Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo proszę o pomoc. Sunia jest naprawdę kochana. cała się trzęsła, niewykluczone, ze spędziła 2 noce na dworze. Nie jest to pies, którego bym znała z okolicy, a mając 3 własne psy trochę okolicznych psiaków znam. Możliwe że bieda przeszła z dalszych stron.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
niuni, szybko wrzucaj na ogłoszenia paluchowe - oraz sprawdzaj, njalepiej codziennie, czy ktoś jej nie szuka.
koniecznie też wrzuć ogłoszenie na zaginione psy waw.pl

Ok, ale ogłoszenia paluchowe, na stronie palucha czy w temacie na dogo??
Dzięki za rady, jak mozecie rozsyłajcie gdzie się da;)

Posted

Lulka napisał(a):

a sprawdzalas czy nie ma czipa?

Nie miałam jak, znalazłam ją dziś i nie mam pojęcia gdzie na bielanach mają czytnik chipów. jutro dowiem się u mojej wet. gdzie można chipa sprawdzić. ki co wydrukowałam trochę ogłoszeń i rozkleiłam po okolicy...
a pies cudny, ktoś musi jej szukać:shake:

Posted

czytnik to ma kazdy wet ;-)
ogloszenia papierowe to podstawa, trzymam kciuki zeby odnalazl sie wlasciciel
zaraz wrzuce ja na paluchowa stronę - tylko podaj nr kontaktowy, ale zadzwon tez na paluch i zapytaj czy nikt nie szukal takiego psa i popros o wpisanie jej w tak zwany zeszyt.

Posted

I zadzwoń do straży miejskiej i zgłoś, że znalazłaś, i podaj swój telefon.
Jakby właściciel jej szukał to dadzą Tobie jego kontakt albo odwrotnie, jak się zgodzisz.
Jeśli ma cieczkę, to jak trafi na paluch to Bóg jeden wie, co będzie dalej,
a za 3 m-ce szczeniaki....

Posted

Lulka napisał(a):
czytnik to ma kazdy wet ;-)
ogloszenia papierowe to podstawa, trzymam kciuki zeby odnalazl sie wlasciciel
zaraz wrzuce ja na paluchowa stronę - tylko podaj nr kontaktowy, ale zadzwon tez na paluch i zapytaj czy nikt nie szukal takiego psa i popros o wpisanie jej w tak zwany zeszyt.

No właśnie nie wiem czy każdy, bo nieraz słyszę, zę nie ma jak chipa sprawdzić bo wet nie ma czytnika :(
Wrzuciłam ją na ogłoszenia paluchowe, ale nie mogę się dostac do ogłoszeń o zaginionych psach:( czyli nie mam jak szukać właścicieli, którzy jej szukają....

Zaraz biorę się za telefon i zrobię ile się da przed wyjsciem do pracy :(
Dzięki za pomoc.

Posted

Koniecznie powieś ogłoszenia w lecznicach wet na:
ul. Podleśnej
ul.Schroegera
ul.Krasińskiego
blisko miejsca znalezienia jest lecznica na ul.Broniewskiego, al.Reymonta i ul.Staffa oraz w sklepie zoo Zuzik na rogu Żeromskiego .
Podejrzewam, że jeśli suczka faktycznie jest z tych okolic, to ktoś ją rozpozna.

Wysłałam info do Fundacji Ocalić Naturę. Powiadom Canis i Bezpieczną Przystań- to też te okolice.

Posted

Ogłoszenia wrzucone na zaginone/znalezione waw.pl, na facebooka, na gumtree i na strone palucha. Gdzie jeszcze dać na warszawę?
Przeszukałam sporo ogłoszeń o zaginionych psach, ale nic na jej temat. na paluch od godziny próbuje się dodzwonić - bez skutku....:shake:
idę zaraz sprawdzic chipa,ale obawiam się ze niewiele to da...
jak kto może niech wrzuca u siebie na facebooka czy nasza klasę, może w ten sposób się uda, bo nie wyobrażam sobie by miała trafic do schronu, a zaczynają się pierwsze zgrzyty z moimi psami rezydentami...:-(

Posted

esperanza napisał(a):
Koniecznie powieś ogłoszenia w lecznicach wet na:
ul. Podleśnej
ul.Schroegera
ul.Krasińskiego
blisko miejsca znalezienia jest lecznica na ul.Broniewskiego, al.Reymonta i ul.Staffa oraz w sklepie zoo Zuzik na rogu Żeromskiego .
Podejrzewam, że jeśli suczka faktycznie jest z tych okolic, to ktoś ją rozpozna.

Wysłałam info do Fundacji Ocalić Naturę. Powiadom Canis i Bezpieczną Przystań- to też te okolice.

Dzięki:) na schroegera zaraz idę sprawdzić chipa. Póki co na rogu podleśnej i marymonkiej dałam ogłoszenie, na rogu kasprowicza i podczaszyńskiego itd. po całej okolicy. wczoraj lecznice były pozamykane, a dzis nie zdążę wszystkich obskoczyć...

Posted

Sunia nie posiada chipa :(
Nie jest szukana, [przynajmniej nie tam gdie udało mi się dodzwonić. Na Paluch przez pół dnia nie mogłam się dodzwonić, będę próbować jutro.
Ogłoszenia porozwieszane - zero odzewu.
Dziś specjalnie z nią chodziłam i pytałam ludzi z psami czyjej nie kojarzą - nic:(

CO JESZCZE MOGĘ ZROBIĆ?
Sunia jest w świetnej formie, jednak jest tak podekscytowana, że prawie nic nie je ( poza pasztetem :) ). Nie stac mnie żeby ją przetrzymać na dłużej. Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie jak odszukać właścicieli?

Posted

Dzwoniłaś do tej straży miejskiej?
Koniecznie dodzwoń się na paluch, najlepiej między 8-12, bo od 12 są adopcje chyba i mają dużo roboty.
Albo po 16,już po adopcjach. Parę razy pod rząd i odbiorą. Oni teraz w ogóle na zeszycie lecą bo baza im się walnęła.
Czy ona jest duża i smukła? Bo szukają takiej suni z brązową brodą i czarną obrożą.

Michał Jabłoński
Ogłoszenie nr: 2011/74
Zaginęła czarna suka. Jest duża i smukła, ma brązową brodę i czarną obrożę. Zaginęła 31.12.2010, bardzo boi się hałasu. Może być na terenie Marysina (Wawer) lub jego dalekich okolicach - Anin, Rembertów, Sulejówek, Wesoła, etc. Bardzo proszę o kontakt: 792 635 068 lub mail: sub.m79@gmail.com

kontakt: 792635068

Inne ogłoszenie, kurcze nie wiemy jakiej ona jest wielkości...

Justyna Tepel
Ogłoszenie nr: 2010/1942
W dniu 28.12.2010 wtorek na Bielanach zaginęła czarna podpalana suczka rasy mieszanej - jamnikowata o imieniu Tosia. Ktokolwiek widział albo wie gdzie może przebywać proszę o kontakt.Na Tosie oczekuje Córeczka.

kontakt: justep@wp.pl 500579149 lub 503733071 lub 864 32 09

Posted

[quote name='Awit']Dzwoniłaś do tej straży miejskiej?
Koniecznie dodzwoń się na paluch, najlepiej między 8-12, bo od 12 są adopcje chyba i mają dużo roboty.
Albo po 16,już po adopcjach. Parę razy pod rząd i odbiorą. Oni teraz w ogóle na zeszycie lecą bo baza im się walnęła.
Czy ona jest duża i smukła? Bo szukają takiej suni z brązową brodą i czarną obrożą.

To nie ta sunia, widziałam zdjęcia z ogłoszeń zamieszczonych przez tych ludzi, ta u mnie jest cała przypalana i ma brazowe "brwi". Ta której oni szukaja jest cała czarna i tylko "brodę" ma brązową.
Do jamnika to jej daleko, bo to smukły pies na długich łapach. Raczej w typie teriera. Coś a'la wyrośnięty jagdterier.

Najgorsze jest to, że pies sprawia wrażenie bitego, reaguje straszną paniką na podniesiony głos i gwałtowne ruchy :( Poza tym jest bardzo wesoła i towarzyska.
Ile czasu musi upłynąć od znalezienia, żeby móc ją ogłaszać do adopcji, jeśli nie zgłoszą się właściciele?

Awit - nie krzycz, ale nie mam przekonania co do straży miejeskiej, oni zawsze są tam tacy sztywni i nieuprzejmi, miałam z nimi trochę do czynienia przy kilku interwencjach, to ci z centrali są mało pomocni, dopiero ci z eko patrolu dają radę...

