Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwop napisał(a):
Suczka pojechała! :)

Jesteście wspaniali!!!!

Kropka jest naprawde w okropnym stanie ....

Supero!!! :) To teraz moze szczesliwa gwiazda usmiechnie sie do drugiej Dziewczynki, kto sie przylacza do zbiorki na bezpieczny azyl dla Biedulinki Kropki?

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Dokładnie... Skoro Goldenka miałaby miejsce, to zadeklarowane pieniążki (a powinno tego trochę być) można by przeznaczyć na płatne DT lub hotelik dla Kropki... Serce z bólu pęka, kiedy patrzy się na tę sunię... :(

Ja jednorazową wpłatę zwiększę do 150 zł, później oferuję 30 zł miesięcznej deklaracji.

Podsumowując:

MyrkurDagur - 150 zł jednorazowo i 30 zł miesięcznie
magiraf - 50 zł miesięcznie
Asencja - opłaci pierwszy miesiąc w hoteliku
Wiedźma - 20 zł jednorazowo

Tutaj jest aktualne zestawienie + 20 zl/mc od lunarmermaid. Zakladajac, ze DT wyniesie ok. 300 zl, brakuje 200 zl stalych deklaracji. Plusem jest, ze z deklaracji jednorazowych mozna juz zagwarantowac 1.5 mc pobytu w DT

Posted

Zróbcie ogłoszenie o pomoc dla Kropki opisując jej sytuację i zamieszczając zdjęcie. Roześlijcie je na wszystkie fora. Tak zrobiliśmy prosząc o pomoc dla ciężko chorej Bezy, która jest u naszej koleżanki. Ja zamieściłam prośbę o pomoc na facebooku i nk, a nawet napisałam indywidualnie do każdego znajomego na nk z prośbą o pomoc.

Posted

Ok ja ją mogę wsadzić na FB, zrobić wydarzenie a także dac na pomocowe FB - potrzebny mi tylko jakiś nr konta gdzie zbierać kasę. Dobrze by było, jeśli to konto należałoby do jakieś fundacji czy coś w ten deseń.

Monika - może zrobimy jej wątek na Szansie ? Ostatecznie nie wszyscy od nas tu wchodzą, a Kropka jest naprawdę w fatalnym stanie :(

Posted

Przelewy mogą iść na ostrowiecki TOZ, ale nawszystko potem musza być faktury - więc np. za domowy tymczas faktury nie będzie... i wtedy mogą być problemy z wyciągnięciem pieniędzy (dotyczy to wszystkich fundacyjnych kont)

Posted

[quote name='monika.ska@op.pl']Sunia jest już w DT w Warszawie.Podaję link do jej wątku na Warcie Goldena:
http://wartagoldena.org.pl/forum/viewtopic.php?t=845&sid=4bc0eb66a05f56ad1d9d034d43d763db
Sunia nie chce jeść i pić i jest strasznie chuda. Ratujcie Kropkę jak najszybciej, bo jest w gorszym stanie niż goldenka i może być za późno.

Zajrzałam na stronę z wątkiem Saby ... Ponieważ zastanawiają się tam gdzie ona spała, to wklejam zdjęcie. Może ty wkleisz je na stronę?

Posted

[quote name='iwop']Przelewy mogą iść na ostrowiecki TOZ, ale nawszystko potem musza być faktury - więc np. za domowy tymczas faktury nie będzie... i wtedy mogą być problemy z wyciągnięciem pieniędzy (dotyczy to wszystkich fundacyjnych kont)

Można by przekazywać pieniądze bezpośrednio do osoby prowadzącej DT...

Iwop, ja także opłacę Kropce miesiąc pobytu w hotelu lub DT - w ten sposób zyskujemy 2 opłacone miesiące (ode mnie i Asencji), tylko proszę, wyciągnijcie ją stamtąd :(

Agusiazet - dzwoniłaś może do tego hotelu, o którym pisałaś?

Napisałam do kilku hotelików i DT... Jak dostanę jakąś odpowiedź, dam znać.

Posted

Wiedźma napisał(a):
O ile teraz sytuacja Kropki się poprawiła? Będzie miała dostęp do jedzenia? Ci jej właściciele dadzą jej i pozostałym psom karmę, którą dostarczycie?

Będziemy kontrolować... Sytuacja pewnie nieco się poprawi, ale nie tak znacznie, aby nie ja tam pozostawić... :(

To wyniszczony pies - przydałoby sie konkretne odżywienie, witaminy itd.

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Można by przekazywać pieniądze bezpośrednio do osoby prowadzącej DT...

Iwop, ja także opłacę Kropce miesiąc pobytu w hotelu lub DT - w ten sposób zyskujemy 2 opłacone miesiące (ode mnie i Asencji), tylko proszę, wyciągnijcie ją stamtąd :(

Agusiazet - dzwoniłaś może do tego hotelu, o którym pisałaś?

Napisałam do kilku hotelików i DT... Jak dostanę jakąś odpowiedź, dam znać.

Dzwoniłam, nie udało mi się w ogóle dodzwonić, nikt nie odbiera. Próbujecie, podaję numer, możecie się na mnie powołać (Agnieszka Zajączkowska), kom. 606612957, stacjonarny. 177730386, właściciel hotelu to Joanna Jarocińska! Wrażliwa kobieta, jeśli przedstawicie tragizm sytuacji, powinna suczkę przyjąć! Choć psów w hotelu sporo!

Posted

Jest miejsce dla suni! W hoteliku u Megii :) Trzeba tylko do wieczora potwierdzić, bo Megii miała wziąć dwa inne psiaki, ale ich sytuacja nie jest tak tragiczna, więc wzięłaby Kropkę!

Iwop - wysłałam Ci PW!

Posted

iwop napisał(a):
Czytałam priva przed chwilą... Tylko nie wiem co mam potwierdzić...? Bo my w Ostrowcu naprawde nie jesteśmy w stanie płacić za hotelik...:(

Dwa miesiące sunia miałaby opłacone, do tego dochodzą jeszcze deklaracje i wciąż będziemy szukać nowych! Proszę o numer konta, a jeszcze dziś prześlę pieniążki za pierwszy miesiąc hotelowania.

Trzeba byłoby jeszcze zorganizować transport z Ostrowca do Serocka...

Posted

Iwonko może ustalić, że Kropka będzie pod opieką TOZ, podać jego konto z dopiskiem Dla Kropki. Wówczas hotelik wystawi fakturę i TOZ zapłaci z zebranych pieniążków. Gdyby Kropka była DT to musiałaby być osoba, która podała by swoje konto do wpłat i rozliczała się z DT podając do wiadomości na forum co i ile kosztowało.