Amber Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ja za kilka lat też chciałabym trzeciego psa, ale na razie dwa muszą mi wystarczyć ;-) W sumie ja mieszkam w domku z ogrodem, a jednak psy w ogóle na dworze nie przebywają, jak już coś to siku i tyle. Vini od razu drapie w drzwi jak zostaje na podwórku, a Bahia siada przed drzwiami tarasowymi i patrzy tęsknie w szybę więc aż serce się kraje, nie da się jej zostawić na dłużej... Tak więc spacer musi być, my chodzimy na dwa dziennie pomimo tego, że mamy duże podwórko. Podwórko nic nie daje, sam pies się tam nudzi, dwa to jeszcze się chwilę pobawią (moje dwa, bo inne mogłyby hasać godzinami), ale ogólnie to pies tylko kładzie się i śpi na dworze. Nie ma się czym zmęczyć. Oj, nie mów, że nic nie daje ;). Wiadomo, że z psami też trzeba chodzić na spacery jak się ma ogród, ale sama mówisz, że na 2 dziennie. Ja muszę wychodzić na minimum trzy z każdym z psów. Do tego np. w czasie choroby można w ogóle nie wychodzić, wypuścić na ogród i się załatwią, a w bloku nie ma przebacz. Pies nie rozumie, że ma się gorączkę 39 stopni ;). To samo z biegunkami jak się przydarzą w nocy... Otwiera się drzwiczki do ogrodu, tylko się kapcie zakłada i pies sobie wychodzi szybciutko. A w bloku trzeba się ubrać, buty, jak wysoki blok to i winda... Jeszcze jak nie wytrzyma i narobi w windzie to dopiero masakra ;). Ogródek to jest super sprawa jak się ma psy. Quote
dianusia921 Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Amber napisał(a):Oj, nie mów, że nic nie daje ;). Wiadomo, że z psami też trzeba chodzić na spacery jak się ma ogród, ale sama mówisz, że na 2 dziennie. Ja muszę wychodzić na minimum trzy z każdym z psów. Do tego np. w czasie choroby można w ogóle nie wychodzić, wypuścić na ogród i się załatwią, a w bloku nie ma przebacz. Pies nie rozumie, że ma się gorączkę 39 stopni ;). To samo z biegunkami jak się przydarzą w nocy... Otwiera się drzwiczki do ogrodu, tylko się kapcie zakłada i pies sobie wychodzi szybciutko. A w bloku trzeba się ubrać, buty, jak wysoki blok to i winda... Jeszcze jak nie wytrzyma i narobi w windzie to dopiero masakra ;). Ogródek to jest super sprawa jak się ma psy. Oczywiście, że mając ogródek jest dużo łatwiej. Jeśli chodzi o spacery to mogłabym chodzić na więcej, ale moje psy nie dałyby rady aż tyle,ale też czasu nie ma tak dużo,a mieszkając w bloku trzeba znaleźć czas, nie ma wyboru. Cieszę się, że mieszkam w domku z ogrodem, nie wyobrażam sobie życia w bloku, jakbym musiała się wyprowadzić to bym musiała się przyzwyczaić, ale właśnie jak tak piszesz to dopiero teraz widzę jak łatwiejsze życie z psami mają osoby z ogrodem. Także zgadzam się, mając ogród jest dużo łatwiej. Chodziło mi wcześniej o to, że niektórzy ludzie mając ogród myślą, że spacery nie są w ogóle potrzebne i te psy siedzą bezczynnie w ogrodzie,a tam nie ma możliwości wybiegania się,zmęczenia. Tamta moja wypowiedź dotyczyła ruchu, a nie takich właśnie czynności jak pies jest chory itp. w takich przypadkach oczywiście, że lepiej jest psa wypuścić na chwilę na podwórko niż ubierać się, złazić z któregoś tam piętra, ciepło/zimno nie ważne, w środku nocy itp. Łatwiej i wygodniej wypuścić na gród. Zgadzam się z tym. Quote
Speedymania Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04653.jpg " Vini podróżnik" Quote
dianusia921 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Dzisiaj na szkoleniu widziałyśmy się z Fargo. Zrobiłam dziewczynom kilka fotek. Po za tym wieczorkiem byliśmy na spacerze, ja, Bahia i Vinuś więc fotki są pomieszane ;) Quote
dianusia921 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 koniec na dziś. Jutro postaram się jeszcze obfocić dziewczyny. ;) Quote
dianusia921 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Kilka fotek z dzisiejszego szkolenia: Na zdjęciach Bahia i Luka (cane corso): W trakcie zabawy nie udało się fotek zrobić. Są tylko takie, nic szczególnego ale są. ;) Quote
Karro Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04656.jpg jak dumnie pozuje :) Quote
