Niuni&Pupi Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Equus - dziękuję. Zero sygnałów w sparwie suni. Razem z panią wet, doszłyśmy do wniosku, ze pies zawiał ludziom raczej średnio zainteresowanym jej losem. Suka sprawia wrażenie bitej, bardzo panicznie reaguje na gwałtowne ruchy, a gdy podnioslam głos by oddała kocią zabawkę, to się zsikała :( jest super kochana, tym bardziej dziwi mnie, ze nikt jej nie szuka, ani nie zgłosił zaginięcia... Obecnie piesek przebywa u mojego brata, więc koniec zgrzytów w stadzie, trochę się tylko boimy jak zareaguje właścicielka mieszkania, które wynajmują... Z plakatów rozwieszonych na bielnach nie został oderwany ani jeden numerek :shake: Quote
Equus Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 to ja może też na bemowie w lecznicy powieszę w okolicach carrefoura bo to nie tak daleko od oczapowskiego Quote
Awit Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dlaczego właściciele jej nie szukają... Albo szukają tylko w innej dzielnicy, albo inaczej. Albo zobaczyli jak "fajnie" jest nie mieć psa...i nie szukają. Quote
Lulka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 ja latem znalazlam amstafke, wlasciciel znalazl sie po miesiacu...nie wiem jak ci ludzie szukaja?.... z drugiej strony wystarczy pewnie ze nie maja netu, a pies zginie w innej dzielnicy i oni wywiesza np plakaty na mokotowie, a znalazca na zoliborzu i tyle...:( Quote
Niuni&Pupi Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Dziewczyny, nie oszukujmy się z kim nie gadam, to mówi ze pierwsze co by zrobił to na Gumtree wszedł... Ogłoszenie ma 103 wyświetlenia i ani jednej odpowiedzi :( POwiesiłam plakat w okolicach metra i na AWFie, tam przewijają się ludzie z całego miasta. Mogę jeszcze podzwonić po większych lecznicach w innych dzielnicach... Martwię się, bo sunia ma bardzo słaby apetyt:( nie wiemy czemu, bo humor dopisuje. Obstawialismy dużą ilośc psów, ale od 2 dni jest u brata jako jedyny pies i zero zmiany na lepsze, a co gorsza koopy brak drugi dzień:( Nie wiem czy to ze stresu, czy z tęsknoty (choć nie sprawiała wrażenia psa smutnego, wręcz przeciwnie)... Może ma ktos jakies doświadczenie w tym zakresie? jak ją zachęcić do jedzenia? Lub czym? Było mięsko, karma sucha, mokra... porażka, suchej to ona wogóle nie potrafi jeść :( to ja może też na bemowie w lecznicy powieszę w okolicach carrefoura bo to nie tak daleko od oczapowskiego Jeśli możesz, to super, ja nie dam rady sama wszędzie rozkleić. dziękuję za pomoc :) Quote
sleepingbyday Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 ona może nie być łakomczuchem. moja zosia była niejadkiem i ile ja nerw ów przez to straciłam :-). obseruj ja na razie, czy brak apetytu to jedyny objaw. brzuszek w porządku, nie napięty, nie bolesny? pije? je, ale mało? kupa zdrowa? na razie bym obserwowała... Quote
Niuni&Pupi Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 sleepingbyday napisał(a):ona może nie być łakomczuchem. moja zosia była niejadkiem i ile ja nerw ów przez to straciłam :-). obseruj ja na razie, czy brak apetytu to jedyny objaw. brzuszek w porządku, nie napięty, nie bolesny? pije? je, ale mało? kupa zdrowa? na razie bym obserwowała... Osobiście mam problem z obserwacją, bo sunia jest na tymczasie u mojego brata. Z ich zeznan:) wynika, ze tylko niejadkiem jest, nie wiem jak dziś z kupą, bo wczoraj i przedwczoraj nie było :( Jesli w weekend się nic nie zmieni idziemy do weta... Ps. Gdzie właściciele?? :( Quote
