Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam ;)
Jestem wolontariuszką w Gorzowskim Schronisku,
przedstawiam wam Ereba.

Imię:Ereb
Wielkość: średni
Kastracja: brak informacji
Szczepienia: aktualne (wścieklizna )

Ereb przebywa w schronisku od września 2009 roku.
Na początku smutny psiak,szczekał by zwrócić na siebie uwagę.
Gdy trafił do nas miał przbitą miednicę na wylot prętem,przez co miał problemy z chodzeniem,wywracał się.
Dzięki miłości, czasu jaki mu poświęciłam Ereb ufa dalej człowiekowi.
Ereb dobrze dogaduje się z innymi psami. Myślę,że nadaje się do każdego.
Na spacerach jest prawdziwym wulkanem energii,pływa,biega,aportuje zachęca do wspólnej zabawy.
Może mieszkać w domku z ogodem jak i w bloku.

Założyłam mu wątek bo bardzo zależy mi na tym by znalazł dom.
Tak wspaniały pies może być świetnym kompanem do zabaw jak i leniuchowania w domu.
Przeszedł w swoim życiu troche mimo to nie zraził się do człowieka.
Chcę by doświadczył w swoim życiu coś dobrego.
Na spacerze szczęśliwy,lecz co z tego skoro zaraz wraca do schroniska gdzie nie ma własnego człowieka który odezwie się do niego, pobawi,poprzytula czy poptostu będzie.
Ereb chce dostać drugą szansę !

Ereb prosi

Edited by maxiowa
  • 2 weeks later...
Posted

Dopiero teraz widzę, że są wątki Ozzyego i Ereba... :) A znamy się z chłopakami z plakatów do MZK ;)

Moze Ereba też trzeba poogłaszać? To nie jest wielki pies... może go ktoś wypatrzy...?

Posted

Jestem Ereb i mam 3 lata, jestem średnim spem i od września 2009 roku przebywam w schronisku.Ktoś mnie bardzo skrzywdził.Trafiłem tutaj z przebitą miednicą prętem na wylot. Miałem problemy z chodzeniem,przewracałem się. Dzięki pomocy i miłości jaką mi okazano dziś normalnie chodzę i biegam.W schronisku nie jest źle:dostaję jedzenie,mam wodę i ciepłą budę.Ale chciałbym mieć swój dom.
Jestem spokojnym psem, dobrze dogaduję się z innymi psami. Lubię biegać, aportować a czasem sobie popływać. Umiem siad i prosić.Trochę ciągam na smyczy ale nie wychodzę często więc chcę się wybiegać.
Ludzie którzy przychodzą do schroniska nie zauważają mnie.Ludzie patrzą na mnie i idą dalej,nie zatrzymają się nie pogłaszczą.
Pogodziłem się ze swoim losem wiem,że po spacerze muszę iść do boksu i grzecznie do niego wchodzę.
Chciałbym kiedyś wyjść ze schroniska i już tam nie wrócić,pojechać do domu. Do człowieka który pokocha mnie za wszystko.
Mogę mieszkać wszędzie.Za miłość człowieka oddam całego siebie.
Pomóż mi odzyskać wiarę !

Może być?

Posted

Dziś Erebek był na spacerku ;)
Już jest coraz cieplej więc bd ćwiczyć przychodzenie na zawołanie i bd wychodził częsciej ,żeby sie wylatał ;)
Dziś się bawiliśmy w przeciąganie.
On jest wprost idealny dla każdego! czemu nikt go nie chce? :(

Posted

Dziś Ereb biegał trochę po schro ale niestety nie słucha się... i już wim ,że nie mogę go spuszczać ale bd wychodził na rozciąganej smyczce ;)
w pokoju bawił się z koleżanką i z nami , fajnie wszystko ;) taki przytulak ;D i nawet wpakował się cały na Iwonę ;D
a jaki z niego żarłok !

Posted

o tak żarłok jakich mało ! wywrócił pudełko na smakołyki, które sie rozsypały po podłodze, zdążyłam jedynie uratować suszone kabanosiki, bo cała sucha karma wylądowała już w jego brzuchu :) straszny przytulak z niego :) i uwielbia zabawę w przeciąganie ;>

• 2 weeks later...