Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Equus napisał(a):
fajniutka :)

Ona jest super fajniutka, nie sposób jej nie pokochać, nie wiem czemu nikt jej nie szuka :( ale powoli myslę, że może to dobrze, bo mam coraz gorsze przypuszczenia co do jej "właściciela" :(

Brat nie odbiera, tel nadal nie wiem jak przebieg wczorajszej wizyty u wet i jakie koszta...

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Awit napisał(a):
O kurcze, a jak właścicielka się dowie o psie?
Bo na pewno się dowie.
Może lepiej jak sami powiedzą....

Kobieta jest ponoć nie do końca teges śmeges (podsumowanie sąsiadki, która ostrzega ich przed nalotami właścicielki;) ) i nie ma szansy na rozmowę... ale powiedzieli, ze prędzej zmienią lokum niż oddadzą Irkę do schronu. Poza tym w najgorszym wypadku Irka może kilka dni przesiedzieć u nas, psy się jakoś dogadają.

Przebieg wizyty u wet. bez sensacji. Irka ma max 1,5 roku, stan ogólny zdrowia bardzo dobry. Apetyt wraca. Za tydzień szczepienie przeciw wściekliźnie, później wirusówki i sterylka. Zastanawiamy się nad USG jamy brzusznej przed sterylka, ale zobaczymy co wet powie.
Póki co zapłaciliśmy 20zł za wizytę i odrobaczenie. Na wścieklizne może dostaniemy talon, tak jak i na sterylkę, jednak na szczepienia i karmę chyba będzie trzeba zrobic jakąś zbiórkę, bo chyba nie dźwigniemy finansowo wszystkiego...

Posted

Kobieta jest ponoć nie do końca teges śmeges (podsumowanie sąsiadki, która ostrzega ich przed nalotami właścicielki;-) ) i nie ma szansy na rozmowę... ale powiedzieli, ze prędzej zmienią lokum niż oddadzą Irkę do schronu. Poza tym w najgorszym wypadku Irka może kilka dni przesiedzieć u nas, psy się jakoś dogadają.

czyli wiadomo kto był jej włascicielem i może robić jakieś problemy? albo jakichś postów nie widze albo nie rozumiem ;)

Posted

Equus napisał(a):
czyli wiadomo kto był jej włascicielem i może robić jakieś problemy? albo jakichś postów nie widze albo nie rozumiem ;)

ta kobieta o której mowa, to właścicielka mieszkania, od której wynajmują lokum obecni opiekunowie znalezionej suni :)

Posted

[quote name='Awit']Czyli brat z bratową odpłynęli w miłości:-)

Ta, obecnie chyba większą miłością darzą sunię niż siebie nawzajem :D

haha - no to faktycznie świetnie zrozumiałam ;-) Za dużo pracy :-D

No, czytanie ze zrozumieniem, to podstawa, bo potem różne dziwne historie się robia :D

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
No, czytanie ze zrozumieniem, to podstawa, bo potem różne dziwne historie się robia :D

Tu akurat bardziej przydałoby się wrócenie do poprzednich stron wątku ;)

• 2 weeks later...
Posted

Sytuacja nijaka, tzn zaden właściciel się nie znalazł:( Dostałam raptem jednego meila, a i to było pudło :( Brat czeka na odp w sprawie pracy, póki co pies zostaje u nich. W krótce ustalamy termin sterylki i dlasze losy suni.

Niestety kolejna bida nam się przypałętała :( tu nie będzie tak łatwo :([url]http://www.dogomania.pl/threads/201144-WARSZAWA-czarno-bia%C5%82y-kundelek-znaleziony-szuka-w%C5%82a%C5%9Bciciela-na-cito!?p=16224919#post16224919[/url]

Posted

[quote name='sleepingbyday']niuni, a jakiej pracy szuka twój brat?[/QUOTE]
Teraz chyba żadnej, jest na jakims okresie próbnym, więc zobaczymy. Ale jak masz jakies ciekawe pomysły to proszę o PW, bo ja też poszukuję zajęcia ;)

Posted

Trzymamy!!
Ile kosztuje?
Rozsądni ludzie, nie chcą psa męczyć cieczkami.
Mnie otaczają prawie wszyscy zwolennicy ciekania się suk, bo nie ingerują w naturę, nie męczą suk operacjami, nie mają pieniędzy itd...

Posted

pomysłów z góry nie mam, ale zdarzaja mi sie informacje, ze ktos szuka pracwników - ale dobrze wiedziec, kto szuka pracy (tzn jaki zawód, jakie doświadczenie) - żbey móc wiedziec, komu jest sens mówić o ew. wakatach.

fajnie, ze irka ma ds. polubili się, z tego wniosek?

namów jeszcz ebrata, zeby dt został. cielakowi sie przyda ;-).

Posted

Awit napisał(a):
Trzymamy!!
Ile kosztuje?
Rozsądni ludzie, nie chcą psa męczyć cieczkami.
Mnie otaczają prawie wszyscy zwolennicy ciekania się suk, bo nie ingerują w naturę, nie męczą suk operacjami, nie mają pieniędzy itd...

Nic nie kosztuje, udało się talon załatwić, bo nie było nas stać.
Niestety nie oni rozsadni, tylko moja siła perswazji skuteczna, gdyz dziewczyna mojego brata przed pierwszym terminem sterylki zdezerterowała z psem, bo się wystraszyła. Zagroziłam im, ze zabiorę psa, wyłuszczyłam wszystkie plusy i minusy i po dwutygodniowych przepychankach Ireczka została wysterylizowana ;)
Czuje się ok, więc chyba wszytko przebiegło pomyślnie.

Ciagle natomiast proszę o pomoc dla Cielaka: http://www.dogomania.pl/threads/201144-WARSZAWA-czarno-bia%C5%82y-kundelek-z-wybitymi-z%C4%99bami-szuka-DT-lub-DS-na-cito!

pomysłów z góry nie mam, ale zdarzaja mi sie informacje, ze ktos szuka pracwników - ale dobrze wiedziec, kto szuka pracy (tzn jaki zawód, jakie doświadczenie) - żbey móc wiedziec, komu jest sens mówić o ew. wakatach.

Jestem wszechstronnie uzdolniona ;) A tak serio, to jeśli można to puszczę Ci w najbliższym czasie PW ;)

namów jeszcz ebrata, zeby dt został. cielakowi sie przyda ;-).

Oni i tak juz zyją z dusza na ramieniu, bo włascicielka mieszkania nic o psie nie wie. POza tym Cielak to nie wesoła, młoda sunia, tylko podstarzały, zgredliwy chłopaczek :(