Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ zaatakowały nas kleszcze!! :angryy:
PO wczorajszym nieszczęsnym spacerze na Vinim znalazłam 6 kleszczy,a na Bahii 4!!! :mad:
To straszne jak te koszmarne stworzenia teraz wychodzą...
Przez nie nie możemy chodzić na spacery na łąki uh. :angryy:

Posted

dianusia921 napisał(a):
Ależ zaatakowały nas kleszcze!! :angryy:
PO wczorajszym nieszczęsnym spacerze na Vinim znalazłam 6 kleszczy,a na Bahii 4!!! :mad:
To straszne jak te koszmarne stworzenia teraz wychodzą...
Przez nie nie możemy chodzić na spacery na łąki uh. :angryy:

A spotowałaś już psy?
Ja w tamtym roku zakrapiałam Lailę Fiprexem i żadnego kleszcza nie miała. W tym roku oba psy już zaspotowane, dodatkowo dobrze tym ludzkim offem w spray'u przed wyjściem popsikać. :) może pomoże, ale nie zaszkodzi ;)

Posted

Moje niedawno(17 marca dokładnie) były zakraplane właśnie fiprex i od wczoraj też chodzą w obróżkach przeciwko kleszczom. Następne zakraplanko pewnie za dwa tygodnie. Nie wiem jak długo tak na prawde działają kropelki,ale wolę tak co 2-3 tygodnie zapuszczać nowe.

Ze względu na te paskudne insekty wolę zimę!

Posted

A tu taka fotka z Fargo:

Przepraszam,że niewyraźna,ale była robiona wieczorem i nie bardzo było światło do robienia wyraźnych zdjęć.

fargo zaczęła szkolenie razem z nami,teraz będziemy sie częściej widywać to i fotki może wspólne będą też częściej :)

Posted

Dziękujemy za odwiedziny wszystkim! :lol:

Nudo się u nas zrobiło,ale postaram się jakoś niedługo zrobić fotki maluszkom...

Spacery nudne,bo osiedlowe,na łąki boję się chodzić ze względu na kleszcze więc i fotek nie ma gdzie zrobić. Chcę powrotu zimy wtedy w miarę spokojnie mogę po lesie chodzić przynajmniej.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich! :lol:

Posted

Jak boicie sie kleszczy to ja polecam kropelki advantix bayera sa na prawde mega skuteczne , zakropisz i 2 miesiace nie znajdziesz ani jednego :cool3:

no to kropelki w ruch i aparat w dłon , czekamy na zdjecia :lol:

Posted

Zakraplam regularnie psy,do tego jeszcze noszą obroże,ale i tak się boję chodzić na łąki,za dużo już przeszłam z psami chorymi po kleszczu więc teraz mam wielkiego stracha.
No nic,ale fotek kilka jest:

cdn..

Posted

Co do suszenia Bahulca to nie trzeba,bo zanim dojdziemy do domu to wyschnie,cała nie zanurza się w wodzie,tylko łapki i podwozie ;)

Mycha my tylko w Białymstoku jesteśmy na wystawach,ale tak towarzysko,nigdy psa nie wystawiałam na wystawie. Za Białystok nie mam możliwości jeździć na wystawy,bo nie mam prawka,a mama nie pali sie do tego by mnie wozić. Nawet jakbym sie zdecydowała wystawiać Bahię to i tak tylko w Białymstoku,bo nie mam transportu na inne...

Trochę fotek ze szkolenia:

Bahia i Wafel

Bahia,Wafel i Fokus

cdn...