Posted

Wiesz, to zależy na kogo się trafi. Wszędzie pracują ludzie i ludziska.
Jak gadam z nimi na tematy zwierząt to są pomocni.
Np
Jakiś czas temu husky znalazłam, zadzwoniłam do nich i okazało się, że właśnie otzrymali zgłoszenie o zaginionej husky.
W ciągu 15min suka już miała swoją panią z powrotem.
Jak zgłosiłam psa błąkającego się, dokładnie opisałam co wiedziałam, bo wypytywał.
Wieczorem dzwoniłam, czy go znaleźli, facet chyba z 10 minut szukał info o nim, ale niestety nie było takiej interwencji.
Także warto. Najwyżej dowiesz się, że nikt jej nie zgłosił, ale zostawisz numer, to zawsze o jedną drogę poszukiwania więcej.

Posted

Ok, w takim razie jutro będę próbować. dzięki cioteczki za pomoc. Mam juz małą załamkę. Na dodatek sunia bez żadnego powodu zaczęła terroryzować moja głuchą i ślepą seniorkę ( z resztą psów się dogaduje), która nie ma pojęcia co się dzieje :shake:

Posted

Nie stac mnie żeby ją przetrzymać na dłużej.

To akurat najmniejszy problem bo napewno da sie zorganizować tu jakąś pomoc finansową dla Ciebie ale pytanie czy w ogóle mogłabyś dać jej na razie tymczas czy jest to zupełnie niemożliwe. Ja mogę jutro powiesić ogłoszenie w lecznicy na Reymonta, jeśli tam jeszcze go nie ma (tylko co napisać? czy kontakt tylko mailowy czy tez może jakiś telefoniczny wywiesić?)

Posted

esperanza
Suka jest w typie jagdterriera, wstawię ją na forum terierkowa.

Dzięki, też tak pomyslałam, że podobna do teriera. jak nie właściciele to może ktoś do adopcji się znajdzie.

To akurat najmniejszy problem bo napewno da sie zorganizować tu jakąś pomoc finansową dla Ciebie ale pytanie czy w ogóle mogłabyś dać jej na razie tymczas czy jest to zupełnie niemożliwe. Ja mogę jutro powiesić ogłoszenie w lecznicy na Reymonta, jeśli tam jeszcze go nie ma (tylko co napisać? czy kontakt tylko mailowy czy tez może jakiś telefoniczny wywiesić?)
No narazie jest u mnie na tymczasie od niedzieli, jakoś ogarniamy, ale są małe zgrzyty między stadem ( 3 psy) a nową suką, raczej klasyka. Może mój brat ją weźmie na przechowanie do siebie i swojej dziewczyny, tylko, ze on chwilowo został bez pracy więc tez finansowo klapa. Lokalowo jakoś damy radę, ale tez nie na długo, bo jak brat wróci do pracy, to nie będzie komu zająć się psem:shake:
Equus, w którym miejscu na reymonta jest lecznica? Nie tam nie dawałam, dziś poszło ogłoszenie na Wolumen. Na drukowanych daję numer tel, nie chce żeby w internecie fruwał:shake:
jeśli można to mogę wrzucić plakat do pobrania i wtedy każdy kto ma możliwość i ochotę, by mógł powiesić go w swojej okolicy. jak myślicie?

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
jeśli można to mogę wrzucić plakat do pobrania i wtedy każdy kto ma możliwość i ochotę, by mógł powiesić go w swojej okolicy. jak myślicie?

O świetny pomysł! Ułatwi mi sprawę. Jutro mogę powiesić.
Lecznica jest za dawnym "Euroshopem" - teraz to jakiś chyba "Top-market?", na tyłach pawilonu.
A co do kasy to napisz w tytule że potrzebne wsparcie finansowe dla BDT.

Posted

jak mała kica, to trzeba jej jasno pokazac, ze nie ma prawa. niezaleznie, czy pies do którego startuje radzi sobie z tym, czy nie.

na paluchu ludzie zaczynają ogłaszac zazwyczaj kilka dni po wydarzeniu, a tam jeszzce admin klepie, więc nie pokazuje si e od razu. paluchowe ogłoszenia warto sprawdzać co jakiś czas. ai sprawdzić do tyłu kilka dni, bo możliwe, ze to nei sywlestrowa ucieczka.