Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - CORALGOL. Rasy: Brudna Śmierdząca Szmatka. Teraz robi za yorka u tanitki!

Recommended Posts

• Replies 531
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']nadal jesteś planem awaryjnym :)[/QUOTE]

Prawdopodobnie na dniach jeden 'problem' się rozwiąże - mój podopieczny może jechać do DT. Mam bilet kupiony na 15go lutego do Stargardu Szcz. - bardzo możliwe, że 17 wieczorem wrócę na weekend do Wwy. Mogłabym wtedy zabrać Coralgola ze sobą!

Posted

[quote name='AniaGucio']Prawdopodobnie na dniach jeden 'problem' się rozwiąże - mój podopieczny może jechać do DT. Mam bilet kupiony na 15go lutego do Stargardu Szcz. - bardzo możliwe, że 17 wieczorem wrócę na weekend do Wwy. Mogłabym wtedy zabrać Coralgola ze sobą!

Ania - a zahaczyłabyś o Koszalin? - czy trzeba by do Stargardu dowieźć Coralgola? ( ten drugi aspekt jest znacznie bardziej kłopotliwy)

Posted

[quote name='kinga']Ania - a zahaczyłabyś o Koszalin? - czy trzeba by do Stargardu dowieźć Coralgola? ( ten drugi aspekt jest znacznie bardziej kłopotliwy)[/QUOTE]

Jeżeli będę jechać pociągiem - przyjadę po Coralgola do Koszalina!
Jeżeli samochodem - jechałabym z Koszalina :)

Przepraszam, że pytam, ale czy da radę wykąpać Coralgola przed podróżą?! Mnie jest wszystko jedno, ale wiecie... żeby nas nie wyrzucili z pociągu ;)

Posted

[quote name='AniaGucio']Przepraszam, że pytam, ale czy da radę wykąpać Coralgola przed podróżą?! Mnie jest wszystko jedno, ale wiecie... żeby nas nie wyrzucili z pociągu ;)

:nonono2: - mówisz, jak moi weci :niewiem:

ostatnio, gdy byłam z Ostrzyżonym Pięknym Coralgolem w lecznicy, tłumaczyli jakiejś asystentce, żeby przyprowadziła z zaplecza psa Z TYM ZAPASZKIEM :diabloti:.

Aniu - na wypadek, gdyby Plan Be zamienił się w Plan A - sondowałam możliwości ew. ablucji, co w schronisku raczej odbyć się nie moze - wstępnie dogadałam się w mojej lecznicy, że doprowadziliby Coralgola do stanu używalności.
Czyli jakby co - mam nadzieję, ze nie wywalą Cię z nim w jakiejś pipidówie po drodze :p

Posted

AniaGucio, Ty jesteś z Warszawy, tak? Tam Coralgol być może pojedize na DT? Bo na północy nikogo nie mamy, ale w Warszawie jest zgłoszona w wątku yorkowym jagna78, która może pomóc w doprowadzeniu psiaka do odpowiedniego wyglądu ;)

Posted

ladySwallow napisał(a):
AniaGucio, Ty jesteś z Warszawy, tak? Tam Coralgol być może pojedize na DT? Bo na północy nikogo nie mamy, ale w Warszawie jest zgłoszona w wątku yorkowym jagna78, która może pomóc w doprowadzeniu psiaka do odpowiedniego wyglądu ;)

Wiem wiem, ale myślę, że przydałoby się Coralgola wykąpać jeszcze przed podróżą... Jeżdżę czasami pociągiem ze swoim śmierdziuszkiem i wiem jak ludzie reagują jak Gucek puści bąka :diabloti: co dopiero pies o przydomku "Brudna Śmierdząca Szmata Polska" ?!

Myślę intensywnie co tu zrobić... jakby dobrze poszło to może nie trzeba by było płacić za przejazd :razz:, ale na razie nic nie będę na ten temat pisać.