Equus Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 powiesiłam ogłoszenie w jednej lecznicy na bemowie, a właściciel moze nie mieć netu i nawet nie wie jak sprawdzić A na tą stronę Palucha zgłaszałaś? Quote
Niuni&Pupi Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Awit napisał(a):A cieczka jej się nie zbliża? A tego to ja nie wiem i nie wiem jakie mam objawy, bo moje obie suki trafiły do mnie po sterylce.. więc nie mam zielonego pojęcia o cieczce:( Ale mój pies po początkowej fascynacji sunią, szybko się znudził, więc chyba nie... Nie wiem, będziemy niebawem u wet. to się dopytam co i jak. Sunia jedyne co zjada to wątróbki drobiowe :shake:... Koopa się pojawiła po trzech dniach przerwy i dwóch aplikacjach parafiny... Suchej karmy wogóle nie potrafi jeść :( A humor ciągle jej dopisuje... Szukać nikt jej nie szuka, dalam znajomym z klubu plakaty do rozwieszania w innych dzielnicach, zero odzewu :shake: Quote
Equus Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Może taka wybredna po prostu? Jak mało je to i mało wydala. Może jej tą suchą karmę moczyć i mieszać z tymi wątróbkami to się nauczy? Quote
Niuni&Pupi Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Equus napisał(a):Może taka wybredna po prostu? Jak mało je to i mało wydala. Może jej tą suchą karmę moczyć i mieszać z tymi wątróbkami to się nauczy? No niby tak, ale wet powiedziała, że przynajmniej raz dziennie to powinna klocka postawic, a tu 3 dni nic nie było :( dopiero dwie porcje parafiny ruszyły suńkę. Suchego ona nie potrafi jeść - wypada jej z pyska, a odnośnie moczenia suchej karmy, to słyszałam, ze nie powinno się tak robic... Ważne, że wcina te wątróbki, dziś będziemy testować serduszka drobiowe. No i sterylką się trzeba zająć, tylko nie wiem czy zgłosić ją do jakiejś fundacji, czy jak zebrac kaskę, bo nas na sterylkę obecnie nie stać :( a trzeba to zrobić, poki brat w domu siedzi, bo jak zacznie znów pracować, to będzie problem z dopilnowaniem psa po zabiegu... Ciągle zero odzewu w sprawie suni. Ile czasu trzeba czekać, żeby pieska do adopcji zacząć ogłaszać? Bo skoro miała obrożę, to chyba trzeba ustawowo odczekać? Tylko nie wiem ile :( Quote
Equus Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 spokojnie możesz zacząć ogłaszać moim zdaniem, obowiązek odczekania 14 dni kwarantanny ma schronisko, a co do sterylki to albo zmień tytuł wątku, że abierasz na sterylkę i zbieraj tu na dogo albo faktycznie do fundacji, zaraz jeszcze zapytam na innym wątku - może coś ktoś pomoże, kto się w tym lepiej orientuje Quote
golf Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 jestem na zaproszenie Equus :) Bielany zdaje się obsługuje lecznica na Podleśnej. Proponuje zadzwonić do urzedu gminy do wydzialu środowiska, tam jest taka Pani , musze sobie przypomniec nazwisko, bo wylecialo mi z glowy, ktora ma talony na sterylki.Chyba tylko kocie, ale ponoc jak sie dobrze zagada, to da tez dla psa http://www.bielany.waw.pl/page/index.php?str=187&id=76 to jest link do str tego wydzialu, figuruje tam inne nazwisko, niz ja kojarze, ale moze jakies zmiany nastapily. Proponuje w pierwszej kolejnosci tam zadzwonic,a najlepiej samemu sie pofatygować i pożebrać.Domyslenie traumatycznych okolicznosci znalezienia suni i opis wlasnej sytuacji finasowej moze pomoze. a jak nie to bedziemy myslec dalej,,,,, Quote
