Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Od grudniu 2010 r. w okolicy osiedla Zamkowego i Gzichowa w Będzinie błąkał się, odwiedzając okoliczne śmietniki wygłodniały i przemarznięty około 7-miesięczny psina. Korzystając z dobroci pewnych ludzi piesek obecnie przebywa po kilka dni w różnych domach tymczasowych. Jeden z jego domów tymczasowych prawie okazał się domkiem stałym. Pan był w psinie zakochany ze wzajemnością, ale "do tanga trzeba dwojga" a niestety pani...... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rubik nie wie co się wokół niego dzieje i kto jest tak naprawdę jego panem czy panią. Po tych wszystkich przeżyciach oddanie go do schroniska byłoby dla niego kolejnym szokiem. Kolejny dom tymczasowy jest aktualny tylko do 7 stycznia 2011 r. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rubik to piesek średniej wielkości. Jest czysty, ułożony, nie sprawia kłopotów. Początkowo był trochę wystraszony (być może doznał krzywdy ze strony ludzi), ale cały czas bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Rubik szuka odpowiedzialnego i kochającego domku.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Telefon kontaktowy w sprawie adopcji psiaka:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]694 338 765 lub 506 051 825[/FONT]

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tyle na razie.
Heniu, trzeba rozreklamować wątek..
Czy Rubik jest wielkości ON-ka,czy mniejszy?
Bo bardzo owczarkowaty według mnie.
I piękny!

Posted

Piekny jest ! I te uszyska ma urocze. Nie mam linku na owczarka w potrzebie, musze gdzies sie rozejrzyc. Ale boje sie, ze znalezienie domu w ciagu tygodnia graniczy z cudem...

Posted

Dziękuję Belu, że zajrzałaś.
Jeżeli mogłabyś wkleić go na Owczarkowe forum to byłoby super.
Heniu, porozsyłałam troszkę wątek.

Potrzebne OGŁOSZENIA!!!!

Mogę bazarek zrobić, potrzebne są pieniądze????
Może mógłby dłużej zostać w tym miejscu gdzie jest, a my pokryjemy koszty jedzenia i weta??

Posted

[FONT=Times New Roman]Dziękuję Wam wszystkim serdecznie, za zdjęcia, ogłoszenia i zainteresowanie. Mam cichą nadzieję, że kobieta w razie czego zgodzi się jeszcze trochę przetrzymac Rubika, tym bardziej, że też jej pomogłam znależc dom dla dwóch psiaków. Narazie donosimy jej jedzenie, ale muszę iśc z nim do weta na szczepienie. Rubik narazie jest średni, ale myślę, że jeszcze urośnie. A ogólnie jest kochany.[/FONT]

Posted

Bardzo, bardzo dziękuję dziewczynki. dzisiaj zaraz po pracy podjadę do Rubika z jedzonkiem. Mam nadzieję, że kobietka zgodzi się go jeszcze przetrzymać.

Posted

[FONT=&quot]Wczoraj dostarczyłyśmy Rubikowi jedzenie. Sytuacja nie wyglądała za dobrze tzn. kobietka nie miała nic przeciwko temu, aby Rubik został dłużej ale syn kategorycznie się sprzeciwiał, a wręcz kazał zabierać psa. Najwyraźniej zapomniał jak mu pomogłam znaleźć domki dla dwóch psiaków, w tym dla jednego, który stał się zapłatą za radio (miał też swój wątek na dogomanii). Obecnie jestem po poważnej rozmowie telefonicznej z kobietą. Sytuacja się uspokoiła. Okazuje się, że duże zamieszanie robi tam babcia chłopaka. Na razie psina może zostać, przeprosiła za zachowanie syna, który jak mnie zapewniała mimo wszystko nie skrzywdziłby nigdy psiny typu wyrzucenie z domu itp. Jestem z nią w stałym kontakcie. Telefony na razie milczą. Wczoraj był jeden z ogłoszenia rozwieszonego na sklepie ale musimy tą sprawę sprawdzić dokładniej[/FONT]

Posted

Niestety cichutko, nikt nie dzwoni. A czasu wciąż ubywa. Rozesłałam informacje wszystkim znajomym, nawet tym, którzy adoptowali moje znajdki. Czekamy, moze sobota i niedziela, kiedy ludzie mają wiecej czasu aby poszperac w internecie przyniosą Rubikowi szczęście.