Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

irenaka napisał(a):
A czy ja mogę prosić o numer konta do wpłat na Kropeczkę?;)
Chciałam wpłacić 100,00 w imieniu Marylki:loveu: z przeznaczeniem na transport lub dowolne potrzeby Kropeczki.

Oczywiście irenaka :) Ale musi sie pojawić jej opiekunka MyrkurDagkur :) Teraz ona przejmie wątek - poprosze o to moderatora :)

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kropka jest już w hoteliku. Dziewczyny założyły jej obróżke; zaraz będzie karmiona i odrobaczana :)

Wiecej szczegółów po powrocie Viris, ale pewnie jutro, bo czeka ją długa droga i ma prawo byc "padnięta".

Viris jestes wielka! :loveu:

Posted

Kropka już u nas:) Jest bardzo wystraszona, boi się psiaków szczekających w innych kojcach ale z sunią, z którą jest w kojcu czuje się dobrze. Zjadła, wypiła, była na wybiegu. Wychodzenie jest problematyczne bo Kropka boi się, zapiera, także dostała obrożę półzaciskową i na wybieg wychodzi na smyczy bo za rękę spróbowała mnie już raz ze strachu złapać. Dostała też pierwszą dawkę aniprazolu - 2 tabletki. Za jakiś tydzień proponowałabym ją zaszczepić na wirusówki i zakaźne - u nas to koszt 55 zł plus 10 zł dojazd weterynarza, chyba, ze Pani weterynarz przyjedzie jeszcze do jakiegoś psiaka w hoteliku wtedy koszt dojazdu dzielony jest na pół.W sumie to taka mała nie jest, na moje oko docelowo będzie ważyć nawet koło 20 kg. Koszt hoteliku z karmą to 330 zł za miesiąc. I ja i wetka wystawiamy rachunki także proszę o dane do rachunku. Jutro postaram się zrobić fotki.

Posted

Porozsyłałam PW z danymi do wpłat. Jeśli o kimś zapomniałam, proszę pisać :)

Wysłałam takża maila do Asencji, która deklarowała chęć pokrycia miesięcznego utrzymania Kropki. Wspominała, że na dogo często nie zagląda, dlatego skorzystałam z maila, który podała.

Jak tylko dotrą pierwsze wpłaty, dam znać na wątku.

Viris - dziękujemy za transport :) Prześlij mi na PW swoje dane i ostateczny koszt transportu, to przeleję pieniążki.

Ależ się cieszę, że Kropka już bezpieczna! :loveu: Megii - dziękujemy za wieści! :loveu:

Posted

Ja nie pisałam, że jest mała...:oops: Pierwszy raz wydawało mi się , że jest nieduża, bo była zgieta ze strachu w pałąk. Dzisiaj gdy zabierałysmy ją z Viris, widziałam, że jest taka za moje kolano (ja duża nie jestem ;/)

Ciesze się, że jest juz w bezpiecznym miejscu...Nie dziwię się, że boi się innych psów, bo byla wiecznie gryziona :(

Posted

Dotarłam, trochę zeszło - ale dzisiaj postanowiłam pospać rano - raz w roku można, szczególnie w urodziny ;D

Megi dziękuję za ciasto, fajnie było Cię poznać :)

Sunia bardzo spokojna, dużo spała, czasem sobie popiszczała ale bardzo cichutko. Nie odkryłam sio czy koo, ale po ciemku niewiele widać - na węch oceniam że brak (chociaż auto po szczeniakach jeszcze nie odszorowane). Widać na głowinie rany po pogryzieniach. Najważniejsze że sunia jest bezpieczna. Bardzo wszystkim dziękuję, szczególnie za deklaracje - bo bez tego my byśmy nie dały rady. MyrkurDagur dzięki za prowadzenie zbiórek dla Kropki - bo to ogromna pomoc, z tyloma psami ja już nie wyrabiam czasowo..

Na liczniku 442 km :)

Posted

iwop napisał(a):
Ciekawe jak Kropce noc minęła...

