Poker Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ale zmiana, niesamowite, ze śmierdzącej szmatki piękny aksamit. Śliczny jest , z jakim oddaniem i miłością patrzy na człowieka. Quote
pola53 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Cudnie, widać, że jest u Tanitki szczęśliwy :) Quote
IVV Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 u Tanitki nigdy nie ma nieszczeslwych psiakow;) -raj na ziemi:) Quote
margaret Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 się podpisuję, jak on sie garnie do człowieka Quote
kinga Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 tanitka - fantastyczne! jak jemu lat ubyło! - patrzę na niego i nie poznaję. GDZIE mój Coralgolek, któremu wszystko było obojętne, i który tylko spał, z przerwami na jedzenie??? Quote
PaulinaT Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 jak ja nie lubię takich postów "zgadzam się w stu procentach" ale na te słowa: kinga napisał(a):no i to jest właśnie w psach po przejściach najfantastyczniejsze - ta ciągła gotowość do zaczynania wszystkiego od nowa ;-) widzisz złachany kłębek strachu i siedem nieszczęść w jednym - i sama nie wierzysz, że coś w ogóle z tego będzie... nie, tym razem nie będzie. a tu pstryk. Psu się nagle zaczyna chcieć żyć, ba! manifestuję tę swoją wolę życia w sposób, który ciągle zadziwia i zdumiewa. I to dodaje takiego kopa, prawda? ;-) mogę odpowiedzieć tylko włsąnie tak; zgadzam się w stu procentach a na filmikach boski, doludny psiak a mając w pamięci pierwsze słowa Kingi o Coralgolu... tym bardziej niesamowite wrażenie! Quote
pola53 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Witam słonecznie i wiosennie. Wraz ze śpiewem ptaków przesyłam Colargolkowi pozdrowienia. Co u niego słychać? Quote
rita60 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 tanitka co u małego,czy były jakies telefony ? Quote
tanitka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 NIkt nie dzwonił, nikt nie pytał. Pani od yorka więcej sie już nie odezwala :(. Piesek ma sie dobrze. Quote
rita60 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 tanitka napisał(a):NIkt nie dzwonił, nikt nie pytał. Pani od yorka więcej sie już nie odezwala :(. Piesek ma sie dobrze. Szkoda.......a ma tak sporo wejsc na allegro. Quote
tanitka Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Coralgolek ma się świetnie :). Jest wesoły, energiczny i szczęśliwy. POlubił sie z moimi jamniczkami i zachęca je do zabawy, całuje po pyszczkach, tylko przy misce je goni ;). Uwielbie spać na grzbiecie, gimnastykuje się na dywanie, jak tylko wychodzi na dwór to szczekaniem obwieszcza całemu światu, że on tu mieszka. :) Quote
IVV Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 :):):) ciesze sie ,ze u Was wszystko w porzdku :) mizianki dla Coralka Quote
kinga Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Zacytuję Wam przeczytany przed chwilą fragment artykułu D. Sumińskiej, z najnowszego numeru czasopisma "Weranda Country". Jakbym o Coralgolu czytała... i aż mnie ścisnęło. "(...) Jednym z moich psów był Poldek. Kiedy do mnie trafił, miał ze sto lat, był ślepy, głuchy, kulawy, i kompletnie zrezygnowany. Wyglądał jak kukła. Interesowało go tylko jedzenie, co przez kilka dni kończyło się "minami" na podłodze. Po miesiącu okazało się, że słyszy. Bał się do tego przyznać, bo w ciszy łatwiej się ukryć. Po dwóch - zaczął się śmiać i bawić moją ręką. Po trzech - ganiał z psami po ogrodzie. Zawsze na końcu psiej gromady, bo kuśtykanie spowalniało sprinterskie zapędy. Żył jeszcze pół roku, ale za to jak. Stał się kochanym, potrzebnym członkiem naszego stada. Wiedział już, że życie może być dobre. Odszedł. Ale zostawił po sobie jedno z milszych wspomnień. (...)" Quote
tanitka Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Jakby o Coralgolku pisane :). Nowe foto obiecuję zrobić w weekend. A Coralgolek w zalezności od członka rodziny, który sie do niego zwraca oraz sytuacji nazywa sie: Kajtuś, Jacuś, Piksel, Żorżyk ;) Quote
pola53 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 I ode mnie :). Jeszcze do dziś czuję jego zapach i miękkość jego włosków, widzę jego oczka, smutne i zrezygnowane. Teraz to nie ten piesek :) Quote
Recommended Posts