, po konsultacji z Panią, czekamy około 2 tygodni, potem sterylka i potem Kropka jedzie do swojego domu.

Posted

megii1 napisał(a):
Chciałam poinformować, ze jest dom dla Kropki:) Okolice Legionowa (koło mnie), ogrodzona działka 6 tys. metrów, do towarzystwa psiak podobny do Kropki, w ciągu dnia i w cieplejsze okresy psiaki mają do dyspozycji budy i cały teren do biegania; w zimę i chłodne wieczory dom. Pani wczoraj przyjechała zapoznać się z Kropką, na jutro umówiłam sunię na sterylkę i ....Kropka dostała dziś cieczkę. W związku z tym, po konsultacji z Panią, czekamy około 2 tygodni, potem sterylka i potem Kropka jedzie do swojego domu.

jej co za wiadomość! :multi::multi::multi:

Posted

Megii dzwoniła do mnie z informacją o domku dla Kropci :) Megii - jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w sprawę Kropci i w ogóle wszystko! :loveu: Z tą cieczką nieszczęśliwie się ułożyło, bo trzeba czekać ze sterylką, ale podobno Pani jest zdecydowana na Kropcię i jest gotowa poczekać :)

Megii wpisała Kropkę na wątku sterylkowym, więc może udałoby się zdobyć pieniążki na zabieg, jeśli nie, to będzie potrzebne 250-300 zł. Na koncie Kropcia ma niewiele ponad 400 zł, teraz trzeba będzie zapłacić za hotelik za marzec, a potem jeszcze za część kwietnia (w zależności od tego, kiedy Kropka pojedzie do domu po sterylce)... no i ta sterylizacja...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Megii dzwoniła do mnie z informacją o domku dla Kropci :) Megii - jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie w sprawę Kropci i w ogóle wszystko! :loveu: Z tą cieczką nieszczęśliwie się ułożyło, bo trzeba czekać ze sterylką, ale podobno Pani jest zdecydowana na Kropcię i jest gotowa poczekać :)

Megii wpisała Kropkę na wątku sterylkowym, więc może udałoby się zdobyć pieniążki na zabieg, jeśli nie, to będzie potrzebne 250-300 zł. Na koncie Kropcia ma niewiele ponad 400 zł, teraz trzeba będzie zapłacić za hotelik za marzec, a potem jeszcze za część kwietnia (w zależności od tego, kiedy Kropka pojedzie do domu po sterylce)... no i ta sterylizacja...

oj, zawsze coś pomożemy :)

Gdyby nie ty to nie wiadomo co by z nią było...:(

Posted

Mam nadzieję, ze Pani Kropki się nie obrazi ale wkleję jej maila w sprawie Kropki, który myślę, ze wszystkich ucieszy:)

Witam, muszę się przyznać, że bardzo się denerwuje tą sterylizacją Kropki, martwi mnie to jak ona to zniesie... Wydaje mi się, że w takich sytuacjach ludzie skazują te biedne zwierzęta na ból... Nigdy nie miałam z tym doczynienia.Nie wiem czy w następny piątek nie będzie za wcześnie na ta sterylizację???? Kupiłam już dla Kropci piękne miski, dziś też zamówiliśmy dla niej karmę PURINA DOG CHOW - dla psów dorosłych z wrażliwym przewodem pokarmowych i wrazliwością skóry. Dlatego taką ponieważ zauważyłam u Kropki łupież, trochę mnie to niepokoi dlaczego ma ten łupież??? Zastanawiam się jak się go pozbyć??? Gdyby Pani kontaktowała sie ze swoja Panią weterynarz to proszę zapytać w moim imieniu. Z góry dziękuję.

Posted

Wspaniale,że Kropeczka znalazła domek.Chciałam zapytać czy to nie za wcześnie 2 tygodnie od momentu wystąpienia cieczki na sterylizację,przecież cieczka trwa min.3 tygodnie.Obawiam się o zachwianie jej gospodarki hormonalnej.

