iwop Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 oja, ale u Megii Kropcia wypiekniała...:) Quote
megii1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Z dnia na dzień jest coraz ładniejsza ale pojawił się mały problem - Kropka panicznie boi się chodzić na spacery. Nie rzuca się na smyczy ale na otwartej przestrzeni albo przytula się do nogi albo kładzie na ziemi i tak wygląda cały spacer. Staram się nad tym pracować ale na razie efekty są kiepskie:( Quote
Kunda Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 a probowałaś dawać smaczki i chwalic na spacerkach? kiedys mialam tymczasa ktory bał sie windy, ale okazało sie ze ta winda wcale nie jest taka straszna jak w niej karmia serkim :) Quote
megii1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Ona jest tak przerażona , ze mimo tego, ze uwielbia jeść, nic nie chce jeść na spacerze:( i na nikogo nie zwraca uwagi. Chce do domu i tyle. Quote
MyrkurDagur Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Kropci nikt nie nauczył na spacery wychodzić... boi się dziewczyna :( Wierzę jednak, iż to się zmieni :) Quote
iwop Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 MyrkurDagur napisał(a):Kropci nikt nie nauczył na spacery wychodzić... boi się dziewczyna :( Wierzę jednak, iż to się zmieni :) Zmieni się jak ktoś ją nauczy...:oops: Quote
MyrkurDagur Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 iwop napisał(a):Zmieni się jak ktoś ją nauczy...:oops: Megii potrafi zdziałać cuda ;) Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Zobaczymy, na razie ma m okres feriowy - cały dom psów, w garażu sukę z wieoodłamowym złamaniem kości udowej, a w kojcu kogoś w stylu Lenki:) Takze od przyszłego tygodnia zaczynam oswajanie dzikusa. Postaram się też na dniach wstawić nowe fotki Kropki - zmieniła się. Sierść ma piękną, błyszczącą, boczki się zaaokraglają. Kończymy już jej środek na sierść i nie wiem czy kupować jej olej do polewania karmy czy już odpuścić. Czekam na szybką odpowiedz bo chciałaby przelać pieniażki z bazarku a tak kupiłabym jeszcze za nie olej i przelała róznicę. Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 A tymczasem, pozdrowienia od Kropeczki jej stada:) Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Kropka okrąglejsza ale boję się żeby na dniach nie dostała cieczki bo mój hotelowicz wyżeł dziwnie ją obwąchiwał... Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 I jeszcze trzy pozy Kropki:) Bo ona już potrafi stanąć w miejscu:) Quote
Onaa Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 A ile lat ma Kropeczka i czy zachowuje czystość w domu ? Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Kropka ma trzy lata, dom odwiedza i jest czyściutka, w kojcu nigdy się nie załatwiła:) Uwielbia się przytulać. W domu kładzie się jak najbliżej człowieka i jakby się nie ruszać to ona też tak będzie leżeć. Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Zapraszam na bazarek dla Kropeczki (przecena) i na bazarek dla Zakochanej Pary:) http://www.dogomania.pl/threads/202589-Reaktywacja-bazarku-dla-Kropki-przecena!-Ciuchy-i-ksi%C4%85%C5%BCki-do-23.02.1011!!! http://www.dogomania.pl/threads/202588-Ciuchy-buty-i-inne-dla-Borysa-i-Lili-)Dc-clockhouse-evie-wrangler.Do-23.02.2011-) Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Dogo07 napisał(a):A sunia ma jakieś ogłsozenia ? Jeszcze nie, ale myślę, ze wkrótce. Quote
iwop Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 jeju... Megii ty chyba psa podmieniłaś! :crazyeye: Quote
megii1 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 iwop napisał(a):jeju... Megii ty chyba psa podmieniłaś! :crazyeye: Większa jest troszkę:) Ale jeszcze przytyje bo ona lubi jeść. Naprawdę myślę, ze czas pomyśleć o sterylce tym bardziej że jest już u mnie trzecia w kolejce - czyli najwcześniej za 4 tygodnie. Quote
Onaa Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Czyli suczka nie jest jeszcze do adopcji ? Quote
megii1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Dogo07 napisał(a):Czyli suczka nie jest jeszcze do adopcji ? Jeżeli o mnie chodzi do Kropka bo sterylce jest jak najbardziej do adopcji. Jest sprawdzona w domu, w stosunku do dzieci, innych psów. Jeżeli dom będzie zainteresowany to sterylkę można zrobić szybciej. Dziś Sunię widziała moja wetka i powiedziała, że patrząc na nią jej waga jest już w dolnej granicy normy. sunia została dziś zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki takzę trzeba by odczekać około tygodnia do sterylki i tyle. Kropeczka to wyjątkowo przytulaśny psiak i myślę, ze każdemu da wiele radości. Jedyny mankament to chodzenie na smyczy ale nie ma z tym tragedii. Quote
megii1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 A jeżeli chodzi o chodzenie Kropki na smyczy, to pytanie to osób deklarujących się dla Kropki, to pomyślcie nad szelkami dla Suni. Myślę,ż e nauka chodzenia na smyczy szła by nam zdecydowanie szybciej. Mam jeszcze na koncie 41 zł za bazarku Kropki - tyle zostało po leczeniu biegunki, szczepieniach, zakupie vitalin max - bo czekam na odpowiedz Merkurdagur w kwestii oleju dla Kropki. Spokojnie starczyłoby też na szelki. A jeżeli chodzi o specyfik , który dostaje Kropeczka to jest naprawdę rewelacyjny - widać po Kropce, Zawiera witaminy A, B1, B2, B6, C, PP , D, E, beta karoten, cynk, selen, mangan, magnez, miedz, fosfor, żelazo i do tego omega 3 i 6. Nie widziałam go na allegro bo moja wetka ma go z hurtowni weterynaryjnej ale polecam. Quote
megii1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 iwop napisał(a):Meggi a jak nazywa sie ten specyfik? Napisałam wyżej:) Vitalin Max Quote
MyrkurDagur Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Ależ piękność! :crazyeye: Kropcia! :loveu: Toż to nie ten sam pies! :lol: Cudne fotki! :) Megii :loveu: A ile sterylka będzie kosztować? I właściwie, to mogłybyśmy zacząć Kropci domku szukać... :roll: Quote
megii1 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jak ktoś jest w sterylkowej skarbonce to polecam to rozwiązanie; jak nikt się nie znajdzie to ja ją mogę zgłosić. Oni zwracają do 300 zł i myślę że tyle to może kosztować, ewentualnie z 50 zł więcej ale zapytam wetki we wtorek. W ogóle dobrze zadeklarować tam choćby małą kwotę miesięcznie, naprawdę szczerze polecam. Myślę że w ciągu najbliższych tygodni przyjadą do mnie dziewczyny od połamanej Onki robić jej zdjęcia to wtedy zrobimy też sesję Kropeczce. MyrkurDagur a co z szelkami i olejem? Quote
Recommended Posts