Oasis Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Witam serdecznie, Bardzo proszę o pomoc. Wróciłam dzis z psiakiem od weterynarza i jestem załamana. Psiak od pewnego czasu dużo pił i sikał. Zrobiliśmy więc biochemię krwi i wyniki są następujące : Alfa- amulaza: 168,00 U/I ALT ( GTP) : 8,37 U/I AST (GOT) : 23,00 U/I Glukoza: 131,00 mmoI/I Kreatynina : 2,11 umoI/I Mocznik : 27,00 mmoI/I Wiem, ze mocznik jest bardzo wysoki. Bardzo proszę o pomoc i informacje jakie są rokowania przy powyzszych wynikach. Dodam,ze psiak ma 13 lat. Vet podał mu glukozę dożylnie. Zalecił Ipaktinę 2x dziennie 1 gram, Lespewet 3x dziennie i karmę Renal. Czy taki wynik mocznika to wyrok ? :-( Quote
Bigo Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Witaj, mój psiak miał to samo leczenie i juz po kilkunastu dniach zauważyłam poprawę. Wszystko, co zostało mu zalecone, zwiekszało pragnienie- pił ogromne ilości wody przez cały dzień i całą noc. MIał miski w każdym pokoju w domu. Dzięki temu nerki były pobudzane do pracy i przez to wszystkie te toksyny itd były wydalane. Dodatkowo super działały na niego kroplówki. Pies miał więcej sił i energii, apetytu i dobrego nastroju. Wydaje mi się, że ta opcja nie tyle leczy, co zapobiega pogarszaniu się choroby i stawia psa na nogi. Choroba nerek nie musi być wyrokiem, mam nadzieje, ze twoj piesek ma sporo sił i jeszcze pohasa:) Zdrowia zycze. Quote
Oasis Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Dziękuję :) Narazie psiak ma się lepiej. Nie pije bardzo duzo, ale ma apetyt i jest aktywny. Za tydzień zrobimy badanie kontrolne. Mam nadzieję, ze poziom mocznika będzie juz niższy. Quote
frogg63 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Oasis'] Witam serdecznie, Bardzo proszę o pomoc. Wróciłam dzis z psiakiem od weterynarza i jestem załamana. Psiak od pewnego czasu dużo pił i sikał. Zrobiliśmy więc biochemię krwi i wyniki są następujące : Alfa- amulaza: 168,00 U/I ALT ( GTP) : 8,37 U/I AST (GOT) : 23,00 U/I Glukoza: 131,00 mmoI/I Kreatynina : 2,11 umoI/I Mocznik : 27,00 mmoI/I Wiem, ze mocznik jest bardzo wysoki. Bardzo proszę o pomoc i informacje jakie są rokowania przy powyzszych wynikach. Dodam,ze psiak ma 13 lat. Vet podał mu glukozę dożylnie. Zalecił Ipaktinę 2x dziennie 1 gram, Lespewet 3x dziennie i karmę Renal. Czy taki wynik mocznika to wyrok ? :-( Nie poddawaj się i nie trać nadziei. My od trzech lat walczymy z gronkowcem i zaburzeniami hormonalnymi naszej 3-letniej bullinki. Jest po sterylizacji i mimo to estradiol co jakiś czas przekracza normę w organizmie. Niestety przysadki mózgowej nie można usunąć, tak więc teraz w moczu Korunia ma białko i mocznik. Co jakiś czas dostaje antybiotyk "długofalowy", bierze CHITOFOS / proszek, ma działanie takie jak Ipakitine, tylko tańszy/ i obecnie na osłonę nerek i stan zapalny dostaje RUBENAL 300. Poza tym podajemy jej PYŁEK KWIATOWY mielony do żarełka, dostaje suchą karmę dla nerkowców i ma dietkę, tzn.. gotujemy woreczek ryżu, 3 marchewki, 2 pietruszki i kawałek kurczaczka. Miała 1,5 roku, kiedy było z nią bardzo żle. Wspólnymi siłami, werując internet co jakiś czas coś ciekawego znajdujemy i wdrażamy w życie. Życzę Ci dużo siły w walc z codziennością i dużo wiary, że to co robisz ma sens. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts