Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dianusia921']
Ja tez jestem miłośnikiem dużych psów,za jakieś 3-4lata planuje namawiać mamę na kolejnego olbrzymka,pewnie azjata/mastif hiszpański/dog niemiecki,któraś z tych ras na pewno.Chociaż moja mama jako miłośniczka małych psiaków pewnie nie będzie chętna do wzięcia kolejnego molosa :evil_lol:[/QUOTE]

Tak masz wyrozumiałą mamę że już posiadasz 2 psy ;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dOgLoV']Tak masz wyrozumiałą mamę że już posiadasz 2 psy ;)[/QUOTE]

U mnie w domu zawsze były psy,jak jeden odchodził to za jakis czas przybywał drugi,przez pewien okres czasu miałam 3 w domu(rottweiler,chow chow i pekińczyk) więc moja mama ma fioła na punkcie psów,więc wiem,że zawsze psiak w domu będzie.Ona chce małego a ja dużego,czyli będą dwa hehe. Z kolejnym olbrzymem już nie będzie tak łatwo,bo mówi,że tyle jej wystarczy :evil_lol: Zobaczymy za kilka lat,Bahia będzie odchowana to może może.Na razie z nia pracujemy i mamy sporo zajęcia :lol:
Moje plany na przyszłość,jak bym sie wyprowadziła,miała kasę na utrzymanie tylu psów to by było: mastif pirenejski(Bahia),mastif hiszpański,dog niemiecki i owczarek środkowoazjatycki.Właśnie tak. :loveu:

Posted

[quote name='dianusia921']U mnie w domu zawsze były psy,jak jeden odchodził to za jakis czas przybywał drugi,przez pewien okres czasu miałam 3 w domu(rottweiler,chow chow i pekińczyk) więc moja mama ma fioła na punkcie psów,więc wiem,że zawsze psiak w domu będzie.Ona chce małego a ja dużego,czyli będą dwa hehe. Z kolejnym olbrzymem już nie będzie tak łatwo,bo mówi,że tyle jej wystarczy :evil_lol: Zobaczymy za kilka lat,Bahia będzie odchowana to może może.Na razie z nia pracujemy i mamy sporo zajęcia :lol:
Moje plany na przyszłość,jak bym sie wyprowadziła,miała kasę na utrzymanie tylu psów to by było: mastif pirenejski(Bahia),mastif hiszpański,dog niemiecki i owczarek środkowoazjatycki.Właśnie tak. :loveu:[/QUOTE]

O kurcze to już troche miałaś pieseczków :loveu: ale rasy sobie wymarzyłas wielkie :D same olbrzymy :D mi sie marzy cane corso :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='dianusia921']U mnie w domu zawsze były psy,jak jeden odchodził to za jakis czas przybywał drugi,przez pewien okres czasu miałam 3 w domu(rottweiler,chow chow i pekińczyk) więc moja mama ma fioła na punkcie psów,więc wiem,że zawsze psiak w domu będzie.Ona chce małego a ja dużego,czyli będą dwa hehe. Z kolejnym olbrzymem już nie będzie tak łatwo,bo mówi,że tyle jej wystarczy :evil_lol: Zobaczymy za kilka lat,Bahia będzie odchowana to może może.Na razie z nia pracujemy i mamy sporo zajęcia :lol:
Moje plany na przyszłość,jak bym sie wyprowadziła,miała kasę na utrzymanie tylu psów to by było: [B]mastif pirenejski([/B]Bahia),mastif hiszpański,dog niemiecki i [B]owczarek środkowoazjatycki.[/B]Właśnie tak. :loveu:[/QUOTE]
Z wymienionych przez Ciebie to te zaznaczone są jednymi z ulubionych:)

Pzdr.

Posted

[quote name='dOgLoV']Ja bym sie chyba bała podjąc wyzwanie kupna kao :lol:[/QUOTE]
Kao - cao - znam b.dobrze:) Kumplowałam się z pierwszymi cao w Warszawie:)
A to, że podobają mi się te rasy, to absolutnie nie oznacza, że chciałabym je mieć w domu. W mieszkaniu. Bo w domu z ogrodem, polami i lasami, to czemu nie?

Pzdr.

Posted

Jeśli bym mieszkała w bloku to na pewno bym tych ras nie miała,jedną z nich może i tak,ale tez wątpliwe.A jeśli będę mieszkała w domu z ogrodem i finanse mi pozwolą to chcę wszystkie :)
A psów już miałam trochę w swoim życiu,jakieś tak doświadczenie z kilkoma rasami mam :)
Co do cane corso to też mi się podobają,jak wszystkie molosy,ale jednak moje typy to właśnie te cztery co pisałam wcześniej.;)
Z pirenejami tak bliżej zapoznałam się dopiero gry planowałam kupno drugiego psa,czyli jakiś rok temu.Wtedy też bardziej się zaciekawiłam hiszpanami.Długo nie mogłam się zdecydować czy pirenej czy hiszpan,ale padło na pireneja :lol: Dogi to moja wielka miłość już od kilku lat.Cao trochę krócej,ale i tak wielbię je,ale raczej za wygląd,bo z charakterem nie wiem czy bym dała sobie radę.

Posted

Jakie plany ;) ja mam samoyedka i prawie grzywka, ale przyszłość wiążemy z grzywaczami :) mamy jednego dużego i nam wystarczy :lol:
u mnie w domu największy był średniak - mix spaniela z seterem irlandzkim. A reszta to maluszki -pekińczyk, pudle mini... teraz rodzice planują sobie kupić chihuahua ;)
My stawiamy na grzywacze ;)

Posted

Myślałam,że w najbliższym czasie Bahia nie zamoczy się cała,bo nie mam jak jej umyć,ale wiadomo jak czegoś nie chcemy to wychodzi odwrotnie...
Na dzisiejszym spacerze Baśka tak biegała po bagnach,że w końcu się poślizgnęła na lodzie i cała wpadła w kałużę...Szkoda,że nie uchwyciłam na zdjęciu jej wielkiego zaskoczenia tym faktem :evil_lol: Jeszcze nigdy nie widziałam takiej miny u psa,ewidentnie nie spodziewała się nagłego upadku w wodę...
Vini bardzo chciał się przyłączyć do taplania w bagnie,ale nie nadążał za większą siostrą :eviltong:

Dwie fotki z dzisiejszego spaceru jak psy jeszcze w miarę ładnie wyglądały :diabloti: :

Posted

mój grzywacz to wraca brudny jak przysłowiowa świnka!
ale macie super tereny do biegania i spacerów :loveu: zazdroszczę :loveu:
fajne plany na kolejnego psa, mi się bardzo podobają duże psy ale jednak nie wiem czy dałabym sobie radę z olbrzymem ;)
ale robię postępy - od jamnika do grzywacza :D :D :D :D :D