Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś rano w drodze do schroniska, natrafiłyśmy z Chrupkiem na psa przy ulicy. Okazało się, że jest to dość młoda sunia. Najprawdopodobniej uciekła od swojego kata. Sunia jest przerazliwie chuda, żebra ma na wierzchu. Psiak okazywał paniczny strach przed człowiekiem, ogonek miała przyciśniety do brzucha i nie chciała do nas podejść. Musiała być okropnie bita :-(. Na szczęście głód zwycieżył i powolnymi kroczkami sunia podeszła i zaczęła jeść. Bardzo się bałyśmy, żeby nie wyskoczyła na ulicę pod pędzący samochód. Udało się nam złapać suńkę i wpakować do samochodu. Na szyi miała starą, sztywną, skórzaną obrożę, zaciśniętą na maxa, nie wiem jak ona oddychała :crazyeye:. Musiała być uwiązana przy budzie, bo ma od tej obroży aż wytartą sierść do żywego.

Tak więc zwracamy się do Was o pomoc w szukaniu domu na stałe lub choć chwilowo jakiegoś tymczasu albo baaardzo taniego hoteliku. Jeśli moze ktos pomoc finansowo, żeby opłacić hotel albo w wystawianiu ogłoszeń to bardzo prosimy.

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

została w biurze u dyrektorki schroniska, bo dzis nie dałysmy rady jej nigdzie upchnąć :-(
w poniedziałek musimy ją zabrać tylko wszystko na razie palcem po wodzie pisane, tymczasu brak :placz:
szukamy taniego hoteliku, wszystko zapchane na maxa

Posted

No i z tymi hotelikami, to później trochę problemów jest, szczególnie finansowych :cool1: Co tu zrobić???? Do poniedziałku dwa dni, trzeba zacząć od szukania tymczasu...

Podnoszę gorącą prośbę o dom tymczasowy!!!!

Może napisz w tytule "tymczasowego", tak na początek, bo dwa dni na dom stały, to chyba mało, no nie wiem...

Posted

Biedna sunia...taka wychudzona, a oczy ma takie dobre i wystraszone :shake:
Sunia troche do ogarki podobna. Moze by ja na ogary dac? Tam dzialaja Bea100, Hania. Sa takie kochane, nasza ogarke mielecka Zorke uratowaly.

Posted

Bielawa k/ Konstancina Jez.
Bielawa 9
tel. 0-22 756-43-54
opłata za psa (doba): 30 zł
opłata za kota (doba): 20 zł
w tym hotelu znajdzie się też miejsce dla małych zwierząt jak: gryzonie, ptaki itp.

Brwinów k/Pruszkowa
tel. 0-22 729-42-67
tel. 0-503-990-192
opłata za psa (doba): 30-40 zł
opłata za kota (doba): 15 zł
w tym hotelu znajdzie się też miejsce dla małych zwierząt jak: gryzonie, ptaki itp.
Przyjmowane są także psy ras agresywnych oraz agresywne w stosunku do innych zwierząt

Kanie k/Pruszkowa
ul. Piłsudskiego 24/26
tel. 0-22 758-59-86
opłata za psa (doba): 20-35 zł

Łady k/Raszyna
Łady 2
tel. 0-22 720-48-43
opłata za psa (doba): 30 zł

Otrębusy
ul. Poranna 7
tel. 0-22 758-59-02
opłata za psa (doba): 15-30 zł
opłata za kota (doba): 13 zł

Otrębusy
ul. Wiejska 38b
tel. 0-22 798-17-30
tel. 0-604-537-096
opłata za psa (doba): 20-30 zł

Powązki k/Kampinosu
Powązki 21
tel. 0-22 796-24-40
opłata za psa (doba): 25 zł

Warszawa - Saska Kępa
ul. Międzynarodowa 52/54/a m.10
tel. 0-22 672-62-26

Warszawa - Saska Kępa
ul. Angorska 6 m.26 (Elżbieta Gadawa)
tel. grzecznościowy: 0-22 672-62-26

Warszawa - Śródmieście
ul. Czerniakowska 203a m.73
tel. 0-22 625-16-49
opłata za kota (doba): 10 zł

Warszawa - Wilanów
ul. Syta 107
tel. 0-22 642-20-19
opłata za psa (doba): 20-30 zł

Warszawa - Żoliborz
ul. Magiera 7a m.49
tel. 0-22 633-27-73
tel. 0-609-505-520
opłata za psa (doba): do uzgodnienia
na telefon stacjaonarny dzwonć po godzinie 20:00
przyjmowane są tylko małe psy.

Warszawa Praga płd.
ul. Heliotropów 19
tel. 0-22 612-77-96
opłata za psa (doba): 20-40 zł
opłata za kota (doba): 16 zł

Złotokłos
ul. Zawadzka 8
tel. 0-601-234-992
opłata za psa (doba): 16-17 zł

wziete sa ze strony...... Strazy dla Zwierzat!
moze warto jednak sprobowac, zwlaszcza ze ceny sa w niektorych przystepne i te na saskiej kepie to pewnie prywatne domy na tymczas przyjmujace za oplata

Posted

Sunia zostanie jutro zaszczepiona
Tak strasznie mi jej zal , ona PILNIE potrzebuje spokojnego miejsca gdzie odpocznie od tego wsyztskiego co ja spotkało...
Kochani , a moze jest ktos wsrod Was kto chcialby dac jej tymczasowe schronienie - za 10zl / doba ( jedzenie dostarczymy)
błagam!!!!

Posted

Zaproponowałam tymczas małej Sarze, w tej chwili ktoś z Allegro się nią zainteresował. Mam wielka nadzieję, że znajdzie ukochany dom, wtedy mogłabym wziąć tę suczkę na tymczas. Ale będę potrzebowała niewielkiej finansowej pomocy w utrzymaniu (finansowo stoję nie najlepiej, także mogę zaoferować jedynie miejsce i opiekę).

Podkreślam - o ile Sara pójdzie do stałego domku.

Posted

Sunia ma juz domek tymczasowy - doba /10zl
kochani ja wiem ze prosze co sekunde :oops:
ale jesli mozecie poratowac nas jakims groszem , bedziemy wdzieczni :loveu:
czemu te psy sie do mnie przyklejają ???? :shake:

Posted

dzieki Neris wielkie, Nela ma tymczas na dzien dzisiejszy. Ale dobrze wiedziec, ze jestes:)

własnie mialam pisac, sunia została dzis zawieziona do domku tymczasowego :lol:
Baaaardzo prosimy o pomoc finansową, choćby drobną (wpłaty na AFN z dopiskiem NELA - jesli dziewczyny z funduszu nie maja nic naprzeciwko) na opłatę pobytu suni. Tak jak Chrupek pisała wcześniej płacimy 10 zł za dobę. Jedzenie jak narazie mamy. Ale bardzo prosimy o pomoc w utrzymaniu suni. Chrupek ma juz psa czy nawet dwa na utrzymaniu i jeszcze dług po Zosi w hotelu :-(

Posted

"czemu te psy sie do mnie przyklejają ???? :shake:" - napisała Chrupek

Pewnie czują że jesteś Człowiekiem przez duże C nieobojętnym na krzywdę.
Prześlę 50 zł.

Posted

Jeju, to mój pięćdziesięciokilogramowy berneńczyk kosztował mnie 6 złotych za dobę!

Przykro mi strasznie, ale finansowo nie pomogę. Jestem bez pracy od dwóch tygodni.