Bardzo spokojnie:) To grzeczna i moim zdaniem bardzo, bardzo mądra sunia. Dziś z rana miała jeszcze pewien opór żeby wyjść na wybieg ale z wybiegu już wracała szybciutko do siebie i do pełnej miski. Do tego jest czyściutka w kojcu, nic nie niszczy, ładnie dogadują się z Leni. Normalnie jak na razie ideał:)

Posted

Ciekawe, jak odrobaczenie podziała, czy wyjdą robale.......... Podasz jej drugą dawkę? i szczepienie moze po tygodniu po drugiej dawce?....Jedna z naszych dogomanaiczek polecała podawanie Aniprazolu 3 razy przez 3 dni (codziennie) i ja tak podaję.

Posted

malagos napisał(a):
Ciekawe, jak odrobaczenie podziała, czy wyjdą robale.......... Podasz jej drugą dawkę? i szczepienie moze po tygodniu po drugiej dawce?....Jedna z naszych dogomanaiczek polecała podawanie Aniprazolu 3 razy przez 3 dni (codziennie) i ja tak podaję.

Dokładnie to samo napisałam parę postów wcześniej - aniparazol trzy dni pod rząd w jej przypadku po dwie tabletki i w przyszłym tygodniu szczepienie. Ja zawsze odrobaczam aniprazolem i zawsze przez trzy dni chyba, że odrobaczam moje stado - wtedy jednorazowo. Dziś z rana nie widziałam nic ciekawego w kupie ale aniprazol dostała dopiero wczoraj wieczorem.

Posted

Megii, wspaniale czytać takie wieści o Kropci :)

[quote name='Asencja']Zrobiłam przelew ale tylko 300zł. a tu wyczytałam,że 330.Zaraz zrobię jeszcze 30,sorki

Wspaniale! :multi: Dziękujemy! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Właśnie była Pani weterynarz - sunia nie jest w najgorszej kondycji oprócz tego, że ma sporą niedowagę nic poważniejszego na podstawie pobieżnego badania jej nie dolega - temperatura ok, nosek też, ogonek merda:). Kupiłam tylko dla niej Fiprex bo miała trochę pcheł - koszt Fiprex L - 20 zł.

Posted

megii1 napisał(a):
Właśnie była Pani weterynarz - sunia nie jest w najgorszej kondycji oprócz tego, że ma sporą niedowagę nic poważniejszego na podstawie pobieżnego badania jej nie dolega - temperatura ok, nosek też, ogonek merda:). Kupiłam tylko dla niej Fiprex bo miała trochę pcheł - koszt Fiprex L - 20 zł.

To tak jak "goldenka" - tez zdrowa tylko zagłodzona :(

Posted

Viris napisał(a):
Dotarłam, trochę zeszło - ale dzisiaj postanowiłam pospać rano - raz w roku można, szczególnie w urodziny ;D

Megi dziękuję za ciasto, fajnie było Cię poznać :)

Sunia bardzo spokojna, dużo spała, czasem sobie popiszczała ale bardzo cichutko. Nie odkryłam sio czy koo, ale po ciemku niewiele widać - na węch oceniam że brak (chociaż auto po szczeniakach jeszcze nie odszorowane). Widać na głowinie rany po pogryzieniach. Najważniejsze że sunia jest bezpieczna. Bardzo wszystkim dziękuję, szczególnie za deklaracje - bo bez tego my byśmy nie dały rady. MyrkurDagur dzięki za prowadzenie zbiórek dla Kropki - bo to ogromna pomoc, z tyloma psami ja już nie wyrabiam czasowo..

Na liczniku 442 km :)

Dzieki wielkie Viris! :) I oczywiscie: Wszystkiego co NAJwazniejsze z okazji urodzin! :)

Posted

megii1 napisał(a):

:) Kamien z serca... Kropula zdrowa i bezpieczna!!! 50 zl przelane

Posted

Dziewczyny jesteście wspaniałe! :loveu::multi:Błyskawiczna akcja- Kropka bezpieczna

Przelałam 50 zł. tj. 30 zł. na transport + 20 zł. deklaracja stała

Viris proszę o rachunek za kawę-wiem, że nogi z gazu nie zdejmowałaś,:diabloti: ale chyba na kawusię wdepnęłaś co by w drodze powrotnej nie usnąć za kierownicą;)

Posted

Dzisiaj starałam się zrobić trochę fotek Kropeczce. Nie są to zdecydowanie zdjęcia do ogłoszeń, może na allegro cegiełkowe:( ale suńka jest słodka i myślę, ze za parę tygodni jak włoski na głowie odrosną, wykąpie się ją i wyczesze będzie piękna:)