Posted

tanitka napisał(a):
Coralgolek czeka w swej klateczce na Nowe Życie i odlicza już dni do niego :)

a może się nawet uda, ze będzie na Nową drogę nie tylko wykąpany, ale i obcięty :-) - ponoć jedna pani fryzjerka się zaoferowała, ale jeszcze tego nie potwierdziłam u źródła.

AniaGucio - napisz mi proszę, czy na bank? - i kiedy na bank? - zabrałabyś towarzysza podróży do stolicy?
Bo trzeba by go wypięknić, żeby nie dał ciała jak jakiś prowincjusz...

Posted

kinga napisał(a):
a może się nawet uda, ze będzie na Nową drogę nie tylko wykąpany, ale i obcięty :-) - ponoć jedna pani fryzjerka się zaoferowała, ale jeszcze tego nie potwierdziłam u źródła.

AniaGucio - napisz mi proszę, czy na bank? - i kiedy na bank? - zabrałabyś towarzysza podróży do stolicy?
Bo trzeba by go wypięknić, żeby nie dał ciała jak jakiś prowincjusz...

Na bank jadę w tamte strony. Mogę z nim jechać w piątek pociągiem tyle, że wtedy musiałabym go dzień wcześniej przewieźć z Koszalina pod Stargard...
Wiem, że moi teściowie jadą w czwartek popołudniu samochodem z Koszalina do Warszawy, ale jeszcze nie pytałam, bo o ile teść jest spoko, to nie wiem jak teściowa na moje "dziwactwo" zareaguje.
A jak on się zachowuje w samochodzie?? Jeździ w klatce czy przypięty z tyłu??

Posted

AniaGucio napisał(a):
A jak on się zachowuje w samochodzie?? Jeździ w klatce czy przypięty z tyłu??

Aniu, on jechał raz jeden ze mna dłużej w samochodzie - w kennelce, stłoczony z 3 innymi psami, wtedy, gdy był ledwie żywy - więc nie jest to miarodajna podróż.
Krótsze odcinki, do lecznicy, przebiegały nam spokojnie.

...pogubiłam się zupełnie.
Kiedy będziesz jechała do warszawy ze stargardu szcz.?

skadinąd, tanitka prosiła, aby go nie dostarczać w najbliższy weekend, bo ma wyjazd do teściów, ale w Twoim przypadku - to chyba później?

Posted

W ten weekend jestem w Wwie bo mam zajęcia...

Jeżeli samochodem to jechałabym w czwartek do Wwy...
Jeżeli pociągiem - jechałabym w piątek, ale malca odebrałabym od Ciebie w czwartek

Posted

AniaGucio napisał(a):
W ten weekend jestem w Wwie bo mam zajęcia...

Jeżeli samochodem to jechałabym w czwartek do Wwy...
Jeżeli pociągiem - jechałabym w piątek, ale malca odebrałabym od Ciebie w czwartek

czyli możemy Plan Be zmienić w Plan A?

bo jeszcze kombinowałyśmy z tanitką inną opcję, ale tamta była kilkuetapowa, przy czym jedne etap był bardzo niepewny.
Twoja opcja ma bardziej ręce i nogi ;-)
jesli podklepujesz :-), to ja Coralgola będę umawiała z Panią Fryzjerką na przyszły tydzień

Posted

Jutro pogadam z teściem i będziemy wiedziały co i jak. Jeżeli będą kręcić nosem to pojadę pociągiem - można powiedzieć, że przejazd też będzie etapami - Z Koszalina do Chociwla (pociągiem) i nocleg; Z Chociwla do Stargardu (samochodem), i ze Stargardu do Warszawy (już pociągiem). Potrzebne mi będą szelki na takiego malucha, kaganiec - obowiązkowy do pociągu (jeżeli pies jest łagodny to nikt się nie czepia, że nie jest założony), no i książeczka szczepień - też obowiązkowa!

Jutro Ci odpowiem!!