Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przecież zawsze mogą powiedzieć, że pies im uciekł. Wtedy musi być zwrócony włascicielowi. Pewnych rzeczy nie można przeskoczyć. Mówłam, ze mieli już psiaki, nawet yorka, za każdym razem pies gdzies jest "oddawany". Jeden po wzięciu ze schroniska, w domu był do wieczora. Po powrocie "PANA" domu - wyleciał na podwórko. Schronisko zabrało psie z powrotem.
To sa ludzie troche "nietego" i co mozna poradzic na otępienie umysłowe? Nic ( skąd ja to wiem ?:hmmmm: ).
Dziś u nich nikogo nie zastałam w domu.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kłamać mogą i będą to oczywiste ale jeśli są świadkowie i dowody to już byłoby im trudniej się wywinąć. Powinien jeszcze być obowiązek zgłoszenia o zaginięciu (ucieczce) psa w ciągu 24 godzin do straży miejskiej albo dzielnicowemu (albo do ogólnopolskiej bazy psów zaginionych i znalezionych, bo powinna być taka baza z jednym niezmiennym i znanym powszechnie numerem telefonu)i niezgłoszenie o zaginięciu pieska też byłoby podstawą do ukarania.

Posted

Zrzeczenie podpisane, książeczka odebrana, oporów nie było. Psa podobno oddali do schroniska ze względu na to, że urodziło się małe dziecko a Saba/Panda niszczyła wszystko. Panie były przygotowane na moją wizytę - zostałam zaanonsowana jako "ta z psiarni".
Pies pozostaje PANDĄ - jednak na to imię lepiej reaguje.

Posted

Hura!Czyli teraz jest Panda i już. Fajnie pasuje do pyśka.
Basiu kochana, ja wiem, że nie chodzi Ci o krytykę.Ale sama wiesz, jacy są ludzie. Oraz prawo. W Polsce musiałby się generalnie zmienić stounek do zwierząt i mentalność, a to jeszcze bardzo długa droga. Co z tego, że istnieje ustawa o ochronie zwierząt, jeśli zapadają wyroki grzywny czy w zawieszeniu. Wszyscy mają to w nosie, a w niektórych środowiskach jest to wręcz powód do chluby.I właśnie w takich środowiskach, jeśli chce się pomóc psiakowi, trzeba to robić ostrożnie. Smutne to bardzo, ale teraz najważniejsze, że mały Pandziaczek jest bezpieczny.:lol:

Posted

Wiem jak jest i wiem że moje życzenia i wyobrażenia o tym jak powinno być to na razie mżonki ale myśl jest początkiem. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie łatwiej i lepiej zarówno zwierzakom jak i ludziom którzy je kochają, tylko wspólnymi siłami musimy się o to postarać. Na dzień dzisiejszy podziwiam Lukę, że wogóle tam poszła i załatwiła sprawę, ja wiem, że nie miałabym odwagi nacisnąć dzwonka.

Posted

Oj, tak mówisz jakby psy znajdujące sie u Ciebie miały niewiadomo jakie okropne maniery. A przecież to tylko wesołe psie zabawy. No, może troche czasem denerwujące człowieka, który musi sie z tym wszystkim uporać, ale przecież znam Twoje psiule i wiem, jakie są przyjazne i fajne. A w stadzie tak jest. Wystarczy jeden pies i jeden pomysł, a już jest Meksyk.Lepiej niech ona znajdzie domek szybko, zeby pomysłów się nie nauczyła.:lol:

Posted

Oj, co racja, to racja. A więc szukamy odpowiedzialnego, kochającego domu dla pięknej, delikatnej, przemiłej psinki. Jest niewielka, łaciata i bardzo czeka na swoich ludzi.Proszę, przytulcie małą Pandusię.

Posted

byy telefony w związku z ogłoszeniem w gazecie, ale raczej wszyscy współczują psinie. No cóż może odezwie się wreszcie taki, który zechce dać jej dom.