magiraf Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 iwop napisał(a):Suczka pojechała! :) Jesteście wspaniali!!!! Kropka jest naprawde w okropnym stanie .... Supero!!! :) To teraz moze szczesliwa gwiazda usmiechnie sie do drugiej Dziewczynki, kto sie przylacza do zbiorki na bezpieczny azyl dla Biedulinki Kropki? Quote
monika.ska@op.pl Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Sunia jest już w DT w Warszawie.Podaję link do jej wątku na Warcie Goldena: http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=845&sid=4bc0eb66a05f56ad1d9d034d43d763db Sunia nie chce jeść i pić i jest strasznie chuda. Ratujcie Kropkę jak najszybciej, bo jest w gorszym stanie niż goldenka i może być za późno. Quote
lunarmermaid Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ja tez się dołączę do deklaracji - na razie 20 zł miesięcznie.Zobaczę po wypłacie czy dam radę więcej... Quote
_Aga_ Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Trzymam kciuki za Sabę i za Kropkę... I za dwa pozostałe psiaki.. Quote
URIA Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 dziewczyny ile musimy uzbierać, żeby wyciągnąć Kropkę? Quote
magiraf Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='MyrkurDagur']Dokładnie... Skoro Goldenka miałaby miejsce, to zadeklarowane pieniążki (a powinno tego trochę być) można by przeznaczyć na płatne DT lub hotelik dla Kropki... Serce z bólu pęka, kiedy patrzy się na tę sunię... :( Ja jednorazową wpłatę zwiększę do 150 zł, później oferuję 30 zł miesięcznej deklaracji. Podsumowując: MyrkurDagur - 150 zł jednorazowo i 30 zł miesięcznie magiraf - 50 zł miesięcznie Asencja - opłaci pierwszy miesiąc w hoteliku Wiedźma - 20 zł jednorazowo Tutaj jest aktualne zestawienie + 20 zl/mc od lunarmermaid. Zakladajac, ze DT wyniesie ok. 300 zl, brakuje 200 zl stalych deklaracji. Plusem jest, ze z deklaracji jednorazowych mozna juz zagwarantowac 1.5 mc pobytu w DT Quote
Poker Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Wpłacę jednorazowo 50 zł Ile psów jest w sumie? 3 czy 4 ? Quote
monika.ska@op.pl Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Zróbcie ogłoszenie o pomoc dla Kropki opisując jej sytuację i zamieszczając zdjęcie. Roześlijcie je na wszystkie fora. Tak zrobiliśmy prosząc o pomoc dla ciężko chorej Bezy, która jest u naszej koleżanki. Ja zamieściłam prośbę o pomoc na facebooku i nk, a nawet napisałam indywidualnie do każdego znajomego na nk z prośbą o pomoc. Quote
URIA Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ok ja ją mogę wsadzić na FB, zrobić wydarzenie a także dac na pomocowe FB - potrzebny mi tylko jakiś nr konta gdzie zbierać kasę. Dobrze by było, jeśli to konto należałoby do jakieś fundacji czy coś w ten deseń. Monika - może zrobimy jej wątek na Szansie ? Ostatecznie nie wszyscy od nas tu wchodzą, a Kropka jest naprawdę w fatalnym stanie :( Quote
monika.ska@op.pl Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Oczywiście, ale musimy mieć jakiś nr konta. Quote
iwop Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Przelewy mogą iść na ostrowiecki TOZ, ale nawszystko potem musza być faktury - więc np. za domowy tymczas faktury nie będzie... i wtedy mogą być problemy z wyciągnięciem pieniędzy (dotyczy to wszystkich fundacyjnych kont) Quote
iwop Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='monika.ska@op.pl']Sunia jest już w DT w Warszawie.Podaję link do jej wątku na Warcie Goldena: http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=845&sid=4bc0eb66a05f56ad1d9d034d43d763db Sunia nie chce jeść i pić i jest strasznie chuda. Ratujcie Kropkę jak najszybciej, bo jest w gorszym stanie niż goldenka i może być za późno. Zajrzałam na stronę z wątkiem Saby ... Ponieważ zastanawiają się tam gdzie ona spała, to wklejam zdjęcie. Może ty wkleisz je na stronę? Quote
