Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak naprawdę taka duuuża jeszcze nie jest :) ale do tych grubych łap i wielkich uszu pewnie będzie musiała dorosnąć. Wczoraj na nocnym spacerze już szalała w najlepsze na osiedlowym podwórku. W dzień, kiedy jest więcej ludzi, psów i dziwnych miejskich dźwięków, jeszcze takim chojrakiem nie jest...

Posted

16kg!!!! a to wielka bestia, nic dziwnego że mi było coraz trudnij ją na rękach nosić :)

Super zdjecia, taka się grzeczna na nich wydaje,mam nadzieje że nie rozrabia?

Posted

rozrabiać nie rozrabia, choć jak się bawi skacze po wszystkim :) po kanapie, przebiega tunelem za kanapą, skacze przez krzesła jak przez płotki - wyczynowiec. Jak ją zostawiłam samą w mieszkanku (raz była sama godzinę, raz dwie) to widać, że tendencje do rozrabiania są... blaty kuchenne obczajone, szafy uchylone, na podłodze wyszukana gdzieś reklamówka do zabawy....

Posted

gruba przesada ;) zdarzyło się na razie raz i przy następnym wyjściu znalazłam sposób jak ją zniechęcić do tej szafki. ale będziemy ćwiczyć dalej. mam nadzieję, że jak oswoi się z otoczeniem, to cała energia pójdzie w brykanie na spacerach i zabawę ze mną. I zrozumie, że bycie samemu w domu = spanie + święty spokój. Oby.

Posted

Wrzucam kilka nowych zdjęć i garść newsów. Najważniejsze: Tara oficjalnie została Pumą :) :) a Puma już bryka coraz odważniej po okolicach, gdy się ściemni i uspokoi gwar samochodów, szaleje na całego (nocny i ew. wczesno-poranny z niej zwierzak). W niedzielę, przy pięknej pogodzie, byłyśmy aż w Lasku Kabackim na długim spacerze z też adoptowaną goldenką Astrą i jej opiekunami, Sylwią i Kamilem. Dziewczyny szalały w najlepsze, Pumka trochę naśladowała starszą kumpelę, choć na szczęście nie w momencie gdy Strusia beztrosko tarzała się w błotku i w kałużach ;) niestety wszyscy byli tak przejęci spacerem, że nie porobiłyśmy żadnych fotek, musimy prędko spotkanie powtórzyć!
Trzeba bardzo pochwalić psiaka, że z zachowaniem czystości radzi sobie już w 100%. Ładnie aportuje patyczki i piłki, a w domu bardzo nie rozrabia. Uwielbia czołgać się pod łóżkiem, sama wrzuca tam sobie kamyczek i rozpłaszcza się na naleśnika. Zresztą zobaczcie:

Posted

ale jaka ona śliczna , wielkie stojące piękne uszyska , swoją drogą nie myślałam , że urośnie taka duża :loveu: wpiszę na swojej stronie że znalazła dom :)

Posted

od paru godzin śpi i śpi :) zaliczyła dzisiaj z rana dłuuugi spacer po Kampinosie, z kumpelą Tigą, posokowcem. Dziewczyny się wymęczyły, wybiegały, w błocie pobrodziły :) taka fajna pogoda, że eksplorujemy nowe rejony, kiedy tylko się da. Wczoraj byłyśmy w okolicach Cytadeli: Puma potrafi bawić się tam sama, turla kamyki po stromych zboczach, kursuje z góry na dół i tak w kółko. Do spotykanych po drodze psiaków jest już przyjaźnie nastawiona, ale obszczekuje ludzi, którzy przystają na ulicy i cmokają do niej "o jaki śliczny nietoperz" (cholera, sama nazywam ją tak w żartach, ale że też wszyscy od razu widzą te wielkie uszy...;)

Posted

Fotek parę z wiosennych spacerów:

A tu co się może zdarzyć jak się Pumę spuści na chwilę z oka :) W ogóle uwielbia wchodzić na wszelkie wysokości (ławkę w metrze, od razu ładuje się też na siedzenia, do samochodu, a nawet zwiedziła stół... Oby jednorazowy wybryk!)

Jak poszłam do łazienki, pies grzecznie spał na legowisku pod oknem. A jak wróciłam po 30 sek...