iwop Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 irenaka napisał(a):A czy ja mogę prosić o numer konta do wpłat na Kropeczkę?;) Chciałam wpłacić 100,00 w imieniu Marylki:loveu: z przeznaczeniem na transport lub dowolne potrzeby Kropeczki. Oczywiście irenaka :) Ale musi sie pojawić jej opiekunka MyrkurDagkur :) Teraz ona przejmie wątek - poprosze o to moderatora :) Quote
iwop Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kropka jest już w hoteliku. Dziewczyny założyły jej obróżke; zaraz będzie karmiona i odrobaczana :) Wiecej szczegółów po powrocie Viris, ale pewnie jutro, bo czeka ją długa droga i ma prawo byc "padnięta". Viris jestes wielka! :loveu: Quote
agusiazet Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Iwona, daj znać jak karma przyjdzie, bo domagają się komentarza na allegro, ale chyba jeszcze nie dotarło! Quote
MyrkurDagur Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 iwop napisał(a):Kropka jest już w hoteliku. (...) Cudownie! Cudownie! Ależ się cieszę! :multi: :multi: :multi: A ja zabieram się za rozsyłanie danych do wpłat dla Kropeczki :) Quote
agusiazet Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 No, to kamień z serca, Kropka teraz już będzie z górki! Quote
megii1 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kropka już u nas:) Jest bardzo wystraszona, boi się psiaków szczekających w innych kojcach ale z sunią, z którą jest w kojcu czuje się dobrze. Zjadła, wypiła, była na wybiegu. Wychodzenie jest problematyczne bo Kropka boi się, zapiera, także dostała obrożę półzaciskową i na wybieg wychodzi na smyczy bo za rękę spróbowała mnie już raz ze strachu złapać. Dostała też pierwszą dawkę aniprazolu - 2 tabletki. Za jakiś tydzień proponowałabym ją zaszczepić na wirusówki i zakaźne - u nas to koszt 55 zł plus 10 zł dojazd weterynarza, chyba, ze Pani weterynarz przyjedzie jeszcze do jakiegoś psiaka w hoteliku wtedy koszt dojazdu dzielony jest na pół.W sumie to taka mała nie jest, na moje oko docelowo będzie ważyć nawet koło 20 kg. Koszt hoteliku z karmą to 330 zł za miesiąc. I ja i wetka wystawiamy rachunki także proszę o dane do rachunku. Jutro postaram się zrobić fotki. Quote
MyrkurDagur Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Porozsyłałam PW z danymi do wpłat. Jeśli o kimś zapomniałam, proszę pisać :) Wysłałam takża maila do Asencji, która deklarowała chęć pokrycia miesięcznego utrzymania Kropki. Wspominała, że na dogo często nie zagląda, dlatego skorzystałam z maila, który podała. Jak tylko dotrą pierwsze wpłaty, dam znać na wątku. Viris - dziękujemy za transport :) Prześlij mi na PW swoje dane i ostateczny koszt transportu, to przeleję pieniążki. Ależ się cieszę, że Kropka już bezpieczna! :loveu: Megii - dziękujemy za wieści! :loveu: Quote
Asencja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Zrobiłam przelew ale tylko 300zł. a tu wyczytałam,że 330.Zaraz zrobię jeszcze 30,sorki Quote
Asencja Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 już dodałam 30zł..Super,że wam się udało cioteczki!Kolejne biedy będą poznawały co to normalne życie:loveu::loveu: Quote
iwop Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Napisze prośbe do moda, żeby watek przekazać MyrkurDagur, wtedy będzie mogła go dowolnie edytować . Quote
iwop Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ja nie pisałam, że jest mała...:oops: Pierwszy raz wydawało mi się , że jest nieduża, bo była zgieta ze strachu w pałąk. Dzisiaj gdy zabierałysmy ją z Viris, widziałam, że jest taka za moje kolano (ja duża nie jestem ;/) Ciesze się, że jest juz w bezpiecznym miejscu...Nie dziwię się, że boi się innych psów, bo byla wiecznie gryziona :( Quote
Viris Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dotarłam, trochę zeszło - ale dzisiaj postanowiłam pospać rano - raz w roku można, szczególnie w urodziny ;D Megi dziękuję za ciasto, fajnie było Cię poznać :) Sunia bardzo spokojna, dużo spała, czasem sobie popiszczała ale bardzo cichutko. Nie odkryłam sio czy koo, ale po ciemku niewiele widać - na węch oceniam że brak (chociaż auto po szczeniakach jeszcze nie odszorowane). Widać na głowinie rany po pogryzieniach. Najważniejsze że sunia jest bezpieczna. Bardzo wszystkim dziękuję, szczególnie za deklaracje - bo bez tego my byśmy nie dały rady. MyrkurDagur dzięki za prowadzenie zbiórek dla Kropki - bo to ogromna pomoc, z tyloma psami ja już nie wyrabiam czasowo.. Na liczniku 442 km :) Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 iwop napisał(a):Ciekawe jak Kropce noc minęła... Bardzo spokojnie:) To grzeczna i moim zdaniem bardzo, bardzo mądra sunia. Dziś z rana miała jeszcze pewien opór żeby wyjść na wybieg ale z wybiegu już wracała szybciutko do siebie i do pełnej miski. Do tego jest czyściutka w kojcu, nic nie niszczy, ładnie dogadują się z Leni. Normalnie jak na razie ideał:) Quote