Posted

Zrobiłam rozliczenie dwóch bazarków, które były robione dla Kropki -prosiłabym o wstawienie w wolnej chwili do pierwszych postów.
Wpływy:
- bazarek http://www.dogomania.pl/threads/200388-Dla-zg%C5%82odzonej-Kropki!-ROZLICZONY/page3 - 60 zł
- bazarek - http://www.dogomania.pl/threads/201485-Dla-zag%C5%82odzonej-Kropki!-Ciuszki-i-ksi%C4%85%C5%BCki!-Do-06.02.2011! -128 zł
- bazarek - http://www.dogomania.pl/threads/202589-Reaktywacja-bazarku-dla-Kropki-przecena!ROZLICZONY - 20 zł
Razem - 208 zł

Wydatki:
- leczenie biegunki 110 zł
- obroża Kiltix - 50 z
- szelki - 30 zł

Razem - 180 zł

Saldo +28

:) Mogłam się walnąć gdzieś w tym rozliczeniu bo dawno je powinnam zrobić i mogłam coś zapomnieć także jak ktoś pamięta więcej prosiłabym o korektę:)

Edytowałam właśnie rozliczenie bo tak jak myślałam machnęłąm się ze szczepieniem, na które rzeczywiście był wcześniej przelew. Tyle że międzyczasie Kropa miałą biegunkę, ja dołozyłam do leczenia i się zakręciłam.
Podsumowując, do przelania za hotel będzie w związku z tym 300 zł a nie 330 zł; a ja dokładam do sterylki 30 zł w ramach rozliczenia z Iwop za bazarek.
Czy teraz wszystko jest ok?

Posted

Uff, jestem! I przepraszam za tę ciszę!

[quote name='iwop']oj, zawsze coś pomożemy :)

Gdyby nie ty to nie wiadomo co by z nią było...:(

Dziękuję iwop :) i bardzo się cieszę, że choć odrobinkę mogłam pomóc Kropci w jej drodze do szczęścia :)

[quote name='iwop']a gdzie trzeba wpłacać na sterylkę Kropki? Mogę prosić o konto?

Myślę, że do mnie, a ja już się z Megii rozliczę za wszystko. Wyślę zaraz PW z danymi.

[quote name='Magdina']no proszę jakie wieści!!ile brakuje?

Na koncie Kropki jest trochę ponad 400 zł, teraz zapłacę Megii za hotelik za marzec 320 zł, a potem jeszcze za kawałek kwietnia (w zależności od tego ile Kropka jeszcze u Megii posiedzi) więc niewiele zostanie... Sprawdzałam konto i na razie nie ma żadnych wpłat dla suni, choć powinny jeszcze jakieś stałe deklaracje się pojawić. Jest jeszcze 30 zł od Megii, no i ja oczywiście dorzucę Kropce jakieś pieniążki. Ale na ten moment, po wpłacieniu za hotelik, zostanie około 100 zł.

Megii - czytałam list, który zamieściłaś :loveu: Serce moje się raduje! :loveu: Dzięki za wszystko, co zrobiłaś dla Kropci, dobra kobieto! :loveu: :multi:

Zaraz wstawię rozliczenie do pierwszego postu.

Posted

megii1 napisał(a):
Sterylka dopiero 11 kwietnia.

megii - jutro fanty z bazarku zostana do Ciebie wysłane. Bardzo cię prosze o wpłate na konto Kropki 27 zł :)

Dziekuję :)

Posted

iwop napisał(a):
megii - jutro fanty z bazarku zostana do Ciebie wysłane. Bardzo cię prosze o wpłate na konto Kropki 27 zł :)

Dziekuję :)

Już umówiłam się z MyrkurDagur, ze dołożę 30 zł do sterylki Kropki (zaokragliłąm żeby się prosto liczyło:))

Posted

Megii, dostałam maila z informacją, iż w rozliczeniu w pierwszym poście jest błąd, a wcześniej sama miałam Cię o to zapytać - chodzi o 65 zł za szczepienie Kropki. Ja przelewałam już te pieniążki jakiś czas temu Tobie, a później w wydatkach z pieniążków bazarkowych, ujęta jest ta kwota raz jeszcze. Daj proszę znać, jak to powinno być.

[quote name='megii1']Sterylka dopiero 11 kwietnia.

Ojojoj :roll:

[quote name='Magdina']hej napisz mi prosze ile trzeba dozbierac to cos przeleje:)

Postaram się wyliczyć, tak mniej więcej chociaż, i dam znać. Dziękuję Magdino :loveu:

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Megii, dostałam maila z informacją, iż w rozliczeniu w pierwszym poście jest błąd, a wcześniej sama miałam Cię o to zapytać - chodzi o 65 zł za szczepienie Kropki. Ja przelewałam już te pieniążki jakiś czas temu Tobie, a później w wydatkach z pieniążków bazarkowych, ujęta jest ta kwota raz jeszcze. Daj proszę znać, jak to powinno być.

Post rozliczeniowy poprawiony, weedytowany, ja się walnełam.

Posted

azalia napisał(a):
Kropeczka bezpośrednio po sterylce pojedzie do nowego domku?Tzn.po zabiegu chyba zostanie na trochę u weta,czy może w tymczasie?

Po sterylce Kropka będzie u mnie w domu:)