Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia ma 8-9tygodni. Nie ma imienia. Mieszkała w przyczepie razem z mamą i rodzeństwem. Nie wiem czy w tej samej w której kiedyś był Cypis ale samo hasło "przyczepa" w "tym" schronisku budzi już niemiłe skojarzenia. Udało się zabrać wszystkie dzieciaki. Ona trafiła do mnie i szuka domu. Dosyć pilnie bo może się okazać ze już niedługo nie będzie można zabierać kolejnych psów z tego miejsca. A szczeniąt teraz sporo. Ziemia zamarznięta nie chce się kopać dołów więc szczeniaki zostają przy matkach...

W tym tygodniu mała dostała pierwszą dawkę szczepienia. Za dwa tygodnie trzeba powtórzyć. Może już w DS. Wykupiłam pakiet ogłoszeń. Zobaczymy.
Dziewczynka jest odważna, moze nie tak jak Bober i Nell, jednak troche respektu czuje przed większymi psami :) Lubi się bawić i rozrabiać jak to szczeniak ale jak śpi to śpi i nie ma mowy żeby ją obudzić. Można by ją chyba ze skóry obdzierac a ona będzie dalej spać tylko jak jej się przeszkadza to pomrukuje przez sen :)

By null at 2011-01-03

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna panienka, Natalia, a która w kolejności to Twoja psinka "od nich", możesz odliczyć literkę w alfabecie i wymyśli się imię na daną literkę :) a masz może zdjęcia pozostałych dzieciaków, które tam zostały?

Posted

tripti napisał(a):
Piękna panienka, Natalia, a która w kolejności to Twoja psinka "od nich", możesz odliczyć literkę w alfabecie i wymyśli się imię na daną literkę :) a masz może zdjęcia pozostałych dzieciaków, które tam zostały?

może rzeczywiście tak zacznę robić, ciekawe kiedy dojdę do "z" :)
Wszystkie dzieciaki z tego miotu rozdane, tylko z tego co zrozumiałam to domy średnio sprawdzone bo trzeba było szybko działać. Ja z moją sunią wolałam poczekać skoro była już bezpieczna, żeby jej nikt na "prezent" nie chciał. Wstępnie się umawiam na 15-16 stycznia na wizytę w schronisku. Podobno jest sporo szczeniaków, nie wiem jak idą ich adopcje. Wezmę aparat.

Posted

Wpisałam roboczo w ogłoszenie "Tara" bo tak wymyśłiła moja mama, chociaż nikt tak do małej nie mówi, jakoś nie pasuje, dziewczyny bardzo szybko zrobiły ogłoszenia i już nie zdążyłam zmienić.

Szukałam ale chyba nie mam do Ellig adresu mailowego.

Posted

Imie fajne :)

----------------------------------------------------------

Pilnie szukamy chętnych do pomocy w łapaniu szczeniaków w czwartek (6 stycznia) około godz. 9tej, lokalizacja Duczki niedaleko Wołomina. Na tą godzinę umówiony jest Pan z Palmerem, po odstrzeleniu matki szczeniaków będzie potrzebna pomoc w wyłapaniu szczeniaków (3). Każda para rąk potrzebna.

Osoby ktore chca pomóc w łapaniu bądź moga pomóc finansowo (na start potrzebne jest 1300zł :( ) zapraszam na wątek --> http://www.dogomania.pl/threads/1990...nych-do-pomocy!

• 2 weeks later...
Posted

Treść ogłoszenia:
Tara urodziła się w schronisku. Ma 9 tygodni. Jej mama była średniej wielkości (mniejsza od owczarka niemieckiego). Sunia została odrobaczona i zaszczepiona. Obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt koło Warszawy gdzie uczy się czystości i chodzenia na smyczy. Tara lubi zabawy z innymi psami, jest bardzo towarzyska, uwielbia zasypiać wtulona w opiekuna. Przed adopcją możliwe jest osobiste poznanie psiaka.

W sprawie adopcji proszę o kontakt tel: 0663805384
(połączenia z numerów zastrzeżonych będą odrzucane),
Gdy nie odbieram w ciągu dnia, proszę o kontakt po godz.19
[SIZE=3]e-mail: marcia.slu@wp.pl

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna,podpisanie umowy adopcyjnej
oraz zobowiązanie się do sterylizacji suni.
Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy