obraczus87 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Fajna ta dziewczyna :) pychol taki sam czrany jak i u Myszki vel. Marei :) http://www.dogomania.pl/threads/186927-Kreska-w-dalszym-ciągu-szuka-swojego-miejsca-(.-Prosimy-o-pomoc-w-ogłaszaniu!!!!?p=16455375#post16455375 Quote
efektdomina Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Rzeczywiście uderzające podobieństwo z pyszczka! Ale moja pannica ma jeszcze czarny krawat i koniec ogona, bardzo jest elegancka :) Quote
tripti Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 jaka duuuuża :) pamiętam głównie Tarę jako malutkiego szczeniaka z tych pierwszycj zdjęć, a tu takie psisko wyrosło :) Quote
efektdomina Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 tak naprawdę taka duuuża jeszcze nie jest :) ale do tych grubych łap i wielkich uszu pewnie będzie musiała dorosnąć. Wczoraj na nocnym spacerze już szalała w najlepsze na osiedlowym podwórku. W dzień, kiedy jest więcej ludzi, psów i dziwnych miejskich dźwięków, jeszcze takim chojrakiem nie jest... Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Heheh z czasem dziewczyna nabierze odwagi :) Quote
Astaroth Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 16kg!!!! a to wielka bestia, nic dziwnego że mi było coraz trudnij ją na rękach nosić :) Super zdjecia, taka się grzeczna na nich wydaje,mam nadzieje że nie rozrabia? Quote
efektdomina Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 rozrabiać nie rozrabia, choć jak się bawi skacze po wszystkim :) po kanapie, przebiega tunelem za kanapą, skacze przez krzesła jak przez płotki - wyczynowiec. Jak ją zostawiłam samą w mieszkanku (raz była sama godzinę, raz dwie) to widać, że tendencje do rozrabiania są... blaty kuchenne obczajone, szafy uchylone, na podłodze wyszukana gdzieś reklamówka do zabawy.... Quote
obraczus87 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 No tak, ale żeby otwierac szafki to juz przesada ;) Quote
efektdomina Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 gruba przesada ;) zdarzyło się na razie raz i przy następnym wyjściu znalazłam sposób jak ją zniechęcić do tej szafki. ale będziemy ćwiczyć dalej. mam nadzieję, że jak oswoi się z otoczeniem, to cała energia pójdzie w brykanie na spacerach i zabawę ze mną. I zrozumie, że bycie samemu w domu = spanie + święty spokój. Oby. Quote
tripti Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 czy ma ktoś może numer telefonu do Astaroth??? mamy chętną osobę na obejrzenie szarej suni, a obraczus zajęta. Quote
efektdomina Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Wrzucam kilka nowych zdjęć i garść newsów. Najważniejsze: Tara oficjalnie została Pumą :) :) a Puma już bryka coraz odważniej po okolicach, gdy się ściemni i uspokoi gwar samochodów, szaleje na całego (nocny i ew. wczesno-poranny z niej zwierzak). W niedzielę, przy pięknej pogodzie, byłyśmy aż w Lasku Kabackim na długim spacerze z też adoptowaną goldenką Astrą i jej opiekunami, Sylwią i Kamilem. Dziewczyny szalały w najlepsze, Pumka trochę naśladowała starszą kumpelę, choć na szczęście nie w momencie gdy Strusia beztrosko tarzała się w błotku i w kałużach ;) niestety wszyscy byli tak przejęci spacerem, że nie porobiłyśmy żadnych fotek, musimy prędko spotkanie powtórzyć! Trzeba bardzo pochwalić psiaka, że z zachowaniem czystości radzi sobie już w 100%. Ładnie aportuje patyczki i piłki, a w domu bardzo nie rozrabia. Uwielbia czołgać się pod łóżkiem, sama wrzuca tam sobie kamyczek i rozpłaszcza się na naleśnika. Zresztą zobaczcie: Quote
efektdomina Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 no to jeszcze kilka fotek z serii co robi Puma, gdy ja sobie pracuję w domku: Quote
lilk_a Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 ale jaka ona śliczna , wielkie stojące piękne uszyska , swoją drogą nie myślałam , że urośnie taka duża :loveu: wpiszę na swojej stronie że znalazła dom :) Quote
tripti Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 spora dziewczynka, ale uszy to ma bardzo oryginalne :) Quote
obraczus87 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Bedzie z Niej duza dziewczyna, zresztą już jest :) widac, że jest szczęsliwa :) Dzięki Domi za taki wspaniały domek dla Niej :) Astaroth - tytuł można zmienić :) Quote
efektdomina Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 duża będzie na pewno :) a uszy od wczoraj dzielnie trzyma wyprostowane, choć jedno ma naturalną skłonność do klapnięcia. zobaczymy, na co się w końcu zdecyduje :D Quote
Astaroth Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 tak jej uszy to jest prawdziwa zagadka, jednego dnia są stojące drugiego klapnięte, żyją własnym życiem :) Quote
koosiek Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Pomocy - ten psiak może trafić do schroniska, z którego jest Tara :( http://www.dogomania.pl/threads/203533 :-( Wywalony z domu, mieszka pod bramą, do tego miał wypadek i kuleje :-( A na wątku nie ma NIKOGO :-( Quote
efektdomina Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 od paru godzin śpi i śpi :) zaliczyła dzisiaj z rana dłuuugi spacer po Kampinosie, z kumpelą Tigą, posokowcem. Dziewczyny się wymęczyły, wybiegały, w błocie pobrodziły :) taka fajna pogoda, że eksplorujemy nowe rejony, kiedy tylko się da. Wczoraj byłyśmy w okolicach Cytadeli: Puma potrafi bawić się tam sama, turla kamyki po stromych zboczach, kursuje z góry na dół i tak w kółko. Do spotykanych po drodze psiaków jest już przyjaźnie nastawiona, ale obszczekuje ludzi, którzy przystają na ulicy i cmokają do niej "o jaki śliczny nietoperz" (cholera, sama nazywam ją tak w żartach, ale że też wszyscy od razu widzą te wielkie uszy...;) Quote
efektdomina Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Fotek parę z wiosennych spacerów: A tu co się może zdarzyć jak się Pumę spuści na chwilę z oka :) W ogóle uwielbia wchodzić na wszelkie wysokości (ławkę w metrze, od razu ładuje się też na siedzenia, do samochodu, a nawet zwiedziła stół... Oby jednorazowy wybryk!) Jak poszłam do łazienki, pies grzecznie spał na legowisku pod oknem. A jak wróciłam po 30 sek... Quote
obraczus87 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Piekna i taka duza, zadbana :) dziekuje Domi :) Wygodnicka z Niej :) Quote
Recommended Posts