MyrkurDagur Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 [quote name='iwop']Przelewy mogą iść na ostrowiecki TOZ, ale nawszystko potem musza być faktury - więc np. za domowy tymczas faktury nie będzie... i wtedy mogą być problemy z wyciągnięciem pieniędzy (dotyczy to wszystkich fundacyjnych kont) Można by przekazywać pieniądze bezpośrednio do osoby prowadzącej DT... Iwop, ja także opłacę Kropce miesiąc pobytu w hotelu lub DT - w ten sposób zyskujemy 2 opłacone miesiące (ode mnie i Asencji), tylko proszę, wyciągnijcie ją stamtąd :( Agusiazet - dzwoniłaś może do tego hotelu, o którym pisałaś? ________________________________ Napisałam do kilku hotelików i DT... Jak dostanę jakąś odpowiedź, dam znać. Quote
paulinken Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Jakby ktoś umiał zrobić allegro cegiełkowe to ja mogę zapłacić za wyróżnienie, czy coś. Quote
iwop Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Z zabraniem jej nie będzie problemu, tylko musi byc miejsce gdzie ja mozna zabrać... Quote
Wiedźma Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 O ile teraz sytuacja Kropki się poprawiła? Będzie miała dostęp do jedzenia? Ci jej właściciele dadzą jej i pozostałym psom karmę, którą dostarczycie? Quote
iwop Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Wiedźma napisał(a):O ile teraz sytuacja Kropki się poprawiła? Będzie miała dostęp do jedzenia? Ci jej właściciele dadzą jej i pozostałym psom karmę, którą dostarczycie? Będziemy kontrolować... Sytuacja pewnie nieco się poprawi, ale nie tak znacznie, aby nie ja tam pozostawić... :( To wyniszczony pies - przydałoby sie konkretne odżywienie, witaminy itd. Quote
Wiedźma Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 To świetnie. Obawiam się, że ci państwo nie są w stanie ogarnąć problemów. Quote
agusiazet Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='MyrkurDagur']Można by przekazywać pieniądze bezpośrednio do osoby prowadzącej DT... Iwop, ja także opłacę Kropce miesiąc pobytu w hotelu lub DT - w ten sposób zyskujemy 2 opłacone miesiące (ode mnie i Asencji), tylko proszę, wyciągnijcie ją stamtąd :( Agusiazet - dzwoniłaś może do tego hotelu, o którym pisałaś? ________________________________ Napisałam do kilku hotelików i DT... Jak dostanę jakąś odpowiedź, dam znać. Dzwoniłam, nie udało mi się w ogóle dodzwonić, nikt nie odbiera. Próbujecie, podaję numer, możecie się na mnie powołać (Agnieszka Zajączkowska), kom. 606612957, stacjonarny. 177730386, właściciel hotelu to Joanna Jarocińska! Wrażliwa kobieta, jeśli przedstawicie tragizm sytuacji, powinna suczkę przyjąć! Choć psów w hotelu sporo! Quote
MyrkurDagur Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Jest miejsce dla suni! W hoteliku u Megii :) Trzeba tylko do wieczora potwierdzić, bo Megii miała wziąć dwa inne psiaki, ale ich sytuacja nie jest tak tragiczna, więc wzięłaby Kropkę! Iwop - wysłałam Ci PW! Quote
iwop Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Czytałam priva przed chwilą... Tylko nie wiem co mam potwierdzić...? Bo my w Ostrowcu naprawde nie jesteśmy w stanie płacić za hotelik...:( Quote
MyrkurDagur Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 iwop napisał(a):Czytałam priva przed chwilą... Tylko nie wiem co mam potwierdzić...? Bo my w Ostrowcu naprawde nie jesteśmy w stanie płacić za hotelik...:( Dwa miesiące sunia miałaby opłacone, do tego dochodzą jeszcze deklaracje i wciąż będziemy szukać nowych! Proszę o numer konta, a jeszcze dziś prześlę pieniążki za pierwszy miesiąc hotelowania. Trzeba byłoby jeszcze zorganizować transport z Ostrowca do Serocka... Quote
monika.ska@op.pl Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Iwonko może ustalić, że Kropka będzie pod opieką TOZ, podać jego konto z dopiskiem Dla Kropki. Wówczas hotelik wystawi fakturę i TOZ zapłaci z zebranych pieniążków. Gdyby Kropka była DT to musiałaby być osoba, która podała by swoje konto do wpłat i rozliczała się z DT podając do wiadomości na forum co i ile kosztowało. Quote
agusiazet Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Najpierw sprawdźcie, czy hotel na 100 % wystawia faktury!!! Wiem, że z tym hotelem na Dogo już były zawirowania:( Quote
Recommended Posts