malagos Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ciekawe, jak odrobaczenie podziała, czy wyjdą robale.......... Podasz jej drugą dawkę? i szczepienie moze po tygodniu po drugiej dawce?....Jedna z naszych dogomanaiczek polecała podawanie Aniprazolu 3 razy przez 3 dni (codziennie) i ja tak podaję. Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 malagos napisał(a):Ciekawe, jak odrobaczenie podziała, czy wyjdą robale.......... Podasz jej drugą dawkę? i szczepienie moze po tygodniu po drugiej dawce?....Jedna z naszych dogomanaiczek polecała podawanie Aniprazolu 3 razy przez 3 dni (codziennie) i ja tak podaję. Dokładnie to samo napisałam parę postów wcześniej - aniparazol trzy dni pod rząd w jej przypadku po dwie tabletki i w przyszłym tygodniu szczepienie. Ja zawsze odrobaczam aniprazolem i zawsze przez trzy dni chyba, że odrobaczam moje stado - wtedy jednorazowo. Dziś z rana nie widziałam nic ciekawego w kupie ale aniprazol dostała dopiero wczoraj wieczorem. Quote
MyrkurDagur Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Megii, wspaniale czytać takie wieści o Kropci :) [quote name='Asencja']Zrobiłam przelew ale tylko 300zł. a tu wyczytałam,że 330.Zaraz zrobię jeszcze 30,sorki Wspaniale! :multi: Dziękujemy! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Właśnie była Pani weterynarz - sunia nie jest w najgorszej kondycji oprócz tego, że ma sporą niedowagę nic poważniejszego na podstawie pobieżnego badania jej nie dolega - temperatura ok, nosek też, ogonek merda:). Kupiłam tylko dla niej Fiprex bo miała trochę pcheł - koszt Fiprex L - 20 zł. Quote
iwop Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 megii1 napisał(a):Właśnie była Pani weterynarz - sunia nie jest w najgorszej kondycji oprócz tego, że ma sporą niedowagę nic poważniejszego na podstawie pobieżnego badania jej nie dolega - temperatura ok, nosek też, ogonek merda:). Kupiłam tylko dla niej Fiprex bo miała trochę pcheł - koszt Fiprex L - 20 zł. To tak jak "goldenka" - tez zdrowa tylko zagłodzona :( Quote
magiraf Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Viris napisał(a):Dotarłam, trochę zeszło - ale dzisiaj postanowiłam pospać rano - raz w roku można, szczególnie w urodziny ;D Megi dziękuję za ciasto, fajnie było Cię poznać :) Sunia bardzo spokojna, dużo spała, czasem sobie popiszczała ale bardzo cichutko. Nie odkryłam sio czy koo, ale po ciemku niewiele widać - na węch oceniam że brak (chociaż auto po szczeniakach jeszcze nie odszorowane). Widać na głowinie rany po pogryzieniach. Najważniejsze że sunia jest bezpieczna. Bardzo wszystkim dziękuję, szczególnie za deklaracje - bo bez tego my byśmy nie dały rady. MyrkurDagur dzięki za prowadzenie zbiórek dla Kropki - bo to ogromna pomoc, z tyloma psami ja już nie wyrabiam czasowo.. Na liczniku 442 km :) Dzieki wielkie Viris! :) I oczywiscie: Wszystkiego co NAJwazniejsze z okazji urodzin! :) Quote
magiraf Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 megii1 napisał(a):Właśnie była Pani weterynarz - sunia nie jest w najgorszej kondycji oprócz tego, że ma sporą niedowagę nic poważniejszego na podstawie pobieżnego badania jej nie dolega - temperatura ok, nosek też, ogonek merda:). Kupiłam tylko dla niej Fiprex bo miała trochę pcheł - koszt Fiprex L - 20 zł. :) Kamien z serca... Kropula zdrowa i bezpieczna!!! 50 zl przelane Quote
Poker Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 wpłaciłam 50 zł , z tym ,że ja miałam na myśli wszystkie 3 psy wtedy,ale dysponujcie jak uważacie z korzyścią dla nich. Quote
omi Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dziewczyny jesteście wspaniałe! :loveu::multi:Błyskawiczna akcja- Kropka bezpieczna Przelałam 50 zł. tj. 30 zł. na transport + 20 zł. deklaracja stała Viris proszę o rachunek za kawę-wiem, że nogi z gazu nie zdejmowałaś,:diabloti: ale chyba na kawusię wdepnęłaś co by w drodze powrotnej nie usnąć za kierownicą;) Quote
megii1 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dzisiaj starałam się zrobić trochę fotek Kropeczce. Nie są to zdecydowanie zdjęcia do ogłoszeń, może na allegro cegiełkowe:( ale suńka jest słodka i myślę, ze za parę tygodni jak włoski na głowie odrosną, wykąpie się ją i wyczesze będzie piękna:) Quote
Recommended Posts