Ninti Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 A tu patrzyłaś? http://www.zaginionepsy.waw.pl/viewforum.php?f=16 I Korze warto dać znać, może zetknęła się z jakim ogłoszeniem. Quote
esperanza Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='golf']jestem na zaproszenie Equus :) Bielany zdaje się obsługuje lecznica na Podleśnej. Proponuje zadzwonić do urzedu gminy do wydzialu środowiska, tam jest taka Pani , musze sobie przypomniec nazwisko, bo wylecialo mi z glowy, ktora ma talony na sterylki.Chyba tylko kocie, ale ponoc jak sie dobrze zagada, to da tez dla psa http://www.bielany.waw.pl/page/index.php?str=187&id=76 to jest link do str tego wydzialu, figuruje tam inne nazwisko, niz ja kojarze, ale moze jakies zmiany nastapily. Pewnie masz na myśli p.Halinę Sęktas Może "Akcja sterylizacja" opłaci zabieg? http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29 Quote
Equus Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Dzięki dziewczyny, że wpadłyście! I dzięki za rady i informacje. Mam nadzieję, ze założycielka watku niebawem tu wpadnie i poczyta co i jak :) Quote
golf Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='esperanza']Pewnie masz na myśli p.Halinę Sęktas dokladnie tak :) Quote
donica Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Słuchajcie, czy to nie jest ta suka Jak coś jest nieczytelne to pod tym linkiem można powiększyć http://lh4.ggpht.com/_SISLtOk5e7k/TSzkbbf-w9I/AAAAAAAABeE/aqheXvUOXVc/s640/DSCF8267.jpg Jeżeli to nie ona, odwieszę ogłoszenie. Edit: Teraz doczytałam, że ktoś to ogłoszenie już cytował. Tylko, że zdjęcia są czarno-białe, więc nie bardzo widać czy to nie ona. Ale trudno, odwieszę ogłoszenie rano z powrotem. Quote
Equus Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 kurcze, nie mam pojęcia, Niuni&Pupi pewnie by najlepiej wiedziała ale nie zagląda ostatnio Quote
Niuni&Pupi Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 [quote name='Equus']kurcze, nie mam pojęcia, Niuni&Pupi pewnie by najlepiej wiedziała ale nie zagląda ostatnio Jestem :) przepraszam, ale nie miałam czasu ogarnać wszystkich wątków. POwtarzam po raz kolejny, ze to nie jest sunia z tego ogłoszenia!!! ta z ogłoszenia jest CAŁA czarna z brązową brodą. Nasza jest przypalana i ma brewki ;) Bardzo dziękuję za zainteresowanie sprawą sterylizacji, talon jest już w drodze :) (przynajmniej tak powiedziała osoba, która go dla na s załatwiła). Teraz pozostaje kwestia szczepień, jedzenia itd. ale to będzie wiadomo w piatek bo wtedy mamy wizytę u wet. Obecnie sunia ma śię dobrze, dostała imię: IRKA ;) Dziś była u nas w odwiedzinach razem z bratem. Jest słodka i kochana, do tego stopnia, ze brat zastanawia się nad jej zatrzymaniem :multi: Postaram się informować na bierząco co i jak ;) I bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc. Później wrzucę nowe fotki Irki z dzisiejszych odwiedzin ;) Quote
Niuni&Pupi Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 [quote name='Awit']Cudownie, gdyby brat ją zostawił:-) Cudownie było by gdyby dostał pracę, o która się stara... A jeszcze cudowniej gdyby nie musieli ukrywać psa przed właścicielką mieszkania, które wynajmują :shake: ogólnie jest w niej zakochany, zobaczymy tylko czy warunki losowe pozwolą mu zatrzymać sunię... Ps. Nie rozmawiałm jeszcze z nim jak wyszła wizyta u wet. przy której niestety nie mogłam byc :( Jak się dowiem co i jak to napiszę. A tu obiecane zdjęcia suni, która niestety średnio daje się fotografować:shake: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts