Jump to content
Dogomania

GaleriaTRZY-trzy koty i DWA psy:))

Recommended Posts

Posted

Postanowilam zalozyc galerie TRZY czyli piec, moich ogonów.
Zaczynam od konca..no bo ogon jest na koncu;)

Felcia,sunia, jest u nas rowno dwa tygodnie a jest tak jakby byla prawie od zawsze.
Tosia, kicia jest u nas rok i tez czuje sie niezle.:p
Oto dwie panienki. Tosia w typowej pozycji zdjeciowej:loveu:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Koty rządza, A CO! :D
Nie no, pies sie kotu tak dał?
Felcia zwal te kocisko z fotela, nie będzie sie tu wywyższać :D:D:D
Tosia to jest ksiezniczka.:loveu: Nikt ja z tronu nie zdejmie a poza tym jak nie ona na tym fotelu, to Filiut albo Fiona.To jest koci fotel,czasami nas dopuszczaja do niego:razz:
To jest ksiezniczka Tosia;)
http://img133.imageshack.us/img133/3973/im001386pv1.jpg

Posted

[quote name='*luthien*']i tu oczywiście ogonek wszedł w kadr:cool3:Hehe, słodkie psiska:)

ps. zmniejsz zdjęcia bo mod zamieni na linki i niefajnie by było:shake:. Dozwolona wielkość 500/500 :wink:
ok, bede wstawiala mniejsze:)

Posted

[quote name='*luthien*']i tu oczywiście ogonek wszedł w kadr:cool3:Hehe, słodkie psiska:)

ps. zmniejsz zdjęcia bo mod zamieni na linki i niefajnie by było:shake:. Dozwolona wielkość 500/500 :wink:

Arko jak miło,że galerię otworzyłaś ;).
Jednakże, ja jako niedzosżły strażnik teksasu proszę o przestrzeganie regulaminu :oops:

Posted

nathaniel napisał(a):
Arko jak miło,że galerię otworzyłaś ;).
Jednakże, ja jako niedzosżły strażnik teksasu proszę o przestrzeganie regulaminu :oops:

Juz zmniejszam, czy to pierwsze jest juz dobre?

Posted

ARKA napisał(a):
Juz zmniejszam, czy to pierwsze jest juz dobre?

Jest dobre, jest , ale może udałoby Ci się zmniejszyć w programie graficznym (np. w Gimpie) do 500x375, wal do mnie na PW, zawsze galerie które mają ładnie na wstepie mają więszką popularność :lol:
(ja się musze za swój wstęp wziąść :) )

Posted

[quote name='ARKA']ok, bede wstawiala mniejsze:) możesz ściągnąć sobie IrfanViev i w nim zmniejszać, albo w gimpie jeżeli masz...

Posted

nathaniel napisał(a):
Jest dobre, jest , ale może udałoby Ci się zmniejszyć w programie graficznym (np. w Gimpie) do 500x375, wal do mnie na PW, zawsze galerie które mają ładnie na wstepie mają więszką popularność :lol:
(ja się musze za swój wstęp wziąść :) )

Eh, ja antytalenice komputerowo, dobrze,ze to opanowalam:oops:

Posted

A to jest Fils, z ktorym Felcia spedza ranki i wieczory i noce.

Felcia to dziewczyna stanowcza. Weszla, jest i rzadzi:razz: Wie, ze tylko kotami nie moze rzadzic:razz:
Wszystkie psie zabawki sa jej. to on dycyduje, czy fils jaks chwile sie moze pobawic.
Nawet najukochansze frisbi mu zabiera. nie biega za frisbi tylko czatuje na Filsa jak zlapie frisbi aby mu zaraz odebrac.On znosi to tak jak na faceta prawdziwego przystalo, z godnoscia i spokojem.

Nawet jego kosz, z zebranymi wszystkimi do niego zabawkami, jest jej:loveu:

Posted

I do kompletu przedstawie najmlodsza wiekiem dziewczynke, Fione. Fiona skonczy dwa lata niebawem. Niestety ona jeszcze sie z Fela nie zaprzyjaznila. Felcia' na dzien dobry' pogonila ja:cool3: Fionka boi sie jej poprostu, ale czas goi rany..

Posted

tu jest Tosia ARKI :loveu:

co do zdjęć to prześlij je na PV-zmniejszę Ci ARKA i wkleję w regulaminowej wielkości-jeśli reflektujesz oczywiście:razz:

Nareszcie galeria :klacz: :lilangel: :sweetCyb: po takim czasie!!!

