Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie ma linku ani nic jeszcze wątku, niczego...... wiem to od erki z kielc. Pies czarny kudłaty zalękniony podchodzi pod dom jednej dziewczyny, która ma kilka swoich psów - po 21 po jedzenie. początkowo rzucała je mu, bo bał sie podejsć, teraz zaczął podchodzić. Wtedy zauwazyła, że ma kość na wierzchu i jedną łape w górze trzyma :shake:

Posted

AgaG napisał(a):
nie ma linku ani nic jeszcze wątku, niczego...... wiem to od erki z kielc. Pies czarny kudłaty zalękniony podchodzi pod dom jednej dziewczyny, która ma kilka swoich psów - po 21 po jedzenie. początkowo rzucała je mu, bo bał sie podejsć, teraz zaczął podchodzić. Wtedy zauwazyła, że ma kość na wierzchu i jedną łape w górze trzyma :shake:

Musi pierońsko cierpieć!! Duży jest?? Nie da się na siłę do weterynarza??

Posted

No trzeba go złapać i nie wystarczy wet w zwykłym gabinecie, ale operacja chirurgiczna w Krakowie by się przydała... juz mówiłam do Erki, że trzeba by go złapać i przewieźć.

Posted

Chyba Majaa możesz zmienić tytuł

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

[IMG]http://images4.fotosik.pl/104/f75fa51be3f4c8ee.jpg" class="ipsImage" alt="">

Posted

AgaG Ty to chyba jakaś czarodziejka jesteś albo w Krakowie jakiś inny gatunek ludzi mieszka :loveu: Bardzo się cieszę, że Murzyn vel Zah tak wspaniale trafił. Niech już zawsze będzie szczęśliwy. :multi:

Posted

Myślę mefimej, że to zasługa pracy:eviltong::eviltong: kilkaset plakatów w zeszła sobotę i kilkaset w tę.

Posted

Jejku Ty rzeczywiście działasz jak błyskawica!
Relacje telefoniczne miałam na bieżąco a tu takie piekne foty!!!!!!
Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę :multi: :multi: :multi: :multi:
Dziekuję wszystkim baaaardzo za to co zrobiliscie dla Murzyna / Zaha:loveu:

Posted

Aha No i tak jak mówiłam W razie potrzeby sprowadzenia "duplikatu" to dzisiaj w schronie w Radomiu wypatrzyłam 3-4 psy które pasowalyby do opisu Murzyna / Zaha
Dzisiaj nie było z kim tam rozmawiać, ale prosilam Anię - Tygrysiczkę o więcej informacji na ich (i nie tylko ich) temat W razie czego mam kilka zdjęć Ale na razie nie wyrabiam ze wstawianiem :shake:

Posted

Na razie jest jeden problem z Murzynem: bardzo boi się windy, ze mna wtedy wszedł, z pania na razie nie... a ona mieszka na 10 piętrze... Chodzi z nim na piechotę :crazyeye::crazyeye::crazyeye:odpoczywając po 5 piętrze. mówi, że on jest bardziej zmeczony niż ona... pracuje nad nim, by się przyzwycził, powiedziała, ze w tej sytuacji nie bierze dla niego 3 dni urlopu ale tydzień... je i pike mało, ale jest cichutki i łasi się, w nocy sprwdza noskiem, czy spi na wersalce, spędza noc przy jej lózku na dywanie..
kto ma doświadczenie z psem, który się boi windy?

Posted

Moria tez sie bała panicznie windy, tylko, że ona jest mniejszym psem i przełagodnym. Na siłę, mówiąc cały czas a potem spokojnie kucałam koło niej i gładziłam po główce, smakołyki tez było pomocne i sie udało. Teraz gardzi schodami.

Posted

Aga to może spróbuj pojechać do pani i przejechać się z nim windą kilka razy. Przy wsiadaniu smakołyk i może windę zacznie kojarzyć z czymś miłym.

Posted

Ojej Murzynku Błagam Nie sprawiaj takich problemów! Masz super domek !!!!
Wiem, że Radek miał też problem z winda u Sary wyadoptowanej z Kielc, ale nie wiem, szczerze mówiąc, jak sobie z tym poradził :cool3:

A wieści z domu Murzynka napawają mnie optymizmem :loveu: Aż chce się walczyć o następne psiaki !

Posted

pani codziennie zdaje mi raporty:lol:, z windą cały czas problem... pani chyba jest tak łagodna, że "nic na siłę", ze smakolykami probowała, ale on na razie w ogóle bardzo mało je i smakolyki nie sprawiają, by wszedł do windy. Obecałam, że jutro po amuptacji łapy Bungo pojadę tam na ćwiczenia. No faktycznie zjedziemy pare razy i musi być ok.

Posted

jest świetnie już...pojechałam z kagańcem Huga i dziś pokazałam pani, jak radzić sobie z uparciuszkiem... pani niemożliwie go rozpieszcza (np. dziś po jednym jego piśnięciu poszła na spacer o 4 rano:crazyeye::crazyeye: . Jest tak łagodna, że nie wyobrażała sobie, by troche na siłę do tej windy go wciągać..No ja uważałam odwrotnie, że jednak chodząc razem na 10 pietro 3 razy dziennie oboje padną na serce:evil_lol:. od dziś Onyks bo to nowe imię psa nie tylko jeżdzi windą, ale pozwala sobie ubierać kaganiec oraz wycierać łapy po spacerze, a poza tym został przez mnie wykąpany a pani wyszkolona w zakresie wychowania słodziaka.
Onyks szalał w wannie, ale ja już tyle psów wykąpałam (prawie zawsze kąpię te, które wydaję), że sobie poradzilam. Szeleczki pani mu wysuszyła suszarką. uwielbia tego psa a on ją (w windzie pod spódnice jej wchodzi a cały czas patrzy z miłością, merda i brzuch daje do głaskania). Na dwóch fotkach, które do Pati wysłałam, odpoczywa po stresie kąpieli:eviltong:.

Posted

AgaG Jesteś naprawdę niezastąpiona !!!!!
Wszyscy się mnie dopytują o losy Murzyna vel Onyksa.
Jutro wydrukuję zdjęcia z nowego domku i pokażę :multi: :multi: :multi:

Posted

to foty wykąpanego Onyksika, więc minka trochę nietęga:evil_lol::loveu:.

Posted

Pani dzwoniła, że wszystko wspaniale się układa. płakał za nią piesek tylko raz... jak wyszła, szybko uczy się zostawać sam. Pani mu gotuje pyszności: mięsko, jarzynki, ryż. Bardzo pięknie ja wita, gdy wraca. :loveu::loveu::loveu::multi::multi:

Posted

Właścicielka Murzyna znów dziś dzwoniła, by się pochwalić, jakie postępy zrobił Onyksik. A więc windy się już nie boi, wita ją wylewnie skakaniem, merdaniem i lizaniem, gdy idzie do pracy to on jest cichutki.. zabawki mu różne kupiła, ale wolał gryźć długopis, który sobie z półki ściągnął:lol:. ma teraz długą smycz na wysięgniku. Blisko mają do parku, gdzie często chodzą. Onysk obserwuje sobie wtedy ludzi, jak się czegoś boi, to chowa się za panią. Ona mówiła, ze w końcu śpi nienerwowo, spokojnie, bo wie, ze jest bezpieczny..
:multi::multi:Ależ mnie to cieszy!!!