Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='M&S']lubię taki foty
http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC06587.jpg

Ładne psy:)

Dziękujemy :lol:
a miałam tych fotek nie wstawiać, bo takie rozmazane...

[quote name='Sylwia K']ale macie fajna ekipę

Tak ekipa ludzi i psów trafiła nam się super :lol:

[quote name='pędzelopka']To jest najlepsze! Jakby się teleportowały :D
:evil_lol:

[quote name='M&S']Witanko sobotnie:)
Witamy wieczornie niedzielnie :lol:

[quote name='understandme']http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC06588.jpg Wchodzą do innego świata jakiegoś :D

Widze że już Bahia obrasta na zimę :loveu:

:evil_lol:

tak obrasta i przytyła teraz :lol:

[quote name='dOgLoV']Fajne macie te psie spacerki :loveu:

[quote name='Kawalier']No zgadzam się - co dwa, trzy pieski na spacerze, to nie jeden:cool3:
Pozdrawiam.

:lol: to prawda im więcej psów tym weselej

Posted

dianusia921 napisał(a):

A nie pisałam Wam. Byłam ostatnio z Bahią u weta, bo miałam cały czas problemy z doczyszczeniem jej uszu. Teraz tak sobie myślę, że pewnie przez to, że tak często czyściłam mogłam trochę zaszkodzić. Okazało się, że Bahia ma drożdże w uszach :roll: obrzydlistwo. Dostaliśmy płyn i teraz co drugi dzień przemywamy, dopiero dwa razy czyściłam, ale w ogóle nie widzę różnicy. Mam za 10 dni przyjść do nich pokazać uszy. Mam nadzieję, że pomoże. Pytałam weta od czego jej się to zrobiło to mówił, że jest kilka powodów głównie pogoda sprzyjająca tworzeniu się grzybów i drożdży czyli ciepło i wilgotno, budowa uszu, możliwe, że też coś w diecie.
Trzymajcie kciuki żebym szybko się tego pozbyła.

Drożdżaki (taka ciemna wydzielina, tak?) to najpierw trzeba umyc ucho np. Acnosanem (NIE wlewać, tylko zmoczoną watką umyć, aby zdezyfenkować powierzchnię chorą...) i potem zakroplić spec. preparatem. No i czyscić, czyli patyczkiem z watką wyciągac tę brązową wydzielinę z uszu. Samo zakraplanie to chyba niewiele pomoże...

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Drożdżaki (taka ciemna wydzielina, tak?) to najpierw trzeba umyc ucho np. Acnosanem (NIE wlewać, tylko zmoczoną watką umyć, aby zdezyfenkować powierzchnię chorą...) i potem zakroplić spec. preparatem. No i czyscić, czyli patyczkiem z watką wyciągac tę brązową wydzielinę z uszu. Samo zakraplanie to chyba niewiele pomoże...

pzdr.

Tak taka ciemna wydzielina w uchu.

Mi wet powiedział żeby wlewać do ucha, zbierać watą (nie wkładać żadnych patyczków) z zewnątrz ten brud, a do środka nic nie wkładać. Mówił, że pies sam sobie wytrzepie ten płyn z ucha. Ja się stosowałam, ale nadal jest tak samo jak było. Jutro się do weta wybiorę na kontrolę i zobaczymy co powie.

Posted

Dziękujemy bardzo :)

Tak dla odmiany pomyślałam, że wstawię fotkę suni mojej siostry. Pochwalę się jak dziewczyna ładnie wyrosła :) Zdjęcie ukradzione, ale myślę, że siostra się nie pogniewa...

Piękna chow-chowka Nala:

:loveu:

Bahia jakby ją poznała zwariowałaby na jej punkcie i pewnie z wzajemnością, bo obie suńki są bardzo towarzyskie i uwielbiają zabawy z psami.

Posted

Dziękujemy bardzo za miłe słowa :)

Uszko wydaje mi się, że coraz lepiej, już nie jest takie brudne. U weta nie byłyśmy, nie mogłam pójść, ale wybierzemy się niedługo.

A Nali zdjęć mam więcej, tylko, że jak była młodsza, teraźniejsze mam tylko to jedno. Ale tamte zdjęcia co mam w komputerze już wstawiałam jakiś czas temu tutaj do galerii.