Fliś

tata Flis y Fionka jak bza malutka:loveu:

harce i swawole

Tosia

Filus

duet

a ona uwielbia sie chlodzic:loveu: (AlKaida)

zabawa friesbie:lol:

oraz sp.pamieci Perelka :placz:

Posted

[quote name='nathaniel']Arka Filus to rosyjski niebieski?
marzy mi się taki kotecek :lol:

Filus jest w typie rosyjskiego niebieskiego. Chyba rosyjskie niebieskie maja zielone oczy. Charakter, jak czytalam, wypisz wymaluj rosyjski niebieski. Rosyjskie sa bardzo wrazlwe, raczej samotniki i bardzo koffaja swojego czlowieka:loveu: Filus jest kotem wychdzacym, wszystkie moje koty sa i jak wraca do domu to mus przywitanie, buziak w czolko musi byc.
Uwielbia siedziec na czlowieku, czyli kolana;)
Filus obecnie jest najstraszy z naszej grupki, niebawem skonczy 10 lat. Dla kota to polowa zycia dopiero:loveu:
Filutek byl znaleziony jako male kocie, w listopadzie, zimno bardzo, na smietniku:shake: :shake: mogli go jacys handlarze wyrzucic, bo to byl pamietam dobrze poniedzialek..czyli po handlu zwierzetami:shake: :shake:
Filut wogole nie dogaduje sie z dziewczynami kocimi-odgania je, lapa macha ale psy bardzo lubi.;)

Byl wychowany przez moja sw. pamieci suczke Sare a potem jak przyszla do nas Perelka zakochali sie wzajemnie. Byli w tym samym wieku mysle. Uwielbial Perełke myc. Zawsze Perla glowke nadstawiala do mycia. A Filus z rozmachem i takim jakby rozmarzeniem w oczach, az slychac bylo mlask, tak ja zawziecie myl-pysio, uszy starannie byly myta, szyja:loveu: Tworzyli pare kocio-psia. Filsa tez myl a koteczki, o nie! Koteczki, musza sie trzymac od niego na dystans:razz: .

najgorszy wiek kociecia przeszedl Filus z Sara. Co on nie wyprawial z nia to ludzkie pojecie przechodzi. Sara byla bardzo cierpliwa dla niego, cierpliwa na kocie zabawy. Nieraz zaplakal jak taki nieopierzony kot wbil swoje pazurki czy kielki w nia.
Poniewaz to byly wielkosci jak niemalze slon z mucha wie smiesznie to wygladalo jak takie kocie usilowalo 'zagryzc' Sare. naprawe wykazywal duzooo cierpliwosci i wyrozumialosci..Filut mial duzo Sarusiowego cialka do zabawy. Oczywscie Sara o tym wiedziala, ze jak ma dosc zabawy, z nieznosnym kotem, to wstawala-jej pozycja lezaca byla wygodna tylko do zabawy. Jak wstal to ledwo jej pod brzuch Filut mogl poskoczyc. :loveu:
A to sw. pamieci moja Ksiezniczka Sara:-(

Posted

[quote name='oktawia6']

ja też na początku byłam przekonana że to Rosyjski Niebieski-zumiewające podobieństwo:loveu:

No Tosienka trafila do mnie bo ja adoptowalam, po smierci mojego ukochanego, paluchowego kota Antosia. Antos odszedl za TM jak mial 14 lat. Byl to bardzo schorowany kot.:shake: :shake: Gronkowiec zlocisty w uszach, kaleka- z amputowana jedna tylna lapka i kawalkiem obcietego ogonka ale smigal jak 100 kotow:eviltong: i byl super kotem. Antos byl koto-pies. Filutowi gonil kota. Kiedy przyszla do nas Fionka myslam,ze to bedzie koteczka towarzyszka Filusia terroryzowanego przez Antosia ale nie:shake: Filut taka panienke mial w nosie. Fiona zwana al Kaida kazdego miala za nic-psy i koty. Antosia opanowala calkowicie. Robila z nim co chciala, czesto przez nia plakal jak skakala mu na glowe,pazury w niego wbiajala w zabawie, lub zlosliwie jedyną, tylna łapke mu podcinala:shake: Nigdy na nia nie fukna, plakal lub uciekał przed nia. Jej na wszystko Antos pozwalal. Uwielbial towarzystwo suk i psa. Wlasciwie to psom towarzyszyszyl. Antos zachorowal na nerki, kiedy odszedl, czulam ze musze miec jego drugie wcielenie. Antos mial duząąąą glowe i wypatrzylam Tosienke,ze tez ma duza glowke...:p no takie misiaczki slodkie i ze Tosia pewnie bedzie z usposobienia podobna do Antosia. I dziwny zbieg okolicznosci-podobienstwo imion bylo tez!;) I faktycznie Tosia ma bardzo duzo wsplnych cech charakteru z Atosiem. On jest aniol i dla kotow i dla psow, czyli wiecej niz Antos. Gorzej z wetami:razz: aniolkiem nie jest w gabinecie

Zawsze Antos z powodu duzej glowy, wielkich lap i zebisk..budzil u kazdego respekt, u wetow tez:razz: a to byl 'byczek Fernando' kot przytulanka, cierpliwy u wetow, bezstresowy kot zupelnie.

Byl zywa reklama palucha. Zawsze mnie ludzie u weta pytali-o jaki piekny kot, co to za rasa?:razz: A ja paluchowa rasa, takie sa piekne koty w schronisku:p
Czekal zawsze na mnie pod furtka, pod ulubionym swoim swierkiem.
Antosia pilnowalismy aby poza ogrod nie wychodzil bo kaleki kot moze naprawde miec problem. Pare razy udalo mu sie wydostac...po siatce, jednak,z jednej strony ogrodu..
A to Antos:p