M&S Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 jak równo idą:) http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04772.jpg Cześć. Quote
dianusia921 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 [quote name='M&S']jak równo idą:) http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04772.jpg Cześć. jak tam pańcie mają coś pysznego to idą :evil_lol: Quote
Speedymania Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04786.jpg można się wybiegać i wyszaleć, Bahia widzę uwielbia ten typ spacerków. Pozdrawiamy ! Quote
Karro Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04805.jpg Taki mały taki duzy może pieskiem być ! :D Quote
łamAga Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 http://i1115.photobucket.com/albums/k551/dianusia921/DSC04786.jpg słodziasty uśmiech :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Talucha Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Hej :) Wy byliście już u nas to i my tutaj wpadamy :> Ja jeszcze co do wcześniejszej dyskusji-to nie jest wcale takie proste z tym ogrodem-ja mam i psa nie mogę wypuścić, bo on się po prostu nie załatwi na podwórku :lol: i tak czy siak muszę z nim chodzić gdzieś dalej. Nie wiem dlaczego tak ma, ja go nie uczyłam zachowywania czystości na własnym terenie, czasami wolałabym żeby załatwił się na podwórku i sio do domu ale nie ma zmiłuj :lol: Quote
dianusia921 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dziękujemy bardzo za odwiedziny i miłe słowa :lol: Od pewnego czasu na wieczornych spacerach spotykamy się z zaprzyjaźnionymi psiarzami. Dzisiaj to w ogóle pobiliśmy chyba rekord psów. Oprócz nas czyli: Bahia, Vini, Cyna (biały haszczak), Lunka i Młody (haszczaki), Layka (husky+on), Poker( w typie ond), Leo ( haszczak), dołączyły do nas jeszcze przechodnie psy czyli jakieś 3 spaniele, 3 kundelki, york, przemknęła też rottweilerka i amstaf. Więc dziś nam było bardzo wesoło :lol: Na dniach postaram się dodać fotki i przedstawić wszystkich przyjaciół. Na razie proszę takie nasze spacerowe foteczki: Bez rewelacji, bo coś nie mogę dojść ładu i składu z moim telefonem, jakoś od czasu naprawy wychodzą niefajne zdjęcia... Quote
dianusia921 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 [quote name='Talucha']Hej :) Wy byliście już u nas to i my tutaj wpadamy :> Ja jeszcze co do wcześniejszej dyskusji-to nie jest wcale takie proste z tym ogrodem-ja mam i psa nie mogę wypuścić, bo on się po prostu nie załatwi na podwórku :lol: i tak czy siak muszę z nim chodzić gdzieś dalej. Nie wiem dlaczego tak ma, ja go nie uczyłam zachowywania czystości na własnym terenie, czasami wolałabym żeby załatwił się na podwórku i sio do domu ale nie ma zmiłuj :lol: hej, witamy :lol: Czasami też tak jest. Moi znajomi mieli owczarka niemieckiego i całe życie mieszkali z nim w bloku, jak się przeprowadzili do domku to pies był tak przyzwyczajony do codziennych spacerów, że nie potrafił załatwić się na podwórku i dalej musieli chodzić z nim na spacery, nie tak częste ale wieczorny musiał być, ale w sumie po pewnym czasie się nauczył załatwiać i na podwórku. reszta fotek: Quote
dianusia921 Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 koniec, miłego wieczorku życzymy ! :lol: Quote
Karro Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Ale was tam duzo na spacerze było. Jak będziesz miała fotki psich przyjaciół wrzuć :) Bahia i Vini jak zwykle pięknie :loveu: Quote
dianusia921 Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Talucha napisał(a):To niezłą ekipę mieliście :D understandme napisał(a):Ale was tam duzo na spacerze było. Jak będziesz miała fotki psich przyjaciół wrzuć :) Bahia i Vini jak zwykle pięknie :loveu: Wczoraj wieczorem znowu był szał psiakowych gonitw i zabaw. Mam sporo fotek, tylko photobucket nie działa, nie mogę się zalogować i nie mam jak tych fotek dodać :mad: Quote
dianusia921 Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Dobra mam fotki :) najpierw przedstawię bohaterów fotek z wczorajszego spacerku: Bahia, Vini, Cyna (biały husky), Layka (husky+on), Leo ( czarno-biały husky). Quote
Recommended Posts