Astaroth Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Sunia ma 8-9tygodni. Nie ma imienia. Mieszkała w przyczepie razem z mamą i rodzeństwem. Nie wiem czy w tej samej w której kiedyś był Cypis ale samo hasło "przyczepa" w "tym" schronisku budzi już niemiłe skojarzenia. Udało się zabrać wszystkie dzieciaki. Ona trafiła do mnie i szuka domu. Dosyć pilnie bo może się okazać ze już niedługo nie będzie można zabierać kolejnych psów z tego miejsca. A szczeniąt teraz sporo. Ziemia zamarznięta nie chce się kopać dołów więc szczeniaki zostają przy matkach... W tym tygodniu mała dostała pierwszą dawkę szczepienia. Za dwa tygodnie trzeba powtórzyć. Może już w DS. Wykupiłam pakiet ogłoszeń. Zobaczymy. Dziewczynka jest odważna, moze nie tak jak Bober i Nell, jednak troche respektu czuje przed większymi psami :) Lubi się bawić i rozrabiać jak to szczeniak ale jak śpi to śpi i nie ma mowy żeby ją obudzić. Można by ją chyba ze skóry obdzierac a ona będzie dalej spać tylko jak jej się przeszkadza to pomrukuje przez sen :) By null at 2011-01-03 Quote
obraczus87 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Piekna dziewczynka :) a jakie bedzie miala imie, chmm?? :) Quote
Astaroth Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 no właśnie może ktoś coś zaproponuje bo mi się pomysły kończą :) Zapomniałam zapytać mogę Cię wykorzystać do kontaktu w ogłoszeniach? Quote
obraczus87 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Możesz :) tylko imię musze znac :P Ty masz talent do wymyślania imion :) Quote
Ellig Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tekst do ogloszen i zdjecia na maila poprosze, wystawie na FB.... Quote
tripti Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Piękna panienka, Natalia, a która w kolejności to Twoja psinka "od nich", możesz odliczyć literkę w alfabecie i wymyśli się imię na daną literkę :) a masz może zdjęcia pozostałych dzieciaków, które tam zostały? Quote
Astaroth Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 tripti napisał(a):Piękna panienka, Natalia, a która w kolejności to Twoja psinka "od nich", możesz odliczyć literkę w alfabecie i wymyśli się imię na daną literkę :) a masz może zdjęcia pozostałych dzieciaków, które tam zostały? może rzeczywiście tak zacznę robić, ciekawe kiedy dojdę do "z" :) Wszystkie dzieciaki z tego miotu rozdane, tylko z tego co zrozumiałam to domy średnio sprawdzone bo trzeba było szybko działać. Ja z moją sunią wolałam poczekać skoro była już bezpieczna, żeby jej nikt na "prezent" nie chciał. Wstępnie się umawiam na 15-16 stycznia na wizytę w schronisku. Podobno jest sporo szczeniaków, nie wiem jak idą ich adopcje. Wezmę aparat. Quote
obraczus87 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Czekamy na imie :) :) :) i na tekst do ogloszen :) Natalia wyslalas tekst i zdjecia do Ellig? Quote
tripti Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 może na cześć tego kociaka z youtuba uratowanego już w innym domku: Marika :) Quote
obraczus87 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Marika fajne imie :) ja w drugiej pracy zajmuje sie Marika, Nadia i Blanka :) Quote
Astaroth Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Wpisałam roboczo w ogłoszenie "Tara" bo tak wymyśłiła moja mama, chociaż nikt tak do małej nie mówi, jakoś nie pasuje, dziewczyny bardzo szybko zrobiły ogłoszenia i już nie zdążyłam zmienić. Szukałam ale chyba nie mam do Ellig adresu mailowego. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Imie fajne :) ---------------------------------------------------------- Pilnie szukamy chętnych do pomocy w łapaniu szczeniaków w czwartek (6 stycznia) około godz. 9tej, lokalizacja Duczki niedaleko Wołomina. Na tą godzinę umówiony jest Pan z Palmerem, po odstrzeleniu matki szczeniaków będzie potrzebna pomoc w wyłapaniu szczeniaków (3). Każda para rąk potrzebna. Osoby ktore chca pomóc w łapaniu bądź moga pomóc finansowo (na start potrzebne jest 1300zł :( ) zapraszam na wątek --> http://www.dogomania.pl/threads/1990...nych-do-pomocy! Quote
Astaroth Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Treść ogłoszenia: Tara urodziła się w schronisku. Ma 9 tygodni. Jej mama była średniej wielkości (mniejsza od owczarka niemieckiego). Sunia została odrobaczona i zaszczepiona. Obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt koło Warszawy gdzie uczy się czystości i chodzenia na smyczy. Tara lubi zabawy z innymi psami, jest bardzo towarzyska, uwielbia zasypiać wtulona w opiekuna. Przed adopcją możliwe jest osobiste poznanie psiaka. W sprawie adopcji proszę o kontakt tel: 0663805384 (połączenia z numerów zastrzeżonych będą odrzucane), Gdy nie odbieram w ciągu dnia, proszę o kontakt po godz.19 [SIZE=3]e-mail: marcia.slu@wp.pl Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna,podpisanie umowy adopcyjnej oraz zobowiązanie się do sterylizacji suni. Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy Quote
tripti Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Astaroth napisał(a):czy ktoś ma maila do Ellig? przesłałam na pw, ale jeszcze zapomniałam dopytać, byłaś w schronisku? jak wygląda sytuacja? Quote
obraczus87 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 To teraz czekam na telefony w sprawie Tary :) Quote
lilk_a Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 ja mam już to allegro ..... wystawiać ? no to wystawiłam :) [FONT=Georgia]Tara allegro [/FONT] Quote
Ellig Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Piekne Allegro:) Nie dostalam maila, kto chce sie ze mna skontaktowac? Quote
obraczus87 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 czekam na telefony w sprawie Taruni :) Quote
Astaroth Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 wyszło na chwilę słońce więc porobiłam nowe zdjecia małej, rośnie jak na drożdżach Quote
Recommended Posts