witek_p Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mało, że mamy aktualnie na tymczasie znalezionego na autostradzie beagla dla którego szukamy domku oraz naszą ukochaną rezydentkę 2-letnią astkę, to jeszcze wydarzyło się coś takiego, że teraz mamy w domu 3 psy... ale po prostu MUSIELIŚMY wyciągnąć tą małą ze schronu, bo zaczęło być z nią krucho... Azja ciągle jeszcze jest szczeniakiem w typie rasy american staffordshire terrier, ma ok. 7 miesięcy. Najprawdopodobniej została wyrzucona z domu jako półroczny szczeniak ... Przez miesiąc przebywała w schronisku, gdzie została pogryziona (rany na nosku), chorowała, dokuczała jej silna biegunka i kaszel kennelowy, była niedożywiona. Mała dostała solidną porcję antybiotyków, leków przeciwzapalnych, nifuroksazyd, karmimy ją intestinalem junior i jest już o niebo lepiej. Nadal jednak można policzyć wszystkie jej żeberka :( Dziewczynka jest kochana, rozdaje buziaki i niesamowicie cieszy się na widok człowieka. To takie żywe sreberko. Zaprzyjaźnia się pomału z naszym "stadkiem", jednak ze względu na jej energię i żywiołowość w zabawie oraz biorąc pod uwagę powierzchnię naszego mini mieszkanka 48m2, co jakiś czas musimy ja izolować od pozostałych psiaków ;)) Na zdjęciu po prawej nasza rezydentka, Azja po lewej - w czerwonej obroży Ładnie nauczyła się, że należy załatwiać się na dworze. Prawie wcale już nie zdarzają się "wpadki" w domu. Bardzo dobrze reaguje na wzmocnienie pozytywne, szybciutko się uczy. Taka zdolna bestia ;) Jest to typowy sportowy ast, ma sylwetkę oraz zacięcie wymarzone do agility i innych psich sportów. Jest bardzo skoczna, ładnie nakręca się na patyczki. Naszym zdaniem ma szansę na duże osiągnięcia sportowe. Wystawiliśmy suni allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1398475614 Marzymy tylko o tym, żeby Azja po tym co przeszła, trafiła do odpowiedniego dla niej domu, do ludzi, którzy zapewnią jej opiekę, ciepło, miłość i solidną porcję ruchu, którego tak bardzo potrzebuje każdy ast, a zwłaszcza taki rozbrykany szczeniorek. Jeżeli jesteś poważnie zainteresowany adopcją Azji, proszę o kontakt: katepat@poczta.fm 605-451-367 Quote
zozolina Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Witam na forum dogomani !!!!! super sunia,sliczny kolorek oczu i szaty,powodzenia pozdrawiam !!!!:hand: Quote
witek_p Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 dziękujemy Zozolina :) trzymajcie kciuki za malutką Quote
witek_p Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 nasza Azja już w nowym, wspaniałym domku!!! Quote
zozolina Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 fotki !!!!!! fotki !!!!!!!!!!!! fotki !!!!!!!!!!!!! Quote
witek_p Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [FONT=Arial]Azjatka w nowym domku jest bardzo szczęśliwa, nowe Panciostwo dba mocno o jej socjalizację i edukację, myślę, że wyrośnie z niej bardzo dobrze wychowana psia dama ;) pierwsze kilka dni mieliśmy z Agą i Pawłem gorący telefon, z czego bardzo się cieszę, bo na tym najbardziej nam zależało, żeby nie stracić z Azją i jej Opiekunami kontaktu za jakiś czas planujemy wspólny spacerek, ALE się będzie działo! :) [/FONT] [FONT=Arial]poniżej fotki z nowego domku: [/FONT] [FONT=Arial]Azja zmęczona, podobno impreza była ;) [/FONT] [FONT=Arial]Paweł wyczaił, że najbardziej Azja lubi bawić się sznureczkami: [/FONT] [FONT=Arial]Azja w ogródku: [/FONT] [FONT=Arial]Piłeczka też jest fajna: [/FONT] [FONT=Arial]Azja jak królewna wyleguje się na miękkiej podusi: [/FONT] [FONT=Arial]Chwila zadumy... być albo nie być itp. :lol: [/FONT] [FONT=Arial]Przed wyjściem Agi i Pawła z domu Azja szaleje z radości - wie, że zaraz dostanie wypchanego pysznościami KONG-a! [/FONT] [FONT=Arial]Pierwsze przymiarki Azji do frisbee (a nie mówiłam, że do sportu stworzona jest bestia!): [/FONT] [FONT=Arial]i na koniec, to co tygryski lubią najbardziej ;) [/FONT] [FONT=Arial] Witek zrobił mini-albumik Azji, od pierwszego momentu kiedy zauważyliśmy ją w schronisku, do happy-endu w nowym domu: http://img508.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=astka1.jpg Przyznaję się bez bicia, że Aga i Paweł wysłali mi te zdjęcia już kilka dni temu.. :roll: ale miałam małą gonitwę w pracy, a na dodatek od wczoraj mamy nową tymczasowiczkę (dogomaniacy z Wrocławia przywieźli nam wczoraj na DT śliczną suczkę w typie, nawiasem mówiąc bardzo podobną do Azji, tylko w wersji XXL) ;) wątek młodej na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/201597-Oddana-przez-w%C5%82a%C5%9Bcicieli!-m%C5%82oda-pi%C4%99kna-amstafka-Tina-szukaDS!?p=16251586#post16251586 na niebieskim mam nadzieję, że nie będę musiała zakładać wątku, ponieważ już jutro Tina jedzie na pierwszą wizytę przedadopcyjną (kontakt zdobyty podczas poszukiwania domku dla Azji) jestem pełna nadziei :) Serdeczne pozdrowionka dla Agi, Pawła i Azji Kasia & Witek [/FONT] Quote
Recommended Posts